Dodaj do ulubionych

GAWIARENKA - STYCZEŃ 2007 !!!

01.01.07, 00:19
SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU, ŻYCZĘ WSZYSTKIM !!!!!
Obserwuj wątek
    • e-baba Re: GAWIARENKA - STYCZEŃ 2007 !!! 01.01.07, 00:22
      O kurcze, no przecież faaktycznie, w nowej Gawiarence jesteśmy. Jak ten czas
      leci. Rok po roku mija. Niech tylko dobre będą wszystkie.
      • ania091951 Re: GAWIARENKA - STYCZEŃ 2007 !!! 01.01.07, 00:33
        Jestem z Wami U Mnie stary rok skaczy sie dopiero za 7 godzin
        • ania091951 Re: GAWIARENKA - STYCZEŃ 2007 !!! 01.01.07, 00:35
          oczywiscie skonczy
          • e-baba Re: GAWIARENKA - STYCZEŃ 2007 !!! 01.01.07, 00:39
            No to Aniu, u Ciebie jeszcze 2006 rok. A szaleństwa sylwestrowej nocy jeszcze
            przed Tobą. Jak spędzisz te noc?
            • ania091951 Re: GAWIARENKA - STYCZEŃ 2007 !!! 01.01.07, 00:52
              W tym roku szalenstwa beda w domu Przed swietami zlapalo mnie zapalenie
              oskrzeli i jestem na antybiotykach wiec wielkiego wyboru nie mialam Pozdrawiam
              Was i zycze wspanialego roku 2007
              • e-baba Re: GAWIARENKA - STYCZEŃ 2007 !!! 01.01.07, 00:57
                No cóż, Aniu, to zdrówka Ci zyczę, choć i u nas tego typu choroby teraz też nas
                dopadają. Taki czas.
                • e-baba Re: GAWIARENKA - STYCZEŃ 2007 !!! 01.01.07, 01:21
                  Okazja szczególna, więc i bąbelki przyniosłam. Otwieram butelkę i toast za Was
                  wszystkich i za Waszą pomyślność wznoszę. Jeśli ktoś chętny w takiej samej
                  intencji wypić - kielichy czekają.
                  • ania091951 Re: GAWIARENKA - STYCZEŃ 2007 !!! 01.01.07, 01:28
                    No to pomyslnosci za tych co na balu i w domach w Wszystkiego naj naj zdrowka
                    zycze Wszystkim
                    • e-baba Re: GAWIARENKA - STYCZEŃ 2007 !!! 01.01.07, 01:51
                      A dla Ciebie, Aniu, życzenia miłej sylwestrowej nocy. Ja znikam już. Za mną
                      dość ciężki dzień. Dobranoc, Aniu. Niech 2007 rok będzie dla Ciebie i Twoich
                      bliskich dobrym czasem.
                      • ania091951 Re: GAWIARENKA - STYCZEŃ 2007 !!! 01.01.07, 01:54
                        Dla Ciebie tez zycze wszystkiego najlepszego i oczywiscie dla Twojej rodziny
                        • natla Re: GAWIARENKA - STYCZEŃ 2007 !!! 01.01.07, 04:27
                          No to ja nastawiam kawę dla rannych ptaszków.....dużo kawy, bo pewnie bedzie
                          dziś potrzebna wink)
                          • ania091951 Re: GAWIARENKA - STYCZEŃ 2007 !!! 01.01.07, 08:19
                            Wkladam do lodowki cos mocniejszego to jak by ktos obudzil sie z bolem glowy
                            Mowia ze na kaca jest najlepsza praca,ale dzis zrobimy wyjatek Pozdrawiam w
                            pierwszy dzien Nowego Roku
                            • tesunia Re: GAWIARENKA - STYCZEŃ 2007 !!! 01.01.07, 09:55
                              niech zagoszcza same dobre wiesci w Gawiarence noworocznejsmile
                              • regine Re: GAWIARENKA - STYCZEŃ 2007 !!! 01.01.07, 11:10
                                Stawiam cały dzban gorącej, aromatycznej i mocnej kawy. Na obudzenie zmysłów i
                                członków, obolałych po nocnych szaleństwach i już zmykam. Zwierzaki, miejcie
                                się dobrze w tym Nowym Rolu smile))
                                • natla Re: GAWIARENKA - STYCZEŃ 2007 !!! 01.01.07, 12:13
                                  Naskadałaś zwierzakom życzeń, ale na spacerek w tę pogodę niełaska....wink)
                                  O, moja kawa ......mmmmm, ale dobra wink
                                  Piesy idziemy!
                                  • tofika Re: GAWIARENKA - STYCZEŃ 2007 !!! 01.01.07, 12:21
                                    Milych pobywan w tym zacisznym katku...
                                    smakowitej kawy wsrod spotykanych wirtualnych odwiedzjacych...
                                    i pogaduszek niekonczacych sie bezgranicznie...
                                    a co poczytamy to sie okazesmile...czyli wg zainteresowan , mozliwosci itp...smile
                                    Szampana nalej mi .. smilelampeczke dla osłody!Dniasmile
                                    • tofika Re: GAWIARENKA - STYCZEŃ 2007 !!! 01.01.07, 15:00

--ach niech spelniaja sie snysmile
                                      teledyski.onet.pl/10172,790773,teledyski.html
                                      Szczęście to nie tylko to, co los daje, ale i to, czego nie zabiera..."
    • dankarol Re: GAWIARENKA - STYCZEŃ 2007 !!! 01.01.07, 20:21
      Ho ho ho, jaka nowa gawiarenka, Kundziu, czy tu można dostać kawę? To poprosze
      po irlandzku. O dzieki jesteś aniołem.
      • p.a.d.a.l.c.o.w.a psia kość i psia krew !!! 01.01.07, 21:55
        czy u was też nadal strzelają petardy ?
        Co za chmówa w tej 100-licy mieszka !!
        Mój piesio już ledwo żyje z nerw smile) Nie je , nie siusia, nie kupa, tylko
        trzęsie się pod wersalką. I nie żal mi tych urwanych palców i wypalonych oczu
        piromanów.Wrrr !
        • natla Re: psia kość i psia krew !!! 01.01.07, 22:53
          Na szczęście juz tylko pojedyncze petardy. Jednak Top juz potrafi się troche
          opanować, a na wystrzały z daleka w ogóle nie reaguje, co w zeszłym roku było
          nieprawdopodobne.
          Najgorzej było wczoraj.
          • regine Re: psia kość i psia krew !!! 02.01.07, 21:00
            Jeszcze strzelają dranie. Biedny Fuksik całego Sylwestra w łazience spędził sad
            Ale już pojechali, ja sprzątałam dom, komputer, pranie i teraz sobie
            przypomniałam, ze tylko o kawie dziś jestem. Cóż lepiej późno niż wcale...Pędzę
            do kuchni...
            • natla Re: psia kość i psia krew !!! 06.01.07, 22:12
              Aleście sa!!! wink)) Biedne piesy....pogoniłam trochę z nimi po ogrodzie. Dobrze,
              ze mamy Kundzię i p. Witka, który cirpliwie w kominku co wieczór rozpala.
              Nie wiem jak Wy, ale ja otwieram pierwszą z brzegu bibliotekę
              i ......hmmm....za duży wybór........strzelam......moze być.....Wasze
              zdrowie. smile
              • dankarol Re: psia kość i psia krew !!! 06.01.07, 22:30
                Hej hej, ja też poproszę o jakąś chociaż jedną karteczkę
              • vogino55 Re: psia kość i psia krew !!! 06.01.07, 22:34
                Dobra siadam tez pierwsza z brzegu w łapska i 'czytam' do poniedziałku, na
                trzexwo to niedzieli bez zawału nie przezyję,,,,,,,,,no i chlup w ten okraszony
                'skruchą' dziub,,,,,jak już zostane "AA" to ze skruchą poproszę o przebaczenie
                za 'chwilową słabość' (wink)))))))))))
                no to CYK "na zdrowie"
                Wojciech
                • natla Re: psia kość i psia krew !!! 06.01.07, 22:41
                  No i wiedziałam jakiego dzwonu użyć wink)
                  Myśle, ze jak tak dalej pójdzie, to rzeczywiście założymy własny skruszony
                  klub "AA".
                  No to zdrowie Sagiego, bo biedny pękł był wink)))
                  • vogino55 Re: psia kość i psia krew !!! 06.01.07, 22:50
                    natla napisała:

> No i wiedziałam jakiego dzwonu użyć wink)
                    > Myśle, ze jak tak dalej pójdzie, to rzeczywiście założymy własny skruszony
                    > klub "AA".
                    > No to zdrowie Sagiego, bo biedny pękł był wink)))

a mnie Ojciec w młodości mojej zawsze mówił///lepiej badź znanym pijakiem niz
                    AA///,,co za czasy, co za czasy/
                    Wojciech
                  • graga211 Re: psia kość i psia krew !!! 06.01.07, 22:54
                    No i cieszem się, że Sagi "pękł był".
                    A mojego pięknego puk, puk nie widzę, również i tego, co przytargałam pod
                    pachami pięknych kilka browarów wcale nie browarnej maści.... O paskudny Necie!
                    Sam nie możesz, dlatego innym skąpisz!
                    Już wpisuję się do tego AA, a co! Przecie dla towarzystwa Cygan dał powisić
                    się, czyż nie?

• vogino55 Re: psia kość i psia krew !!! 06.01.07, 23:01
                      Graga jeszce kilka osób "AA' i będziemy musieli ,,,,no kurna Prezesurą kogoś
                      obarczyć(wink)),,,,,,teraz pędzę do drewutni coś nagotować ,póki jeszcze nie ma
                      regulaminu(smile)))
                      Wojciech
                      • dankarol Re: psia kość i psia krew !!! 06.01.07, 23:13
                        klub sie rozrasta, wiec bez wyborów sie nie obejdzie
                        • natla Re: psia kość i psia krew !!! 06.01.07, 23:21
                          No coście, to chyba jasne.....Prezesem Zacnego Klubu AA Pięćdziesięciolatków
                          musi być prof. zwyczajny metodologii pijanstwa Akademii Drewutniańskiej Vogino-W
                          wink))
                          • natla Re: psia kość i psia krew !!! 06.01.07, 23:22
                            Graga, gdzie schowałaś te piwa......
                            • vogino55 Re: psia kość i psia krew !!! 06.01.07, 23:34
                              natla napisała:

> Graga, gdzie schowałaś te piwa......

o właśnie pytanie za 100 pkt ,,,no kdzie to pifo
                              • dankarol Re: psia kość i psia krew !!! 06.01.07, 23:36
                                Chiba wyczytała to piwwko
                                • natla Re: psia kość i psia krew !!! 06.01.07, 23:59
                                  Wojtuś, byle nie wieczny spoczynek. A materiauf do prcy nałukowej to bendzierz
                                  miał dóóóóóórzo. smile
                                  Wię c klamka zapadła. Jeszcze Twoja zgoda, a potem lulu. wink)
                                • graga211 Re: psia kość i psia krew !!! 07.01.07, 00:06
                                  nnnnooo czytam i czytam, kha! a co, kha! i jakaś czkawka, kha! mię męczy, kha!
                                  Niosłam pod obu paszkami, kha, ale widać - nie donioslam. Ten kamuszek maleńki,
                                  lebo stopieniek zbyt wysoki...
                                  kha!
                                  Cheba pudem pod kocyczek na przypiecku... kha!.....
                                  • natla Re: psia kość i psia krew !!! 07.01.07, 00:10
                                    No tak, widać, że Graga nie ma wprawy w zawodach gawiarenkowych w czytaniu. Nie
                                    dość, że sama wychlała całe pifffko, to siem jeszcze ululała......Graga, rany,
                                    przewróć sie na drugi bok, bo chrapiesz i czkasz na zmianę....to dopiero
                                    ewenementwink)
                                    • tofika Re: dosc tej kosci moze?:)))) 07.01.07, 00:15
                                      Witojcie..smile
                                      Carnavalovo,
                                      pieknie,
                                      a czy Wojciech cos ugotowal?w drewutni?
                                      wyszedl moze innymi drozkami .. nic tylko zakombinowal..
                                      dobrze ze wiemy gdzie inne zapasiki ksiazeczek..
                                      uwaga.. czytam..smile)
                                      Szczęście to nie tylko to, co los daje, ale i to, czego nie zabiera..."
                                      • tofika Re: Carnvalovo.....:) 07.01.07, 00:19
                                        ale P.Witek potrafi Kundzie prowadzic...

www.riversongs.com/cards/love-is-a-song.html
                                        juz patrzac wirki mam.. w oczachsmile)))
                                      • natla Re: dosc tej kosci moze?:)))) 07.01.07, 00:21
                                        Chciałam wWam wysłaś informacje jak poznaje mucha od muszycy, ale mi sie komp
                                        zawiesza, wiec moze jutro.
                                        Jak zanm Prezesa, to degustuje, przeca nam nie da bele czego...wink)
                                        Dobra, nieco nienasycona dziś książkami, żegnam Was ozieble z domieszka
                                        pogardy wink)), bo mi sie kurna ciągle zawiesza ten kompmen, a domtego każe
                                        ciągle logować. Pa, pa, jeszcze są wolne kanapy, wiec czytajcie spoko. wink)
                          • vogino55 Re: psia kość i psia krew !!! 06.01.07, 23:32
                            natla napisała:

> No coście, to chyba jasne.....Prezesem Zacnego Klubu AA Pięćdziesięciolatków
                            > musi być prof. zwyczajny metodologii pijanstwa Akademii Drewutniańskiej Vogino-
                            > W
                            > wink))
                            e tam mnie to pociąga praca nałkowa,chce być psychoanalitykiem,,,,,no bede
                            analizował czy juz jestem psychicznie dobrze ustawiony by nastepna dawke 50 gram
                            przyjąć no,,,,teraz przeananlizzooowywuję wersję 50 + piwo tzw 'szybka smierć'
                            wychodzi nato ze czas spać(wink)))))))))
                            Wojciech
                            • graga211 Re: psia kość i psia krew !!! 07.01.07, 01:00
                              Sie narobiło! Tylko główkem przyłożyła do kaftana, a oni też w kimono. Widać
                              nie nadajem sie do Gawiarenki, a najpewniej nie do drewutni...hrrrrr....
                              Tofika...hrrrr.... Vogino...hrrrr... Światek cały pikny...hrrrr...
                              Admnka....Baczność!!
                              • wiktoria53 Hej, idziecie już spać? Wracajcie!!!! 07.01.07, 01:57
                                Przytaszczyłam wszystkie tomy "Dzieł Lenina", a wiecie jaka to waga!!!
                                Drukowane na papierze kredowym!! Więc Prezesie AA już nie musicie siedzieć w
                                tej drewutni, tyle tego przyniosłam, że bez obawy, starczy dla wszystkich na
                                długie zimowe ? wieczory wink)))))))))))) Natla, Danka, Graga, Tofika i
                                Prezesunio oraz inni proszę brać po jednym egzemplarzu Lenina i czytać tylko
                                aby powoli, bo to solidne, ciężkie.....żeby nie zaszkodziły wink))))))
                                • natla Re: Hej, idziecie już spać? Wracajcie!!!! 07.01.07, 09:19
                                  Hej, hej, złazić już z kanap.......Lenin wiecznie żywy!!!....
                                  Dobra, robię kawę, duuuuużo kawy.....Kundziu, pootwieraj wszystkie okna, bo
                                  cosik tu stęchłe powietrze.....może ich chłód i wilgoć wyrzucą pod
                                  prysznic.......p. Witku, proszę sprawdzić, czy Prezio śpi w drewutni i obudzić
                                  go, bo wstanie połamany z tych desek.
                                  No juz, wstawać, wstawać, wink
                                  • tofika Re: Hej, idziecie już spać? Wracajcie!!!! 07.01.07, 09:45
                                    Natla, heh hej,,
                                    masz tak duzo energii? czyzby spanko Ci sluzylo wg" rozkazow" Gragi
                                    "Adminka --Bacznosc..smile))))))))))
                                    poszlam na kanape ale ledwo podemna nie rozpadla tak smialam sie z "Adminka -
                                    Bacznoscsmile
                                    Jak dobrze oslodzic Zycie po Leninie..kawusia.. pychota..
                                    jejku Natluniu , czy kiedys ja Cie dogonie na tych obejsciach dookola
                                    gawiarenki.. och co za spryt ...czlap, czlap.czlap... tofika..smile
                                    taniec to jest to!!o kazdej porze czlowieka moze rozruszac, nawet najwiekszego
                                    spiocha , jak jasmile
                                    teledyski.onet.pl/10172,1201903,teledyski.html
                                    • regine Re: Dopiję drugą kawę i zmykam... 07.01.07, 13:58
                                      Na tą wielką kanapę, która wreszcie opustoszała...
                                      • dankarol Re: Dopiję drugą kawę i zmykam... 07.01.07, 16:53
                                        Reniu obudź sie, już wieczór, może jeszcze jedna kawa, powąchaj jak pachnie.
                                        Żeby tak ktoś jakieś ciasto przyniósł do tej kawy to byłaby już pełnia szczęścia.
                                        Za oknem znowu ulewa, pogoda taka, że tylko odwiedzać prezesa w drewutni.
                                        • regine Re:już jestem... 07.01.07, 18:09
                                          A do kawy sąsiadka podrzuciła mi jeszcze ciepłe pączki. zapraszam więc.
                                          Trochę mało podrzuciła ale dzielę się z Wami, pokroję na połówki. Smacznego smile)
                                          • czarny.humor Reniuś!! Nie kroj tego dobra!! 07.01.07, 18:40
                                            Pierwszy wszedłem na te pączki, to poproszę cały!!

A poza tym, to wszedłem się ululać.
                                            Gdzie jest biblioteczka??!! Qrczę - co jest? Czemu tak mało tomów!! Powypożyczane, czy cóś??!!

smile))
                                            • regine Re: Wszyscy śpią.... 10.01.07, 00:20
                                              A ja w dzień się wyspałam i teraz grasuję po cichutku...smile
                                              Może doo Drewutni zajrzę po "usypiacza" jakowegoś ? Nie ma nikogo, nikt nie
                                              będzie widział...Moze się uda...?smile)))
                                              • dankarol Re: Wszyscy śpią.... 10.01.07, 00:47
                                                Reniu jak już jesteś w tej drewutni to podrzuć tu tą dobrą literaturę. Nikomu
                                                nie powiem, jak bum cyk cyk
                                                • regine Re: Wszyscy śpią.... 10.01.07, 00:49
                                                  Ok, juuż, ale znalazłam tylko taki taki tytuł "Carlsberg". Czy może
                                                  już "czytałaś" to Danutka ? smile))

• dankarol Re: Wszyscy śpią.... 10.01.07, 00:51
                                                    czytałam, chociaż uważam, że przereklamowana lekturka, ale przeczytać zawsze można
                                                  • regine Re: Wszyscy śpią.... 10.01.07, 00:57
                                                    Też bym poszła, ale ucięłam sobie niezłą drzemkę w dzień. Zrobiłam głupio.
                                                    A teraz już po prysznicu, próbowałam się "obłozyć", ale pogoda coś kotom w
                                                    głowach poprzewracała, do marca jeszcze kawał czasu, a drą się pod oknami jak
                                                    oszalałe.
                                                  • regine Re: Wszyscy śpią.... 10.01.07, 00:59
                                                    Mam i "mocniejsze", ale zostawiam na inną okazję smile)
                                                    Musisz poczekać, niech "dojdzie", czyli poleżakuje jeszcze trochę...
                                                    Nabierze mocy ...
                                                  • natla Re: Wszyscy śpią.... 10.01.07, 01:10
                                                    Dajcie szklaneczkę i lece do wyrka. smile
                                                    mmmmmmm, ale dobre. I znów mi wesoło dziś....jednak nie tylko konowały w naszej
                                                    słuzbie zdrowia.
                                                    Pa, pa, do jutra.
                                                  • regine Re: Wszyscy śpią.... 10.01.07, 01:14
                                                    Aleś cwana ! Szklaneczkę tylko i już zmykasz... A do Drewutni to będzie na
                                                    mnie, że się włamałam... ?
                                                    Nie, ja się tak nie bawię. Też idę spać....
                                                  • dankarol druga kawa.... 10.01.07, 15:30
                                                    Uprzejmie donaszę, że wszystkie zwierzaki wybiegane, nawet żółwik, pogoda taka,
                                                    że nie chce sie w domu siedzieć. Teraz drugą kawę piję i biorę sie za jakąś pracę.
                                                  • regine Re: druga kawa.... 10.01.07, 16:21
                                                    Bo właśnie wróciłam z długiego spaceru. Byłam chyba ze 2 godziny. Wróciłam
                                                    dotleniona na maksa smile Pogoda bardzo ładna, ciepło +12 , wróciłam spocona jak
                                                    mysz. Ale się nałaziłam, że siadam i piję druga kawę z wielką przyjemnością smile)
                                                  • natla Re: druga kawa.... 11.01.07, 09:40
                                                    Dzieńdoberki. smile
                                                    Przyprowadziłam Wam jeszcze jednego zwierzaka do Gawiarenki...(należy kliknąć
                                                    na 2 od góry video o pingwinie)
                                                    wideo.gazeta.pl/wideo/0,0,3842312.html
                                                    A teraz parzę kawę....
                                                  • del.wa.57 Re: druga kawa.... 11.01.07, 15:38
                                                    Dzięń-dobry wszystkim kawoszom i..no dobra juz milczesmile))
                                                    Dzięki Natelko za kawę,parzysz pyszna kawę,przysiade chwilkę
                                                    na ''bujanym''fotelu przy kominku,jak tu miło ,dawno mnie tu nie było
                                                    ho..ho..ho..
                                                    Kawą smakuje wybornie i dalej do garówsmile)))
                                                  • natla Re: druga kawa.... 11.01.07, 18:29
                                                    Wiem , ze sie stęskniłaś za nami i Gawiarenka, a kawę robię na pewno lepszą niz
                                                    w Hameryce! wink
                                                  • dankarol Re: druga kawa.... 11.01.07, 18:32
                                                    Bo wiadomo, że najlepsza kawa jest w gawiarence, to ja też jedna wypiję.
                                                  • del.wa.57 Re: druga kawa.... 11.01.07, 20:04
                                                    W Hameryce to nawet takiej dobraj kawy nie mają z jakimis dodatkami,zapachami
                                                    fe...nieda sie tego pić,ale znalazłam po kilku próbach wreszcie''swój''smak,ale
                                                    niema to jak nasz gawiarenka dziewczynysmile
                                                  • natla Re: druga kawa.... 11.01.07, 20:14
                                                    Byłam tego pewna jak własnego cienia, w do tego próbujesz zagospodarować
                                                    piwnicę wink) Mysle, że dobrze. Nie myl z piwniczką wink
                                                  • kasia573 Re: herbatka.... 11.01.07, 20:22
                                                    Hej, Dziewczynki! Macie coś dobrego, bo ja tylko herbatkę czarna i zieloną,
                                                    niczego ekstra nie mam.
                                                  • regine Re: herbatka.... 11.01.07, 20:45
                                                    Napiję się Kasiu, herbatki. Ale owocowej z dodatkiem jeżyny, maliny i hibiskusa.
                                                    Do kawy od kilku dni czuję jakiś wstręt. Jeszcze rano jako tako, po południu
                                                    nie mogę. Chyba jakiś przesyt.Więc herbatka tylko i wyłącznie smile
                                                  • dankarol Re: herbatka.... 11.01.07, 20:51
                                                    duch w narodzie upada, o tej porze herbatka?
                                                    Idę na spacer, może mnie wiatr nie porwie,a herbatke dzisiaj to tylko z duchem
                                                  • kasia573 Re: herbatka.... 11.01.07, 20:54
                                                    Dzięki, takiej prawie nie parzę. Jak to miło zostać więc poczęstowaną...
                                                  • ania091951 Re: herbatka.... 11.01.07, 22:56
                                                    Helenko to prawda kawy smakowe Hamerykanskie sa okropne tez tego nie pije moja
                                                    ulubiona jest rozpuszczalna Nesca Tasters
                                                  • dankarol Re: herbatka.... 11.01.07, 23:07
                                                    Cicho ciemno posiedze chwilę przy kominku przeczytam jakąś nowelke i pójde dalej
                                                    serfować po internecie
                                                  • natla Re: herbatka.... 11.01.07, 23:11
                                                    no wreszcie! Nie ma z kim poczytać, co za czasy naszły na Gawiarenke......no,
                                                    dobra, nie drzyj kartki, ja sbie inną nowelke poczytam.
                                                  • dankarol Re: herbatka.... 12.01.07, 10:34
                                                    piesy wybiegane, kawa zaparzona a na stole pachnące rogaliki. Wypiję kawę i
                                                    poszukam sobie jakiegoś zajęcia.
                                                  • regine Re: herbatka.... 12.01.07, 10:39
                                                    Dopijam poranną kawę i zajęcia nie szukam. Samo mi się wepchnęło w ręce...smile
                                                    Ale mi się nie chce. Lenia mam chyba niesamowitego. Chyba z tej pogody. Mam
                                                    wrażenie i czuję się jak balon, z którego wypuszczono powietrze.
                                                  • dankarol Re: herbatka.... 12.01.07, 10:42
                                                    Reniu, a gdzie uśmiech na dzień dobry, a gdzie trochę optymizmu?
                                                  • regine Re: herbatka.... 12.01.07, 12:49
                                                    Optymizm chyba z lekka wyparował, tak jak powietrze z balonika. Nawet nie chce
                                                    mi się półgębkiem. Choć bardzo Was lubię..
                                                    Po prostu, jakoś mi dziś nie do śmiechu, Danuś. Chyba ta pogoda, szalejąca za
                                                    oknem też przygniata do ziemi.
                                                  • dankarol Re: herbatka.... 12.01.07, 12:56
                                                    Masz racje, ten wiatr, nie napawa optymizmem. Kończę kawę i zastanawiam sie jak
                                                    tu wyjść na spacer.
                                                  • regine Re: herbatka.... 12.01.07, 13:19
                                                    Byłam po zakupy, 2 razy o mało mnie nie przewróciło. Dobrze, ze w drodze
                                                    powrotnej szłam już z "obciążeniem". Jest strasznie, bo do tego siekący twarz
                                                    deszcz. Nawet nie ma mowy o parasolce. Tylko kaptur na głowę.
                                                    Życze powodzenia na spacerze. Uważaj na spadające gałęzie...
                                                  • del.wa.57 A może by tak po ''pyfku'' co? 12.01.07, 21:20
                                                    Chore jesteście dziewczyny cy co?
                                                    Ja napije się tego złocistego z pianką,no! niema chętnych?
                                                    smile)))
                                                    img488.imageshack.us/img488/3816/kufelekcw9.gif
                                                  • del.wa.57 Re: A może by tak po ''pyfku'' co? 12.01.07, 23:36
                                                    Mimo zwichniecia mogłabys sie ze mną pyfka napić Natlo,żłopie juz trzeci kufel
                                                    sama, chyba wezmę sobie lusterko i pogadam z odbiciem a moze lepiej nie
                                                    patrzec ,diabli wiedzą co tam zobaczę???
                                                    smile))
                                                  • dankarol Re: A może by tak po ''pyfku'' co? 12.01.07, 23:40
                                                    czy tu ktoś mówił o pyffku? wczoraj sama musiałam siedzieć w gawiarence,
                                                    dobrze, że Derekcja przyszła
                                                  • del.wa.57 Re: A może by tak po ''pyfku'' co? 12.01.07, 23:43
                                                    No,wreszcie Danutka wielkie dzieki a juz myslałam,ze zasnę tutaj,ale
                                                    zaraz,zaraz gdzie Ty tu Derekcje widzisz? to ja wyżłopałam trzy kufle piwa i
                                                    jakoś Derehtorki nie widze,chociaz wołałam a jakżesmile))
                                                    Fajnie ,ze wpadłas na piwko Danutka juz mi weselejsmile)))
                                                  • dankarol Re: A może by tak po ''pyfku'' co? 12.01.07, 23:45
                                                    No wiesz, na pyffko zawsze wpadnę. A Derekcja wczoraj bywała w gawiarence,
                                                    dziasiaj chora to pewnie nie zajdzie. Twoje zdrowie Halutka
                                                  • kasia573 Re: A może by tak po ''pyfku'' co? 12.01.07, 23:57
                                                    Przysiadam się ze Strongiem...
                                                  • del.wa.57 Re: A może by tak po ''pyfku'' co? 13.01.07, 00:00
                                                    No to zdrówko nasze dziewczynki juz zrobiło razniej,moze jeszcze Renia wpadnie
                                                    na piwo???
                                                  • regine Re: A może by tak po ''pyfku'' co? 13.01.07, 00:01
                                                    No to dosiadam do Was, też mam dziś smaczek na piwko z pianką.
                                                    Chyba mi się należy po bardzo pracowitym dniu ? Gdzie i z kim dziś i o czym nie
                                                    rzmawiałam...smile W głowie mi się aż kręci od nadmiaru wrażeń. Piwko będzie
                                                    dobrym zakończeniem dnia. A co, raz kozie śmierć smile
                                                  • regine Re: A może by tak po ''pyfku'' co? 13.01.07, 00:02
                                                    Jak mnie "wyczułaś".... ???? smile)))Jak widać odległość nie ma tu nic do
                                                    rzeczy...smile) To się czuje. Co i kogo się chce...smile)
                                                  • regine A do piwka proponuję.... 13.01.07, 00:06
                                                    teledyski.onet.pl/10172,790753,teledyski.html
                                                    Bardzo lubię. Wam też polecam. Bo co by było bez tych "Darów losu". Jednak
                                                    dostajemy....
                                                  • regine Re: Gołąbki jeszcze w rozsypce :)) 13.01.07, 00:09
                                                    Wszystko przygotowane, ale brak rąk do pracy smile) Kapusta i farsz czekają do
                                                    jutra. Ciągle siedzę z telefonem, słuchawkami lub przed klawiaturą. Ciasto Wam
                                                    tylko śliwkowe podrzucam, jeszcze ciepłe.
                                                    Upiekłam sporo, sąsiadka obdarowana i mi jeszcze 1,5 blachy zostało. Więc sobie
                                                    nie żałujcie smile)
                                                    Ano humorek mam, mam...Nie powiem...smile)
                                                  • del.wa.57 Re: Gołąbki jeszcze w rozsypce :)) 13.01.07, 00:16
                                                    Reniu to telepatia,ze tu zaraz przyszłas na piwosmile))
                                                    Ciasta wezme sobie kawałeczek,lubie sliwkowe i wiesz jak trafiłas celne z
                                                    Rynkowskim ja poprostu ''kocham''jego utworki.
                                                    Alez tajemnicza jesteś!!
                                                    smile)
                                                  • kasia573 Re: Gołąbki jeszcze w rozsypce :)) 13.01.07, 00:27
                                                    Śliwkowe!!! Jak świetnie!!! Dzięki!
                                                  • regine Re: Bardzo lubię:)) 13.01.07, 00:29
                                                    R. Rynkowskiego, rwnież. Gdzxieś kiedyś znalazła tą jego piosenkę i na
                                                    dzisiejszy dzień, awłaściwie jego zakończenie pasuje mi jak ulał...
                                                    Jeszcze jedna jest " Za starzy...". Nigdzie nie mogę jej znaleźć. Dzieciaki,
                                                    jak śpiewa Rynkowski, chchoczą po kątach, bo w domu musi być wtedy cisza. Cóż
                                                    lubię różną muzykę. Ale często przemawiają do mnie teksty.
                                                    Czy tajemnicza? Nie Helenko, tylko los daje czasami dobre dary...smile))
                                                  • regine Re: Bardzo lubię:)) 13.01.07, 00:31
                                                    Przepraszam za błędy, ale piszę 1 ręką, bo jem obiado- kolację do piwka smile))
                                                  • kasia573 Re: Bardzo lubię:)) 13.01.07, 00:34
                                                    Jaki miły wieczór: ulubione ciasto, miłe towarzystwo, w tle Rynkowski... Czegóż
                                                    chcieć jeszcze...?
                                                  • regine Re: Bardzo lubię:)) 13.01.07, 00:43
                                                    I tak ma być Kasiu. I tak będzie. Zobaczysz...smile)) Miło i przyjemnie.
                                                    Jak w Gawiarence, tu zawsze można odpocząć i zrelaksować sie, zjeść dobre
                                                    ciastko, wypić coś dobrego...Po to jest to miejsce, tu na forum. Tu zostawiamy
                                                    wszelkie kłopoty za drzwiami.
                                                  • del.wa.57 Re: Bardzo lubię:)) 13.01.07, 00:48
                                                    Pieczesz pyszne ciasto Reniu,chyba jeszcze sie skusze na jeden malutki,naprawde
                                                    malutki kawałeczk a gdzie jest Danutka?
                                                    Chyba gdzies mam Reniu''Za starzy''jak znajde to Ci przeslą,ale juz nie
                                                    dzisiaj,nie co ja mówię? juz jest dzisiajsmile)))
                                                  • regine Re: Bardzo lubię:)) 13.01.07, 00:52
                                                    Prześlij, prześlijsmile)) Posłucham z miłą chęcią. Plytę z Rynkowskim zostawiłam w
                                                    Kijowie u crci. W kwietniu dopiero przwiozą. Ja zapomniałam zabrać a oni po
                                                    mnie jechali i też zapomnieli..Zdarza się.
                                                    Lubię piec, gdy ma dla kogo...Sam sobie nigdy nie robię takiej
                                                    przyjemności...Szkoda zachodu..Kupiję w cukierni.
                                                  • kasia573 Re: Bardzo lubię:)) 13.01.07, 01:02
                                                    Dobranoc, Dziewczynki. Piwko mnie morzy, kolorowych snów... smile))))
                                                  • regine Re: Też już zmykam:)) 13.01.07, 01:09
                                                    Pa, dziewczyny smile Było miło, czas na odpoczynek, po dniu obfitym dobre i złe
                                                    wiadomości. Czyli, jak to bywa w życiu...
                                                  • dankarol Re: Bardzo lubię:)) 13.01.07, 01:10
                                                    Pyffko Rynkowski i chyba trzeba zgonic futrzaka z kanapy
                                                  • natla Re: Bardzo lubię:)) 13.01.07, 08:16
                                                    Może uda mi sie zaparzyć sobotnią kawę......no, "pyrka" w ekspresie. Na więcej
                                                    nie liczcie. Dziś ja sie daję obsługiwać wink))
                                                  • dankarol Re: Bardzo lubię:)) 13.01.07, 13:41
                                                    O dzięki za kawę prześwietna Derekcjo, a ja przyniosłam pełen koszyczek kruchych
                                                    ciasteczek, jeszcze gorące
                                                  • regine Re: Bardzo lubię taki dzień jak dziś:)) 13.01.07, 17:15
                                                    Więc ....Wina, wina, wina dajcie !!!!
                                                  • dankarol Re: Bardzo lubię taki dzień jak dziś:)) 13.01.07, 19:17
                                                    Reniu i co dali tego wina? Jak nie dali, to ja naleje Ci lampkę białego , a do
                                                    tego dodam jeszcze ciasteczka
                                                    img69.imageshack.us/img69/5677/ciasteczka2cq6.jpg
                                                  • regine Re: Bardzo lubię taki dzień jak dziś:)) 13.01.07, 21:49
                                                    NIe dali Danutka, nie dali...sad Ale i tak się w głowie kręci...
                                                    Nawet ks. dobrodziej nie dotarł dziś do mnie, choć czekałam od 15:00..
                                                    Nie wiem, jak i którędy pszedł i mnie dziś ominął..Trudno się mówi..
                                                    Sąsiadów odwiedził, mie ominął. Może coś przeskrobałam i w parafialnych
                                                    księgach jako "czarna owca" widnieję...Trudno. Bedzie bez...
                                                  • dankarol Re: Bardzo lubię taki dzień jak dziś:)) 13.01.07, 22:23
                                                    Reniu, aleś sie naraziła, że ks.dobrodziej Cie z daleka omija. Masz tu małą
                                                    nowelke na pocieszenia, przeczytaj może Ci sie nastrój poprawi. ja Cie omijać
                                                    nie mam zamiaru.
                                                  • regine Re: Bardzo lubię taki dzień jak dziś:)) 13.01.07, 22:39
                                                    Dzięki Danuś. Dobrodziej sam sobie źle zrobił. Kasa mi została smile
                                                    Ale i całe popołudnie miałam do kitu, bo robota "stała w miejscu".
                                                  • dankarol Re: Bardzo lubię taki dzień jak dziś:)) 13.01.07, 23:04
                                                    Reniu zachowaj tą kasę, jak sie spotkamy w górach przyda sie smile)))
                                                  • natla Wstawiam na półke forumową Szklanicę od Maleństwa 14.01.07, 12:38
                                                    www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/1be99a8269062a21.html
                                                  • del.wa.57 Re: A może by tak po ''pyfku'' co? 13.01.07, 00:06
                                                    Piwko z pianką jest zawsze dobre nawet bez okazji,ale,ale Reniu chyba Ci te
                                                    gołąbki wyszły na piątke,ze taka radosna jesteś,dasz jednego popróbować?
                                                    Jak babcie kocham jednego, podziele się z Danutką i Kasiąsmile)
                                                  • natla Re: herbatka.... 11.01.07, 23:09
                                                    Danuska, jeden rozsądny głośs....co to sie z tym naszym towarzystwem
                                                    dzieje........VOOOOOOOGIIIIIIIINOOOOOOO, zrób porządek!!!
                                                  • vogino55 Re: herbatka.... 14.01.07, 23:14
                                                    Ta nawet w niedzielę nie mogę zalegnąć w fotelu,,przeca Gawiarenka
                                                    wysprzątana,drwa są,w Drewutni mało co "ubyło"(wink)nie bojaj sie Kochana to takie
                                                    zmęczenie 'przed wiosenne' tej zimy sie tu zalęgło...
                                                    ale nie zaszkodzi 'cóś' przeczytać,,,,,,,,za zdrowie Wszystkich CYK i CYK
                                                    PS; ja tam już flaszkę na powitanie Zbyszka mam (smile))
                                                    Wojciech
                                                  • kasia573 Re: herbatka.... 15.01.07, 00:53
                                                    Herbatka w samotności... Nie pierwszy i nie ostatni raz, tu w Gawiarence.
                                                    Miło posiedzieć...
                                                  • babara7 Re: herbatka.... 15.01.07, 13:59
                                                    W Gawiarence milo zawsze, jednak pustawo i jakos ... gwaru, gwaru prosze. Pogoda
                                                    taka, ze trudno o siedzacych, chyba, ze zawirusowani jak ja.
                                                  • regine Re: Pustawo, tu jest...... 15.01.07, 15:05
                                                    zwłaszcza rano, kazdy pije kawę, herbatę i ucieka do swoich zajęć. Wieczorem
                                                    Basiu, "schodzą się" wszyscy, aby dać upust emocjom, "wygadać się", odreagować
                                                    po całym dniu. Życzę zdrowka i wypędzaj te wirtusy, nie daj się im smile
                                                    Pozdrawiam, życząc jak naszybciej powrotu do zdrowia.
                                                  • dankarol Re: Pustawo, tu jest...... 15.01.07, 15:16
                                                    Mam nadzieję, że wreszcie uda mi się jakąś herbatkę wypić w gawiarence, bez
                                                    ponownego logowania. Basiu zdrowia życzę i zrobię Ci herbatkę z sokiem malinowym
                                                    może pomoże.
                                                  • dankarol Re: Pustawo, tu jest...... 18.01.07, 09:15
                                                    i pajęczyny wiszą, zwierzaki po kątach się snują. Chyba Kundzia na narty
                                                    pojechała. Przewietrze trochę, zwierzaki do ogrodu wypuszczę i kawę zaparzę.
                                                    Może jednak ktoś zaglądnie
                                                  • natla Re: Pustawo, tu jest...... 18.01.07, 10:30
                                                    No coś Ty, Kundzia na narty? Przeież ona nie umie jeździć na dechach, może
                                                    pojechałaby na sanki, ale gdzie? Jak juz to na rowerze zasuwa. To są jednak
                                                    wagary i po premi dostanie, bo żadnego druczku nie wypełniła! A może
                                                    zaklinowała sie w jakimś supermarkecie?
                                                    Dobrą kawę Danusiu zrobiłaś, a ja rogaliki do niej dodaję i juz jakoś
                                                    w Gawiarence normalnieje wink
                                                  • krista57 Re: Pustawo, tu jest...... 18.01.07, 10:33
                                                    Pusto i smutno wszędzie.Za oknem znowu pada.
                                                    Rownież dokladam rogaliki z wisniami dla przypomnienia lata.
                                                    Może jakos przeczekamy ten "byle jaki" okressmile
                                                  • dankarol Re: Pustawo, tu jest...... 18.01.07, 10:58
                                                    No proszę rogaliki, dopiero zgubiłam 3 kg i znowu sobie dorzucę, ale jak sie
                                                    oprzeć takim pysznościom.
                                                  • tofika Re:Gawiarenko,,TY nasza urocza" Zakątko" 23.01.07, 20:12

• tofika Re:Gawiarenko,,TY nasza urocza" Zakątko" 23.01.07, 20:33
                                                    Malwinko, Ty zauroczylas mnie... jakie to piekne... marze dalej...
                                                    persjado.ovh.org/spis.htm
    • dankarol Re: GAWIARENKA - STYCZEŃ 2007 !!! 24.01.07, 09:36
      Kawa zaparzona, rogaliki na stole i wszystkie zwierzaczki wybiegane. Pan Witek
      nawet śnieg odgarnął ze ścieżki.
      • regine Re: GAWIARENKA - STYCZEŃ 2007 !!! 24.01.07, 10:52
        Kawa bardzo chętnie. dzięki Danuśsmile
        Ale p. Witkowi coś opornie idzie to odśnieżanie, bo miecie w tak różne strony
        śniegiem, że tylko szkoda jego pracy. Ledwo drogę odnalazłam, do Gawiarenki,
        zapach kawy mnie ukierunkowywał...smile
    • dankarol Re: GAWIARENKA - STYCZEŃ 2007 !!! 24.01.07, 21:33
      Znowu smutny dzień, w gawiarence smutno i ciemno tylko ogień na kominku
      rozjaśnia trochę mrok. Usiądę na chwilę i posłucham odgłosów z kominka.
      • regine Re: GAWIARENKA - STYCZEŃ 2007 !!! 24.01.07, 22:27
        Masz rację Danutka, smutny i dzień i styczeń i cały ten początek nowego roku...
        Posiedzę chwilę z Tobą...sad
        • dankarol Re: GAWIARENKA - STYCZEŃ 2007 !!! 24.01.07, 22:43
          Dzięki Reniu. Dobrze, że w gawiarence jest ten kominek,lubie posiedzieć przy kominku
          • maladanka Re: GAWIARENKA - STYCZEŃ 2007 !!! 27.01.07, 18:37
            hej, hej....otwarte,ciepło, miło,niebo,raj!.....i przytaskałam całą wiązkę
            daktyli, obrywajcie te bardziej brązowe,a pozostałe dojdą powoli
            www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/67282e2eb10abe5e.html
            nie pojechałam na narty, zawieja straszna była ale za to troche domowych
            zaległości odrobiłam
            No to co? Pana Tadeusza czas zacząć?...smile
            • natla Re: GAWIARENKA - STYCZEŃ 2007 !!! 27.01.07, 22:59
              No wreszcie! Najwyższa pora, bo się z nas analfabeci zrobią....żeby tak tu było
              pusto w sobotę? Świat nie widział.
              Łapie brązowy owoc i do towarzystwa...hmmm......wytrawnego pisarza p. Martinii
              • mira54 Re: GAWIARENKA - STYCZEŃ 2007 !!! 28.01.07, 04:08
                Pozdrawiam Was cieplutko. W kominku jeszcze się tli, dorzucam drew, żeby Wam
                było ciepło jak na kawkę przybędziecie. Zaparzam w termosach kawę i herbatkę,
                a tort z galaretką i jagodami czeka na Was w lodówce. Smacznego.
                • ania091951 Re: GAWIARENKA - STYCZEŃ 2007 !!! 28.01.07, 04:30
                  Mireczko dobra herbatke zaparzylas tort z galaretka i jagodami pychota -dziekuje
                  • natla Re: GAWIARENKA - STYCZEŃ 2007 !!! 28.01.07, 09:59
                    Ale fajnie, jak ktoś kawę przygotuje. I znów nagrzeszę przez Mirę.....ale warto.
                    Za oknem sypie tak, ze prawie nic nie widać, a tu kominek sie pali. Włączam
                    muzykę ....... Kundziu, wyłącz ten odkurzecz!
                    • tofika Re: GAWIARENKA - STYCZEŃ 2007 !!! 28.01.07, 12:35
                      Kto pozno wstaje jak ja dzis... tym bardziej pobudka pyszną kawą
                      natychmiastowa potrzebna..
                      Mireczki ciasto przepyszne ..
                      i gdzie?? gdzie mozna lepiej szukac ..miejsca tak przytulnego..
                      przy kominkowym ciepelku wsluchac sie w dzwięki muzyki ... odprezyc zrelaksowac
                      a nawet na troszke umknac w marzenia..

zawieszam przysmaczek pewnie wkrotce pojawią sikorki ..
                      takie malutkie drobniutkie ptaszenka a ile w nich werwy ,sily , jak tymi
                      dziubenkami operuja tempem szybkosci by napelnic sloninka brzuszek i przetrwac
                      trudny okres..
                      • dankarol Re: GAWIARENKA - STYCZEŃ 2007 !!! 28.01.07, 19:02
                        Kundziu czy gorącą herbatę dostanę? Za oknem wieje i zaczęło padać, brrr
                        Za chwilę będzie huk bo poleci nawis śnieżny z dachu. Przeczekam przy kominku z
                        tą pachnącą herbatą.
                        • natla Re: GAWIARENKA - STYCZEŃ 2007 !!! 31.01.07, 09:22
                          Kawa zaparzona, herbata też.....dobra ta nasza Kundzia. Zapaliłam wszystkie
                          możliwe lampy i już sie zrobiło słonecznie.
                          Ale macie dziś spanie smile
                          • kryzar Re: GAWIARENKA - STYCZEŃ 2007 !!! 31.01.07, 10:55
                            Jak dobrze, że kawa zaparzona. Dobra kawa przy prasówce- to jest to- ale wieści w gazetach trochę denerwujące.
                            • natla Re: GAWIARENKA - STYCZEŃ 2007 !!! 31.01.07, 11:27
                              Troche? Twoje prasówki doprawadzają mnie zawsze do pionu, czyl podwyższają cis.
                              Staram sie nie komentować, żeby sobie krzywdy nie zrobic.
                              Potopilismy się z psem w "ciaplycie", a teraz pora na następna kawę w dobrym
                              towarzystwie. Tylko nic Krystynko o ambasoorach i tych innych wink
                              • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - STYCZEŃ 2007 !!! 31.01.07, 16:36
                                Hej,hej witajcie,steskniłam sie za Wami,przyniosłam świezo zaparzoną
                                kawę,herbate,czekoladki o smaku mięty(bardzo lubię) jabłka i pomarańcze,siadam
                                i czytam gazetki,chyba Krysia zostawila tutaj jakis gazetki a przyjemnością
                                zanurzę się w fotel z kawą i proszę mnie nie budzić jakbym zasnęłasmile))))))
                                • kryzar i znów tu zajrzałam 31.01.07, 16:41
                                  pewnie na jednego głębszego, bo wiadomości dziś irytujące, ale jeszcze bardziej logowanie a właściwie wylogowywanie. Co się dzieje, jakieś trolle siedzą i mącą w serwerze czy co?
                                  • del.wa.57 Re: i znów tu zajrzałam 31.01.07, 17:07
                                    A musisz tak krzyczeć Krysiu,obudziłaś mnie a prosilam,zeby nie budzić tak
                                    dobrze mi sie spałosmile))))
                                    Mam to samo z logowaniem i otwieraniem stron,dlatego chcialam poczytać i
                                    zdrzemnąc sięsmile))))
                                    No to wcale tych gazet czytac nie będę Krysiu jak tam same nieciekawe wieścismile
                                    • regine Re: i znów tu zajrzałam 31.01.07, 18:12
                                      Najwyższy czas, że już wstałaś Helenki i że już wróciłaś na łono naszego
                                      forumsmile) Też spałam i jakiś krzyk mnie obudził. Czas na popołudniową, mocną
                                      kawę.
                                      Co Wy na to ?
                                      -----------------------------------------------------
                                      ~~Gdy nie masz nic do ofiarowania, ofiaruj uśmiech ~~
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka