elamax 16.09.04, 12:24 mam pytanie do ilu lat mozna miec konto studenckie oszczędzam na tym koncie mam 25 lat czy musze cos zmieniac jak będe starsza Kasia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
michal.macierzynski Re: konto studenckie 16.09.04, 15:04 Witam! Zazwyczaj banki takie konta prowadzą jedynie do 26 roku życia. Później trzeba się „przesiąść” na „dorosły” rachunek. Wyjątkiem jest tutaj na przykład BZ WBK, który oferuje tańsze konto „Absolwent”. Z własnego i znajomych doświadczenia wiem natomiast, że w wielu najpopularniejszych bankach (np. Pekao S.A., PKO BP) póki się samemu nie wystąpi o zmianę statusu – bank nie interweniuje i można dalej z takiego konta spokojnie korzystać. Pozdrawiam serdecznie Michał Macierzyński Odpowiedz Link Zgłoś
elamax Re: konto studenckie 17.09.04, 12:47 bardzo dziekuje P.MAĆKOWI FAJNIE MAM WŁAŚNIE KONTO PKOBP A WIEC CZEKAM Odpowiedz Link Zgłoś
gatta13 Re: konto studenckie 17.09.04, 12:51 PKo BP parę miesięcy temu wprowadziło nowe procedury dotyczące kont studenckich. Zaczęło się od weryfikacji: student czy już nie w przypadku kont istniejących, a nowe konta studenckie mają datę ważności: pięć lat od początku studiów (dwa, trzy-zależy jakie studia)lub 26. urodziny. Przeważnie wprowadzam 31.10 odpowiedniego roku. :)) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś