12jarek12 27.07.10, 17:02 puszczam pawia gdy czytam jak banki dmuchają frajerów Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: q Kredyt w Citi Handlowym: Spłaca ratę przez inte... IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.07.10, 17:15 ...jarek12 weź ,proszę, kredyt żebym i ja mógł puścić pawia. Odpowiedz Link Zgłoś
naprawdetrzezwy Niesamowite! Ukryli to w umowie? 27.07.10, 17:16 "bank pobiera ode mnie co miesiąc 15 zł za obsługę kredytu, co zresztą wynika z umowy, którą podpisałam." Skoro podpisała, a przedtem czytała, to czemu jest zdziwiona? Tym, że bank trzyma się zapisów umowy, którą podpisała? Trzeba było nie podpisywać... Odpowiedz Link Zgłoś
jarek_z_krwia_na_rekach Re: Niesamowite! Ukryli to w umowie? 27.07.10, 19:23 To samo chciałem zacytować. Niby kredytobiorca czyta ze zrozumieniem, a podpisując zgadza się z warunkami umowy, ale potem się dziwi... Czyżby żaden inny bank nie chciał udzielić kredytu? Odpowiedz Link Zgłoś
obronakonieczna to może być sprawa przed Arbitraż Bankowy 27.07.10, 23:01 Przedmiotem postępowania przed mogą być wyłącznie spory pomiędzy konsumentami i bankami - członkami Związku Banków Polskich powstałego po dniu 1 lipca 2001 r., których wartość przedmiotu sporu nie jest wyższa niż kwota 8000 zł. Wniosek max. 50zł. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dydy Re: Niesamowite! Ukryli to w umowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.10, 10:48 Czy aby na pewno, z wypowiedzi przedstawicieli City wynika, że jest to opłata za obsługę rachunku pożyczki "Opłata operacyjna dla pożyczki gotówkowej jest naliczana w trybie miesięcznym w stałej wysokości 15 zł dla każdej pożyczki. Opłata jest związana z pokryciem kosztów operacyjnych obsługi rachunku pożyczki gotówkowej." i śmiem twierdzić że pobieranie opłaty za obsługę rachunku jest sprzeczne z prawem polskim, a także klauzulą zabronioną. "- Rachunek techniczny służy tylko do obsługi danego kredytu. Musi on być założony, żeby klient mógł spłacać zadłużenie. Bank nie może pobierać opłaty za jego prowadzenie. Poza spłatą kredytu nie można na tym rachunku dokonywać innych operacji, czyli klient nie może zdeponować tam własnych środków, żądać odsetek, ponosić opłat - tłumaczy Katarzyna Marczyńska, arbiter bankowy." Odpowiedz Link Zgłoś
naprawdetrzezwy IMO na pewno. 28.07.10, 10:59 Na pewno ta kobieta najpierw przecztała, zrozumiała, zaakceptowała, płaci, a po jakimś czasie zadaje pytania. Ty zakładasz, że to jest idiotka, która powina być ubezwłasnowlniona, bo nie wie co robi i nie rozumie skutków swego postępowania. Ja zakładam, że jest normalna. No - i przeczytała umowę: - jest normalna i jej nie odpowiada: nie podpisuje - jest normalna i jej odpowiada: podpisuje Więc jest normalna, opłatę uznała za słuszną, nie wnosi pretensji... więc niech płaci. ALBO niech myśli przed, nie po. Po prostu - więcej odpowiedzialności za swoje czyny. Tak jak u dorosłych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dydy Re: IMO na pewno. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.10, 11:19 Nie ważne czy jest idiotką czy wyrachowaną kobietą - kimkolwiek, bank stosuje zapis w umowie którego tam nie powinno być, gdyż jest to klauzula niedozwolona - sprzeczna z prawem. Sprawa dla arbitra bankowego tudzież sądu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menda Kredyt w Citi Handlowym: Spłaca ratę przez inte... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.10, 17:28 Shitty Bank i wszystko jasne :-D Odpowiedz Link Zgłoś
odk07 Kredyt w Citi Handlowym: Spłaca ratę przez inte... 27.07.10, 17:55 A ja z ich usług zrezygnowałem ponad 10 lat temu - właśnie ze względu na karygodne prowizje. Czy taka opłata jest zasadna? Odpowiem cytatem: "bank pobiera ode mnie co miesiąc 15 zł za obsługę kredytu, co zresztą wynika z umowy, którą podpisałam". Jak najbardziej zasadna. Z przyjemnością pożyczę Sz. Pani jakąś gotówkę i doliczę 100, 200 a co będę sobie żałował 500 złotych za obsługę przyjęcia każdej kolejnej raty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszukana Kredyt w Citi Handlowym: Spłaca ratę przez inte... IP: *.acn.waw.pl 27.07.10, 20:13 Citi Handlowy żeruje na klientach, np. raz twierdzą, że jakaś usługa jest za darmo a potem naliczają wygórowaną opłatę. Po interwencjach się z niej wycofują, ale trzeba na nich uważać. Lekką rączką przyznaja karty kredytowe na kilkadziesiąt czy kilkaset tysięcy złotych w nadziei, że klient skorzysta z tych pieniędzy, a jak nie będzie miał z czego spłacić, to zajmie jego majątek. Bank ten przypomina mi Bezpieczną Kasę Oszczędności nieświętej pamięci Grobelnego. Różnica jest taka, że działa za przyzwoleniem KNF. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Kredyt w Citi Handlowym: Spłaca ratę przez inte... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.10, 20:41 Byłem długie lata klientem tego banku.Niestety,mam złą opinię o uczciwości i fachowości tej instytucji.Zrezygnowałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BISQP Re: Kredyt w Citi Handlowym: Spłaca ratę przez in IP: *.icpnet.pl 27.07.10, 21:15 życie bez banku jest teraz nie możliwe, trzeba strać sie wybrać taki którry byzna nas w du...pe naj mniej ze wszytkich. Dlatego proponuje, nie korzystac z kart kredytowych, sprawdzać dokładnie umowy i zakładać konta max w 2 bankach dla bezpieczeństwa wypłat i płatnści bo różnie to bywa...Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były klient citi = dno IP: 212.180.160.* 27.07.10, 21:44 To jeden z tych banków, który omija się szerokim łukiem. Kiedyś wydymali mnie na kilkaset zł. Trudno. Teraz, kiedy mam na to wpływ, stracili dużego korporacyjnego klienta. Zemsta była słodka. A miny ich handlowców bezcenne. Odpowiedz Link Zgłoś
j-77 Kredyt w Citi Handlowym: Spłaca ratę przez inte... 27.07.10, 22:25 Nie rozumiem dlaczego ten tekst trafił tak wysoko na strony gospodarcze GW. Równie dobrze można opisać, że jakis pan w kiosku miał problemy wydaniem reszty i odmówił sprzedaży (co zresztą narusza przepisy KC). Taki sam poziom "newsa" (choć chyba drugi bardziej by się przydał...). Niestety wygląda mi to na zwykłe "czepianie" się City, którego klientem jestem od ponad 10 lat. I dziwię się, że opisujecie jakieś "perypetie" tamże bo mnie nigdy nie spotkały (najlepszy dowód, że tkwię tam ponad 10 lat). Może mam szczęście? A może po prostu nie wszyscy rozumieją bankowe umowy i zasady? Ale za to kochają opisywać swoje rzekome "cierpienia". Ja zostaję w Citi i takie "doniesienia" tego nie zmienią. Odpowiedz Link Zgłoś
pbe64 Re: Kredyt w Citi Handlowym: Spłaca ratę przez in 28.07.10, 08:13 Ale tu nie chodzi o pobieranie opłat, tylko o ich wysokość. Oczywiście, że klient podpisując umowę powinien przeczytać co podpisuje. Z drugiej strony bank liczy właśnie na to, że ktoś nie doczyta i potem będzie musiał płacić mimo, że realny koszt obsługi pewnie kształtuje się na poziomie 1-2zł. Akurat też zrezygnowałem ostatnio z ich usług właśnie ze względu na opłaty. Ala najbardziej zdziwiły mnie pytania: Co możemy zrobić żeby pan nie rezygnował? Czy jeżeli zwrócimy panu 50zł opłat na konto, to pan u nas zostanie? Jeżeli założymy, że bank nie jest instytucją charytatywną, to jasno z tego wynika, że opłaty znacznie przekraczają rzeczywiste koszty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: citi Re: Kredyt w Citi Handlowym: Spłaca ratę przez in IP: 203.124.30.* 07.08.10, 19:33 tez jestem ;niewolnikiem;tego banu i chwale sobie i zostane znim jak najdluzej chocby ze wzgledu na jasne reguly.hm czytac warunki,nic na siłę,ciężkie wrunki banki dyktują tylko desperados. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j-23 Kredyt w Citi Handlowym: Spłaca ratę przez inte... IP: *.sieradz.vectranet.pl 28.07.10, 00:08 Też płacę to 15 zł i przeklinam bank... kiedyś jak będę miał okazję to się odegram. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: remo Kredyt w Citi Handlowym: Spłaca ratę przez inte... IP: *.chello.pl 28.07.10, 00:26 Pokażcie mi bank, który nie doi swojego klienta... Hę? No, panowie spece? Odpowiedz Link Zgłoś
mocten Kredyt w Citi Handlowym: Spłaca ratę przez inte... 28.07.10, 00:38 Kiedyś jakaś namolna panienka z Citi próbowała mi przez telefon wcisnąć jakąś kartę albo inne gó..., od tego czasu mam obrzydzenie do tej nazwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaaa2 Kredyt w Citi Handlowym: Spłaca ratę przez inte... IP: *.chello.pl 28.07.10, 07:15 To jest jedna z tych opłat, o której klient dowiaduje się jak już stracił godzinę na wypełnienie wniosku i przygotowanie umowy... Co ciekawe opłata nie zależy od kwoty kredytu - przy dużych kredytach to może jeszcze jakoś ginie w tłumie, ale jak ktoś bierze mały kredyt to taka opłata ma duży wpływ na RSO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.D Kredyt w Citi Handlowym: Spłaca ratę przez inte... IP: *.183.244.78.dsl.dynamic.eranet.pl 28.07.10, 07:35 Jeśli panna płacze nad 15 zł, to ciekawe co powie na koszt ubezpieczenia kredytu, z którego (jak 90% kredytobiorców) nie zdaje sobie sprawy. A tak niestety wygląda norma w wielu bankach: 7000 zł kredytu wypłacane klientowi, 2500 zł koszt ubezpieczenia, które w większości przypadków na nic się nie przyda. Polecam lekturę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Kredyt w Citi Handlowym: Spłaca ratę przez in IP: *.chello.pl 28.07.10, 08:15 15 zł miesięcznie przez 6 lat spłacania kredytu to ponad tysiąc złotych, więc też nie mało. A ubezpieczenie nie jest obowiązkowe i można z niego zrezygnować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mja-15 Re: Kredyt w Citi Handlowym: Spłaca ratę przez in IP: 199.67.203.* 28.07.10, 08:31 Niestety w bardzo wielu bankach ubezpieczenie kredytu jest obowiązkowe. Na zasadzie transakcji wiązanej, czyli kredyt + ubezpieczenie. A jak nie chcesz ubezpieczenia - to pokażą Ci klamkę i to z zewnątrz budynku. Odpowiedz Link Zgłoś
poszukiwaczka.in Re: Kredyt w Citi Handlowym: Spłaca ratę przez in 28.07.10, 14:38 Moze niekoniecznie klamke, ale udziela kredytu z wysoka prowizja czy marza. Wiadomo ze produkty/uslugi dodatkowe, daja mozliwosc negocjowania marzy lub kosztow okolokredytowych. Ja jednak mimo wszystko bym uwazala - ludzie czesto gesto po prostu lekcewaza zapisy w umowie i nie czytaja ich ze zrozumieniem. Dostrzegaja fakt obnizenia marzy, ale juz nie doczytuja faktu, ze obowiazuje ona przez trzy pierwsze lata kredytowania (bo akurat taka jest promocja), albo ze owszem, prowizji nie zaplaca wcale, ale musza wykupic ubezpieczenie, ktorego suma skladek juz po kilku latach przewyzsza kwote prowizji, ktora na pierwszy rzut oka wydawala sie spora. Niemniej przyklasne tym, ktorzy dziwia sie kobiecie czytajacej umowe a teraz majacej pretensje do jej zapisu. Odpowiedz Link Zgłoś
kawalerka2010 Kredyt w Citi Handlowym: Spłaca ratę przez inte... 28.07.10, 09:53 Ja zostałam obciążona prowizją 530 zł za przelew internetowy z konta oszczędnościowego na ROR w PKO Inteligo. A jakoś nie wzbudziło to zainteresowania Fiananse.wyborcza.biz. Wysłałam maila z całą korespondencją prowadzoną z PKO Inteligo i jakoś autorzy nie uznali , że jest to temat wart nagłośnienia. Myślę, ze nie tylko ja zostałam okradziona gdyz w maju po moich pismach nagle Inteligo zmieniło tabelę opłat i prowizji ( ja zapłaciłam 0,4% od przelewanej kwoty) czyż nie jest to złodziejstwo w biały dzień? Starsznie to wszystko jest stroniczne a szkoda, bo dzięki artykułom w internecie można by wiele osób uchronić przed oszustwem przez nasze wspaniałe banki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Citi. Kredyt w Citi Handlowym: Spłaca ratę przez inte... IP: *.chello.pl 28.07.10, 23:43 A czego Państwo oczekują, że Banki będą utrzymywały swoich klientów. Po pierwsze to chciałam zauważy, że opłata 15 zł to normalna kwota w porównaniu do oprocentowania jakie inne banki sobie naliczają i co w rzeczywistości powoduje że całkowity koszt kredytu jest dużo większy niż u nas nawet z opłata 15 zł. Pracuję w tym banku ponad 4 lata i uważam, że w porównaniu do innych jest w czołówce banków świadczących usługi na najwyższym poziomie za dobrą cene (niską). Może warto najpierw zapoznac się z ofertą i cennikiem konkurencji a dopiero później wystawiac opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pokemon_friend Kredyt w Citi Handlowym: Spłaca ratę przez in IP: *.multimo.pl 29.07.10, 11:53 usługi na najwyższym poziomie? dlaczego pracownicy citi maja problemy nawet z zamknięciem rachunku karty kredytowej? nie ośmieszaj się człowieku. robicie wszystko, pewnie nawet kukurydze klientowi, aby tylko coś u was wziął. żenujące! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Citi Re: Kredyt w Citi Handlowym: Spłaca ratę przez in IP: *.chello.pl 29.07.10, 23:52 Pokemon. Jak kazdy bank zamykamy 30 dni od dnia złożenia dyspozycji zamknięcia karty. Dla przykładu zamknij karte w Polbanku albo millenium zobaczysz ile to trwa. Wiem sama po swoich kartach, które zamykałam. Sprzedaję produkty Citi od kilku lat i nie muszę robi kukurydzy czy cokolwiek innego. Jak nie sprawdziłeś naszej obecnej oferty to dlaczego się wypowiadasz? Nie rozumiem ludzi, którzy oceniają bank w którym nic nie mieli albo mieli karte za czasow Handlowego i nie widze że od tego czasu sie wiele zmieniło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JaSz Re: Kredyt w Citi Handlowym: Spłaca ratę przez in IP: 188.33.89.* 03.08.10, 00:17 Gość portalu: pracownik Citi napisał(a): > Sprzedaję produkty Citi od kilku lat i nie muszę robi kukurydzy > czy cokolwiek innego. Jak nie sprawdziłeś naszej obecnej oferty to > dlaczego się wypowiadasz? > Nie rozumiem ludzi, którzy oceniają bank w którym nic nie mieli > albo mieli karte za czasow Handlowego i nie widze że od tego czasu > sie wiele zmieniło. Miałam konto w Banku Handlowym w epoce przedkartowej, zanim jeszcze został Handlobankiem, a potem Citibankiem i nie rozumiem, o co ci chodzi. Zawsze byłam z Handlowego zadowolona. Zresztą na Citi też nie narzekam, chociaż ma swoje minusy (ale kto ich nie ma?). Odpowiedz Link Zgłoś
1.zwariowalam Kredyt w Citi Handlowym: Spłaca ratę przez inte... 05.08.10, 09:56 Jednak najlepszy pod słońcem jest Bank Śląski! Odpowiedz Link Zgłoś