Dodaj do ulubionych

konto osobiste INTELIGO

12.05.04, 18:59
w opisie konta inteligo na e-platnosci.23.pl napisali ze podczas zakladania
konta dostajemy m.in. plyte z oprogramowaniem, co to jest za oprogramowanie?
i czy jest niezbedne bo jak sie domyslam dziala tylko pod "jedynym i slusznym"
systemem ktorego nieposiadam

na w.w stronie bylo porownanie mbanku i inteligo, wybralem to drugie glownie
ze wzgledu na ilosc darmowych bankomatow, gdyz bede konta uzywal glownie do
"pzechowywania" pieniedzy, wyplacania ich w bankomatach ew. placenia karta,
oraz czestego wplacania na konto niezbyt duzych sum (mbank oplata 0,50 gr :|)
Obserwuj wątek
    • garr Re: konto osobiste INTELIGO 12.05.04, 19:42
      choba sie pospieszylem z decyzja, inteligo jakos niewyglada tak rozowo, ehh
      nienawidze podejmowac trudnych decyzji :), aktualni faworyci VW ew. ten mbank, w
      lukasie z kolei odstrasza mnie te 9 zl za prowadzenie konta (jakos niemoge sobie
      wyobrazic tych wplywow 2000 :D)
      • jolajola1 Re: konto osobiste INTELIGO 14.05.04, 16:07
        maminteligo juz ponad rok i bardzom zadowolona, załozyłam go własnie ze wzgledu
        na ilosc bankomatów
        a płyta CD nie jest konieczna do łaczenia sie ze strona banku, ona zawiera
        demo, przykłady połaczen i działań dostepnych
        (ale nie wiem, czy można sie łaczyc spod Pingwina, za to wiem, że wersja
        jedynie slusznego systemu nie ma znaczenia dla polaczen z bankiem)
    • michal.macierzynski Re: konto osobiste INTELIGO 14.05.04, 23:28
      garr napisał:
      > w opisie konta inteligo na e-platnosci.23.pl napisali ze podczas zakladania
      > konta dostajemy m.in. plyte z oprogramowaniem, co to jest za oprogramowanie?
      > i czy jest niezbedne bo jak sie domyslam dziala tylko pod "jedynym i slusznym"
      > systemem ktorego nieposiadam

Witam!
      Konto Inteligo można obsługiwać praktycznie ze wszystkich najpopularniejszych
      systemów, w tym również spod Linuxa. Nie ma z tym najmniejszego problemu. (a
      samo Inteligo wyróżnia się na tym tle).

> na w.w stronie bylo porownanie mbanku i inteligo, wybralem to drugie glownie
      > ze wzgledu na ilosc darmowych bankomatow, gdyz bede konta uzywal glownie do
      > "pzechowywania" pieniedzy, wyplacania ich w bankomatach ew. placenia karta,
      > oraz czestego wplacania na konto niezbyt duzych sum (mbank oplata 0,50 gr :|)

Jeśli do częstych wpłat i wypłat z bankomatów - konto Inteligo jest idealne.
      Opłata 50 gr. w mBanku dotyczy przelewów do innego banku (w Inteligo jest to 99
      groszy). mBank oferuje bezpłatne wypłaty w bankomatach Euronetu i BZ WBK.
      Niestety fizyczna wpłata pieniędzy jest w tym momencie bardzo uciążliwa. Bank
      planuje wprowadzenie wpłatomatów w tzw. mKioskach.

Co do Inteligo - oprócz opłat za przelewy - pobierana jest jeszcze miesięczna
      opłata za kartę oraz jeśli w ciągu miesiąca saldo jest niższe od 100 zł.
      Mimo wszystko jest to bardzo ciekawa oferta i warto ją przemyśleć.

Pozdrawiam serdecznie
      M. Macierzyński

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka