Dodaj do ulubionych

zaczynam pracę- gdzie ROR????

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.04, 12:13
Który z bankó polecicie mi w celu zalożenia konta, zaczynam pracę, zależy mi
na banku ktory ma oddziały w całym kraju z większym zagęszczeniem w
województwach śląskim i małopolskim. Moje zarobki nie będa oszałamiające
około 1000 zl netto ale stale, no i jeszcze PKO BP odpada bo tam ma komto mój
mąż a nam zalezy na tym żeby drugi rachunek był prowaqdzony w innym banku.
oczywiscie czekam na namiary który bank jest w miarę "frontem do klienta" i
średnio obdziera go ze skóry!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Zowix Re: zaczynam pracę- gdzie ROR???? IP: *.NET / *.stella.net.pl 11.02.04, 12:50
      Jesli jedynym kryterium ma byc liczba oddzialow, to po wyeliminowaniu PKO BP
      zostaje Pekao SA :))))
    • Gość: Pawełek Re: zaczynam pracę- gdzie ROR???? IP: *.bci.net.pl 11.02.04, 13:57
      Gość portalu: KLARA napisał(a):

> Który z bankó polecicie mi w celu zalożenia konta, zaczynam pracę, zależy mi
      > na banku ktory ma oddziały w całym kraju z większym zagęszczeniem w
      > województwach śląskim i małopolskim. Moje zarobki nie będa oszałamiające
      > około 1000 zl netto ale stale, no i jeszcze PKO BP odpada bo tam ma komto mój
      > mąż a nam zalezy na tym żeby drugi rachunek był prowaqdzony w innym banku.
      > oczywiscie czekam na namiary który bank jest w miarę "frontem do klienta" i
      > średnio obdziera go ze skóry!!!!!!!

Akurat PKO BP i Pekao są stosunkowo drogimi bankami. Jeżeli szukasz banku z
      największą siecią oddziałów na południu, to może zainteresuj sie ofertą INGBank
      sląski lub BPHPBK.
      Jak widzę masz dostęp do internetu, czy zatem sieć oddziałów rzeczywiście jest
      dla Ciebie taka ważna? Może powinnaś zastanowić się nad jakimś mcbankiem w
      stylu Lukas, DB PBC, Millenium lub generalnie bankiem internetowych (bank w
      tradycyjnym rozumieniu ma przeciez Twój mąż)
      • franzmaurer Re: zaczynam pracę- gdzie ROR???? 11.02.04, 14:17
        Gość portalu: Pawełek napisał(a):

> Akurat PKO BP i Pekao są stosunkowo drogimi bankami. Jeżeli szukasz banku z
        > największą siecią oddziałów na południu, to może zainteresuj sie ofertą
        > INGBank sląski lub BPHPBK.

Odziały to moze mają ale drobnego klienta to raczej zlewają...
        Potem ludzie na grupie pl.biznes.banki radośnie obwieszczają kiedy uda im się
        zlikwidować konto z lwem albo inny śmieszny wynalazek...

> Może powinnaś zastanowić się nad jakimś mcbankiem w stylu Lukas,
        e-konto Lukasa jest takie sobie (opłata za token)

IMHO najlepiej w takiej sytuacji sprawdzi się Inteligo.pl - bezpłatne wpłaty
        w odziałach PKO BP (ten z pomarańczową kropką a nie żubrem :), bezpłatne
        wypłaty z dużej liczby bankomatów, konto za darmo przy saldzie ponad 100 pln,
        przy 'ruchu' na kncie można on-line dostać w minutę i bez większego problemu
        debet od 100 do 2000 złotych, symboliczna opłata za kartę, przelewy po 0.99 pln
        IMHO najlepsze rozwiązanie jeśli ktoś chce mieć ROR w banku z odziałami.

Jeśli te oddziały nie są konieczne to eKonto w mBanku - bankomaty Euronet i
        BZ WBK bez prowizji, absolutnie żadnych opłat za konto i podstawową kartę,
        przelewy po 50 groszy.
    • Gość: Oozie Re: zaczynam pracę- gdzie ROR???? IP: *.sth.shb.se / *.handelsbanken.se 11.02.04, 16:42
      MultiBank lub Lucas Bank według mnie.
      ING BŚ jest droższy.
      • czuk1 Re: zaczynam pracę- gdzie ROR???? 12.02.04, 11:44
        Gość portalu: Oozie napisał(a):

> MultiBank lub Lucas Bank według mnie.
        > ING BŚ jest droższy.

A dlaczego nie oferujemy banków z polskim kapitałem ? Są uniwersaklne,
        nowoczesne i tanie!!!!
        • Gość: Pawełek Re: zaczynam pracę- gdzie ROR???? IP: *.bci.net.pl 12.02.04, 12:59
          czuk1 napisał:

>
          > A dlaczego nie oferujemy banków z polskim kapitałem ? Są uniwersaklne,
          > nowoczesne i tanie!!!!

Szczególnie nowoczesne, uniwersalne i tanie jest PKO BP. Czuk, daruj sobie...
          • czuk1 Re: zaczynam pracę- gdzie ROR???? 13.02.04, 13:41
            Gość portalu: Pawełek napisał(a):

> czuk1 napisał:
            >
            > >
            > > A dlaczego nie oferujemy banków z polskim kapitałem ? Są uniwersaklne,
            > > nowoczesne i tanie!!!!
            > Pawełku daruj sobie . Jest jeszcze BGŻ, Pocztowy (prawie na każdej poczcie i
            tani), BGK (oddzialy w W-wie, i wielka siec bankow spółdzielczych. pzdr Mariusz

> Szczególnie nowoczesne, uniwersalne i tanie jest PKO BP. Czuk, daruj sobie...
        • Gość: Oozie Re: zaczynam pracę- gdzie ROR???? IP: *.sth.shb.se / *.handelsbanken.se 12.02.04, 15:59
          czuk1 napisał:
          > A dlaczego nie oferujemy banków z polskim kapitałem ? Są uniwersaklne,
          > nowoczesne i tanie!!!!

Bo takich nie ma.
          Chyba że ktoś lubi mieć rachunek w Banku Spółdzielczym albo SKOK-u.
          • franzmaurer Re: zaczynam pracę- gdzie ROR???? 12.02.04, 16:46

> Bo takich nie ma.
            > Chyba że ktoś lubi mieć rachunek w Banku Spółdzielczym

To prawda ale gdzieś mi się o uszy obiło że BS'y też czeka jakaś katastrofa po
            wejściu do Unii... mogę się mylić bo dzisiaj rano byłem mocno niedospany kiedy
            ktoś tłumaczył o co biega...
            • Gość: Oozie Re: zaczynam pracę- gdzie ROR???? IP: *.sth.shb.se / *.handelsbanken.se 13.02.04, 13:27
              franzmaurer napisał:

> To prawda ale gdzieś mi się o uszy obiło że BS'y też czeka jakaś katastrofa
              >po wejściu do Unii...

No to BS-y się do tego przygotowują - po to powstają Banki Regionalne, mało
              ruchawe na razie ale coraz bardziej widoczne na rynku...
              • czuk1 Re: zaczynam pracę- gdzie ROR???? 13.02.04, 13:46

> franzmaurer napisał:
                >
                > > To prawda ale gdzieś mi się o uszy obiło że BS'y też czeka jakaś katastrof
                > a
                > >po wejściu do Unii...
                >
                > No to BS-y się do tego przygotowują - po to powstają Banki Regionalne, mało
                > ruchawe na razie ale coraz bardziej widoczne na rynku...

No właśnie. Tylko nierozsądni nie popierają - na ile się da popierać -
                wszystkiego co polskie, co przysparza na PKB i miejsca pracy.
                To do pawełków. pzdr Mariusz
              • czuk1 Re: zaczynam pracę- gdzie ROR???? 13.02.04, 13:47

> franzmaurer napisał:
                >
                > > To prawda ale gdzieś mi się o uszy obiło że BS'y też czeka jakaś katastrof
                > a
                > >po wejściu do Unii...
                >
                > No to BS-y się do tego przygotowują - po to powstają Banki Regionalne, mało
                > ruchawe na razie ale coraz bardziej widoczne na rynku...

No właśnie. Tylko nierozsądni nie popierają - na ile się da popierać -
                wszystkiego co polskie, co przysparza nam PKB i miejsca pracy.
                To do pawełków. pzdr Mariusz
                • Gość: Pawełek Re: zaczynam pracę- gdzie ROR???? IP: *.bci.net.pl 16.02.04, 08:54
                  czuk1 napisał:
                  >
                  > No właśnie. Tylko nierozsądni nie popierają - na ile się da popierać -
                  > wszystkiego co polskie, co przysparza nam PKB i miejsca pracy.
                  > To do pawełków. pzdr Mariusz

:-)))) najbardziej podoba mi się jak zachęcasz do korzystania z PKO BP, albo z
                  BGŻ mówiąc, że nowoczesne (genialne) i tanie (nie znam systemu opłat w BGŻ, ale
                  PKO BP z całą pewnością należy do jednych z najdroższych banków)
                  Doprawdy czuk, jesteś tak zabawny, że nie sposób Cie nie polubić...:-)))
                  Gdybym kierował się Twoją zasadą nabywania polskich tandet, to musiałbym
                  jeżdzić np. polonezem (bardzo nowoczesnym i bardzo tanim w
                  esploatacji ...hahahaha).

Pozdrawiam :-)
    • Gość: marco Re: zaczynam pracę- gdzie ROR???? IP: *.bphpbk.pl 13.02.04, 23:44
      Ja mam konta w BPHPBK i mBanku.
      Jak narazie w BPHPBK miałem konto ponieważ jest to dóży bank, w miare stabilny
      a opłaty nie są straszne (konto student). Konto w mBanku miałem ponieważ był to
      bezpłatny bank internetowy, aczkolwiek ponieważ wprowadza opłaty (0.50zł za
      przelew) zaczynam sie zastanawiac. W tej chwili BPHPBK uruchomił nowy system
      internetowy za który nie ma opłat - polecam demo:
      www.bphpbk.pl/static/demo/index.html
      Cóż decyzja należy do ciebie.
      pozdrawiam
      maciek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka