anula001 28.08.05, 22:16 do Was, no co to za pustki??) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anula001 Re: Apeluje 28.08.05, 22:29 no bywa, bywa, ale jakos tak mam chec to zmienic. Odpowiedz Link
herezja Re: Apeluje 28.08.05, 22:32 Powodzenia w takim razie, a ja wracam do krypty i krwawych ballad, które śpiewa dziś dla mnie Nick Cave Odpowiedz Link
herezja Re: Apeluje 28.08.05, 22:45 Zmieniłam zdanie. Dość krwawych piosenek.... Teraz coś z nieco innej beczki: I don't believe in an interventionist God But I know, darling, that you do But if I did I would kneel down and ask Him Not to intervene when it came to you Not to touch a hair on your head To leave you as you are And if He felt He had to direct you Then direct you into my arms Into my arms, O Lord Into my arms, O Lord Into my arms, O Lord Into my arms And I don't believe in the existence of angels But looking at you I wonder if that's true But if I did I would summon them together And ask them to watch over you To each burn a candle for you To make bright and clear your path And to walk, like Christ, in grace and love And guide you into my arms Into my arms, O Lord x4 And I believe in Love And I know that you do too And I believe in some kind of path That we can walk down, me and you So keep your candlew burning And make her journey bright and pure That she will keep returning Always and evermore Into my arms, O Lord Into my arms, O Lord Into my arms, O Lord Into my arms Czy mogę zrobić z tego sadystyczny wątek muzyczny? Odpowiedz Link
anula001 Re: Apeluje 28.08.05, 22:47 Herezja, a czemu pytasz czy mozesz? masz ochote-rob. Ja bede zerkac w przerwach pomiedzy literkami tlumaczenia Odpowiedz Link
herezja Re: Apeluje 28.08.05, 22:50 Poprzednio - Nick Cave - Into my arms Teraz - The Weeping Song Autor - jak wyżej Go son, go down to the water And see the women weeping there Then go up into the mountains The men, they are all weeping too Father, why are all the women weeping? They are all weeping for their men Then why are all the men there weeping? They are weeping back at them This is a weeping song A song in which to weep While all the men and women sleep This is a weeping song But I won't be weeping long Father, why are all the children weeping? They are merely crying son O, are they merely crying, father? Yes, true weeping is yet to come This is a weeping song A song in which to weep While all the little children sleep This is a weeping song But I won't be weeping long O father, tell me, are you weeping? Your face seems we to touch O them I'm so sorry, father I never thought I hurt you so much This is a weeping song A song in which to weep While we rock ourselves to sleep This is a weeping song But I won't be weeping long No, I won't be weeping long No, I won't be weeping long No, I won't be weeping long Odpowiedz Link
herezja Dobranoc 28.08.05, 23:37 Dość smęcenia na dzisiaj: Zastanówcie się sami słowa: Stanisław Staszewski Zastanówcie się sami - czemu w domu, nocami, Tylu ludzi się budzi - i wam też chce się wyć? Na obiedzie u cioci wylewacie kompocik I płaczecie w klozecie - jak by hańbę tę zmyć? To z lat dawnych w was gości superata młodości, Głupstwa, lęki i męki, których z serca nie wygnał czas. Czasem męczy myśl taka - zabić w sobie szczeniaka, Lecz mknie czas, a jak drzazga - to kalectwo tkwi w nas. Ty też wiesz - co to znaczy - czy za szybko czas gna, Czy za powoli? - to boli i się kończy na łzach. Będziesz tęsknić do krzyku za ptakami tropików, A tu noc i znajomi i deszcz stuka o dach... Tylko czasem, wśród mroku, straszy i krąży wokół Zamyślony marabut, w lepkich błotach błądzący ptak. Lecz dzień lęki wymiecie, więc spokojnie możecie Drzwiami trzasnąć i zasnąć, gdy "dobranoc" powiemy Wam. Odpowiedz Link
anula001 Re: khm, khm 29.08.05, 09:15 daj spokoj, Monia, nie sorkuj mi tu)) Milego dnia Odpowiedz Link
herezja Re: khm, khm 29.08.05, 09:22 Jak będe chciała, to będę sorkować nawet cały dzień Mogę się nawet biczować w ramach pokuty, bo samoukamienowanie jest niestety wykluczone z przyczyn technicznych. Miłego Odpowiedz Link
anula001 Re: khm, khm 29.08.05, 09:25 a biczuj sie kochaha, ponoc to na krazenie dobrze wplywa)) A ja jak bede chciala to jeszcze raz napisze - nie sorkuj mi tuPP Odpowiedz Link
herezja Re: khm, khm 29.08.05, 09:29 A to wtedy też dostaniesz po plecach pokrzywami, albo witkami brzozowymi Tak dla zdrowia oczywiscie P Odpowiedz Link
herezja Re: khm, khm 29.08.05, 10:19 Sorki, ale do delikatnego muskania plecków pokrzywami, tudzież gałązkami brzozowymi to już musisz znaleźć kogoś innego Muszę dbać o swoją reputację ;D Odpowiedz Link