queenc 25.11.15, 15:39 Hej! jakie macie sposoby na oszczędzanie? konto oszczędnościowe a może odkładacie do skarpety? jesli konto to jakie, prosze o opinie :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zuzak.69 Re: Oszczędzanie 25.11.15, 21:37 ja właśnie dopiero zamierzam się zabrać za oszczędzanie, ludzie doradzali mi różne konta np. w mbanku, raiffeisenie, millenium. Ofert jest tyle że ciężko podjąć decyzję :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baxa Re: Oszczędzanie IP: *.warszawa.vectranet.pl 26.11.15, 20:52 ja miałam rozkmine przy lokatach i szczerze, po wywiadach wśród rodziny i znajomych, gdzie każdy mówił co innego, wybrałąm sie do doradcy. podsunął mi 3 banki i w sumie zdecydowałąm sie na rajfa i na razie nie żałuję ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kappa77 Re: Oszczędzanie 08.12.15, 19:22 Bardzo "subtelna" jest twoja reklama, bardzo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz Re: Oszczędzanie IP: *.dynamic.chello.pl 13.12.15, 18:03 Dla mnie pierwszym krokiem do oszczędzania jest przede wszystkim optymalizacja wydatków i regularne przelewanie nadwyżek na konto oszczędnościowe. Generalnie dla osób słabo zorientowanych temacie inwestycji chyba najlepszym rozwiązaniem są lokaty - ryzyko żadne, a pokusa, żeby "ukraść" ze skarpety nie występuje. No i po latach dochodzi moc procentu składanego ;) Pozdrawiam, Łukasz z finanseodpodstaw.pl Odpowiedz Link Zgłoś
koziorozka Re: Oszczędzanie 25.03.16, 15:58 monikapa7 napisał(a): > Ja oszczędzam regularnie już od kilku lat. Co miesiąc odkładam 800 zł z mojej p > ensji. 400 zł na rachunek oszczędnościowy, a drugie 400 zł wpłacam na fundusz i > nwestycyjny, którym zarządza mój zaufany doradca tu było nazwisko - świetny fach > owiec. Dużo osób mówi, że fundusze inwestycyjne są ryzykowne i traci się pienią > dze. Nie zauważyłam tego, a wręcz przeciwnie - mam na swoim koncie już bardzo ł > adną sumkę i polecam taką formę oszczędzania. A monikapa7 w każdym poście tego doradcę zachwala. Ale to na pewno nie jest reklama ;) Odpowiedz Link Zgłoś