Dodaj do ulubionych

Na konto dziecka wpłynie cztery razy więcej pie...

01.06.11, 11:04
To jest dopiero permanentna inwigilacja ;]
Obserwuj wątek
    • nannek Re: Na konto dziecka wpłynie cztery razy więcej p 01.06.11, 11:42
      W tm kraju 50% dzieci jest niedożywionych
      70% żyje poniżej minimum socjalnego.
      25% w skrajnej nędzy
      80% rodzin nie ma żadnych oszczędności a raczej rakuje im 500-1500zł

A ZA WYPISYWANIE TAKICH KŁAMSTW I DEZINFORMACJI POWINNO SIĘ SUROWO KARAĆ.

Zobaczcie identyczne propagandowo dezinformacyjne info i co z niego wynika i co tak naprawdę oznacza?
      (Zgoła co innego co niby chcieli aby lud myślał)

Ze niby?
      ""Odkładamy coraz więcej ...
      Przeciętny Polak w ubiegłym roku oszczędzał 201,38 zł miesięcznie czyli jedną szóstą dochodów""
      wyborcza.biz/biznes/1,100969,9668575,_Puls_Biznesu___Odkladamy_coraz_wiecej_na_czarna_godzine.html
      ŁAŁ czyli super? ale dla kogo?
      I co te dane oznaczają poza dezinformacją i propagandą?
      -->1/6 wynagrodzenia to 200zł? wiec większość zarabia 1200zł?

Mniejsza z tym zobaczmy jaka jest prawda.
      --> 75% w tym kraju nie zaoszczędziła ani złotówki (ZABRAKŁO IM 500-1500ZŁ), 9% jakieś grosze
      A więc oznacza to tylko jedno.
      Rozwarstwienie w Polsce które dodatkowo jest jednym z największych na świecie wzrosło.
      10% oszczędziło więcej a wy jak zwykle zbiednieliście.

Ale jak to ładnie brzmi PRAWDA
      CYTAT
      ""Odkładamy coraz więcej ...
      Przeciętny Polak w ubiegłym roku oszczędzał 201,38 zł miesięcznie czyli jedną szóstą dochodów""

I tak własnie ogłupiani jesteście bez przerwy

W tym kraju inflacja realna (KOSZTY UTRZYMANIA) wynosi 5x tyle ile co wzrost dochodów WIĘKSZOŚCI, tak więc piasanie o jakim kolwiek rozwoju to zwykła manipulacja bo u 75% jest degradacja.

wyborcza.biz/biznes/1,100969,9175737,_Rz___Polacy_bez_oszczednosci.html
      Dwie trzecie Polaków nie odłożyło w ubiegłym roku ani złotówki...
      9 proc. Polaków zaoszczędziło poniżej tysiąca złotych.....
      Odsetek oszczędzających Polaków nie jest duży, jednak zachowuje stały poziom 29 proc. - zauważa gazeta

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80353,4968341.html
      CBOS: Aż 77 proc. polskich rodzin nie ma oszczędności

• Gość: mhmmzz Re: Na konto dziecka wpłynie cztery razy więcej p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.11, 12:19
        Po prostu nie oszukujmy sie, ta gazeta ma swoich czytelnikow za skrajnych idiotow i sie nie myli. Gdyby sie mylila, ludzie nie byliby tak zaslepieni.
    • Gość: sponsor Błąd w statystyce IP: *.ecatel.net 01.06.11, 13:21
      Bank błędnie podaje, że skoro na konto dziecka regularnie wpływają pieniądze to znaczy, że są to kieszonkowe od rodziców.
      Jestem sponsorem 15-latki i też dosyć regularnie przelewam jej pieniądze na konto. Wg. banku dostaje ona kieszonkowe >200 zł miesięcznie ;-)
    • Gość: Paweł Na konto dziecka wpłynie cztery razy więcej pie... IP: 77.252.216.* 01.06.11, 13:23
      Czy wzieliście pod uwagę, że oknto mbank izzy mają też ludzie po 30. - np ja.
    • aktyntasza Na konto dziecka wpłynie cztery razy więcej pie... 01.06.11, 17:01
      Ja byłem zaskoczony jak mi mój syn pokazał ile ma narkotyków przy sobie. Wszystko przyniósł ze szkoły bo są tacy którzy rozdają za darmo a duże ilości można kupić na dyskotece.
    • Gość: na-plus Kasa, dobra rzecz ... IP: *.netfala.pl 01.06.11, 18:26
      Kasa, dobra rzecz ... lepiej ją mieć, niż nie mieć, ale pic polega na tym, by nie trwonić tej co posiadamy, lecz postępować z nią rozważnie - oszczędzać i inwestować. Tego trzeba uczyć przede wszystkim młodych ludzi.

"na plus"
      na-plus.blogspot.com
    • Gość: wedry Re: Na konto dziecka wpłynie cztery razy więcej p IP: *.pzu.pl 15.06.11, 08:22
      I slusznie, ucza sie dzieciaki oszczednosci od malego. No i jak zostana prezydentami albo szefami klubow to nie bedzie wstydu.

-

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka