Dodaj do ulubionych

GAWIARENKA - LUTY 2007

01.02.07, 09:44
Zapraszam w nowe salony. Już bez choinki. Szkoda, ale trudno. Nawet drzewko
przemija.
Zaparzyłam pierwszą lutową kawę i nawet słodkie bułeczki Wam przyniosłam.
Jak będzie czegoś brakowało, to Kundzia jest pod ręką.
A ja lece ze zwierzyną na spacer, póki piękne słońce jest.
Obserwuj wątek
    • regine Re: GAWIARENKA - LUTY 2007 01.02.07, 11:52
      Podeślij tego słoneczka trochę. Nic nie świeci u mniesad Ale na kawę przylazłam,
      choć ledwo. Dziś chyba ze dwie filiżanki potrzebne, aby postawiły mnie do
      pionu. Za bułeczki dzięki.To wieczorne podgryzanie zaczęło "dziłać". Koniec od
      dziś ze słodkościami i o 18:00 "kończymy" jedzenie. Woda i jabłuszko smile)
      • natla Re: GAWIARENKA - LUTY 2007 01.02.07, 12:27
        Niestety, już mi ktoś słońce podkradł.....kurcze, wszedzie kradna....
        Ale zwierzyna jeszcze pół spacerku w słoncu zrobiła. wink
        No to ja drugą kawę pije i na kolejny spacer. smile
        • regine Re: GAWIARENKA - LUTY 2007 01.02.07, 12:56
          Aż mi żal, że pędzisz nna następny spacer. Też z miłą chęcią bymm gdzieś
          się "wyrwała". Ale boję sie, ze wichura "zmiecie" mnie z powierzchni ziemi...
          Wię pospaceruj trochę i za mnie smile
          • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - LUTY 2007 01.02.07, 17:10
            Ale ładnie tutaj,może rozpale pod kominkiem co? przyjemniej będzie
            posiedzieć,pozapalam swiece,lubię taki świecowy nastrójsmile))
            O,Kundzia zaparzyła swieżą kawę,dziękuje Ci z przyjemnoscia posiedzę sobie przy
            kawie,obiecuję,że spac nie będę,no cyba żeeeeeeee aaaaa
            smile)))
            • regine Re: GAWIARENKA - LUTY 2007 01.02.07, 18:45
              Wstawaj !!! Kawa Ci "zdębiała" a Ty chrapiesz...Dolej sobie ciepłej. Nie pij
              takiej lury...Choć ja lubię i zimną. Zresztą lubię wszystko "co mokre"
              wypijać smile))
              • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - LUTY 2007 01.02.07, 19:22
                Ja wcale nie spałam,że co? chrapałam?? rany!! cicho Reniu nie wszyscy muszą
                wiedzieć,że chrapie,dawaj te kawesmile))
                • regine Re: GAWIARENKA - LUTY 2007 01.02.07, 19:30
                  Proszę, rozpuszczalna, taką jak lubię, z mlekiem i cukrem. Do tego tylko kilka
                  solonych paluszkówsad Zjadłam resztę jak, no nie, nie chrapałaś, tylko
                  pojękiwałaś przez sen smile Chyba nad tym prasowaniem nieszczęsnym, biadoliłaś..
                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - LUTY 2007 01.02.07, 19:37
                    Dzięki za kawę,tez lubie rozpuszczalną,ale bez cukru proszę,paluszki słone?
                    wolałabym cos konkretnego na ząb,paluszki to dobre do pyfkawink)
                    • ania091951 Re: GAWIARENKA - LUTY 2007 01.02.07, 23:05
                      Podrzuce Wam dziewuszki bez cholesterolu i cukru paczke krakiersow kalori tez
                      maja malo
                      • regine Re: GAWIARENKA - LUTY 2007 01.02.07, 23:16
                        No to masz pyfffkkkooo smile
                        Co Ci bedę żałować, choć nie wiem, czy paluszków nie zabraknie. O piwo się nie
                        martwię, w Drewutni jest zapasik. Już dawno nikt tam nie zaglądał. Ania
                        krakersiki podrzuciłasmile dzięi Aniu. Wię trzeba opić sukces Polaków, bo jak
                        inaczej smile)
                        Proszę pifffkkkooo:
                        img463.imageshack.us/img463/682/propozycjanaweekendmw7.jpg
                        I to w jakim towarzystwie smile)))
                        • natla Re: GAWIARENKA - LUTY 2007 02.02.07, 09:44
                          No to po kawce.....mam nadzije, ze nie wymyślą napoju kawopodobnego jako
                          obowiazujacego. wink
                          Otwieram okna i drzwi, bo słońce zagląda i ciepło.
                          Zwirzaki! Do ogrodu.
                          • tofika Re: GAWIARENKA - LUTY 2007 02.02.07, 19:12
                            ja chce kawusi... moze byc mala czarna ale kawa i ze smietanka...
                            wstawiam wode ..
                            nie tracac czasu na marne ..
                            slucham muzyczki.. hm...

teledyski.onet.pl/10172,935327,teledyski.html

Szczęście to nie tylko to, co los daje, ale i to, czego nie zabiera..."
                            • tofika Re: GAWIARENKA - LUTY 2007 02.02.07, 19:42
                              ale gwizdalo , woda przegotowana--wstawiam jeszcze raz na małą czarna...smile)
                              a ja zasłuchałam ....
                              mam czas.. a co mi tam..
                              ide po ciasteczka orzechowe..
                              muzyczka...smileprzyda sie..wszak karnawal trwa..

www.millan.net/funp/100/tangodance.html
                              • tofika Re: GAWIARENKA - LUTY 2007 02.02.07, 20:35
                                • dankarol Re: GAWIARENKA - LUTY 2007 02.02.07, 21:24
                                  Toficzko, czy chociaz kropelka kawy została? A jakas okruszynka ciasteczka
                                  orzechowego?
                                  • krista57 Re: GAWIARENKA - LUTY 2007 02.02.07, 21:42
                                    Może ktos wie,kiedy koniec karnawału i czas na pieczenie
                                    chrustow,pączkow,róż karnawalowych?
                                    • vogino55 Re: GAWIARENKA - LUTY 2007 02.02.07, 22:04
                                      krista57 napisała:

> Może ktos wie,kiedy koniec karnawału i czas na pieczenie
                                      > chrustow,pączkow,róż karnawalowych?

Koniec karnawału w Gawiarence - nie ma takiego pojęcia (wink)))))
                                      Wojciech(smile))
                                      • dankarol Re: GAWIARENKA - LUTY 2007 02.02.07, 22:11
                                        Krysiu pączki i faworki czyli chruścik możesz dla nas piec i smażyć cały rok,
                                        ale chyba 15 lutego jest tłusty czwartek
                                        • kasia573 Re: GAWIARENKA - LUTY 2007 02.02.07, 23:27
                                          Cześć! Wczoraj tylko zajrzałam, pusto było. Nawet herbatki nie wypiłam, może to
                                          już rytuał w samotności, ale wczoraj nie miałam nastroju.
                                          • kasia573 Re: GAWIARENKA - LUTY 2007 02.02.07, 23:36
                                            Chyba na ciasteczko orzechowe nie mogę mieć nadziei o tej porze, chyba że ktoś
                                            ujawni jakieś schowane....
                                            • natla Re: GAWIARENKA - LUTY 2007 02.02.07, 23:41
                                              Ciasteczek orzechowych nie mam, ale przyniosłam pyszne czekoladki
                                              kokosowe....goście kilka zostawili smile
                                              • kasia573 Re: GAWIARENKA - LUTY 2007 02.02.07, 23:53
                                                No tak, jak pech, to pech - nie lubię smaku kokosowego! No, jedną z
                                                łakomstwa...hm...nie najgorsza!
                                                • natla Re: GAWIARENKA - LUTY 2007 03.02.07, 00:22
                                                  No jasne, że pychota, szły dziś jak woda.
                                                  Ale na obtarcie łez masz tu orzeszki pistacjowe. wink
                                                  • kasia573 Re: GAWIARENKA - LUTY 2007 03.02.07, 00:36
                                                    Ooo, lubię!!!!Ale miłe zakończenie dnia! Lecę już, Dziewczynki. Dobranoc!
                                                  • maladanka Re: GAWIARENKA - LUTY 2007 03.02.07, 08:58
                                                    Kawa najlepszym naszym przyjacielem jest...tralalala...ponuro,wstrętnie, ale
                                                    udaje,że tego nie widzę - kawa pachnie - przybywajcie!
                                                  • natla Re: GAWIARENKA - LUTY 2007 03.02.07, 09:36
                                                    Cześć, cześć Danusiu. Oj tak, kawy, duuuużo kawy!
                                                    A byłaś z piesami?.....chyba nie, bo strasznie mnie opadły.....
                                          • natla Re: GAWIARENKA - LUTY 2007 02.02.07, 23:39
                                            Pij Kasiu tę swoją herbatkę, pij, a ja po łajdackim wieczorze zwinę sie w
                                            kłębek i odpoczne teochę, chyba, że mi ktoś da coś do poczytania, ale wtedy nie
                                            ręcze za siebie. smile
                                            Vogino, masz rację, o jakim końcu karnawału te kobity mówią....w Gawiarence?
                                            W Gawiarence jest ZAKAZ KOŃCA KARNAWAŁU.
                                            • maladanka Re: GAWIARENKA - LUTY 2007 03.02.07, 10:05
                                              koniec karnawału dopiero 20 lutego! czyli ho,ho!
                                              a 15-go tłusty czwartek czyli babski comber - już przypominam!
                                              • dankarol Re: GAWIARENKA - LUTY 2007 03.02.07, 10:27
                                                O dzięki za kawę, może mnie obudzi. A ja sobie przyrzekłam, że tłusty czwartek
                                                będę miała cały rok. No mogę mieć też chudą środę, to tak dla utrzymania
                                                równowagi w przyrodzie
                                            • basiader Re: GAWIARENKA - LUTY 2007 04.02.07, 14:56
                                              Oj, a ja tak sie dzis rozgadalam ,ze w trakcie klikania 26 paczusiow
                                              splodzilam. Wyszly nawet ,nawet wiec podrzucam je do gawiarenki(kilka zostwie
                                              wnusiowi), bo moje gabaryty nie pozwalaja na taka rozpuste. A wiec herbatka(nie
                                              kawka, bo cisnienie samo skoczy przy naszych sportowcach) lampeczka dobrego
                                              winka,paczus i....czekamy na emocje sportowe.
                                              • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - LUTY 2007 04.02.07, 16:43
                                                To ja sobie przysiąde z popołudniowa kawą przy kominku,taka tu cisza,spokój i
                                                zwierzaki drzemią po katach,moze i ja sie zdrzemnę?
                                                smile)
                                                • dankarol Re: GAWIARENKA - LUTY 2007 04.02.07, 17:14
                                                  O pączki, dzieki Basiu wspaniałe. Halutka spi, to zjem jeszcze jeden, nikt nie
                                                  bedzie wiedział kto zjadł pączki hi hi hi
                                                  • natla Re: GAWIARENKA - LUTY 2007 04.02.07, 18:59
                                                    Nic nie rozumiem, siedziałyscie w Gwiarence i się obżeerały pączkami, a tam
                                                    nasi walczyliu???? wink
                                                    Danuto, mogłabyś choć jednego pączuszka zostawić.....ale moze to i lepiej, w
                                                    końcu z jakiegoś powodu mi ich nie wolno.....wink
                                                  • kasia573 Re: GAWIARENKA - LUTY 2007 04.02.07, 20:40
                                                    Hej! Już ja tam wypatrzę tego ostatniego! I do tego gorzka cieplutka herbatka.
                                                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - LUTY 2007 04.02.07, 20:47
                                                    Kasiu,nie zjadłam ani jednego,nawet ich nie widziałam,zdrzemnełam sie
                                                    chwilkę,potem poszłam prasować,to wszystko Danutka,podkradła się pocichutku
                                                    i ...reszte juz wiesz hi..hi..hi..
                                                  • krista57 Re: GAWIARENKA - LUTY 2007 04.02.07, 21:52
                                                    Pączków szukacie....podrzucam plesniaka,ktory wyjątkowo cieszyl sie marnym
                                                    powodzeniem.Prosze bardzo!

Jestem lekko ululana do snu.Zebralismy sie w kilka osob coby przeanalizować co
                                                    poczytac na weselu syna czy Jelzina czy Finlandie.Niestey nadal nie wiem
                                                    ,poniewaz po przeliterowaniu trzeiej stronki jest wszystkim wszystko jedno.
                                                    Potrzebna mi więc rada...ktory tom lepszy.
                                                    Prosze o poważne zaangażowanie.Nie ukrywam,ze bywalcy drewutni mile widzianismile
                                                  • krista57 Re: GAWIARENKA - LUTY 2007 05.02.07, 14:34
                                                    Jestem rozczarowana brakiem forumowej porady
                                                    jakos nikt sie nie kwapi z pomocą?
                                                  • dankarol Re: GAWIARENKA - LUTY 2007 05.02.07, 14:48
                                                    Krysiu pobiegłam do sklepu, żeby zaopatrzyć sie w oba tomy. Chciałam przeczytać,
                                                    żeby wydać wyrok ostateczny. Niestety są tylko w twardej oprawie, jeśli
                                                    przeczytam oba tomiszcza, to przez tydzień sie nie obudzę.
                                                  • maladanka Re: GAWIARENKA - LUTY 2007-do Krychy 06.02.07, 10:33
                                                    ja jestem za Panem Tadeuszem....dobre bo polskie smile
                                                    no może deczko absolutu
                                                  • malwina52 Re: GAWIARENKA - LUTY 2007-do Krychy 06.02.07, 10:36
                                                    ja za finlandia to najlepsza gorzala jaka znam
    • dankarol Re: GAWIARENKA - LUTY 2007 08.02.07, 10:44
      Cicho, może zimowo w naszej gawiarence. Kundzia zrobiła pyszna kawę, a ja
      postawie cały talerz paluszków ptysiowych. Zwierzaki, słońce za oknem, czas na
      spacer.
      • regine Re: GAWIARENKA - LUTY 2007 08.02.07, 10:49
        No i ja piszę się na filiżankę aromatycznej kawy. Słońca u mnie nie widać,
        tylko śnieżyca. Ale warto posiedzieć w miłym towarzystwiesmile) Dawno mnie tu nie
        było ....Witaj Danutka i dzięki za paluszki ptysiowe smile)
        • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - LUTY 2007 08.02.07, 18:40
          Ale pyszne te paluszki ptysiowe Danutka,dziękismile))
          Witaj Reniu,miło widziec Ciebie w gawiarence,Kundziu!!! kawe proszęwink))
          • regine Re: GAWIARENKA - LUTY 2007 08.02.07, 18:46
            Witaj Helenko, na popołudniowej kawie smile
            Rano, po porannej nabrałam takiej chęci do klikania, ale "wezwała" mnie
            kuchnia. Bo godzinnym pobycie przy garkach, ogarnęła mnie jakaś dziwna niemoc.
            Nogi i ręce zaczęły mi się trząść. Dziwne uczucie. Musiałam zasięgnąć "porady "
            pod kocem. No zmogło mnie na 2 godziny. Jeszcze się telepię jak galareta...Ale
            już piję kawę coby ciśnienie sobie podnieść smile Podniosłabym jakąś nowelką ale
            jeszcze ostatni zastrzyk i kicha z pomysłu. Pozostaje tylko klikanie lub
            rzeczywista książka ..Pech., to pech sad(
            • natla Re: GAWIARENKA - LUTY 2007 08.02.07, 19:00
              Aleście nudne dziś.....trza koniecznie poczytać, bo w końcu w depreche
              wpadniemy.
              Wojtusiu, przyniósłbyś coś dobrego z drewutni....okrutnie się migasz ostatnio.
              • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - LUTY 2007 08.02.07, 22:28
                Reniu,jeszcze nie dzisiaj,Ty nie mozesz ''czytać'' co innego my z Natlą,musimy
                sobie cóś same zorganizować jak Wojtus siem migasmile)))
                img251.imageshack.us/img251/1445/kielichyob8.jpg
                Jak Ci sie podoba Natlo? zdrowko nasze,to taki dosypiaczwink)
                • ania091951 Re: GAWIARENKA - LUTY 2007 08.02.07, 22:52
                  Prosze dla mnie cos na rozgrzewke-DZIEKUJE
                  • kasia573 Re: GAWIARENKA - LUTY 2007 08.02.07, 23:30
                    Hej! Czy ktoś tu jeszcze jest?
                    • kasia573 Re: GAWIARENKA - LUTY 2007 09.02.07, 00:04
                      No tak, pora późna. Zacznę dwudziestą godzinę dzisiejszej krzątaniny. Trzeba
                      wreszcie herbatkę wypić. Ta lampeczka czerwonego to zapewne dla mnie... Pustawo
                      tu, ale miło, wyciszyć się można. Odpocznę ździebko. Ale milutko! Ooobyyy
                      tyyylkooo mnieee tuuu raaaneeeek nieee zaaaastaaaaał.
                      • regine Re: GAWIARENKA - LUTY 2007 09.02.07, 15:00
                        A ja siadam, po niespodziewanym, ale udanym spacerze. Pierwszym od prawie 1,5
                        tygodnia. Ale sobie płaziłam, nawet nie zmarzłam, tylko się zgrzałam, bo cięzko
                        niewydeptanymi ścieżkami się chodzi. Dotleniłam się, że hej smile) A teraz czas na
                        kawusię, bo coś mży, ni to deszcz ni to śnieg. Może i ciśnienie spada?
                        Troszkę posiedzę i "rzucam się" do deski do prasowania. Zamiary miałam ale
                        plany pokrzyżowała choroba, a nie lubię jak poprane leży i czeka na zlitowanie.
                        • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - LUTY 2007 09.02.07, 15:23
                          Witaj Reniu,posiedzę chwilkę z Toba i tez biegne do kuchni gary zmywać po
                          obiedzie,bierzesz sie za prasowanie teraz jak ja już swoje poprasowałam? nie
                          miłas kiedy chorować co?
                          Ale cieszę się ,że juz dobrze sie czujesz i oszczędzaj kręgosłup
                          dziewczyno,prasowanie nie ucieknie.
                          • regine Re: GAWIARENKA - LUTY 2007 09.02.07, 15:30
                            Ano tak jakoś pokręciło mi sie wszystko. Różne plany wzięły w łeb. Dobrze, ze
                            doszłam do siebie. Teraz wszystko muszę "ponaprawiać" smile)
                            No i pech jeszcze, mysz komputerowa mi się rozpadła...Nie wiem jak to się
                            stało..Zaraz muszę sprawdzić jak ją poskładać do kupy. A kota w dmu nie ma,
                            więc nie ma na kogo spędzić nawet...
                            • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - LUTY 2007 09.02.07, 15:53
                              Mysz komputerowa Ci sie rozpadła? coś to kurcze, podejrzane Sagi tez pisał,ze
                              mycha mu sie rozwaliła hmmmmm,co z Waszymi mychami he? Sagi na kota moze zwalić
                              a co za ''kocur'' był u Ciebie Reniu?
                              smile)))
                              • regine Re: GAWIARENKA - LUTY 2007 09.02.07, 16:54
                                Fakt, nie mam na kogo zwalić winy. Winna jestem ja sama. Wczoraj rano, siadając
                                do komputera, niechcący chlupnęłam kawą na klawiaturę, której nie wsunęłam.
                                Ten błąd powtarzam już kilkakrotnie smile) Dobrze, że nie cały kubek. Zabrałam się
                                więc za czyszczenie, przy okazji, rozkręciłam i mysz, którą musiałam źle
                                skręcić. No i już jest wytłumaczenie. Bo w domu nikogo więcej nie ma i nie mam
                                na kogo zwalać różnych rzeczy, które mi się jakoś dziwnym trafem "zdarzają".
                                Gapiostwo, nieuwaga no i łamaga jeszcze jestem trochę. Jeszcze noga
                                nie "działa" tak jak trzeba smile))
                                • natla Re: GAWIARENKA - LUTY 2007 10.02.07, 09:31
                                  Ok. popracowałam, to teraz kawę parze pyszną i do ogrodu z piesami lecę. smile
                                  • regine Re: GAWIARENKA - LUTY 2007 10.02.07, 12:03
                                    Ja zaczęłam pracę, zaraz dokończę porządki. Ale kawa kusi jak nie wiemsmile)
                                    • ania091951 Re: GAWIARENKA - LUTY 2007 10.02.07, 17:49
                                      Dzisiaj sobie dluzej pospalam ,moze tez zalapie sie na kawe
                                      • dankarol Re: GAWIARENKA - LUTY 2007 10.02.07, 17:58
                                        Może dla mnie też znajdzie sie trochę kawy. Do kawy przyniosłam jeszcze kilka
                                        bułeczek z czekoladą w środku
                                        img131.imageshack.us/img131/694/bu322eczki3fh9.jpg
                                        • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - LUTY 2007 10.02.07, 18:56
                                          Danutka dostane przepis na te apetyczne bułeczki?
                                          Musze spróbowac jednego do kawy bo za chwilę braknie dla mniesmile)))
                                          • regine Re: GAWIARENKA - LUTY 2007 10.02.07, 19:05
                                            No nie ja tu z kawą tylko przylazłam a tu takie smakołyki i to od kogo ? Od
                                            Danutki!!! No nie mogę smile) A gdzie "wpisowe" po tak długiej nieobecności
                                            Danuś ??? Bułeczkami się nie zasłaniaj ...Nawet nie ma mowy ...
                                            • wiktoria53 Proszę częstować się mufinkami, są pyszne i 10.02.07, 19:09
                                              nie będę sama jadła.

img158.imageshack.us/img158/3853/pierwszapartiaur0.jpg
                                              • ania091951 Re: Proszę częstować się mufinkami, są pyszne i 10.02.07, 19:21
                                                Co za pysznosci niebo w gebie.Sa pyszne
                                                • regine Re: Proszę częstować się mufinkami, są pyszne i 10.02.07, 19:25
                                                  Rozkosz dla ducha i oczu. Tylko jak się przez szybkę monitora dostać do tych
                                                  pyszności sad(. Ale przepis już skopiowałam, pojemniczki posiadam. Na tłusty
                                                  czwartek coś wymyślę smile)
                                                  • dankarol Re: Proszę częstować się mufinkami, są pyszne i 10.02.07, 19:55
                                                    Proszę bardzo do tych wspaniałych mufinek
                                                    img117.imageshack.us/img117/976/wijn28ln4.gif
                                                  • regine Re: Proszę częstować się mufinkami, są pyszne i 10.02.07, 20:09
                                                    A mogę pomarudzić troszkę smile) Białe bym wolała, Danuś...Przepraszam.
                                                    Jeśli nie masz, zajmę się swją butelka z barku. Przyda się dziś jak nic...
                                                  • dankarol Re: Proszę częstować się mufinkami, są pyszne i 10.02.07, 20:42
                                                    Reniu prosze bardzo, jest białe
                                                    img124.imageshack.us/img124/4028/0052031miniom1.jpg
                                                  • regine Re: Proszę częstować się mufinkami, są pyszne i 10.02.07, 20:49
                                                    Danuś, gdzie Ty wynalazłaś pośród nocy takie jakie lubię ?
                                                    Podziwiam chęć szukania i doniesienia. To może razem zaczniemy ?
                                                    Co Ty na to ?smile))
                                                  • dankarol Re: Proszę częstować się mufinkami, są pyszne i 10.02.07, 21:29
                                                    Reniu z Tobą zawsze.
                                                  • regine Re: Proszę częstować się mufinkami, są pyszne i 10.02.07, 21:36
                                                    Mufinki, białe wino, sobota karnawałowa, pączki i My, dziś tulący się w
                                                    ten "Dzień Przytulania" smile)
                                                    No i czego do szczęścia jeszcze potrzeba ? No troszkę kasy, bo choć miesiąc
                                                    krótki, ale i portfel "chudy" jakiś smile)
                                                    -----------------------------------------------------
                                                    ~~Gdy nie masz nic do ofiarowania, ofiaruj uśmiech ~~
                                                  • del.wa.57 Re: Proszę częstować się mufinkami, są pyszne i 10.02.07, 23:09
                                                    Zostawcie troche dla mnie tego napoju dziewczynysmile)))))
                                                  • ania091951 Re: Proszę częstować się mufinkami, są pyszne i 11.02.07, 06:58
                                                    Kawa zrobiona dla tych co wczesniej wstaja
                                                  • maladanka Re: postękując,wstałam z wdziękiem.. 11.02.07, 08:44
                                                    i widze,że tw Gawiarence ruch był ogromny,ja na razie wykorzystuje karnawał,
                                                    wyszalałam sie wczoraj w tancach,tak swojsko było, sala gimnastyczna,kosz nad
                                                    głową, a niżej my - stoły w podkowę - usmiechniete buzie,troche muzyki i
                                                    wszyscy tańczą!
                                                    A teraz kawy....nie..tabletek z krzyzykiem nie trzeba, kac nieobecny smile))
                                                  • regine Re: postękując,wstałam z wdziękiem.. 11.02.07, 11:24
                                                    Też tk samo wstałam i na kawę"przyczołgałam " się. Bo nie ma to jak poranna
                                                    kawa i coś do czytania smileZnaczy poranne wiadomości...Nic z tych innych rzeczy.
                                                    Poszalałaś Danuś wczoraj. Wspaniale smile)Dobrze, że "kogucika" dziś nie
                                                    potrzebujesz, tylko kawysmile)
                                                  • natla Poooobuuuuuuuudka!!!!!!! 12.02.07, 09:38
                                                    Co jest, juz niedługo południe, a tu salony puste......Kundziu, otwieraj okna,
                                                    trzeba przewietrzyć pokoje, panie Witku, proszę włączyć jakiegoś dobrego
                                                    rocka.....
                                                    super, tylko głosniej.....jeszcze.....kawę zaparzyłam i ciepłe bułeczki
                                                    przyniosłam, masełko i szynka oraz dźem też się znajdą......rock and
                                                    roll...tralala....
                                                  • kryzar Re: Poooobuuuuuuuudka!!!!!!! 12.02.07, 12:28
                                                    no wstałam. Czy znajdzie się jeszcze trochę gorącej kawy, bo piję dla zdrowia sok z marchwi, ale idzie mi ciężko
                                                  • dankarol Re: Poooobuuuuuuuudka!!!!!!! 12.02.07, 14:44
                                                    A ja poproszę coś na gardło. Za oknem znowu wiosna, a mnie gardło boli. No może
                                                    chociaż kawy.
                                                  • regine Re: Poooobuuuuuuuudka!!!!!!! 12.02.07, 14:54
                                                    Juz, już wstałam, nawet spacer zaliczyłam. Kto by się po takim krzyku Adminki
                                                    nie zerwał. Aż się przeraziłam. No i jestemsmile)
                                                    Danuś na gardło najlepszy jest ...Krzyk...smile)Może nie tak głośny jak
                                                    Natli...Ale mleko z miodem i masłem, tylko nie gorące a ciepłe.
                                                    No i nacieraj dziewczyno, nacieraj stopy spirytusem, lub wymocz w gorącej
                                                    wodzie i w ciepłe skarpety schowaj. Bóle gardła z nóg najczęściej się biorą.
                                                    A może grypa Cię bierze ?
                                                  • dankarol Re: Poooobuuuuuuuudka!!!!!!! 12.02.07, 14:56
                                                    Reniu dzięki, ale mogę zastosować tylko nacieranie, bo i na mleko i na miód
                                                    jestem uczulona.
                                                  • tofika Re:powitanko....:) 12.02.07, 16:16
                                                    lubie takie kominkowe cieplo,
                                                    zaraz mi sie przypomina piosenka..
                                                    "przy kominku... lalala,
                                                    Ach jak dobrze trafic na goraca mała czarna z mleczkiem
                                                    Kundzia od poniedzialku ma humorek..wrecz tylko! i juz ją naśladować.. smile
                                                    Zapraszam na sekacza weselnego,
                                                    to ciasto wcale nie zmienia wartosci, nie zabraknie !
                                                  • del.wa.57 Re:powitanko....:) 12.02.07, 17:00
                                                    To ja poproszę tego weselnego sękacza Tofiko,hmmmmm nie powiem,pychotka i kawą
                                                    wznoszę toast za młodych,oby im sie dobrze działo w dzień i w nocysmile))))
                                                  • tofika Re:powitanko....:) 12.02.07, 17:08
                                                    Helenko,
                                                    juz polewam szampana.. jest, jest,smacznego , jak fajniutko ze przybylas ..smile
                                                    smacznego ,czestuj ...
                                                    Nam tu tak cieplutko a mlodziusi pojechali na kulig .. wsrod zubrowsmileale tam
                                                    uroczo w tej puszczy... koniki szesc ciagna dzwoneczki dzwonia, korzuchami
                                                    opatuleni.. super,
                                                  • maladanka Re:powitanko....:) 12.02.07, 18:23
                                                    i komunikat: odwyk komputerowy! po pierwsze oko mi skoko, a po drugie rymcnełam
                                                    na 4 litery i leżąc na brzuchu robię na drutach,bo siedziec chwilowo nie mogę,
                                                    a musze się wykurowac bo od środy imprezy codziennie!
                                                    Pozdrawiam i wręczam kompa ślubnemu, ku jego wielkiej radości!
                                                  • tofika Re w gawiarence-cuda dzieja? 13.02.07, 08:01
                                                    MUZYCZKAsmile
                                                    teledyski.onet.pl/10172,790783,teledyski.html

kochana Kundziu , POPROSTU SUPER Z cIEBIE LASECZKA, KAWA PACHNIE NA CALUTKI
                                                    SWIAT.. MUFINKI?nie pomylilam nazwy? , PąCZKI, CO SIE DZIEJE?
                                                    a zwierzaki udaja ,ze nie trzeba isc na spacer..hmmmmmmmmm
    • maladanka Re: GAWIARENKA - LUTY 2007 13.02.07, 10:30
      oooo,to już czynne?...a ja chwilke na stojąco poklikałam...dalej mnie te 4
      litery uwierają...sad ide prasować i oglądac sobie coś..jeszcze nie wiem co
      • krista57 Re: GAWIARENKA - LUTY 2007 13.02.07, 10:47
        Z samego rana zastanawiam sie co tu upiec na czwartek,zeby było smaczne
        i mało pracochlonne.Najprosciej skorzystac z cukierni.
        Jestem ciekawa czy tez nad tym dumacie?
        A Malejdance moze paczke przeslemy....chociaz skoro moze stac....
        • tofika Re: GAWIARENKA - LUTY 2007 13.02.07, 11:16
          Danutko,
          kobietko ciekawska,
          co poszlas z taka wielka ineresownoscia ogladac???
          ale rymsnelas nam zagadkesmile
          Krysta, wlasnie , wlasnie jesli Danutka stac moze?
          to pewnie zwolnimy sie od przesyleksmile
          uaaaa pomylka. czytalam ze Maladanutka leci na gotowce, to dopiero cwana
          babeczka .. od jutra hula ..
          • dankarol nasza biblioteczka 15.02.07, 19:08
            img260.imageshack.us/img260/9051/37198698084bafeda74msn5.jpg
            • topciu Re: nasza biblioteczka 15.02.07, 19:50
              Kochana Ciociu,
              Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin, daje Ci w prezencie całego siebie
              i kwiatuuussski
              img123.imageshack.us/img123/1143/dlaciociew5.jpg
              img50.imageshack.us/img50/7475/dlacioci1nm9.jpg
              .......a masz coś dobrego dla mnie, czy tylko dla pani (zaraz jej doniosę o
              cudownej bibliotece)

ps. dziabnij Lolka w kark ode mnie.
              • dankarol Re: nasza biblioteczka 15.02.07, 20:46
                Kochany Topciu, dziekuje za życzenia, a dla Ciebie mam
                img126.imageshack.us/img126/7171/psoakoscum8.jpg
                a jeśli takich nie lubisz, to
                img125.imageshack.us/img125/18/w281dlinki3bigxh8.jpg
                Lolek macha ogonkiem do ciebie
                • natla Re: nasza biblioteczka 15.02.07, 21:34
                  Rany, Dankarolciu, Top padł z przeżarcia.....wszystko skonsumował i leży jak na
                  pierwszym zdjęciu, pobekując z cicha, a minę ma taką rozanieloną.......
                  No to Twoje zdrowie....po raz pierwszy smile
                • tofika Re: DANUTKO:))))).....100 lat urodzinkowo:) 15.02.07, 21:38
                  hurrrrra trafiłam... snieg mi zasypał wszystkie sciezki, ale
                  wiecie jak ktos mocno chce, to zrobi wszystko zeby trafic....
                  odsapne porozgladam ..
                  tanecznym krokiem .. poogladam biblioteczkesmile
                  ale tu sie czyta... ohohohosmile
                  • tofika Re: DANUTKO:))))).....100 lat urodzinkowo:) 15.02.07, 21:45
                    Zdrowia szczescia pomyslnosci ,
                    Sto lat.. sto lat.. Naszej Dankarolci!

a kto dzisiaj nie przeczyta niech pod ławą śpismilebis!
                    pychotka paczusie.. jednego , mowie WAM ze jednego!
                    i chruscika jedniuskiego..smile

• tofika Re: DANUTKO:))))).....100 lat urodzinkowo:) 15.02.07, 21:56
                      niech trwa przyjazn... zaczytalam w przepisiesmile

--mirpralat.republika.pl/promyki_przyjazni.htm

• tofika Re: karnawał.. a wy gdzie? 15.02.07, 22:19
                        wieczorny wyciszony nastroj...
                        poslucham... marzeniami otocze...
                      • dankarol Re: DANUTKO:))))).....100 lat urodzinkowo:) 15.02.07, 22:23
                        A może coś słodkiego
                        img113.imageshack.us/img113/1323/s322odko347cinm4.jpg
                        a dla tych co odchudzaja sie
                        img265.imageshack.us/img265/1533/owockipz2.jpg
                        albo troche serów
                        img265.imageshack.us/img265/7837/ser001bz7.jpg
                        • tofika Re: DANUTKO:))))).....100 lat urodzinkowo:) 15.02.07, 22:31
                          Danutko...
                          teraz beda w" brodke pluc" ...ci ktorzy nie podegustuja pysznosci
                          owoce to jest to.. mniam..smile
                          '"wiec szampanana nalej mi ... smile)))))))i wypijmy az do dna..
                          panowie my lubimy bawic sie.. lalala..."
                          (Wojciech drewutnie na pastwe losu zostawił...)

DAnutce!!!nASZEJ!!!

STO lat TO za malo!!!! 200, 300 by sie zdalo!!!!
                        • del.wa.57 Re: DANUTKO:))))).....100 lat urodzinkowo:) 15.02.07, 22:34
                          Danutka,ale uczte zrobiłaś,rany! to ja wezmę się za truskawki i kawałek sera no
                          i oczywiście cos z biblioteki,tylko mam problem,co wybrać?
                          Twoje zdrówko Danutkasmile)))
                          • tofika Re: DANUTKO:))))).....100 lat urodzinkowo:) 15.02.07, 22:47
                            DANUS...
                            NIECH CI GWIAZDKA POMYSLNOSCI NIGDY NIE ZAGAśNIE I CYK I MIK..smile
                            dZIEKUJE ZA SMAKOWITOSCI...
                            MACHAM LAPKA PAPAPA.........wam
                            • tofika Re: DANUTKO:))))).....100 lat urodzinkowo:) 15.02.07, 22:49
                              O RANY WPADLAM ZZAZAKRETU PROSCIUTKO DO DREWUTNI...UUUUAAAA TU DOPIERO RAJ,,
                              NIE WYCHODZE... A CO MI TAM..
                          • natla Re: DANUTKO:))))).....100 lat urodzinkowo:) 15.02.07, 23:03
                            Danuska, to na drugą nóżkę i spadam....po angielsku oczywiście wink)))
                            • dankarol Re: DANUTKO:))))).....100 lat urodzinkowo:) 15.02.07, 23:11
                              To może jeszcze na Topowe nóżki
                              • natla DANUTKO:))))).....chodź na imieninową kawe :) 16.02.07, 08:34
                                Robię imieninową kawę Danusce na rolkach......oooo, resztki od wczoraj
                                pysznosci zostały, zasiadam więc do imieninowego śniadania. Kundziu, zmień
                                proszę wodę w kwiatach Danusi...a ja lece do kwiaciarni.....
                                • krista57 Re: DANUTKO:))))).....chodź na imieninową kawe :) 16.02.07, 09:12
                                  Witaj imieninowo!Dokladam do kawy...
                                  img182.imageshack.us/img182/5526/p1050087qw5.jpg
                                  • natla Re: DANUTKO:))))).....chodź na imieninową kawe :) 16.02.07, 09:37
                                    Stawiam dla Ciebie Danutko bukiecik imieninowy
                                    img220.imageshack.us/img220/5707/danusiauj3.jpg
                                    • regine Re: DANUTKO:))))).....chodź na imieninową kawe :) 16.02.07, 11:12
                                      No to i ja na hasło "Kawa", wyskoczyłam z łózka. Jeszcze w szlafroku ale już
                                      gotowa i przytomna. Piję więc szybko aby "dojść do siebie". Może postawi na
                                      nogi...Ale tu się wczoraj dziłało !!! I tyle smakowitości jeszcze zostało smile))
                                      To chyba przez te czwartkowe pączki. Nic, wieczorkim wpadnę, to pomogę chociaż
                                      te "lekturki" na półkach poustawiać smile)
                                    • maladanka Re: DANUTKO:))))).....chodź na imieninową kawe :) 16.02.07, 11:12
                                      Jam też Danusia, choć nie solenizantka i na kawę pędzę smile
                                      Po wczorajszych pląsach bardzo mi się przyda.
                                      • natla Re: DANUTKO:))))).....chodź na imieninową kawe :) 16.02.07, 11:46
                                        • del.wa.57 Re: DANUTKO:))))).....chodź na imieninową kawe :) 16.02.07, 17:05
                                          To juz mi lepiej Natla,mnie tez dzisiaj ''mózg wali'' od rana,przyszłam na
                                          imieninowa kawę,może po kawie przejdzie?Danusiu dla Ciebie imieninowo kosz
                                          owoców,samo zdrowiesmile)))
                                          img158.imageshack.us/img158/5828/c403536mm9.jpg
                                          • dankarol Re: DANUTKO:))))).....chodź na imieninową kawe :) 16.02.07, 20:11
                                            Dzięki wielkie za życzenia, a tu kawka
                                            img166.imageshack.us/img166/6034/390332798e16fe2a4a2in6.jpg
                                            a dla tych co już maja dość słodkości może coś takiego
                                            img166.imageshack.us/img166/8117/krewetkiro8.jpgalbo
                                            img166.imageshack.us/img166/7674/pizzahz2.jpg
                                            img166.imageshack.us/img166/5530/frytkixb6.jpg
                                            • regine Re: DANUTKO:))))).....chodź na imieninową kawe :) 16.02.07, 22:46
                                              Z tymi naszymi głowami to dziś naprawdę niewesoło jest. Ani kawa, ani muzyka,
                                              ani film, ani śledz z piwkiem nie radzi sadTeż próbowałam.. Więc czas
                                              zakończyć "urzędowanie" i udać się na spoczynek.
                                              Dzięki Danutka za tak wytworne przyjęcie w Gazwiarence. Dwudniowe Twoje święto
                                              musiało Cię "wykończyć". Bo my jak widzisz "padamy" wszyscy smile
                                              Jeszcze raz Droga Solenizantko, wszystkiego Naj...Naj ...smile))
                                              • natla Re: DANUTKO:))))).....chodź na imieninową kawe :) 17.02.07, 01:03
                                                A jednak drugie piwko z gardanem pomogło smile
                                                Danuśka , dzięki za wyżerkę, jedynie tymi krewetkami to mi tylko smaku
                                                narobiłaś.....czemu je schowałaś ??? wink)))
                                                Śpij długo po hulankach i swawolach.
                                                • maladanka Re: DANUTKO:))))).....chodź na poimieninową kawę 17.02.07, 09:01
                                                  jestem jestem ...to ja inna Danutka, nie solenizantka,chętnie na kawę wpadam,
                                                  niestety wczorajsze przyjęcie mnie omineło, ale może jakies resztki z pańskiego
                                                  stołu smile) - tydzien miałam hulaszczy i już wczoraj starsza pani wysiadła i
                                                  padła, a dzis minute po szóstej sąsiadka tłukła kotlety i po spaniu.
                                                  Danuś - posprzątałam troszkę, zwierzaki wywietrzone i gawiarenka też, kawa
                                                  pachnie, tabletki z krzyzykiem na sodeczku, woda mineralna, kwas z kapusty
                                                  kiszonej domowej....zapraszam smile
                                                  • dankarol poimieninowe krewetki dla derekcji 17.02.07, 17:04
                                                    img166.imageshack.us/img166/8117/krewetkiro8.jpg
                                                    schowałam, żeby goście wszystkiego nie zjedli.
                                                  • del.wa.57 Re: poimieninowe krewetki dla derekcji 17.02.07, 17:51
                                                    Wyglądają apetycznie,nie powiem,ale nie dlamnie,acha,zapomniałam to dla
                                                    derekcji nie lubię krewetek i nie zjem ich,niech sie derekcja delektuje ja
                                                    poproszę kawę,tylko kawę bez żadnych słodkoscismile)
                                                  • dankarol Kawa dla Delwy 17.02.07, 18:44
                                                    Prosze Halutka kawka dla Ciebie bez dodatków
                                                    img106.imageshack.us/img106/616/coffedp5.jpg
                                                  • natla Re: poimieninowe krewetki dla derekcji 18.02.07, 10:00
                                                    I znów mi przyszło arzyć dla wszystkich kawę smile
                                                    Dankarolko, jesteś kochana....dawno takiego pysznego śniadania nie jadłam.
                                                  • maladanka Re: no to wybywam... 18.02.07, 12:33
                                                    zostawiam trochę tych chrustów na oleju, na które się Dyrekcja / tu wstałam/
                                                    wykrzywiłasmile - słońce świeci,wyprowadzę się na spacer sama..
                                                    a miałam na nartach szaleć...bu....
                                                  • natla Re: no to wybywam... 18.02.07, 12:50
                                                    Eeee, Danusiu, nie odoceniasz mnie.....tu chętnie zjem wiele Twoich
                                                    chrustów. wink))
                                                    Tak, tak, leć, bo jest pięknie....my też zaraz z Topem lecimy, przynajmniej
                                                    troszeczke. smile
                                                  • del.wa.57 Gawiarenka-luty 2007. 18.02.07, 13:30
                                                    Dzieki dziewczyny za kawę i chruściki,Danuś PYCHOTKA!!!
                                                    Posiedzę chwilkę(nie mogę oderwac się od tych chrustów) dobrze,ze jeszcze
                                                    nikogo tu niema hi..hi..hi..ale mam ucztę!!
                                                    smile)))
                                                  • natla Re: Gawiarenka-luty 2007. 18.02.07, 13:42
                                                    Hej, hej, nie przesadzaj z "żarciem", co? Pyszne są, więc zostaw trochę wink)
                                                  • del.wa.57 Re: Gawiarenka-luty 2007. 18.02.07, 19:46
                                                    Nie musisz tak wrzeszczeć Natla,no!!! Widziałas ile Mała nasmażyła? Ty chciałas
                                                    tylko dwa he..he..he.. to cicho być smile)))
                                                    A ja biore się za drugi półmisek. Kundziu, swieżą kawe poproszę,powoli,powoli
                                                    dostaniesz jak kawe przyniesieszsmile)
                                                  • dankarol Re: Gawiarenka-luty 2007. 18.02.07, 19:52
                                                    Halutka, tylko moje sześć zostaw, reszte mozesz zjesc. Kundziu dla mnie tez
                                                    kawę prosze
    • dankarol Tłusty czwartek 15.02.07, 11:50
      a więc bez pączków się nie obejdzie. Nie są takie piękne jak Wiktorii, ale
      zawsze jakieś.
      img74.imageshack.us/img74/7500/paczki1im2.jpg
      no to jeszcze faworki czyli chruścik
      img74.imageshack.us/img74/6744/chrust1dt6.jpg
      a do tego coś do poczytania
      img74.imageshack.us/img74/8192/wijn28ct1.gif
      img74.imageshack.us/img74/9207/0052031minimj9.jpg
      no teraz można poświętować tłusty czwartek
      • krista57 Re: Tłusty czwartek 15.02.07, 12:35
        Tradycyjnie usmażyłam róże karnawałowe...45 szt.
        Idę połowę zaniesc Rodzince i odbiorę w zamian pączki .
        Wieczorem podzielę sie z Wami,czyli wstawię fotki.
        Zostawcie trochę apetytusmile))
    • tofika Re: GAWIARENKA - LUTY 2007 19.02.07, 09:32
      jesli lomocze mi w glowie ..
      to kawa dzis udawana-bezkofeinowa..
      www.kawa.pl/encyklopedia_1_200.html
      nic, absolutnie nic po chrustach,
      nawet okruszki zjedzone,lakomczuszki jedne
      ----trudno sie mowi,kto pozno przychodzi ten sam sobie szkodzi..
      kto? kto? pracus ? na ostatki cosik podrzuci?

• regine Re: GAWIARENKA - LUTY 2007 20.02.07, 13:02
        Nie mam na nic ocjhty, więc siorbię już prestyga kawę i siedzę z "fruwającymi"
        gdzieś myślami...Co jest, ostatnio ciągle i od wszystkich słyszę to samo. Nie
        wiem co się dzieje z nami ? Czy to wpływ tej dziwnej tego roku zimy, czy to
        starość za szybko chwyta nas, czy nerwy...Biję się tym myślami już od kilku
        dni...Czy kawa i klianie do Was oraz siedzenie w gawiarence pomoże...?
        Wątpię...
        • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - LUTY 2007 20.02.07, 18:39
          Nie pij zimnej kawy bo jeszcze żołądek Cię rozboli Reniu,zaparzyłam swieża kawę
          hmmmmm czujesz ten aromat? i nie myśl tyle,zobacz Reniu świat jest piekny za
          pare dni wiosna zawita,słoneczko zaswieci,to co wypijesz ze mną kawę?
          Przyniosłam wafelki truskawkowe,pyszne a wieczorkiem moze jakas lampka winka
          się znajdziewink))
          • regine Re: GAWIARENKA - LUTY 2007 20.02.07, 18:48
            Chyba skromny ten mój "jubileusz" będziesad Jabłka tylko podrzucam i mineralną.
            Właśnie wsparłam przemysł farmaceutyczny sumą 87,50 i jestem prawie "spłukana"
            do pierwszego. Mam 2 piwa jeszcze w zapasie jakby co. Cóż musiałam, bez tych
            leków nie mogę się obyć. Mus, to mus. A co się dotleniłam to moje smile Niezły
            spacer zafundowałam sobie, 2 razy po 2 kilometry, razem 4 smile)Teraz kawa,
            i ...skleroza nie boli. Podrzucam pączki, które smażyłam w "tłusty czwartek".
            Rozmrożone z konfiturą z róży z dodatkiem powideł śliwkowych. Podobno niezłe
            smile) Uffff....Już siedzę plackiem smile)
            • dankarol Re: GAWIARENKA - LUTY 2007 20.02.07, 21:37
              Reniu na Twój jubileusz otwieram szampana
              img252.imageshack.us/img252/7175/awerssphpat0.jpg
              i torcik stawiam na stole
              img252.imageshack.us/img252/9476/1113luwrbignd7.jpg
              • regine Re: GAWIARENKA - LUTY 2007 20.02.07, 22:05
                Ojej, Danutka, dzięki smile) A ja tylko z jabłkami, dwoma piwami i
                tłustoczwartkowymi pączkami przyszłam , aż mi wstyd sad No nie, ale się zupełnie
                nie przygotowałam, zupełnie. Klikając dziś z rana, coś mi zaświtało, ze to
                właśnie dziś mijają 2 lata jak klikam z Wami. Może stąd nieprzygotowanie ... ?
                Ale i komputer ledwo mi zipie. Coś i z kursorem i otwieraniem zdjęć, slajdów i
                filmików...Nawet gdy piszę na forum, podziewa mi się tekst, znikają litery, lub
                wskakuje po kilka takich samych. Jutro ma znowu spec zajrzeć i sprawdzić "co mu
                dolega" ..smile Ciężko jak diabli chodzi, pomimo dodanej pamięci. Nie znam się aż
                tak, coby samej tu grzebać. Ale już jak wszystko będzie dobrze, na kwiecień się
                już przygotuję smile)
                • kasia573 Re: GAWIARENKA - LUTY 2007 20.02.07, 22:46
                  Wysłodyczowana już jestem! Mam jednak nadzieję na gorzką cieplutką herbatkę,
                  rozejrzę sie...
                • vogino55 Re: GAWIARENKA - LUTY 2007 20.02.07, 22:47
                  Jak ślimak ze skorupy powoli się gramolę,,,Słoneczko wyzej wiosenka bliżej
                  Jeszcze dziś cykne sobie "Drewutnianki",,,,,,,znowu jakis post nawet Wielki
                  ogłaszają"Zero tłuszczu, odrobina serka( co ja myszka jakaś jestem?)żadnych
                  przyjemności tylko 'umartwianie sie' nie to jeszcze raz Cy i Cyk
                  Wojciech
                  • kasia573 Re: GAWIARENKA - LUTY 2007 20.02.07, 22:51
                    A może byś uronił kropelkę z tej flaszki do tego malutkiego kieliszeczka?
                    • regine Re: GAWIARENKA - LUTY 2007 20.02.07, 23:37
                      Kasiu, proszę, nawet więcej niż kropelkę smile))
                      Dziś jest mój wyjątkowy dzień, herbatkę też przyniosłam. Ale sama już znikam,
                      oczy jeszcze pieką. Pa, Dobranocsmile
                      • regine Re: GAWIARENKA - LUTY 2007 22.02.07, 13:18
                        Nikogo nie widać, więc posiedzę troszkę sama, dopiję kawę i znikam..
                        • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - LUTY 2007 25.02.07, 15:17
                          Czy ktos tutaj troszczy sie o nasz zwierzaki? aaaaa,prawda Kundzia i P.Witek.
                          Zaparzyłam swieżą kawe i herbatę,przewietrze pomieszczenia,zwierzaki dalej!!
                          marsz na powietrze(Kundzia i P.Witek)maja dzisiaj wychodne,pobiegam z piesami i
                          wracam za chwilę,pewnie juz ciasto będzie gotowe,mój ulubiony jabłecznik.
                          No,pieski do galopusmile))))
                          • natla Re: GAWIARENKA - LUTY 2007 25.02.07, 16:11
                            A wiesz, że kawa to dobry pomysł? Aaaaaaa....gdzie ten jabłecznik?
                            Ale ślicznie, ptaki śpiweają, okna pootwierane, zachodzące słońce
                            kuka....wiosna idzie smile
                            • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - LUTY 2007 25.02.07, 18:01
                              Jak to gdzie? w piekarnikusmile))
                              Juz jest gotowy,nie czujesz tego aromatu Natlo? masz katar? cudnie pachnie
                              hmmmmm a jak smakuje!! zapraszam,wystarczy dla wszystkichwink)))
                              • czarny.humor Re: GAWIARENKA - LUTY 2007 25.02.07, 18:23
                                O rany!!
                                Co tu się fajczy?!
                                To z drewutni ten dym leci?? Czy skąd??

Aaaa - już wiem!!

To z piekarnika!!
                                Jakiś kawał węgla tam widzę.
                                Jakby kto miał katar, mógłby pomyśleć, że jakiś jabłecznik ktoś tu chciał upiec!

Kundziu!!
                                Można by tu wywietrzyć?!

Poczytało by się trochę, a ten dym strasznie w oczy gryzie.

smile))
                                • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - LUTY 2007 25.02.07, 18:40
                                  Rny boskie!!! Humorku,ale mnie wystraszyłeś!!!
                                  I juz sama nie wiem,czy ja ten jabłecznik wyciągnełam z piekarnika? czy dopiero
                                  mam go tam wstawic?
                                  Spoko,spoko wyciagnełam,jabłecznik uratowany!! tylko zapomniałam wyłączyk
                                  piecyk,jasny gwint!! gdzie moja rekawica? widział ją kto? Łomatko! została w
                                  piekarnikusmile)))
                                  Szybko,otwieraj okna Humorku i nie drzyj sie tak głosno!! jeszcze nasza adminka
                                  usłyszy,jakby co zwale na Ciebiesmile)))))))))))
                                  • czarny.humor No!! Widzisz?! Wszystko mogło z dymem pójść!! 25.02.07, 18:53
                                    Najbardziej szkoda biblioteki!
                                    Cholercia - może ją gdzieś przeniesiemy w bezpieczniejsze miejsce? Może do podziemi?? Tyle dobra jest zagrożone.

Żeby rękawicę w piekarniku zostawić od 15:17 do teraz!!
                                    To skrajna nieodpowiedzialność jest!!

No!
                                    To co, spróbujemy tego jabłecznika? smile))
                                    I może jabolka na popitkę?!

smile))
                                  • natla Re: GAWIARENKA - LUTY 2007 25.02.07, 18:57
                                    Łoż kurka wodna....człowiek nawet na moment się nie może oddalić i zrobić
                                    przeglądu drewutni, żeby si e tu co nie stało. Zimno, śmierdząco........no nic,
                                    dobrze, że trochę zapasów wojtkowych zarekwirowałam....bez czytanki, to się
                                    dziś nie obejdzie, o nie!
                                    Delwa, czy to obok jabłecznika to rękawica? Możebyś ja wywaliła, bo jeszcze sie
                                    kto pomyli i nie daj Boże trzeba będzie pogotowie wzywać.
                                    Czarny, a Ty nie śpij w swoim fotelu, tylko za podczaszego rób.....a nuże!
                                    • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - LUTY 2007 25.02.07, 19:13
                                      Kurka wodna,kurka wodna!!!
                                      To juz nawet zapomniec nic nie można...najwazniejsze,że jabłecznik uratowany i
                                      zapasy z drewutni.
                                      Że co? że ktos moze spaloną rekawice z moim jabłecznikiem pomylić????
                                      No nie!! to juz sa szczyty!! czy słyszysz to Humorku? mój jabłecznik z
                                      rękawicą!!
                                      smile))
                                      • czarny.humor So?? So?? Sucham?? 25.02.07, 19:25
                                        Kto mnie tu budzi??

Aaa witaj Delwo!! smile))

Mówisz, że można pomylić Twój jabłecznik z rękawicą??
                                        Nie wiem - nie próbowałem jeszcze ani jednego, ani drugiego!! smile))
                                        Nikt mnie jeszcze nie częstował. Tylko jabolka sam znalazłem i cieplutki mój fotel przed kominkiem.
                                        smile))

Faktycznie jakoś tu zimno się zrobiło.
                                        No to cyk kobitki!
                                        Dawajcie szklanice - lejemy!!

smile))
                                        • natla Re: So?? So?? Sucham?? 25.02.07, 19:33
                                          No wreszcie!!
                                          Delwa, jak Ci siem ten jabłecznik tak rozlazł, to mogą być trudnosci
                                          z rozpoznaniem....w końcu łoba czarne )).....czekaj zeskrobie to czarne tarką
                                          i może wtedy nikt sie nie struje......o!.....Mogłabyś pokrajać placek,
                                          a rękawice wyrzucić? Pewnie nawet nie myślałaś, że to będzie rękawica
                                          jednorazowego użytku wink))
                                          No to cyk, pod ten jabłecznik smile
                                        • del.wa.57 Re: So?? So?? Sucham?? 25.02.07, 19:36
                                          Subtelnie kochany,subtelnie powoli po lampeczce winka do jabłecznika a nie
                                          jakiegós jabola Humorkusmile))
                                          Właśnie rozpaliłam pod kominkiem kiedy spałaś i juz jest przyjemniej,cieplutko
                                          a mój jabłecznik jest pyszny,chcesz kawałek? no co? nie mowiłam pychotkawink))
                                          • del.wa.57 Re: So?? So?? Sucham?? 25.02.07, 19:40
                                            No coś sie uczepiła mego pysznego jabłecznika he??
                                            Jaki czarny? Czarny to spał,cós tu pomyliłaśsmile))
                                            A swoja drogą to Jola powinna nam cos postawic no nie?Owszem za zyczenia
                                            podiękowała i tyle a my tu wczoraj o suchym pysku musielim siedziecsmile)
                                            • natla Re: So?? So?? Sucham?? 25.02.07, 19:53
                                              No co prawda, to prawda!!! Fleur, podpadłaś....dobrze, że już dziś można na nią
                                              pokrzyczeć wink))
                                              Tez mi sie wydawało że trzy czarne widzę.....jebłecznik, rękawicę i to
                                              trzecie, ale myslałam że mi się coś dwoi p degustacji drewutnianki, nie
                                              poznałam Czarnego skulonego w fotelu.....myśłam, że to druga część placka wink))
                                              • czarny.humor Re: So?? So?? Sucham?? 25.02.07, 20:01
                                                Hi, hi, hi! smile))
                                                Trzeba było nadgryźć!

smile))
                                                • del.wa.57 Re: So?? So?? Sucham?? 25.02.07, 20:10
                                                  Hej,hej Mireczko,miło ,że wpadłas do nas,dzięki,że chociaz Ty pochwaliłas mój
                                                  wypiekwink)
                                                  Dzieki za krupniczek,tego nam trzeba było!!!
                                                  No to po jednym na rozgrzewkę,Humorku zwolnij wreszcie fotel,tera moja
                                                  kolej,pogrzeje sie przy kominkusmile)
                                                  • czarny.humor Re: So?? So?? Sucham?? 25.02.07, 20:23
                                                    Nie ma sprawy. Siadaj. I tak muszę podejść do biblioteczki. Interesuje mnie pozycja o ... jabłkach. smile))

Mnie też Twój jabłecznik smakował, tylko jeszcze chciałem porównać, bo mówiłaś, że można pomylić!
                                                    Spieszę popróbować krupnika. Chyba mnie zetnie ta mieszanka.

Qrczę!
                                                    Trzeba dokupić parę foteli!!

smile))
                                                  • del.wa.57 Re: So?? So?? Sucham?? 25.02.07, 20:30
                                                    Dzięki Humorku,jesteś gentelmen!!
                                                    To nie ja skarbie to Natla powiedziała o pomyłce rekawicy z moim
                                                    jabłecznikiem,jak mozna!!!
                                                    A krupniczek sam ''mniód'' swietnie rozgrzewa,cos Ty? Humorku nigdzie nie idż
                                                    ciemno sie robi jeszcze mi pobłądzisz i do basenu nie daj panie wpadniesz!!
                                                    Masz racje trza dokupic pare foteli,musimy to naszej derekcji podpowiedziećsmile))
                                                  • natla No to Twoje zdrowie....... 25.02.07, 21:27
                                                    .....Mireczko, na jutro, bo pewnie nie będziesz miała czasu zaglądnąć. smile
                                                  • kasia573 Re: No to Twoje zdrowie....... 26.02.07, 01:09
                                                    Oooo, co tak dziwnie pachnie? Ciasta kawalątek...Ale, ale ono pachnie cudnie!
                                                    Ooo, tam na wiaderku jakiś strzęp cuchnący, czarny!!! To ma straszyć po nocy?
                                                    Eee, nie boję się. Ciasta wezmę i coś rozgrzewającego tu widzę... Na dobre
                                                    spanko się przyda! Fajnie, choć samotnie nieco. No cóż, przyzwyczaiłam się
                                                    przez te miesiące...
                                                  • natla Re: No to Twoje zdrowie....... 26.02.07, 09:18
                                                    Kaśka, wstawaj.....przysnęłaś sobie w humorkowym fotelu......nie dziewie się,
                                                    pogoda zgniła, kominek wygasł, ale czujesz?..........kawa pachnie...no,
                                                    wstawaj, wstawaj.....panie Wiiiitkuuuuu.......poproszę rozpalić w kominku.....
                                                    Kundziu, bądź tak dobra i wywal wreszcie tego spalonego strzępa i otwórz
                                                    szeroko okna, bo inaczej straż pożarna przyjedzie ....za zapachem wink)
                                                    Ooooo, jakimś cudem trochę jabłecznika zostało.....smile
                                                  • kasia573 Re: No to Twoje zdrowie....... 27.02.07, 00:00
                                                    Natlo, dzięki za obudzenie. Właśnie o 9.00 wstać miałam. W końcu co drugi
                                                    tydzień można, jak w tym pierwszym przed 5.00 budzik ściąga z wyrka. Teraz
                                                    herbatką się raczę i idę spać, ale do łóżeczka.
                                            • czarny.humor Re: So?? So?? Sucham?? 25.02.07, 19:58
                                              No właśnie!
                                              Osiemnastkę ma się raz w życiu nie?
                                              Aaaa może się mylę.

Jabłecznik - faktycznie - super!
                                              Teraz poproszę kawałek rękawicy. Dla porównania.smile))

Ten jabolek, to tylko tak na niby Delwo. Tak się mówi tylko.
                                              To dobre winko jest. Czerwone. Wytrawne.

smile))
                                            • mira54 Re:Zaśpiewajcie razem 25.02.07, 20:00
                                              Pije Kuba do Jakuba.... Dawno mnie z Wami nie było,
                                              więc przyniosłam flaszeczkę krupniku na rozgrzewkę
                                              i torcik owocowy z galaretką. Zapraszam na jednego.
                                              Del.wo.57 Twoja szarlotka jest pyszniutka.
                                              Miałam popsutego kompa i w dalszym ciągu nie jest sprawny.
                                              Pozdrawiam wszystkich cieplutko.
                                              • mira54 Re:Zaśpiewajcie razem 25.02.07, 20:19
                                                Och, jak miło i cieplutko się robi, kiedy rozgrzewa
                                                także od środka krupniczek. Włączyłam aranż do piosenki
                                                i śpiewamy: a kto nie wypije, tego we dwa kije,
                                                łupu cupu, łupu cupu - niech po polsku żyje.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka