malwina52 14.12.06, 08:26 jest ich troche, mozna sie troche pobawic Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malwina52 afera 14.12.06, 08:27 Słowo "afera" stało się jednym z najpopularniejszych i najczęściej używanych wyrazów ostatnich miesięcy, a media odmieniają je już przez wszystkie przypadki. fakty.interia.pl/kraj/news/afera-ulubione-slowo-polakow,846407,3 Odpowiedz Link
graga211 K..., p.... itp 14.12.06, 09:18 Co za pobozne zyczenia macie?! Ulubione slowa Polakow nadaja sie do calkiem innego watku. Tylko plakac.... Odpowiedz Link
kryzar graga to smutne ale masz rację 14.12.06, 11:12 dorzuciłabym jeszcze jedno ale nie wiem jak się pisze poprawnie. Na murach widnieje w 2 wersjach, a jak mówią lub krzyczą to nie słychać czy to "h" czy "ch" Jest jeszcze jedno słowo, które wg mnie jest wulgarne wg innych już nie, a zrobiło furorę - zajebiste Tak jakoś się składa, że za komuny w Polsce pozbyto się analfabetyzmu, ale społeczeństwo przejęło język tz dołów społecznych. Odpowiedz Link
uyu Re: graga to smutne ale masz rację 14.12.06, 11:53 Podpisuje sie pod niechecia do "zajebiste". Nie ma wg mnie bardziej wulgarnego slowa. tfuj ! Odpowiedz Link
natla Graga to smutne ale masz rację, przykre, ale masz 14.12.06, 20:09 Krystynko "CH' ))) Odpowiedz Link
mania1119 Re: Co słychać?...ach, źle , wiesz.....n/t 14.12.06, 22:50 No wlasnie,to "wiesz". Odpowiedz Link
malwina52 piatek... 14.12.06, 11:38 moje i chyba wielu pracujacych Polakow i uwazam, ze nie macie racji kolezanki tylko duzo w Was zólci siedzi milego dnia Odpowiedz Link
dankarol promocja 14.12.06, 12:59 to też ostatnio modne słowo. Jadąc dzisiaj na dworzec, musiałam obowiazkowo wysłuchać, gdzie co można w promocji kupić. Przez wrodzoną złośliwość, nie sprostowałam tym paniom, że promocja nie znaczy to samo co obniżka i tak by nie uwierzyły Odpowiedz Link
p.a.d.a.l.c.o.w.a w " prezencie ".... 14.12.06, 13:15 ...np.... " w prezencie dla państwa dodaliśmy dvd z filmem..hehehe ...Tarzan." Dlaczego " w prezencie " ? Przecież zamiast zapłacić np. 3.30 zł za piśmidło_tygodnik,płacimy np.11.60 zł. Odpowiedz Link
wiktoria53 Stara bieda...:( 14.12.06, 18:10 Pytając znajomą/ego: co nowego słychać? Słyszymy często: stara bieda. Polacy chyba mają we krwi narzekanie, niezadowolenie,utyskiwanie na stan zdrowia itd. Odpowiedz Link
kalesonyzony Re: Stara bieda...:( 14.12.06, 18:29 prawda prawda prawda... tak mysle tak mysle bynajmniej bynajmniej wydaje mi sie wydaje mi sie wydaje mi sie Odpowiedz Link
grazyna10 Re: Stara bieda...:( 15.12.06, 09:04 Niestety, ja zaobserwowalam, ze ulubione slowa polakow nie nadaja sie do druku. K... jest uzywana w zdaniu jak przecinek. Nieraz w czasie zakupow wpada mi w ucho polski jezyk i niestety glownie slychac to jedno slowo. Kiedys moja tesciowa mowi do mnie, ze w sklepie widziala 3 panow chyba z Polski i oni ciagle mowili takie jedno slowo, tu wyjela karteczke z torebki i przeczytala, oczywiscie byla to wszechobecna k... I przychylam sie do zdania innych, slowo zajebisty jest okropne. Odpowiedz Link
malwina52 toksyczny... 24.10.07, 07:57 tokosyczny zwiazek, toksyczny wspolpracownik, toksyczna milosc itd... a tu znalazlam cos o toksycznych pulapkach w pracy praca.gazeta.pl/gazetapraca/1,74785,4590692.html Odpowiedz Link
regine Re: oczywista oczywistość 24.10.07, 11:19 Z tą toksycznością coś jest. Słowo to usłyszałam niedawno i stwierdzam ze zdziwieniem, ze zaczęłam go używać. Może moda taka, moze odczucia, moze....Choć za modą nigdzy nie pędziłam...Zwłasza w mowie i piśmie... Odpowiedz Link
ovaka toksyczny, 24.10.07, 12:29 tez uzywam - dobre słowo.Trujacy, trujace brzmi jakos bardziej konkretnie, zatruty..też nie , chociaz mozna powiedziec zatruwasz mi zycie" ale toksyczny lepsze, jakby powazniejsze (bo troche obce?) a w naszych czasach widać często potrzebne!A zaczęło sie od "toksycznych zwiazków, i toksycznej miłosci" Odpowiedz Link
mania1119 Re: "układ" 24.10.07, 16:53 "centralnie" albo np."bynajmniej",co gorsza używane często w nieprawidłowym znaczeniu. Co do "układu"-oby!!! Odpowiedz Link