wiktoria53 17.04.07, 18:54 Łączę sie w bólu z rodzinami ofar Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dwa-filary Re: 32 ofiary szaleńca [ * ] [ * ] [ * ] 17.04.07, 18:55 To straszna tragedia[*] Odpowiedz Link
wiktoria53 Re: 32 ofiary szaleńca [ * ] [ * ] [ * ] 17.04.07, 18:58 Żona polskiego profesora wśród ofiar tragedii Lista 14 ofiar wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,4066576.html Odpowiedz Link
ania091951 Re: 32 ofiary szaleńca [ * ] [ * ] [ * ] 17.04.07, 19:13 W USA ogloszono zalobe Odpowiedz Link
hanka93 Re: 32 ofiary szaleńca [ * ] [ * ] [ * ] 19.04.07, 08:32 To są skutki leczenia lekami przeciwdepresyjnymi. Zamiast współczucia rodzinie lepiej zastanówcie się jak ten człowiek musiał być traktowany w dzieciństwie ,ze doszło do wybuchu choroby. Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: 32 ofiary szaleńca [ * ] [ * ] [ * ] 17.04.07, 20:23 Zastanawia mnie fakt jak młodzi ludzie mogli iść pod ścianę bez słowa sprzeciwu , za wcześnie, żeby rozgrzebywać te sprawy ... Odpowiedz Link
e-baba Re: 32 ofiary szaleńca [ * ] [ * ] [ * ] 17.04.07, 20:39 Usiąść i płakać. Bo zrozumieć nie można... Odpowiedz Link
kryzar Re: 32 ofiary szaleńca [ * ] [ * ] [ * ] 17.04.07, 21:46 rzeczywiście usiąść i płakać, tego wprost nie można sobie wyobrazić. Ciągle mam wrażenie , że duży wpływ na tak nieracjonalne zachowanie mają bajki straszydełka, gdzie trup ściele się gęsto, a po chwili wszyscy są cali i zdrowi. Tak samo odbywa się w grach komputerowych. Dzieci od najmłodszych lat siedzące same przed telewizorem czy monitorem oswajają się z przemocą i się dziwią jeżeli ktoś po uderzeniu nie wstaje. Dla mnie wiele dobranocek z okresu dzieciństwa mojej córki były zbyt okrutne więc nie oglądałyśmy, czytałyśmy ksiązki. Odpowiedz Link
natla Re: 32 ofiary szaleńca [ * ] [ * ] [ * ] 17.04.07, 23:48 Tak Krysiu, na pewno. A do tego jeszcze dostęp do broni. Tego się najbardziej boję w naszym kraju. Odpowiedz Link
mania1119 Re: 32 ofiary szaleńca [ * ] [ * ] [ * ] 17.04.07, 23:58 To jest po prostu straszne. Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: 32 ofiary szaleńca [ * ] [ * ] [ * ] 18.04.07, 15:32 Nie potafie sobie wytłumaczyc tej tragedii.Tylu szaleńców,idiotów i psycholi ma tak łatwy dostęp do broni. Odpowiedz Link
tyrtyr Re: 32 ofiary szaleńca [ * ] [ * ] [ * ] 18.04.07, 15:53 Coś mi się zdaje ,że to nie tu jest sedno sprawy, broń tylko w rękach człowieka zdesperowanego może przynieść nieszczęśćie . I nie można dostosowywać prawa pod kilku szaleńców . W tym wypadku zastanawia mnie jak młodzi ludzie mogli poddać się śmierci . Nikt nie walczył ? Wszyscy pozwolili się zabić ot tak ? Kilkanaście osób rzucając się na szaleńca mogło uratować pozostałych . Tak mi się wydaje , istnieje głębokie zakorzenienie pilnowania swojego życia jako dobra największego .I chronienie go za wszelką cenę. A są i zdarzają się przypadki, gdy trzeba je poświęcić . Tam właśnie tak było . I co, czekano na przybycie specjalistów. To wielkie szczęście ,że skończyło się na zabiciu trzydziestu kilku osób . Mogło być znacznie znacznie gorzej . Szaleńcy też w pewnym momencie tracą swą wytrzymałość na widok umierających ludzi i rozlanej krwi . Ale nie widziałem tej złości na twarzach zbolałych studentów, przeciwko wszystkim tym którzy chcą użyć smierci jako jedynego rozwiązania . Odpowiedz Link