Dodaj do ulubionych

problem z cieplą kawą

IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 03.11.05, 22:35
jezdzę zxr 750 , moto sprawuje się super poza jednym :gdy sie nagrzeje mam
problem by go odpalic ,na zimno pali ok czy jest to wina tego sprzęgielka w
rozruszniku czy problem tkwi gdzie indziej ?
Obserwuj wątek
    • Gość: wojtekk1000 Re: problem z cieplą kawą IP: *.wroclaw.mm.pl 03.11.05, 22:50
      Jak z kompresją - sprawdzałeś? Kiedy były zawory regulowane? Sprzęgło
      rozrusznika w ZXRach objawia sie na zimnym silniku - poprostu "rozrusznik"
      wtedy nie kręci odpowiednio - tylko "głucho" się obraca.
      • Gość: zxr Re: problem z cieplą kawą IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 03.11.05, 23:02
        w sumie niewiem kiedy byly regulowane zawory tego zxr-a mam od pol roku czy to
        moze byc jedyna przyczyna?
    • jagiel500 Re: problem z cieplą kawą 04.11.05, 00:18
      moze masz zla cieplote swiec i po nagrzaniu poprostu iskra jest za slaba... ale
      nie wiem czy to to moze byc powodem, a czy ten problem masz tez w lato jak jest
      cieplo?

pozdro
      jagiel
      • Gość: wojtekk1000 Re: problem z cieplą kawą IP: *.wroclaw.mm.pl 04.11.05, 09:23
        Zawory mogą być jedną z przyczyn - to dość istotne w ZXRach.
        Świece też można by sprawdzić - ten sprzęt jest bardzo podatny na "zalewanie"
        świec - jeśli odpala się go "na gazie" - na gorącym powinien odpalać bez
        ruszanie manetki gazu (lub wręcz odepchnięcia jej w drugą stronę). Ja
        sprawdziłbym zawory (regulacja) i przy okazji kompresję w silniku /świece też
        przy okazji/.
        • Gość: zxr Re: problem z cieplą kawą IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 04.11.05, 17:19
          dobra sprawdze w serwisie te zawory ale pewnie juz w przyszlym sezonie ,z góry
          dziekuje i pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka