Dodaj do ulubionych

Nowe podatkowe pomysły SLD

• Gość: gpk Re: Nowe podatkowe pomysły SLD IP: 217.153.181.* / 217.153.181.* 02.09.04, 10:21
      podatek "od firm" zmalał z 40% do 19% banki bija rekordy w zyskach netto
      zwalniaja kolejnych pracownikow płaca coraz wyzsze dywidendy wlaścicielom akcji
      ( nie krajowym w wiekszosci)inne firmy pewnie też postępuja podobnie może
      wrócic do stawki 40% bo nikt nic nie napisal ile stracil budżet po spatku
      podatku woda w ustach ha!
      • Gość: pogromca debili Re: Nowe podatkowe pomysły SLD IP: *.wroclaw.mm.pl 02.09.04, 14:51
        Typowa, zawistna polaczyna.
        Wez ty sie komuchu stuknij porzadnie w glowe albo zaloz sobie firme i plac 19%,
        debilu.

A jak siedzisz w urzedzie i pierdzisz w stolek to stul ryj.
        • Gość: jaro Re: Nowe podatkowe pomysły SLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.04, 15:31
          Masz racje, to zupelnie klasyczny belkot urzedniczy... Do tego nie ma pojecia
          czym sa banki i jaka role spelniaja.
        • Gość: aseret Re: Nowe podatkowe pomysły SLD IP: *.retsat1.com.pl 02.09.04, 18:14
          za komuchów nie bylo w tym kraju tylu glodnych dzieci iwidać,że potrafisz
          posługiwać się tylko epitetami .Trochę kultury panie nowobogacki.
          • Gość: pogromca debili Re: Nowe podatkowe pomysły SLD IP: *.wroclaw.mm.pl 02.09.04, 18:24
            Gdzie zaczyna sie debilizm w stylu "za PRL nie bylo tylu biednych dzieci" tam
            konczy sie moja kultura.
            • Gość: aseret Re: Nowe podatkowe pomysły SLD IP: *.retsat1.com.pl 02.09.04, 19:01
              twojej kultury nie bylo nigy
              • Gość: pogromca debili Re: Nowe podatkowe pomysły SLD IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 02.09.04, 19:56
                Na codzien jestem kulturalny, ale dla takich przyglupow jak ty nie mam litosci.
                Za PRL tak bylo bosko, ze dzieciakom podawano syntetyczna witamine D, bo nie
                mozna bylo kupic podstawowych artykulow zapewniajacych odpowiednie jednostki
                typu maslo, olej. I tym sposobem krzywica plenila sie jak zaraza.

Lecz sie debilu na glowe. Takie przyglupy jak ty marnuja wartosciowym ludziom
                najlepsze lata, chodzac na wybory i glosujac na zwolennikow "sprawiedliwosci
                spolecznej", ktorzy zabieraja przedsiebiorczym, daja sobie i swoim pociotkom a
                biednym zostawiaja ochlapy.
                • Gość: aseret Re: Nowe podatkowe pomysły SLD IP: *.retsat1.com.pl 02.09.04, 20:32
                  twoja kultura zaprowadziła cię już tak wysoko że nie możesz dojrzeć na dole jak
                  ludzie nie mają pieniędzy nawet na syntetyczną witaminę a krzywicy i grużlicy
                  jest znacznie więcej niż kiedys
          • Gość: jaro Re: Nowe podatkowe pomysły SLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.04, 22:12
            epitet "nowobogacki" to strzal kula w plot... Moja rodzina i ja teraz zawsze
            bylismy przedsiebiorczy i uczciwie dajac prace innym zarabiamy i dla siebie.
            Godziwie - owszem ale nalezy sie godziwy zarobek za kreatywna prace. Tyle mam
            ci do powiedzenia, nic wiecej bo i tak nie zrozumiesz.
    • Gość: ww Re: Nowe podatkowe pomysły SLD IP: *.rury.sdi.tpnet.pl 02.09.04, 10:31
      ja proponuę, aby zlikwidować wszystkie odprawy dla odchodzących/wyrzucanych/
      członków rządu. Zlikwidować "astronomiczne" pobory i odprawy w spółkach
      z udziałem skarbu państwa /więcej dywidendy i podatku wpłynie do budżetu.
      To skandaliczne i nieetyczne rozmawiać o minimalnym wynagrodzeniu , a
      jednocześnie dawać znajomkom pobory rzędu 200000 zł i odprawy 6mln zł. , a to
      nie jest jednostkowy przypadek. Przecież to nie oni stworzyli te firmy, nie oni
      wyłożyli na to pieniądze.Gdyby jakikolwiek prywatny właściciel wyją takie
      pieniądze z firmy to by zbankrutował.Gdzie są te pieniądze z FOZ , gdzie są
      odebrane majatki tym wszystkim , co dorobili się na przestępstwach... Tak mozna
      dalej znajdować pieniądze. ale w naszym państwie można tylko: dać swoim, lub
      oddać niektóry. Szkoda pracować i żyć !!!!
    • Gość: lomeronynteks SLD sięga po populistyczne argumenty... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.04, 10:31
      Będą wmawiać biedniejszym, że to dla ich dobra.
      Zabierają "bogatym" i dają "biednym"...

Tylko nikt pewnie głośno nie będzie mówił, że biedni dostaną marne grosze.
      Ale liczy się efekt propagandowy.

Rosną nam nowe Leppery.
      • Gość: antylep Re: SLD sięga po populistyczne argumenty... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.04, 16:08
        Leppery bija sie z SLD o autorstwo tych bredni!
    • Gość: rr Mamy jeść więcej smalcu? IP: *.toya.net.pl 02.09.04, 10:37
      Ale z niego cwaniaczek. Chce nas wykończyć dietą smalcową.
      Smalec -> cholesterol -> zawał i do piachu.
      • Gość: fanatyk SLD to taka metafora.. Mowiac "smalec" tow.Janik IP: 63.227.76.* 02.09.04, 14:47
        ma na mysli ten napoj, ktory tak lubi w wolnych od rzadzenia chwilach spozywac, odpowiedzialny za niepowtarzalna barwe Janikowego nosa. Tow. Janik nie wierzy w "zabobony" typu: "alkoholizm", "narkomania", itp. Slyszac te slowa krzyczy: "-To Radio Maryja!". I wyciaga flasze tfu.. smalec.
    • Gość: hyhy A co z tego wyjdzie? IP: *.ericpol.pl 02.09.04, 10:37
      Zabiorą kwotę wolną od podatku i nie obniżą podatku osobom o najniższych dochodach.
    • Gość: Jardo Re: Nowe podatkowe pomysły SLD IP: 213.17.161.* 02.09.04, 10:49
      Ale twój wywód jest zrozumiały dla przeciętnie inteligentnego człowieka, a nie
      dla komucha!!!
    • Gość: Dudu Re: Nowe podatkowe pomysły SLD IP: *.swidnica.mm.pl 02.09.04, 11:04
      Mam rentę socjalną w olbrzymiej kwocie 424,49zł na rękę. I ciekawe jak mam za
      to wykupić leki i dołożyć rodzicom do życia. Stale coś rośnie, ale nie PKB i
      wzrost gospodarczy jak nas mami OBOP i CBOS czy jak im tam. Nawet te dodatkowe
      30-50zł miesięcznie do już duży plus. Ale jak to w Polsce bywa, jest to jedynie
      bezmięsna kiełbasa wyborcza. Uwierzę w zamiary SLD, jak listonosz położy mi na
      ręce pieniądze.
      • Gość: Ziuta Re: Nowe podatkowe pomysły SLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.04, 11:42
        Skąd masz na komputer i internet?
      • Gość: ZZ do Dudu IP: *.top.net.pl 02.09.04, 14:03
        Jak załatwiłeś tę rentę?
        Dlaczego martwisz się o wzrost gospodarczy? To ciebie nie dotyczy.
      • Gość: jaro Re: Nowe podatkowe pomysły SLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.04, 15:35
        Aby ktos tobie przyniosl pieniadze... ktos inny musi je zarobic. Na przyklad
        ktos taki jak ja. A nie pomyslales, ze poza ta twoja renta socjalna sa inne
        potrzeby? Moze ja mam ochote czesc wypracowanych przes siebie srodkow
        zainwestowac aby komus dac prace? Albo moze wspomoc jakies hospicjum dla
        dzieci? Moze nie mam ochoty i nie widze p[otrzeby oddawac ich Tobie?
    • Gość: gazon ble.ble,ble,ble,ble ble,ble,ble.!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.pl / *.pl 02.09.04, 11:40
      ble.ble,ble,ble,ble ble,ble,bleble.ble,ble,ble,ble bble.ble,ble,ble,ble
      ble,ble,blele,ble,bleble.ble,ble,ble,ble ble,ble,bleble.ble,ble,ble,ble
      ble,ble,bleble.ble,ble,ble,ble bble.ble,ble,ble,bleble.ble,ble,ble,ble
      ble,ble,bleble.ble,ble,ble,ble bble.ble,ble,ble,ble ble.ble,ble,ble,ble
      ble,ble,bleble.ble,ble,ble,ble bble.ble,ble,ble,ble ble.ble,ble,ble,ble
      ble,ble,bleble.ble,ble,ble,ble bble.ble,ble,ble,ble .Wyży...ał bym sie na
      Ciebie Towarzyszu Janik!!!
    • Gość: UnaK Re: Nowe podatkowe pomysły SLD IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 02.09.04, 11:45
      Zastanawia mnie jedna rzecz. Chodzi o tę która jest opisana pod koniec
      tekstu ,ta która mówi o tym, że trybunał odrzucił przepis z 1993 r. ,przepis,
      który dzielił rodziny niepełne na lepsze i gorsze ponieważ był sprzeczny z
      konstytucyjną zasadą róności. Pierwsze co mi przyszło do głowy to myśl ,że
      podatek progresywny jest też niezgodny z konstytucją ,ponieważ ludzie
      zamożniejsi są karani wyższym podatkiem dochodowym.
      czy ktoś kto się zna na prawie konstytucyjnym mógłby mi wytłumaczyć dlaczego
      podatek progresywny nie był (a może był ?) zaskarżony do trybunału
      konstytucyjnego?
      Nie należe do ludzi zamożnych (zarabiam 800 zł/miesiąc) ,ale jestem wielkim
      zwolennikiem podatku liniowego (prostego i niskiego)
    • Gość: Jerzy Sz. Re: Nowe podatkowe pomysły SLD IP: *.icpnet.pl 02.09.04, 11:51
      Przecież ten debil powinien być izolowany."Wicie towarzysze,pomożecie ? no."
    • Gość: zx zlodzieje z SLD IP: *.cofund.org.pl 02.09.04, 12:09
      Precz zlodzieje od mojej kieszeni.
      Ale to juz chyba ostatnie podrygi, te odmozdzone nieuki chwytaja sie
      najbardziej populistycznych sposobow, zeby tylko zdobyc kilka procent poparcia.
      A ze ludzie raczej malo wyksztalceni, to maja szanse tych kilka procent zdobyc.
    • Gość: obserwator Re: Nowe podatkowe pomysły SLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.04, 12:18
      Ile jeszcze niedouczeni komuchy przyniosą szkody państwu?
      • Gość: roy Re: Nowe podatkowe pomysły SLD IP: *.stacje.agora.pl 02.09.04, 14:05
        Mam nadzieję że naród choć trochę głupi, kolejny raz nie da się wydymać.

Jedna stawka podatkowa dla wszystkich (na poziomie 10-15 procent)
        Zlikwidować wszelkie ulgi, kwotę wolną od podatku, obniżyć akcyzę.
        W dwa lata prześcigniemy Łotwę i Estonię
        • Gość: fanatyk SD(z dala) "..W dwa lata prześcigniemy Łotwę i Estonię.." IP: 63.227.76.* 02.09.04, 15:15
          Niby sluszne slowa, ale az mnie dreszcz przechodzi, gdy je czytam. Jak MY, Polacy moglismy upasc AZ TAK nisko?.. Kara za tak nieudolne rzadzenie jest jedna: SMIERC :-(((
        • Gość: jaro Re: Nowe podatkowe pomysły SLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.04, 22:17
          Hehhe, powiedz to tym "mjastrom" od ekonomii socjalizmu z SLD...
    • Gość: obserwator2 Re: Nowe podatkowe pomysły SLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.04, 12:30
      Zwolnienie z podatku zarobków poniżej płacy minimalnej to oczywistość!!!
      Tak powinno być od samego poczatku.
      Jednak kompensacja nie powinna polegać na zabraniu tego zwolnienia wyżej
      zarabiającym. Przecież gdy ktoś, kto ma dochody tuż pod progiem gdzie kończy
      się kwota wolna, dostanie kilkuzłotową podwyżkę przenoszącą go ponad ten próg -
      nagle straci kilkaset złotych. Tak nie może być, by człowiek błagał pracodawcę
      by nie dał mu podwyżki, albo mniejszą niż ten chce. Albo by błagał pod koniec
      roku, by przyjąć od niego pracę zleconą za darmo i broń Boże nie dać zarobić
      250zł, bo stracił by na tym.
      Kompensatę trzeba uzyskać zostawiając kwoty wolne wszystkim, ale podnosząc
      (może o 1, może o 2 procent) stawki podatkowe od nadwyżki dochodu ponad płacę
      minimalną. Można rozważyć czy podwyżka ma dotyczyć tylko grup 2-giej i 3-ciej,
      czy wszystkich trzech.
    • Gość: alicia Ci ktorzy glosowali na SLD powinni placic 90% poda IP: *.speed.planet.nl 02.09.04, 12:38
      Ci ktorzy glosowali na SLD powinni placic 90% podatku. Wierzyli Millerowi i
      Kwachowi to teraz niech placa podatek od glupoty... Pieprzone komuchy. Czy na
      prawde Polacy sa tak glupi by ciagle wierzyc w te populistyczna sieczke? Chyba
      wraz z mezem umrzemy na tej emigracji niz sie doczekamy madrej i silnej Polski.
      A moze tych co tak popieraja pomysly SLD wyslac na Bialorus? Boze jak to by
      bylo cudnie i oczyscilibysmy ten kraj z padalcow....
    • Gość: mcpear PODATEK MUSI BYC FUNKCJA CIAGLA IP: *.cybercity.fr 02.09.04, 12:50
      Dla tych co rozumieja co piszę. Podatek musi być funkcją ciągła dochodów.
      Inaczej mówiąc nie może być tak, że jak zarabiasz 9000 zl rocznie to podatek
      równa się 0, a jak 9001 to 1300 zl. Bo wówczas ta złotówka opodatkowana jest
      stawką 130000%. Panie Janik do szkoły z powrotem
    • Gość: Ooo Re: Nowe podatkowe pomysły SLD IP: *.t-systems.com.pl 02.09.04, 12:56
      Jaki wzruszający pomysł! CZoła chylę tow. Janik. Wasza troska o
      najbiedniejszych jest nie z tej ziemi! Tylko nie zapomnijcie o tym, ze to nie
      najbiedniejsi decydują o nowych miejscach pracy. Onie je co najwyzej zajmuja.
      A Wy zgodnie z Wasza socjalistyczna mentalnoscia chcecie karac tych ,ktorym
      zawsze "bardziej sie chcialo".
    • Gość: Krzysiek Pan Janik kpi sobie z najmniej zarabiajacych IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 02.09.04, 13:09
      Czy szanownemu Panu przewodniczącemu SLD nie przyszło do tej mądrej politycznej
      głowy,że ludzie którzy zarabiają najniższą krajową i poniżej już mają dosyć
      smalcu i cukru. Może oni chcieliby kupić sobie chociaż czasami coś lepszego do
      chleba. Może jak już zaspokoją swój głód chcieliby, żeby z tej najniższej
      jałmużny starczyło jeszcze na coś więcej niż na opłacenie rachunków ( w tym
      oddanie długów w sklepie tzw. zeszyt) i jedzenie.
      Pytam się komu chce Pan przewodniczący dać te pieniądze – bo dla wszystkich
      chyba nie starczy.
      Popieram oczywiście pomysł dania, lub stworzenia możliwości zarobienia,
      większych pieniędzy najbiedniejszym, ale trzeba to tak zrobić aby dostali
      wszyscy a nie tyko część.
      - Może warto się przyjrzeć wydatkom, w administracji i to poczynając od
      najwyższych szczebli?
      - A może partie polityczne zrzekną się pieniędzy, które otrzymują po kampaniach
      wyborczych ?
      - A może posłowie i senatorowie zrzekną się chociaż małej części
      swoich „skromnych” dietek ?
      - .................................
      Myślę, że wtedy Pan przewodniczący SLD znajdzie pieniądze dla tej reszty osób,
      które najmniej zarabiają.
      • Gość: asdf asd Re: Pan Janik kpi sobie z najmniej zarabiajacych IP: *.warszawa.comarch.pl 02.09.04, 13:39
        Typowe podejście kołka. Mam wrażenie, że nie czytałeś tego artykułu, albo nie
        rozumiesz co czytasz. Jeślibyś zabrał wszystkim posłom całe diety, to pewnie
        każdy obywatel dostałby z tego 1PLN/mc.
        • Gość: Krzysiek Re: Pan Janik kpi sobie z najmniej zarabiajacych IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 02.09.04, 15:14
          Tu nie chodzi o wszystkich obywateli i tylko o dziety posłów. To był tylko
          jeden z wielu przykładów gdzie może należy szukać pieniędzy Panie mądralo "asdf
          asd"
      • Gość: kolo Re: Pan Janik kpi sobie z najmniej zarabiajacych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.04, 15:39
        Pan Janik w ogole sobie kpi. I to nie od dzisiaj. Wiadomo, ze najmniej
        efektywne w wydawaniu pieniedzy jest panstwo i jego urzednicy. Trzeba wiec
        ograniczaj role panstwa i redukowac urzednizy, zarloczny i nieefektywny aparat.
        Tu sa rezerwy. Cala reszta to belkot i nieporozumienie ekonomiczne. No i do
        tego takie Janiki po prostu obrazaja zwyklych ludzi.
    • Gość: chytrusek Re: Nowe podatkowe pomysły SLD IP: 80.50.28.* 02.09.04, 13:24
      Szybciutko tym, którzy mają 824 zł powyższy się na 824,01 zł i problem tych ludzi zniknie tak że budżet będzie miał do przodu.Dodatkowo podniesie się akcyzę na co tylko się da i... rząd się sam wyżywi.
    • Gość: dfsgsd Re: Nowe podatkowe pomysły SLD IP: *.warszawa.comarch.pl 02.09.04, 13:31
      Po prostu ja pierdole co za debil. Dlaczego politycy ciągle próbują ulżyć tym
      nierobom a nie zajmą się poprawieniem sytuacji przedsiębiorców. Kiedy w końcu
      wbiją sobie do łba, że to dzięki czemu ten kraj funkcjonuje jest wytwarzane nie
      przez debili, którzy całe dnie podpierają budki z piwem, ale właśnie przez tych
      najbogatszych. Nikt mi nie kazał studiować przez 6 lat dwóch fakultetów, ale to
      właśnie dzięki temu mam teraz więcej niż taki co nic nie robił całe życie i nie
      życzę sobie, aby jakiś idiota z rządu zabiarał mi jeszcze więcej kasy oprócz
      40%, które już płacę, aby je oddać nierobom.
    • Gość: mee... NIC SIE TU NIE OPLACI... IP: *.avenel01.nj.comcast.net 02.09.04, 13:40
      ...nawet byc bogatym...bolszewicy nie zdaja sobie sprawy ...,ze jak podwysza
      podatki jeszcze...to i bezrobocie wzroosnie jeszzcze
    • Gość: E Re: Nowe podatkowe pomysły SLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.04, 13:59
      No to mamy kampanię przedwyborczą. Teraz to tylko głosować. Czego nie zrobili
      do tej pory zrobią jak ich wybierzemy. Chyba że skończy się znowu na
      obietnicach?!
      • Gość: Pol Re: Nowe podatkowe pomysły SLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.04, 15:42
        Ludzie, ktorzy wierza w jakiekolwiek deklaracje tzw. "politykow" na kilka
        miesiecy przed wyborami sa po prostu naiwni.
    • Gość: Asia Re: Nowe podatkowe pomysły SLD IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 02.09.04, 14:24
      śmiać mi się chce - gdy czytam te bzdury .To nowe pomysły SLD na pozyskanie
      głosów wyborcy.Myślę ,że tym razem niewielu wyborców da im wiarę i odda swój
      głos na tych odwiecznych mentorów ,bardzo szybko zapominających o wyborczych
      obietnicach .Schowajcie sobie te podatkowe propozycje do
      kieszeni.Smalec ,chleb ,czy cukier to produkty modne w okresie
      powojennym .Oczekujemy godnego życia i należytego traktowania w tym
      demokratycznym rzekomo kraju ,w ......którym jeden żyje nad stan ,a drugi z
      głodu zdycha tyle lat po wojnie tylko dlatego że żyl uczciwie .
      • Gość: jola Re: Nowe podatkowe pomysły SLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.04, 15:44
        Przede wszystkim ludzie oczekuja rozwoju i tworzenia miajsc pracy a nie
        rozdawnictwa szmalcu. Miejsca pracy tworza dzisiaj przedsiebiorcy a nie
        lewicowe partie polityczne! Czy ktos to u nich w koncu zrozumie? Tacy jak Janik
        mysla kategoriami wczesnego komunizmu. Albo... kpia sobie ze wszystkich i ze
        wszystkiego.
    • Gość: Emeryt Nowa Konstytucja bylaby niekonstytucyjna IP: 148.81.190.* 02.09.04, 14:35
      Tak orzekl by Trybunal Konstytucyjny
    • Gość: normalny Re: Nowe podatkowe pomysły SLD IP: *.katowice.pik-net.pl 02.09.04, 15:00
      apeluję do wszystkich, nie bądzmy naiwni, jest to tylko chwyt przedwyborczy,
      taka ustawa nigdy nie przejdzie, ale do kogo ja gadam w Polce jest wielu
      naiwnych ludzi którzy jeszcze wierzą politykom
      • Gość: kolo Re: Nowe podatkowe pomysły SLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.04, 15:45
        Tragiczne by bylo jakby taka ustawa przeszla.. Nie wydaje ci sie?
    • Gość: jas cukier i szmalec.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.04, 15:26
      Przeciez ten arogant Janik i jemu podobni po prostu obraza ludzi! Co to
      znaczy "damy im wiecej cukru i szmalcu"? Czlowieku czys ty juz zupelnie odpadl
      z tego swiata? Nie obrazaj ludzi. Daj im pracowac, zarabiac.. Zmniejsz
      gigantyczne koszty rozdmuchanego do idiotycznych rozmiarow panstwa (tam sa
      marnowane miliardy), skoncz z marnotrawstwem i przekretami a nie pieprz glupot
      o szmalcu! Tylko to umiecie?
      • Gość: Fan SLD (z dala) Ucz sie Janek zycia, ucz.. IP: 63.227.76.* 02.09.04, 15:34
        Czas mi popracowac, ale slowko jeszcze. Kolego, jesli sie jest przez 20-cia godzin na 24-ry pijanym - to czy mozna myslec?.. Nie wymagaj niemozliwego od nalogowego pijaka.
        • Gość: jas Re: Ucz sie Janek zycia, ucz.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.04, 15:48
          Ja niczego od niego nie wymaggam poza tym aby zniknal z pola widzenia i gadal
          glupot bo az zeby bola..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka