zapalniczka 08.02.05, 19:29 nienawidze tego dnia.... wszystko do d*** niech sie skonczy, co u Was? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mort_subite Re: how r u? 08.02.05, 19:59 I'm fine, thank you. Dzień jak codzień. Mało ekscytująca praca przez jego większą część, pare spraw tu i ówdzie. Wieczór dzielony między sprawy domowe a komp. Śledzik niby, więc może wino otworzę, albo drinka sobie zamieszam... Mam nadzieję, że jutro nie będziesz miała powodów do zamieszczania takich wątków... PZDR m/s Odpowiedz Link
pacio Re: how r u? 08.02.05, 20:20 po obejrzeniu nic śmiesznego z pazurą wracam do formy czas sie zabawić Odpowiedz Link
zapalniczka Re: how r u? 08.02.05, 21:46 wiesz co mowia o nadzieji ale nastawienie mam jak na razie optymistyczne Odpowiedz Link
zoskaanka Re: how r u? 08.02.05, 21:26 zimnoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo, w mordę jeża Odpowiedz Link
mort_subite Re: how r u? 08.02.05, 21:36 zoskaanka napisała: > zimnoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo, w mordę jeża Zamiast maltretować Bogu ducha winne jeże, popróbuj Winiaku Pałacowego z Polmosu Białystok. Zacnie dogrzewa... )) Odpowiedz Link
zoskaanka Re: how r u? 08.02.05, 22:00 Ty mnie tu, Mort, do pijaństwa nie namawiaj, bo w domu to jeszcze jak cię mogę, ale jak mam się tym winiakiem raczyć tak od rana, a potem jeszcze do auta wsiadać, to dziękuję bardzo poza tym, u Ciebie to prawie wiosna, a u mnie mróz szczypie nawet w tyłek przez spodnie, brrrrrrrrrrrrrr Odpowiedz Link
konrado80 Re: how r u? 08.02.05, 21:38 leniwie ) mialem posprzatac u siebie w pokoju i nic zeby malo tego bylo to juz od tygodnia walcze z siecia w domu, bo na kompie u siostry nie ma netu i juz cholera mnie bierze bo nie wiem co jest nie tak aaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!! Odpowiedz Link
coobad Re: how r u? 08.02.05, 23:37 może pomóc siakoś? chociaż z winndą to tak jest, że niby wszystko w porządku, a nie działa... i dupa-sałata wtedy! linuxa na serwerze postawić! Odpowiedz Link
konrado80 Re: how r u? 08.02.05, 23:53 jeszcze nie mam serwera, ale planuje narazie mam dwa kompy w sieci ale tylko po to ze mam neostrade i siostra tez chce korzystac z netu i mnie szlak trafia bo jak pinguje to sie widza a jak juz pod winem to za cholere nie na swoim system od nowa stawialem i tez nic ja mam xp a ona ma 98 wczesniej wszystko dzialalo, ale kompa wzialem do pracy bo musialem zrobic pare rzeczy i zmienilem IP zeby podlaczyc sie do tamtej sieci i juz w domu nie chciala dzialac Odpowiedz Link
coobad Re: how r u? 09.02.05, 00:03 jak domyślam się, w Twoim są dwie karty sieciowe i udostępniasz połączenie? ale IP masz statyczne w obu? i bramy, maski itp... czy ten drugi pobiera coś od pierwszego DHCP? czyli można z drugiego spingować ten, który ma być bramą, po IP bramy... ale brama nie puszcza dalej... a w windzie pingują czy spod knoppixa? spróbuj może najpierw sprawdzić, czy one osobno podłączone do neostrady działają. poza tym, jeśli masz firewall, to on może nie puszczać ruchu net bios... Odpowiedz Link
konrado80 Re: how r u? 09.02.05, 00:09 karta jest jedna, bo neo jest pod USB IP juz ruznie ustawialem, raz automatyczne innym razem wpisalem recznie konfigurowalem tak jak kiedys, czyli automatycznie, ale jak nie wychodzilo to ustawialem wszystko recznie i tez nic firewalla mam (Kerio) i jest udostepnione polaczenie netowe w nim wtedy tez mialem i chodzila siec z jednego jak i z drugiego pinguje i sie widza (nie wiem co to jest winda i knoppix) Odpowiedz Link
coobad Re: how r u? 09.02.05, 00:18 no tak - USB. jasne! winda=windows a knoppix to linux odpalany z CD (nazywa się toto dystrybucja live) a czy przypadkiem firewall nie zmienił zasad gdy podłączyłeś kompa w pracy? próbowałeś całkiem firewall wyłączyć? firewalle czasem zmieniają opcję "udostępnij połączenie internetowe" w windzie samej. spróbuj jeszcze to sprawdzić... jeśli lubisz czytać, mogę podesłać Tobie jakieś e-booki o sieciach... nawet chyba po polsku by się znalazły... Odpowiedz Link
konrado80 Re: how r u? 09.02.05, 00:27 to ja mam Mandrake a co do firewalla to wczoraj stawialem od nowa system bo padla mi nawet neostrada i kazali mi dzwonic do microsoftu )) pojutrze sprobuje wylaczyc kerjo i zobacze, moze sie uda a co do knig to mozesz podeslac dzieki Odpowiedz Link
coobad Re: how r u? 09.02.05, 11:11 mandrake! brawo! to świetny system! kiedyś nawet oba miałem (tzn mandarynkę i winde xp) ale mi miejsca na dysku było potrzeba do montażu wideo i musiałem mandarynę wyrzucić... z żalem się rozstaliśmy... (( gdyby wine lepiej działało (albo gdybym miał tyle czasu, żeby z konfigami się bawić i chodziłyby moje aplikacje: AutoCAD, CorelDRAW, Avid, i żeby Open Office poprawnie przetwarzał pliki MS Office, tobym przy mandarynce został... choć właściwie, wydaje mi się, że GUI w windzie pozwala na więcej operacji w systemie niż w KDE, czy Gnome... tam wiele rzeczy trzeba męczyć z konsoli... ale jaka satysfakcja, jak coś się uda! no i to kompilowanie ze źródeł jest wykańczające... chyba wolę może mniej efektywne, prekompilowane, ale łatwe w instalacji programy dla windy..hi hi komputery po mału stają się tak skomplikowane i rozbudowane, oraz oferują tak dużo funkcji, o tylu rzeczach trzeba wiedzieć (antywiry, firewalle, itp) że niedługo tylko garstka informatyków będzie wiedziała, co tak na prawdę się dzieje.. hi hi powodzenia! ps. no a e-knigi to zaraz szukam i wysyłam Odpowiedz Link
coobad Re: how r u? 09.02.05, 11:57 wiesz, obawiam się że e-booki moje zostały w Berlinie razem ze sporą ilością innych plików na CD (( myślę, że bedę w Berlinie w poniedziałek, więc będę o nich pamiętał i wyślę Tobie, jak tylko się do nich dobiorę... a co do firewalli, to z neta można sciągnąć Outpost Firewall Pro - po polsku! jeśli poszukasz w googlach, to i numer aktywacyjny znajdziesz na forum jakimś gościu podaje )) Outpost jest uznawany za najlepszy firewall w tej chwili... a na stronie www.chip.pl znajdziesz porównanie firewalli i tam kerio słabiutko wypadł... co do pomocy - to chyba niewiele pomoglem... powodzenia Odpowiedz Link
dziubkaa Re: how r u? 08.02.05, 21:37 fajny dzien mily wieczor w kinie ("blizej"), a za chwile domowe spa... pozdrawiam Odpowiedz Link
zapalniczka Re: how r u? 08.02.05, 21:45 i jak wrazenia? jak dla mnie nieudana produkcja, silenie sie na oryginalnosc za wszelka cene, no i pokazcie mi gdzie zyja tacy ludzi? no ale to i tak duzo lepsze niz te polskie..... u nas zrobic hmmm... ambitny (dla mnie "ambitny") film to pokazac biede, brud, pijanstwo, przemoc, molestowanie i jeszcze wypuscic jako czarno-bialy obraz... Odpowiedz Link
dziubkaa Re: closer 08.02.05, 22:13 wiesz... na razie musze sobie poukladac to co zobaczylam i poczulam na tym filmie pierwsze wrazenia: piekne kadry, uwazna praca kamery, swiatlo, dobrze zagrane, muzyka niezauwazalna (ale tu chyba to atut, nie rozpraszala mnie... choc pamietam teraz troche fajnego jazzu i cos jeszcze, aksamitnego i nastrojowego) pare razy "wessalo mnie" razem z moimi emocjami przez chwile poczulam niesmak, ale teraz mysle, ze kiedy w prawdziwym zyciu dowiadujesz sie o zdradzie wlasnie takie wulgarnie prymitywne reakcje pomagaja rozladowac zal, rozczarowanie, wscieklosc i wcale nie jestem pewna czy to bylo silenie sie na oryginalnosc... pozdrawiam Odpowiedz Link
zapalniczka Re: closer 08.02.05, 22:24 szczerze to ja lubie takie filmy ten jednak wyjatkowo mnie meczyl... nie zastanawiam sie nad "druga strona medalu", na jakimkolwiek przeslaniu, koniec mnie troche rozczarowal... byl banalny, co do formy to masz racje Odpowiedz Link
coobad bliżej 08.02.05, 23:43 mnie sie ten film podobał! wolę co prawda postmodernizm (a taki to chyba tylko w Kontrolerach ostatnio uświadczysz...), ale bawiłem się na tym filmie wyśmienicie! momentami prawie ryczałem ze śmiechu! i w sumie, to ten film pokazywał jakąś prawdę o uczuciach: pomieszanych, przeplatających się itp... no i ci ludzie byli właściwie całkiem ciekawi - niektóre dialogi były super! a na pewno był 100x lepszy od Weaker Park (Apartament). Bo tamto to chała okrutna, chociaż świetnie zrealizowana... Odpowiedz Link