10.04.07, 21:21
Jestem zaproszona na jubileusz 50- lecia zwiazku małżeńskiego mojego wujka
(brat Mamy). W zwiazku z tym mam problem. Czym ucieszyć starszych Państwasmile
Chyba nie powinna to być pościel, ręczniki, jakieś gary ? Jak sądzicie?
Chciałabym kupic coś, co ma ucieszyć, a nie być praktycznym li tylko
prezentem.Jestem pewna, ze potraficie doskonale doradzić. Z góry dziekuje za
wskazówki.
Obserwuj wątek
    • sagittarius954 Re: Prośba 10.04.07, 21:46
      zależy jakimi są ludźmi . Może bilety do teatru . Może kolacja w grupie dobrych
      znajomych w dobrej restauracji z małą orkiestrą grającą tylko dla nich .
      Może ...przelot samolotem nad miejscowością w której mieszkają ? Czy jescze
      jakieś nietypowe propozycje podawać wiktorio ?
      • wiktoria53 Re: Prośba Sagi 10.04.07, 21:57
        Ci ludzie mają już ponad 70 lat, a Ciocia porusza sie o kulach więc samoloty,
        restauracje i teatry odpadają, w ich mieście nie ma teatru, a wyjazd do
        większego miasta musiałby angażować kogoś z rodziny (nie chcę ich
        obciążać).Przyjęcie jubileuszowe odbędzie sie (po kościele) w restauracji.
        • natla Re: Prośba Sagi 10.04.07, 22:02
          No to ja bym poprzestała na kwiatach.
          • e-baba Re: Prośba Sagi 10.04.07, 22:10
            Piszesz, że przyjęcie w restauracji odbędzie się po kościele. Wnioskuje z tego,
            że twoi wujostwo sa ludźmi mocno wierzącymi. Może więc sprawiłabys im radośc
            jakimś ładnym albumem - Jan Paweł II, Watykan, Najpiękniejsze świątynie itp. Do
            tego kwiaty. Znajomym moich znajomych album z Pielgrzymki Jana Pawła II do
            Polski sprawił wielka radość. Może i pomysł malo oryginalny, ale byc może dla
            twoich, Wiktorio, krewnych - odpowiedni.
            • dankarol Re: Prośba Sagi 10.04.07, 22:24
              a może taki mały album rodzinny, ze zbiorowym zdjęciem uczestników święta
            • mania1119 Re: Prośba 10.04.07, 22:28

Podobnie myslalam,tyle ze album na zdjecia,z np.juz kilkoma zrobionymi np.ich
              dom.ogrod itd i miejscem na nastepne,np.z uroczystosci
    • natla Re: Prośba 10.04.07, 22:01
      Może pokieruj sie ich zainteresowaniami....np. mężowi Maleństwa kupiłabym
      jakis model cziłgu so rekonstrukcji smileO Danusi nie wspomnę, bo jej
      zainteresowania są tak szerokie, ze łatwo by było coś wymyśleć. wink
      Może dobra muzyka by ich usatysfakcjonowała, jakis odtwarzać......to zależy od
      tego, jakimi ludźmi są. Mała biżuteria, wierzątko domowe.....Ty lepiej powinnaś
      wiedzieć. Może coś co bardzo lubią, ale się juz postarzało i zniszczyło......
      Jednak myślę, że jakis drobiażdżek symboliczny i piekne kwiaty powinny
      wystarczyć.
      Moi rodzice dostawali cudowne kwiaty, a prezentów nie pamiętam, bo chyba ich
      nie było. Mama od "państwa" dostała złoty łańcuszek.
      • maladanka Re: Prośba 10.04.07, 23:08
        kufereczek albo coś w tym stylu - widziałam w sklepach z upominkami takie
        trochę większe, a w kuferku pyszne,różne czekoladki - żeby życie słodko
        płynęło - czekoladki zjedzą, a kuferek będzie na rodzinne pamiątki
        • wiktoria53 Re: Prośba 11.04.07, 06:57
          Juz sobie niektóre Wasze pomysły wynotowałam, kwiaty owszem byłyby obok
          upominku, album o JPII, Watykan lub o podobnej tematyce -pomysł podoba mi się,
          kuferek- widziałam również takie, tylko zapomniałam dodać, ze wujek choruje na
          cukrzycę,a dla samej cioci nie mogę, chyba ze do kuferka jeszcze coś włozyć,
          tylko co? Jeśli chodzi o zdjęcia, to Ich wnuk jest zawodowym fotografem i robi
          wspaniałe albumiki z rodzinnych uroczystości.Dziekuję Wam za podsuniecie kilku
          pomysłów. Uroczystość dopiero w czerwcu wiec mam jeszcze sporo czasu.
          • goskaa.l Re: Prośba 11.04.07, 07:16
            A może niewielki obraz na ścianę? Nie ogoloci Twojej kieszeni, a może być
            bardzo miłym prezentem.
            • maladanka Re: Foto na płótnie 11.04.07, 12:09
              jest taka pracownia,która ma ciekawą technikę przetwarzania zdjęcia w obraz -
              jest to odbitka na płotnie i oprawiona w ramy
              www.artecanvas.pl/index.php?akc=about
              pogrzeb w tej stronie, wygląda zachęcająco, może jakies piekne zdjęcie
              jubilatów- takie zdjęcie mozna najpierw w programie przetworzyc na technike
              obrazu olejnego i dopiero zrobic odbitkę.
              Jesli jest fotograf w rodzinie to i o dobre zdjęcie łatwiej
              • p.a.d.a.l.c.o.w.a Maladanka 11.04.07, 12:50
                fragment cytatu z twej odpowiedzi :
                pogrzeb w tej stronie, wygląda zachęcająco,...

Uważam, że zdjęcie z pogrzebu nie jest dobrym pomysłem.
                • filomena1 Konsumpcyjny prezent 11.04.07, 14:49
                  A ja proponuje dwojgu jubilatom zafundowac to co ucieszy tak ducha jak i cialo i na zdrwoei pojdzie.
                  Nie znam wujkow ktorzy nie lubili by dobrego koniaki, Cioci, zreszta i bez reszty, tez nie znam zadnej.
                  Dobry, jakis wysmienity , specjalny koniak , aby sobie co wieczor po naparstku mogli sie
                  ropzsmakowac i poprawic nastroj i zdrowie.
                  Jesli lubia muzyke, to komplet plyt, albo nawet tzw grajek do odsluchiwania plyt.
                  Polecam tez specjalne karty pasjansowe, wiem ze wielu 70 latkow odkrywa pasjansowa gimnastyke
                  umyslu, do tego jest ksiazka z wieloma pasjansami.
                  Obrazy na sciane, albumy, to wszystko sa westchnienia, ale bez konkretow korzysci.
                  mam znajomego, ktory kupowal co roku zonie na rocznice slubu i na urodziny , tzw krugera, czyli zlota
                  monete. Inny kupil zonie ppierscionek.
                  • filomena1 Abonament 11.04.07, 15:00
                    A moze jakis expres do kawy, lacznie z zapsaem kawy w porcjowanych kapslach, czy woreczkach. czy
                    tez maszynka do herbaty.
                    Ostatnio w PL, w bielskim domu, poczestowano mnie kawa z takiej super maszynki.
                    Na ekranie wybieram co sobie zycze, chyba 5 rodzajow kaw, z cukrem i bez, tako absolutnie pelny
                    automat, mieli za kazdym razem kawe.
                    trzeba ty tylko guzik przycisnac. Czasem uzupelnic wode i kawe, oraz oproznic zbiornik z fusami.

Aha, mozna tez podarowac.............wspolne wieczory. Czyli podarowac na pismie , wspolne jakies
                    przedsiewziecie. Regularne odwiedziny.

Abonament dobrego, ulubionego czasopisma, lub codzinnej gazety.
                    • wiktoria53 Serdecznie dziękuję za podpowiedzi 11.04.07, 16:53
                      Rzeczywiscie jestem zadowolona z Waszych propozycji. Są super! Komplet płyt,
                      koniak, abonament czasopisma lub gazety, obraz ze zdjęcia, kuferek, album o
                      tresci religijnej. Dziekuje Wam wszystkim. Jestem przekonana, ze coś z tego
                      wybiorę.
                      • krista57 Re;czas... 11.04.07, 19:38
                        Najpiękniejszym prezentem jest podarowanie komus...

".wspolne wieczory. Czyli podarowac na pismie , wspolne jakies
                        przedsiewziecie. Regularne odwiedziny."

Oczywiscie myslę egoistycznie o sobie...gdy bede miala 70-80 lat
                        chcialabym dostac jako podarunek własnie te regularne cotygodniowe
                        odwiedziny moich bliskich.Dlaczego? Z tego najbardziej cieszyli sie moi Rodzice
                        gdy obowiązkowo co srode i sobotę odwiedzalam ich dom.
                        • wiktoria53 Czuję się zobowiazana poinformować o prezencie 23.06.07, 22:50
                          jaki kupiłam. Prosiłam Was wszak o podpowiedzi, co kupić.Więc, kupiłam: bukiet
                          z 50 czerwonych różyczek (pięknie wyglądał smile ), francuski koniak, koc
                          (cieplutkismile ), bomonierkę brandy, pamiątkę.

Dziękuje Wam za wszystkie rady, jak widać przydały się.
                          • wiktoria53 Aha, juz wróciłam z imprezy, było pięknie 23.06.07, 22:51
                            i w kościele i lokalu.
                            • del.wa.57 Re: Aha, juz wróciłam z imprezy, Wiktorio... 24.06.07, 17:27
                              A będą jakies fotki? obejrzałabym tą impreze z wielką przyjemnościąsmile
                              • wiktoria53 Re: Aha, juz wróciłam z imprezy, Delwuniu 24.06.07, 20:55
                                Nie robiłam żadnych zdjęć sad Robiono zdjęcia jubilatów z dziećmi, potem z
                                wnukami i prawnukami. Na imprezie w lokalu pstrykała zdjęcia kuzynka. Prześle
                                mi na pocztę.
                              • del.wa.57 Re: Aha, juz wróciłam z imprezy, Wiktorio... 24.06.07, 21:00
                                A mnie tez coś się skapnie Wiktorio,choćby dostojnych jubilatów,proszesmile)
                                • wiktoria53 Re: Aha, juz wróciłam z imprezy, 24.06.07, 21:13
                                  Masz to jak w banku smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka