erykson75 19.11.15, 10:31 Jakie macie opinie na temat programu MdM. Podobno można też z niego korzystać gdy chce się kupić mieszkanie na rynku wtórnym. Będę wdzięczny za opinie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dzeksson Re: Program MdM - opinie 20.11.15, 14:45 Tak.W tym roku wystartował nieco ulepszony program mieszkanie dla młodych. Można nabywać mieszkania na rynku wtórnym. Wprawdzie limity są trochę mniejsze ale za to dasje to możliwość nabycia mieszkania w programie osobom, w których okolicy nie powstają nowe mieszkania. Jest to dobra opcja dla młodych. Generalnie jest to jednak forma zobowiązania. Zobowiązanie na wiele lat, w wielu przypadkach na większą część życia. Przed decyzją polecam zerknąć sobie na stronę: www.forum-kredytowe.pl/f133/ Odpowiedz Link Zgłoś
10miron [...] 25.02.16, 12:30 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
koziorozka Re: Program MdM - opinie 25.02.16, 16:27 10miron napisał(a): > Ja się tam cieszę, że mieszkania rynek pierwotny wrocław zalicza się do programu Mdm. > Dzięki temu mogłem kupić swoje wymarzone mieszkanie we Wrocławiu. > Jakby ktoś był zainteresowany to mogę polecić .... > Poza tym moim zdaniem rynek wtórny chowa się przy pierwotnym jeśli o to chodzi. 10miron ma sporo postów na forum gazeta.pl. W każdym reklama. Odpowiedz Link Zgłoś
misterkonefka Re: Program MdM - opinie 26.02.16, 15:27 Jest lepiej przez to, że można kupować na rynku wtórnym, ale uwaga bo powoli kończą się pieniądze. W tym roku zostały rozdysponowane wszystkie środki z 2017. Odpowiedz Link Zgłoś
mrobert15 Re: Program MdM - opinie 20.04.16, 22:30 środki do wypłaty w roku 2017 jeszcze są, skończyły się limity na rok 2016 Odpowiedz Link Zgłoś
singielka36 Re: Program MdM - opinie 03.03.16, 11:38 Warto skorzystać, zawsze to dodatkowe kilkanaście tysięcy zł. Odpowiedz Link Zgłoś
r.emik Re: Program MdM - opinie 15.03.16, 19:29 A moim zdaniem to dojenie z innych podatników, którzy zwykle sami musieli się zadłużyć na swoje mieszkanie i de facto spłacają za siebie i za kogoś. Odpowiedz Link Zgłoś
victodas Re: Program MdM - opinie 24.03.16, 12:50 Zawsze tak było, że ktoś musi być dojony, by ktoś mógł cos dostać. Odpowiedz Link Zgłoś
koziorozka win-win 24.03.16, 15:02 victodas napisał(a): > Zawsze tak było, że ktoś musi być dojony, by ktoś mógł cos dostać. Nieprawda, przy współpracy często obie strony mogą "dostać", ugrać więcej. Win-win to sytuacja, w której wszyscy wygrywają. Tylko trzeba się tego nauczyć :) Ten obrazek świetnie to ilustruje sekretsukcesu.edu.pl/rozwoj-osobisty-sukces/win-win/ Odpowiedz Link Zgłoś
mary972 Re: Program MdM - opinie 10.04.16, 18:41 Po nowelizacji ustawy program na tyle wpasował się w potrzeby klientów, że już skończyły się środki na 2016 rok. Co prawda, program jeszcze działa, ale pieniądze zostaną wypłacone dopiero w 2017 i 2018 roku, więc trochę gorzej z rynkiem wtórnym, bo pewnie nikt nie będzie czekał za częścią kwoty. Polecam poczytać: www.facebook.com/dopoznania/photos/a.310105352338681.94942.287889871226896/1310661418949731/?type=3&theater Odpowiedz Link Zgłoś
domincki Re: Program MdM - opinie 17.04.16, 22:13 Właśnie włączenie mieszkań z rynku wtórnego do programu spowodowało tak szybkie wyczerpanie środków. Więcej informacji o mieszkaniach z rynku wtórnego kwalifikujących się do dofinansowania, zwłaszcza limity ceny za metr kwadratowy, można znaleźć tutaj: mieszkaniedlamlodych.com/limity-cen-dla-rynku-pierwotnego-i-wtornego-w-programie-mieszkanie-dla-mlodych-w-ii-kwartale-2016-r/ Odpowiedz Link Zgłoś
mm2sz Re: Program MdM - opinie 14.09.16, 19:26 Ja co prawda skorzystałam z Programu kupując mieszkanie na rynku pierwotnym, ponieważ ciężko znaleźć w takim limicie ceny mieszkanie z rynku wtórnego. Program bardzo chwalę i czekam na odbiór kluczy. Zapraszam na bloga mieszkaniowego mojem2szczescia.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
sofiagruntowa Re: Program MdM - opinie 15.09.16, 10:51 Ogółem polecam, jest kilka "kruczków", np. nie można wynajmować takiego mieszkania przez 5 lat, ale ogółem uważam to za dobry program. Odpowiedz Link Zgłoś
benek_wwa Re: Program MdM - opinie 30.11.16, 14:47 ja powiem jedno , równie ciężko jest dostać dofinansowanie jak znalezc dobrą ekipę wykończeniową , my zmienialiśmy 2 razy w ciągu miesiąca ! Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_mum Re: Program MdM - opinie 05.01.17, 09:35 no tak dofinansowanie to oczywiście mnóstwo stresu i papierkowej roboty nam pomogli w biurze osiedlowym. A propos ekipy to na szczęście udało nam się znaleźć super fachowców :). Odpowiedz Link Zgłoś
akiriusz Re: Program MdM - opinie 08.01.17, 20:16 No ale jaką tu można mieć opinię. To doskonały program transferu pieniądza od biednych do bogatych, a dokładnie od zakredytowanej gawiedzi do kieszeni mających układy z politykami developerów. Dwa, to również wspaniały program podtrzymujący kosmiczne w stosunku do zarobków ceny m2 powierzchni mieszkaniowej. Gdyby nie on i jemu podobne 'programy pomocowe' byłby in o jego wysokość conajmniej, niższy. Jednym słowem, brawo :-))) Akiriusz przeczytane.org | przeczytane.org/neal-stephenson-zywe-srebro/ Odpowiedz Link Zgłoś
jacob-x1 Re: Program MdM - opinie 09.01.17, 08:52 jak wiemy układy są wszędzie ale ważne abyśmy mogli z tego jakkolwiek skorzystać :). Odpowiedz Link Zgłoś
1pabloooo Re: Program MdM - opinie 31.10.17, 13:41 Dokładnie, a jak jest możliwość skorzystania z dofinansowania to nie ma się nad czym zastanawiać. Papierologię można jkaoś przeżyć albo skorzystać z pomocy specjalisty :) Odpowiedz Link Zgłoś