Gość: anja IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 08.10.09, 19:42 no ja sie wlasnie zastanawiam nad lokatą ale nie wiem gdzie sie wybrac, chetnie wzielabym jakąś antybelke bo dosc sie juz panstwu naoddawalam chocby za gielde i fundusze Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: clio Re: Lokaty dają coraz mniejszy zarobek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.09, 20:12 możesz się przyjrzeć lokatą w noble przez openfinance i codziennej w getinie w sumie, ale ta druga dobrze "wchodzi" z pakietem e-getin. polecam, bo sam mam kilka w noble, ale brałem, jak były jeszcze po 6%. teraz taka jest w getinie, ta codzienna. a w noble największym udogodnieniem jest to, że zakładasz ją całkiem przez neta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Lokaty dają coraz mniejszy zarobek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.09, 12:36 z tego co znam rachunek mcno oszczednosciowy w polbanku - lacznie do 15 tysiecy (no w zasadzie troche mniej moze) - 6,5% zmienne poolbank 5,65% stale open/noble/getin - lokata optymalna - 3/6 miesiecy - maks brak? (mozna dzielic na lokaty do 15k) rachunek oszczednosciowy w eurobanku 5,3 zmienne - do 200k max? - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xn Re: Lokaty dają coraz mniejszy zarobek IP: *.xdsl.centertel.pl 09.10.09, 14:39 Meritum Bank. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek pk Re: Lokaty dają coraz mniejszy zarobek IP: 81.219.154.* 08.11.09, 20:22 w eurobanku masz darmowe wplaty i wyplaty i brak wymaganej wplaty minimalnej, warto wiedziec. Reszty nie znam. Odpowiedz Link Zgłoś
aegis_of_heart Temat ciekawy, ale język to tu leży. 09.10.09, 10:39 Kto wyjaśni sens zdania: "Zarabiane staje się coraz mniej opłacalną inwestycją." ??? Niech już Wybiórcza zainwestuje w korektorów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bunio 30 000 to minimalna kwota żeby się bawić w lokaty IP: *.wip.pl 09.10.09, 11:35 Odestki z 30 tys to jakieś 1500 zł za pół roku akurat starczy na wyprawke dla dzieciaków albo ferie zimowe dla jednego dziecka. Ponieżej tej kwoty lepiej zainwestowac w jakies papiery albo fundusze. Ciekawym rozwiązaniem są tez konta oszczędnościowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: 30 000 to minimalna kwota żeby się bawić w lo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.09, 12:38 w zaleznosci od oferty danej instytucji to moze nawet i ponizej... pamietaj o podatku Belki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bunio Re: Lokaty dają coraz mniejszy zarobek IP: *.wip.pl 09.10.09, 11:37 Dlatego ze spada inflacja i dlatego ze bankom coraz mniej zależy na lokatach. Banki mają już sporo własnych srodków i nie potrzebują juz pożyczać od ludzi poprzez lokaty Odpowiedz Link Zgłoś
pir-bank-kwadrat "Za to Raiffeisen Bank, odwrotnie niż konkurenci" 09.10.09, 12:14 jest partnerem wyborcza.biz. O ileż to wzrosło oprocentowanie i z jakiego progu?:)(zadanie domowe). Czy bank po etapie zamykania nierentownych oddziałów na Węgrzech,(...), Ukrainie kocha klienta czy jego pieniądze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobo84@gmail.com Co to za paradoks? IP: 213.31.11.* 09.10.09, 12:37 W ostatnim akapicie jest napisane: "Zarabiane staje się coraz mniej opłacalną inwestycją." Od kiedy zarabianie jest nieopłacalne? Co to za paradoks? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: firstkaktus Re: Lokaty dają coraz mniejszy zarobek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.09, 12:45 Jeśli spada oprocentowanie lokat , to oznacza że banki mają naszych pieniążków bardzo dużo i zaczynają się już nimi powoli zapychać . Niezrozumiałym jest zatem gadanie o kryzysie i takie tam bzdury z podnoszeniem opłat i wymyślaniem nowych włącznie . Może UOKiK by się wreszcie temu przyjrzał . W bardzo prosty sposób zapełniłby dziurę w budżecie przy okazji nałożonych kar "za dymanie klientów na kryzys " . Odpowiedz Link Zgłoś
cleomenes Lokaty dają coraz mniejszy zarobek 09.10.09, 14:13 może i mniejszy, ale w związku z tym, że nie lubię ryzyka funduszy, kolejne kilkanaście tyśków ładuję do nobla na lokate bezbelkową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenonkurzawa Lokaty dają coraz mniejszy zarobek IP: 94.254.172.* 09.10.09, 15:39 ciekawa sprawa. niby nic od czasow lokat po 10% sie nie zmienilo, tzn kryzys trwa w najlepsze a jakims cudem banki maja gdzies nasze pieniadze i tna oprocentowanie rowno, identyczna sytuacja na gieldzie, wszyscy zalewali sie lzami bo fundusze zle i tyle straty, ojej a tu prosze, od poczatku roku, aviva male i srednie spolki ponad 80%, arka zagranicznych, ponad 70%. straszne niespojnosci docieraja do mnie z ekranu monitora Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były krawaciarz Re: Lokaty dają coraz mniejszy zarobek IP: *.net.upc.cz 10.10.09, 04:31 Widzę,że niektórym procenty uderzyły do głowy w piątkową noc, więc odgrzeję stary dowcip:) Rozmawiają dwaj bankowcy: - Wiesz, przez ten kryzys, to nie moge spać, wiercę się całą noc, ale z nerwów nie daję rady zasnąć. - A ja śpię jak niemowlę... - No co Ty, naprawdę?! Jak to, jak niemowlę?! - No po prostu, całą noc ryczę, a nad ranem sram w gacie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były Re: Lokaty dają coraz mniejszy zarobek IP: *.net.upc.cz 10.10.09, 04:34 i jeszcze coś równie starego:) Skarży się bankier: - Ten kryzys jest gorszy niż rozwód! Straciłem połowę majątku i nadal mam żonę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: był krawaciaż, teraz recepcjonista... IP: *.net.upc.cz 10.10.09, 04:38 - Slyszales ten kawal o bankierze co spi jak niemowle? - Dzisiaj jeszcze nie. nikogo to nie bawi? ..wiem, ale to moje zycie. a żona i tak odeszła... Odpowiedz Link Zgłoś
cleomenes Re: Lokaty dają coraz mniejszy zarobek 12.10.09, 18:00 jeżeli lokata jest ze stałym oprocentowaniem, to na okres, na który została zawarta się to nie zmieni. dopiero po odnowieniu może tak być. Odpowiedz Link Zgłoś
cleomenes Re: Lokaty dają coraz mniejszy zarobek 12.10.09, 18:06 jeżeli lokata jest z oprocentowaniem zmiennym, to nie zmienią go do czasu zakończenia lokaty. wiele banków ma bezbelkowe oferty, ale getin oferuje jedno z najlepszych oprocentowań. Odpowiedz Link Zgłoś
cleomenes Re: Lokaty dają coraz mniejszy zarobek 12.10.09, 18:18 sprawdź sobie :) depozyty.getinbank.pl/oprocentowanie.html Odpowiedz Link Zgłoś
cleomenes Re: Lokaty dają coraz mniejszy zarobek 12.10.09, 18:37 getin i noble mają łatwe w zakładaniu i dobrze oprocentowane bezbelkowe, wiec mozesz sie przyjrzec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: enzo lorenzo Lokaty dają coraz mniejszy zarobek IP: *.icpnet.pl 12.10.09, 23:04 Jakie 2 banki utrzymają płynność do końca roku???? ....bank spermy i bank krwi;) ja lokate zakladam przez siec w open fajans ( 1 dniowa), bo chyba ona wychodzi najkorzystniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: junkers Re: Lokaty dają coraz mniejszy zarobek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.09, 16:36 najlepsze sa obecnie lokaty bezbelkowe zakladane przez openfinance w noble. mam takich kilka, na kilku czlonkow rodziny, wiec innym tez moge polecic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krystian Re: Lokaty dają coraz mniejszy zarobek IP: 81.219.158.* 21.10.09, 21:00 Ja mam w eurobanku rachunek oszczędnościowy 5,3% z codzienną kapitalizacją, więc nie płacę Belki… Odpowiedz Link Zgłoś