Dodaj do ulubionych

Konto DBNet - warto?

16.08.10, 00:33
Jak w temacie. Proszę o opinie użytkowników - jak działa system elektroniczny,
jakie są rzeczywiste koszty prowadzenia - plusy i minusy tego konta
Obserwuj wątek
    • alek1949 Re: Konto DBNet - warto? 16.08.10, 13:17
      Gadżetami na pewno wabią
      • j_w_pan_p Re: Konto DBNet - warto? 16.08.10, 22:24
        Jakoś MP3 mnie nie rajcuje - darmowe konto, bezpłatne bankomaty oraz konto
        oszczędnościowe wyżej oprocentowane i owszem. Tylko mam wątpliwości co do ich
        kanału internetowego - krążą różne opinie o nim
    • brandmind.pl Re: Konto DBNet - warto? 17.08.10, 08:38
      Witam,
      w zakresie podstawowych funkcji konto jest darmowe, opłata za kartę podlega zwrotowi przy dokonaniu jednej transakcji finansowej miesięcznie, a więc wystarczy wypłata z bankomatu. Operacja ta stanowi dużą zaletę - bank nie pobiera prowizji we wszystkich bankomatach w Polsce, na świecie usługa obejmuje bankomaty DB PBC S.A., Bank of America (Stany Zjednoczone], Scotiabank [Kanada, Chile, Meksyk], BNP Paribas [Francja], Wstpac [Australia, Nowa Zelandia], Barclays [Wielka Brytania, Kenia, Mauritius, Tanzania, Zimbabwe]. Niektórym przeszkadza przejrzystość systemu transakcyjnego, sześciocyfrowe hasło dostępu bez możliwości wydłużenia czy kody jednorazowe - zdrapki. Podobną ofertę w zakresie kosztów użytkowania posiada mBank - z opłatą abonamentową w kwocie 5 zł. miesięcznie za wypłaty z obcych bankomatów. Można korzystać z dwóch kont dbNet - darmowe bankomaty, mBank - sprawny, intuicyjny system transakcyjny, karty debetowe z możliwością płatności przez Internet, usługa mTransfer, autoryzacja przez sms lub hasła jednorazowe, szeroka oferta funduszy inwestycyjnych. Szczegóły dotyczące kosztów prowadzenia kont znajdują się w TOiP. Wstępnie można także przejrzeć oferty banków korzystając z porównywarek kont, np. Comperia.

Pozdrawiam:) Joanna
      Doradca Finansowy Brandmind
      • bbastek13 Re: Konto DBNet - warto? 26.08.10, 15:22
        >na świecie usługa obejmuje bankomaty DB
        > PBC S.A., Bank of America (Stany Zjednoczone], Scotiabank [Kanada,
        >Chile, Meksy
        > k], BNP Paribas [Francja], Wstpac [Australia, Nowa Zelandia],
        >Barclays [Wielka
        > Brytania, Kenia, Mauritius, Tanzania, Zimbabwe].

przy dbnet darmowe są WSZYSTKIE bankomaty na całym swiecie, nie
        tylko te co wymienilas/es
    • Gość: Obrońca Re: Konto DBNet - warto? IP: *.pul.tke.pl 18.08.10, 23:45
      Tez tak słyszałem - sam zastanawiam się nad tym kontem a Aliorem i ING - jakoś
      mbank mnie nie przekonuje...(może dlatego,że w razie problemów wole pójść do
      placówki a nie użerać się z infolinią)
    • Gość: kubbbaaa Konto DBNet - moja opinia IP: *.koscierzyna.vectranet.pl 26.08.10, 10:35
      Obsługa klienta jednym taka sobie, szczególnie kontakt poprzez formularz, na trzy moje zapytania, odpowiedziano tylko raz i to dodatkowo z lekką nutką ironii. Telefoniczny kontakt też nie najlepszy, konsultant mimo obietnicy, że oddzwoni, nie uczynił tego. Generalnie na początku napaliłem się na konto dbNET, opinie byly w internecie pozytywne, a teraz myślę o jego zamknięciu, choć jeszcze nie zostało ono do końca aktywowane
      • j_w_pan_p Re: Konto DBNet - moja opinia 26.08.10, 15:30
        Właśnie miałem z nimi do czynienia i stwierdzam- obsługa fatalna - a to zapomną
        o czymś i samemu trzeba się upomnieć po dwóch tygodniach, a to "zapomną" coś
        powiedzieć podczas objaśniania produktu oraz TOiP.
        Zastanawiałem sie nad tym kontem , ale po bezpośrednim kontakcie z pracownikami
        banku - chyba zbastuję.

p.s. Infolinia działa ok - załatwiłem w 5 minut to co w oddziale załatwiałem 2
        godziny (plus dwa tygodnie na reklamację)
        • j_w_pan_p Re: Konto DBNet - moja opinia 26.08.10, 15:34
          Niestety - przy kredycie hipotecznym jest wymóg posiadania u nich konta osobistego

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka