Dodaj do ulubionych

Czemu nie doglądacie gniazda....bociany NAM się...

12.05.08, 10:27
.....rozmnożyły.....któryś matko-ojcic wywala i podjada właśnie
skorupki smile
Obserwuj wątek
    • natla Re: Czemu nie doglądacie gniazda....bociany NAM s 12.05.08, 10:29
      "Zarząd Gniazda" nic nie pisze, ile mamy młodych....doliczyłam się
      czwórki, a teraz matkoojciec je grzeje i nic nie widać sad
      • dankarol Re: Czemu nie doglądacie gniazda....bociany NAM s 12.05.08, 10:42
        Jak to nie oglądam, mam całą stronę z gniazdami i codziennie robię przegląd
        wszystkich pisklaków
    • graga211 Re: Czemu nie doglądacie gniazda 12.05.08, 14:29
      ...bo znowu trzeba się logować, a ja już dostaję gęsiej skórki na
      widok polecenia "zaloguj się".
      Chętenie czytam wasze komentarze.
    • szyszkasosny Re: Czemu nie doglądacie gniazda....bociany NAM s 12.05.08, 16:46
      A ja w piątek w drodze do pracy zrobiłam zdjęcie tel. komórkowym - ale nie umiem
      go zgrać do komputera. Piękny wielki bociek siedział sobie jak wróbel na latarni
      ulicznej, aż się zgięła pod jego ciężarem.
      Nic dziwnego, bo jego terytorium, gdzie torf, grzęzawiska i żaby, opanowali
      ludzie wywożący torf na grządki.
      • easy.mamajka Re: Czemu nie doglądacie gniazda....bociany NAM s 12.05.08, 21:04
        Ja sobie wysylam zdjecia z komorki na wlasnego maila i w ten sposob
        je mam w kompie.
        A w Przygodzicach sa juz 3 malutkie bocianki.Natomiast na Śląsku
        jeszcze chyba nic.
        • natla Re: Czemu nie doglądacie gniazda....bociany NAM s 13.05.08, 07:50
          no to mamy pięcioro dzieciaków......jak one się pomieszczą?
          • maladanka Ratowanie bocianka w gnieździe Kaliński 28.05.08, 15:06
            Jeden z bocianków zaplatał sie w sznurek i nie mógł wstać,
            bocianoluby czuwały, narobiły rwetesu i strażacy bocianka wyplątali
            www.bociany.kalinski.pl/viewtopic.php?p=163406&sid=2afcadaa70a1d4beb305d2fe2b0e71ec#163406
            w zeszłym roku było podobnie, ale pomoc za późno przyszła,bociankowi
            trzeba było nóżkę amputować i w czasie operacji odfrunął za Tęczowy
            Most.
            Mój ukochany Piątaszek dzielnie sobie radzi wśród starszego
            rodzeństwa i może się wychowa?
            • natlaa Re: Ratowanie bocianka w gnieździe Kaliński 28.05.08, 16:39
              Miałam przerwę w podglądaniu, bo nie chciało mi kamerka działać po
              sprzątaniu kompa. Dopiero dziś się z tym uporałam.
              Ależ one juz podrosły.....drożdże dostają, czy co....?wink
              • wiktoria53 Zajrzałam i ja:) 28.05.08, 17:13
                Pierwszy raz zajrzałam, a one juz takie dużesmile
                • easy.mamajka Re: Zajrzałam i ja:) 30.05.08, 00:26
                  No,to byla akcja!Ale ile by sie uniknelo,gdyby czlowiek nie smiecil
                  tak bezmyslnie.
                  • maladanka bociany czarne - filmik wspaniały! 03.06.08, 08:41
                    Koniecznie z głośnikami!
                    Gniazdo jest w lesie w Estoni.Tata bocian zaginął i znalazł się po 2
                    dniach i na filmiku jest powitanie.Załączam link, a gdy sie kliknie
                    to pod niebieskim tekstem jest kolejny link do filmiku
                    www.bociany.kalinski.pl/viewtopic.php?p=163930#163930&sid=612b61f15fbb7be42f950514a3300102
                    • natlaa Re: bociany czarne - filmik wspaniały! 03.06.08, 09:21
                      Ależ mu palnęły kazanie i skrzyczały go. Aż znieruchomiał na
                      początku, a potem sie do roboty w milczeniu zabrał. Nawet bardziej
                      do siebie mówiły na temat wyrodnego ojca, a tylko czasem na niego
                      wrzasnęły. No cudowne!!!
                      Oooooo, zniknął.......ha, ha, a jedno dziecko
                      go "olało" wink)).....oooo, i drugie też......wrócił, ale bez zakupów
                      w spożyczwczym i znów miał awanturę, gęsto się tłumacząc. Chyba po
                      tej awanturce wreszcie poleciał po jakąś "owsiankę".......wyrodny
                      ojciec wink) Toż to przemoc w rodzinie! Głodem i samotnością chce je
                      wychować!
                      Mały donosik trzeba zrobić do władz! wink)
                      • easy.mamajka Re: bociany czarne - filmik wspaniały! 03.06.08, 21:54
                        A czy dzis ktos z rodzicow pojawil sie w gniezdzie?Te pisklaki nie
                        maja lekko.
                        • natlaa Re: bociany czarne - filmik wspaniały! 04.06.08, 08:31
                          Łoba rodzice w nocy stali na warcie, a maluchy się w środeczku
                          kokosiły przez sen. wink
                          • easy.mamajka Re: bociany czarne - filmik wspaniały! 04.06.08, 20:33
                            Mowisz o czarnych w Estonii?Tam chyba pisklaki byly same,nie moglam
                            sie tych rodzicow dopatrzec.Jest o tym jakies forum po polsku ale z
                            linka Malejdanki otwiera mi sie jedna strona i nic dalej,i nie ma
                            jak sie zarejestrowac.Łoj,a bym chciala.
                            • maladanka Re: bociany czarne - nowy filmik 04.06.08, 23:04
                              www.bociany.kalinski.pl/viewtopic.php?t=2054&postdays=0&postorder=asc&start=497&sid=955304ef652dc220a8a10f1
                              653fb33c9
                              a gdy klikniemy pod niebieskim tekstem jest link do kolejnego filmiku
                              Nie wiem jak to jest z logowaniem, może kto się zarejestruje na
                              Kalińskim to ma dostęp bo to strona z bocianów Kalińskiego?
                              A poszczególne stronki otwierają mi się po nacisnięciu na dole "Idź
                              do strony..i numerki"
                              W ogóle forum bociana czarnego jest wspaniałe!
                              • maladanka Re: bociany czarne - nowy filmik-powtórka z linku 04.06.08, 23:12
                                ehu.gu.ma/
                                w poprzednim link się nie uaktywnił, może tutaj wyjdzie?
                                a jak wyjdzie, to pod niebieskim tekstem kolejny link
                                • natlaa Re: bociany czarne - nowy filmik-powtórka z linku 27.06.08, 13:15
                                  Nie wiecie, co się stało z piątym bociankiem? sad((
                                  • wiktoria53 Bociany, kamera-przekaz strumieniowy 12.04.09, 15:32
                                    www.bociany.ittv.pl/aplet/index_wmp.php

Podglądamy? To jest gniazdo w Przygodzicach.
                                    • wiktoria53 Re: Bociany, kamera-przekaz strumieniowy 12.04.09, 15:33
                                      Kalendarium

11 kwietnia (22:07)
                                      Wystarczyły trzy dni... i mamy pierwsze jajo!

8 kwietnia
                                      Para w komplecie smile

6 kwietnia
                                      Pierwszy bociek zawitał na stałe

1 kwietnia
                                      Rano pojawił się ponownie bocian na gnieździe. Chyba ponownie
                                      przelotem sad

28 marca
                                      Pojawił się pierwszy bociek na naszym gnieździe. (magdekk)

---------------------------------------------------------------------
                                      -----------
                                    • wilczyca1953 Re: Bociany, kamera-przekaz strumieniowy 13.04.09, 11:12
                                      No ładniutki seksik rano uprawiały bociany.Piękne są też orły w USA na forum
                                      emerytów u Baski.
                                      • wiktoria53 Re: Bociany, kamera-przekaz strumieniowy 14.04.09, 23:13
                                        Bociany jeszcze nie śpią

www.bociany.ittv.pl/aplet/index_wmp.php
                                        • easy.mamajka Re: Bociany, kamera-przekaz strumieniowy 15.04.09, 02:12

W Przygodziach sa juz dwa jaja.

Pamiętaj że nigdy nie będziesz drugi raz młody.
                                          Ale też nigdy nie będziesz drugi raz stary.
                                          • wiktoria53 Prawda, prawda, są już 2 jaja :) 15.04.09, 09:30
                                            13 kwietnia (22:10)
                                            Drugie jajo smile
    • wilczyca1953 Re: Przygodzice 16.04.09, 10:17
      Rano były w gnieździe we dwójkę. Poprawiały gniazdo. Samica przekładała jajka
      .Jajek jest aż trzy . Znaczy się zapowiada się piękne lato i dużo pokarmu dla
      małych.
      • wiktoria53 Re: Przygodzice-jest już 5 jajek! 25.04.09, 09:08
        19 kwietnia (21:54)
        5. jajko (!)

17 kwietnia (19:57)
        4. jajko

15 kwietnia (19:49)
        3. jajko

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka