glos_z_offu 19.07.07, 23:40 nazwane "Singiel", gdyby istniały? Miszpatu, kiedyś pisałeś o perfumach. Pamiętam Odrzucam wszelkie unisexy jako nieciekawe. Zatem? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
miszpat Re: Jak pachniałyby perfumy 19.07.07, 23:53 Singiel i Singielka? Nie wiem na ile zapach ma być realny do skomponowania? Na cały dzień taki? Czy tylko na określoną porę? Odpowiedz Link
glos_z_offu Realny, 19.07.07, 23:58 napisz R w kółeczku, to Ci nie podpieprzą. Albo C, bo nie wiem. Na rano - coś lekkiego. I na wieczór. Najpierw skup się na kobiecie. Ladies first. Odpowiedz Link
miszpat kobieta, poranek 20.07.07, 00:17 Nuta zmysłu: egzotyczna kwiatowa, w mieście wyróżniająca z zapachu betonu, asfaltu i metalu. W otoczeniu zieleni, dająca sygnał o kwiecie, pośród kwiatów kwiatu niesamowitego Nuta serca: Niespokojna rozedrgana. Nasuwająca tysiące skojarzeń i pytań. Pragnienie ich wypowiedzenia. Nuta bazy: Spokój, pewność siebie. Zdecydowanie do działania. Zmuszająca do ruchu w rozpoczynającym się dniu. Odpowiedz Link
glos_z_offu Podniecasz, gdy piszesz... 20.07.07, 00:22 Serio serio. Ale odmawiam pachnieć kwiatami. Dobrzmiewa skądś echo perfum City... Czym pachnie nuta serca, a czym bazy? Nie "głowy"? Odpowiedz Link
miszpat zapach 20.07.07, 00:42 Zmysł - głowa. Może kwiatem paproci? jego zapachu tez odmawiasz? Zaintryguje w mieście, w zieleni błyśnie a pośród kwiatów... będzie pośrodku. Serce będzie orientalno zwierzęce, bądź zwierzęco orientalne. Zaś baza, może niebieskie migdały Odpowiedz Link
glos_z_offu Re: zapach 20.07.07, 00:50 Uwielbiam piżmo, mam nadzieję, że jest jednak syntetyczne. Myłeś kiedykolwiek włosy Herbal Esences? To jest ten zapach. Wszelkie zapachy zielone wchodzą w grę. Dwie herbaty, zielona i biała. Coś pudrowego, delikatnego, co jest w Cerrutti 1881. Wersja sprzed 10 lat. Odpada wanilia. Mogą być odrobinę (!) gorzkie. Paproć? Nie mech? Ta nuta chyba w męskich. Orient jest za ciężki i jednak na noc. Zawsze cytrusy. Znasz grapefruitową Pampelune? Mam teraz na nadgarstku. Mam wrażenie, że coś z nami nie tak Odpowiedz Link
miszpat Re: zapach 20.07.07, 10:14 Mam komponować dla ogółu czy dla Ciebie "Głosie..."? Prawda jest taka że piżmo raczej syntetyczne nie jest chyba że zmienimy nieco nomenklaturę i np. nazwiemy krowę syntezatorem mleka . Paproć, zdecydowanie paproć i jej kwiat, ale jak widzę przekaz tego co napisałem podobny i jemu. Odpowiedz Link
yes22 Re: zapach 20.07.07, 11:16 wiater wiał, kwiaty pachły, ona mnie odepchła... tak misie przypomniało a na serio to mógłby być zapach proszkowy, świeży, ale nie jakies tam ogórki i melony... uwielbiam takie Odpowiedz Link
chinski.smok Re: Realny, 20.07.07, 15:19 Z pewnością R w kóleczku. C jest zarezerwowane dla własności intelektualnech. Tak na marginesie, tylko. Odpowiedz Link