Dodaj do ulubionych

Zmiana Pekao SA na Multibank

IP: *.chello.pl 30.01.04, 00:01
Witam,

Zastanawiam się nad zmianą
Eurokonta Plus z charge'ową Eurokartą + Maestro
+ subkonta USD i EUR w Pekao SA
na
Multikonto My z debetową Visa Classic + VE
+ subkonta USD i EUR w Multibanku.

Mam jednak kilka wątpliwości dot. Multibanku w porównaniu z Pekao SA:
1/ jak wygląda sytuacja z procedurami przyznawania kredytów w
Multibanku?
2/ jak sprawują się karty Multibanku za granicą?
3/ jak wygląda jakość i sprawność obsługi?
4/ jakie są procedury przyznawania debetowej Visa Classic w Multibanku
(wykonuję wolny zawód i aktualnie nie mam stałych dochodów).

Może ktoś ma inne sugestie, rady, czy warto zmieniać? Przez 8 lat
przyzwyczaiłem się do Pekao SA i trudno mi podjąć decyzję. Z drugiej
strony zawsze to oszczędność 100 złotych rocznie. Pakiet
ubezpieczeniowy w Pekao SA to lipa (symboliczna kwota KL za granicą,
pomoc lekarska tylko w przypadku NW a nie zachorowania), więc mi go
nie żal.

Pozdrawiam,
Krzysztof
Obserwuj wątek
    • Gość: al zahr Re: Zmiana Pekao SA na Multibank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.04, 09:58
      ja tak zrobilem we wrzesniu ur.
      trwalo to tydzien
      obsluga o niego lepsza, brak cholernych kolejek i kilka razy taniej wychodzi w
      skali roku
      mialem eurokonto vip z kredytem odnawialnym i mastercardem
      w multibanku otworzylem konto z 3 krotnie wyzszym kredytem odnawialnym,
      oprocentowanie o 50% nizsze (23%/11%) plus nie obciazaja roznymi prowizjami
      i "ubezpieczeniami"
      dostep przez internet tak samo dobry

• Gość: al zahr Re: Zmiana Pekao SA na Multibank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.04, 10:00
      jeszcze jedno, w moim przypadku w skali roku oszczedzam kilka tysiecy zl na
      zamianie konta, wiec warto.

zadzwon i sie zapytaj
    • Gość: rsa127 Re: Zmiana Pekao SA na Multibank IP: *.riz.pl / *.riz.pl 30.01.04, 10:08
      Ja zminiłem z Pekao na Multibank ponad pół roku temu. Żałuję że tak późno.
      Zaoszczędziłem mnóstwo pieniędzy, czasu i nerwów.

> 1/ jak wygląda sytuacja z procedurami przyznawania kredytów w
      > Multibanku?
      Jest dużo bardziej elastyczna niż w Pekao. Na podstawie dokumentów linii z
      Pekao może jeszcze mniej "boleśni" przenieść ją do Multibanku.

> 2/ jak sprawują się karty Multibanku za granicą?
      Używałem wielokrotnie VE. Bez zarzutu. Dużo niższe kursy walut niż w Pekao SA.

> 3/ jak wygląda jakość i sprawność obsługi?
      Dużo lepiej jak w Pekao SA. Choć do ideału trochę brakuje.

> 4/ jakie są procedury przyznawania debetowej Visa Classic w Multibanku
      > (wykonuję wolny zawód i aktualnie nie mam stałych dochodów).
      Tego niestety nie wiem.

• Gość: Piotr Re: Zmiana Pekao SA na Multibank IP: *.devs.futuro.pl 05.02.04, 21:13
      Jeśli chodzi o kl to w trakcie pobytu w egipcie zwrócili mi koszty leczenia a
      nawet opłaty za roamingi i to bez NW uważam że obsługa ubezpieczenia była super
      • beniowski Re: Zmiana Pekao SA na Multibank 06.02.04, 11:12
        Mówisz o ubezpieczeniu w Pekao SA czy Multibanku? Ja właśnie jade na urlop i
        mam właśnie ubezpieczenie karty z Pekao
        • Gość: jipp Re: Zmiana Pekao SA na Multibank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.04, 11:40
          lepiej wykup ubezpoieczenie w ubzepieczalni
          kosztuje pare zlotych a dziala dobrze
          ja kupilem na lotnisku
          i w trakcie wyjazdu , bylem w wiedniu, zaczal mnie zab rwac
          zadzwonilem do ubezpieczalni i za darmo mnie skierowali do dentysty
          nie wiem jakby bankowe uzezpieczenie zareagowalo
        • Gość: piotr Re: Zmiana Pekao SA na Multibank IP: *.devs.futuro.pl 06.02.04, 20:52
          Korzystałem z ubezpieczenia do eurokonta w PEKAO mimo że ich warunki ogólne
          karzą najpierw się z nimi kontaktować to wypłacili mi forsę mimo że zgłosiłem
          im że z pomocy lekarskiej korzystałem przed trzema dniami. Po paru następnych
          dniach- zaskoczenie bo zadzwonili i pytali się czy mogą mi dalej pomóc. Co jak
          co ale ten ich assistance jest na b. wysokim poziomie- szkoda że są drodzy
          choć w tym wypadku opłaty zwróciły mi się na przynajmniej dwa lata z góry
    • Gość: Tomek Multibank stwarza pozory IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.02.04, 16:54
      Multibank stwarza pozory bo tak naprawde to dziala podobnie jak wiele innych
      bankow, ktorych interesuje rzniecie klienta na czym tylko sie da.
      Niestety. Tez kiedys bylem z tego banku zadowolony. Teraz pomiimo ze jestem
      relatywnie dlugo ich klientem, nie moge tam nic zalatwic po swojej mysli i
      jestem traktowany jak koles z ulicy ktory dopiero co wlasnie wszedl do nich...
      prowadze firme i chcialem dostac tam limit odnawialny w koncie, ale pomimo ze
      spelniam wszystkie warunki, to odpowiedzieli mi negatywnie. nie ukrywam ze
      (nie pierwszy zreszta raz) rozczarowali mnie swoim podejsciem a la PKO BP -
      miedzy wierszami ich pisma mowia: spadaj kliencie bo twoje obroty na koncie
      nie sa tak duze (kilka tys miesiecznie) zebysmy mieli sie toba zajmowac. To
      smutne. Mam zamiar rozstac sie z tym bankiem bo trudno zaufac komus kto ma cie
      w dupie. A w dodatku obraca twoja kasa.
      Zatem Krzysztofie zastanow sie jeszcze zanim zmienisz bank.
      pozdrawiam
      • Gość: kerry Re: Multibank stwarza pozory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.04, 10:53
        Citibank robi to samo...nie, robi o wiele gorzej. Sami do mnie dzwonili i
        pukali 2 krotnie, że jestem dobra klientka, że chca dac mi karte kredytową,
        żebym tylko wypełniła wniosek....no i...

dostałam pismo, że w związku z moją prośbą (!!!!!) odpowiadają mi negatywnie i
        mają mnie gdzieś, karta się nie należy.
        Sorry ale nie rozumiem tego, po cholere do mnie uderzają dwa razy i za każdym
        razem to samo.

To nie ja do nich startowałam tylko oni do mnie z tą propozycją a ja sobie
        pomyślałam ...a dobra, moze i wezmę tę karte...

No i musiałam powiedzieć citi good bye, przeniosłam sie do multi a tu widzęm
        ze szykuje się podobnie:(((

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka