Dodaj do ulubionych

POMÓŻCIE !!!!!!

27.06.07, 13:36
www.okolek.fotoprosba.com/5A6645A1-3D4A-4FDA-8ECE-C637F3254E18/7B90C100-16D7-4101-89E1-E41BE62AC072.html
lUDZIE PROSZĄ O POMOC . NIE BĄDZCIE OBOJETNI WOBEC TRAGEDII JAKA ICH SPOTKAŁA.
SĄ TO PRZYJACIELE MOJEGO SYNA ,JA RÓWNIEZ ZNAM ICH BARDZO DOBRZE.
Z GÓRY DZIĘKUJĘ W ICH IMIENIU. GRAZYNA
Obserwuj wątek
    • wiktoria53 Re: POMÓŻCIE !!!!!! 27.06.07, 15:17
      Oj, rzeczywiscie współczuje tym Państwu, tragedia sad Wszystkie zdjecia z tego
      tragicznego zdarzenia obejrzałam, no, trzeba pomóc.Zastanawiam się nad brakiem
      nazwy banku, wiem, ze pierwsza liczba oznacza bank, ale nazwę też sie pisze na
      druczku, nie?
      • filomena1 Re: POMÓŻCIE !!!!!! 27.06.07, 15:30
        Obejrzalam i ja wszystkie zdjecia.
        Dom drewniany....hmmm. A co z ubezpieczeniem ?
        przeciez emerytowani nauczyciele chyba wiedza , ze drewniany dom nalezy ubezpieczyc.
        Dom byl stary, wiem, ale obok stal budynek dobudowany. Wszystko razem bylo nie bylo jaks wartosc
        ubezpieczeniowa napewno przedstawialo.
        Oczywiscie , to nie umniejsza katastrofy i skutkow, oraz straty dobytku
      • filomena1 Re: POMÓŻCIE !!!!!! 27.06.07, 15:30
        Obejrzalam i ja wszystkie zdjecia.
        Dom drewniany....hmmm. A co z ubezpieczeniem ?
        przeciez emerytowani nauczyciele chyba wiedza , ze drewniany dom nalezy ubezpieczyc.
        Dom byl stary, wiem, ale obok stal budynek dobudowany. Wszystko razem bylo nie bylo jaks wartosc
        ubezpieczeniowa napewno przedstawialo.
        Oczywiscie , to nie umniejsza katastrofy i skutkow, oraz straty dobytku
        • del.wa.57 Re: POMÓŻCIE !!!!!! 27.06.07, 16:58
          Okropnie to wyglada i bardzo tym ludziom współczuje,podejrzewam,że to całe
          obejście nie było ubezpieczone i stąd ten apel,może władze miasta,gminy bedą
          mogły pomóc tym ludziom.
    • p.a.d.a.l.c.o.w.a Re: POMÓŻCIE !!!!!! 27.06.07, 15:25
      jak pomyśle, że psy były przytwierdzone łańcuchami ( dlatego nie mogły uciec i
      spłonely zywcem ) to mi się niedobrze robi.
      • filomena1 Re: POMÓŻCIE !!!!!! 27.06.07, 17:55
        Rzeczywiscie, Padalcowa, Wiesz, na zdjeciach psy bawia sie beztrosko. To zmyla.
        Dziwne, az 3 psy i ani jeden nie zdolal uciec, a wlasciel ratujac dobytek ulegl poparzeniom.. a o psach
        zapomnial?...
        jakies to takie dziwne.... tragiczne ale dziwne,.... malo przerzyste.....
        • zielona56 Re: POMÓŻCIE !!!!!! 27.06.07, 18:12
          Szczegółów jak to sie stało jeszcze na tę chwilę nie znam , ale na pewno psy nie
          były na łańcuchach. Jak tylko będę wiedziała jak to się stało napiszę.
          • zula777 Re: POMÓŻCIE !!!!!! 27.06.07, 18:23
            zielona56 napisała:

> Szczegółów jak to sie stało jeszcze na tę chwilę nie znam , ale na pewno psy
            ni
            > e
            > były na łańcuchach. Jak tylko będę wiedziała jak to się stało napiszę.
            Psy po prostu postanowiły popełnić samobójstwo przez samospalenie ? Pies
            nieuwiązany instyktownie ucieka z takiego kataklizmu, nawet szyby w oknie
            potrafi wybić,by sie wyratować.
            Ludzie maja rozum i wolną wolę i sami decydują: ubezpieczać sie , czy nie..itd.
            Natomiast zwierze ma instynkt - ale uwiązane nic nie poradzi. Truizmy to i
            komunały....ale śmierć tych psów, tak straszna i w meczarniach jest wina ich
            właścicieli ( nauczycieli ? ).
            Pieniadze im na konto wyślę, choćby małą kwotę bo na tyle mnie stać. Ale żal
            do nich mam wielki.
    • skrzydlate Re: POMÓŻCIE !!!!!! 28.06.07, 13:38
      moja suka ucieka nawet na zapach kadzidelka na ostatni kraniec mieszkania, ale
      to nie o to chodzi, tych ludzi dotknęło nieszczęście, mialam juz kontakt z
      takimi sytuacjami, bo meble kiedys oddawalam, to byla jakas organizacja
      pomagająca ludziom w potrzebie ... brali cos ode mnie.. wiec zanim postawimy te
      rodzine przed sadem, wydamy wyropk a potem skazemy, moze lepiej pomyslec co
      mozna zrobic dla zyjacych ludzi?

poszukajcie prosze takiej organizacji, bo ja nie znam osobiscie, to bylo sporo
      czasu temu
      • maladanka Re: POMÓŻCIE !!!!!! 29.06.07, 10:19
        Grażynko jesli się dowiesz cos więcej o przebiegu pożaru napisz proszę.
        Nie wiemy jak pożar przebiegał,jaka przyczyna, a oskarżenia już są.
        A na temat ubezpieczeń to w 1997r tow.Cimoszewicz też pouczał powodzian,że sami
        sobie winni.
        Ponieważ to byli nauczyciele, więc pewno i odzew i pomoc ze strony nauczycieli
        będzie, ale nie trzeba się wstydzić, tylko o pomoc prosić, zawsze potem można w
        ramach rewanżu innemu potrzebującemu pomóc.
        Nie wiem czy w poblizu jest jakaś szkoła budowlana - tam w ramach praktyki i
        egzaminów zawodowych uczniowie wykonują wiele prac budowlanych.Może udałoby się
        kontakt z taką szkołą nawiązać? Może pomogliby w odbudowie.
        Syn poszkodowanych niech rozsyła stronę do producentów materiałow budowlanych -
        na pewno pomogą.
        Najważniejsze teraz zdrowie ojca p.Mikołaja.
        Czekamy na dalsze informacje, czy oprócz pieniędzy coś do życia codziennego już
        potrzebne? Np.pościel,ręczniki? Pytam, bo wysyłać w ciemno nie chcę,po prostu
        teraz nawet pewno nie ma gdzie tego trzmac.
        • zielona56 Re: POMÓŻCIE !!!!!! 29.06.07, 10:52
          Jak tylko będę znała wszystkie szczegóły natychmiast Was poinformuję.Wszystkie
          sugestie przekażę Mikołajowi synowi poszkodowanych .Bardzo dziękuję za
          zainteresowanie się. Grażyna
          • natla Re: POMÓŻCIE !!!!!! 29.06.07, 11:41
            Pewnie, ze pomożemy. Psów też okrutnie żal, ale nie wierzę, zeby to była
            bezmyślność. Sądze, ze mogły być zamkniete w pomieszczeniu, może to było w
            nocy, albo właściciele wyszli gdzieś.....
            Niechaj wywiad nam dostarczy nowych wiadomości, szczególnie o zakresie potrzeb,
            ale kasa zawsze jest dobra.
            • zielona56 Re: POMÓŻCIE !!!!!! 21.08.07, 13:29
              31 sierpnia w Warszawie odbedzie się koncert charytatywny . Wszyscy
              mile widziani, zebrane pieniądze zostana przekazane poszkodowanym.
              Oczywiście gra również zespół mojego syna B.E.T.H
              www.progresja.com/index.php?option=com_smf&Itemid=56&topic=357.msg8285#msg8285

Ja napewno będę. Pozdrawiam wszystkich .Grazyna
              • maladanka Re: POMÓŻCIE !!!!!! 21.08.07, 13:47
                Grażynko, a czy możesz napisać o przyczynie pożaru?I dlaczego te
                nieszczęsne,piękne psy zginęły?
                No i jak sobie pogorzelcy radzą? U nas niedawno gmina poratowała
                rodzinę takim domkiem jak kampingowy ale dość solidny.Taki depozyt
                do chwili odbudowy swojego domu.
                Zaczyna się rok szkolny,nauczyciele wrócą do pracy - może jakoś do
                nich z apelem o pomoc też dotrzeć? Bo poszkodowani to emerytowani
                nauczyciele.
                • zielona56 Re: POMÓŻCIE !!!!!! 21.08.07, 13:57
                  No nie stety przyczyny pozaru nie znam. Wiem tylko ,że cały pozar
                  zaczął sie od stodoły i błyskawicznie przeniósł się na resztę
                  zabudowań. Psy były właśnie w stodole i uciekły do domu były tak
                  wystraszone , spłoneły własnie w domu .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka