Dodaj do ulubionych

GE CAPITAL windykacja- karta NON STOP

IP: *.icpnet.pl 18.01.05, 11:58
Stracilem prace i nie bede w stanie obslugiwac karty. Mam do placenia ok 300
zł miesiecznie. Narazie wplacam bez wiekszych opóźnień, ale nie wiem jak
dlugo będę mógł. Wolę wcześniej sie z nimi porozumieć. Czy ktoś miał już
kontakt z ich windykacją ? Wiem, że banki idą na ugody, tylko nie wiem czego
mogę się spodziewać po nich. ( dogadałem się juz z bankiem gdzie miałem linie
kredytową) Może zamrożenie albo obniżenie oprocentowania ? ( maja chyba 30
% ) Teraz prawie cała wpłata idzie właśnie na spłatę %. Najlepszym
rozwiązaniem byłby kredyt konsolidacyjny, ale nie mam żadnej nieruchomości
pod zastaw.. a to chyba na tym polega. Wszystko było ładnie i pięknie dopuki
miałem kasę na spłacanie tego wszystkiego. Wiedziałem, że może byc taka
sytuacja i chciałem spłacic szczególnie własnie GE bo to normlnie lichwa
jest, alezawsze odkladałemtona następny miesiac i... zostałem z tym garbem.
Jak tylko spłacę potnę to na kawałki ;-)
Obserwuj wątek
    • Gość: anita Re: GE CAPITAL windykacja- karta NON STOP IP: 83.168.74.* 18.01.05, 22:13
      Mozna sie dogadac z ich windykacja. Przedzwon na 058-3007300 tj. winykacja. Ja
      mam wypowiedzenie tej karty - w miedzyczasie zalatwiam kred,konsolidacyjny i
      oni czekaja. Czekaja juz 2 m-ce po wypowiedzeniu tylko umawiaja sie ze mna i
      dzwonia dopytuja na jakim jestem etapie jezeli chodzi o kredyt. Ztym kredytem
      jest klopot bo to hipoteczny i bardzo dlugo trwa. Ztego co wiem bez hipoteki
      tez banki daja konsolidacyjny np. CITI FINANCIAL lub inne banki ale musisz
      miec dobra historie kredytowa tzn. platnosci bez spoznien. Powodzenia
    • Gość: maja Re: GE CAPITAL windykacja- karta NON STOP IP: 195.116.118.* 20.01.05, 12:34
      Wspolczuje serdezcnie wyboru tego banku do czegokolwiek. wytoczylam im sprawe z
      powodztwa cywilnego, bo nie zaksiegowali mi rat za zakup ratalny. w zwiazku z
      powyszym jestem w BIK i to na 7 lat. dokumenty mam, prawnik pisal pisma, od 4
      miesiecy milcza - odsetki lecą, w BIK jestem dalej itp.chcialam ugody, ale sie
      nie da. i nie przepuszcze. jak najszybciej splac i zapomnij,ze bank istnieje,
      bo inaczej jestes ugotowany, a na zaś - w BIKu i nic juz nigdzie na
      zalatwisz.pozdr!
      • Gość: jkjf Re: GE CAPITAL windykacja- karta NON STOP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.05, 16:11
        jeśli nie masz zaległości, możesz starać sie o prolongatę- zawieszenie na 3 mc
        ale tak jak napisałam, pod warunkiem, ze nie masz zaległości. należy wysłać
        wówczas pismo do centrali w gdańsku z prosbą o prolongatę. jesli zaległosci sa
        to proponuje kontakt z windykacją.
        • Gość: spider Re: GE CAPITAL windykacja- karta NON STOP IP: *.icpnet.pl 27.01.05, 15:08
          O... to już coś... nie mam zaległości. Zaraz wyśle taką prośbę. Dzięki za radę
    • Gość: gosc portalu Re: GE CAPITAL windykacja- karta NON STOP IP: 212.14.53.* 07.06.05, 09:56
      BTW: zorientuj sie, czy Twoj kredyt nie byl u nich ubezpieczony na wypadek
      utraty pracy - kredytobiorcy czesto o tym zapominaja...
      i zycze powodzenia w szukaniu pracy i wychodzeniu z tarapatow :)
    • Gość: x Re: GE CAPITAL windykacja- karta NON STOP IP: *.ib.tcz.pl / *.tcz.pl 09.06.05, 19:35
      "Wiedziałem, że może byc taka sytuacja i chciałem spłacic szczególnie własnie GE
      bo to normlnie lichwa jest, alezawsze odkladałemtona następny miesiac i...
      zostałem z tym garbem. Jak tylko spłacę potnę to na kawałki"

jak bank daje limicik i kartę to bank cacy jest... klient nic nie czyta i
      wszystko podpisuje żeby lecieć do bankomatu... ale jak klient nawala, a bank
      chce odzyskać pieniądze i zarobić naliczając (słusznie i zgodnie z umową)
      odsetki i opłaty to bank jest be, lichwa i złodzieje...

think people tymi łbami, bo po to je macie, a nie żeby bereciki nosić...
      comprende???
      • Gość: spider Re: GE CAPITAL windykacja- karta NON STOP IP: *.icpnet.pl 11.06.05, 13:04
        Nie chodzi o to, ze jak brałem to bank był cacy. Chodzi o to, ze aktualnie są
        już bardziej ludzkie oprocentowania kart kredytowych, a tu ciągle 30 % + jakieś
        dziwne opłaty.
        • Gość: xx Re: GE CAPITAL windykacja- karta NON STOP IP: *.ib.tcz.pl / *.tcz.pl 12.06.05, 18:00
          człowieku, przecież to oprocentowanie jest napisane w umowie, którą podpisałeś i
          Tabeli!!! pewnie, że średnia na rynku to jakieś 19% i wszędzie widać tę
          liczbę... nikt Cię nie zmuszał żebyś wziął tę kartę w tym banku... ale wziąłeś...
          • Gość: spider Re: GE CAPITAL windykacja- karta NON STOP IP: *.icpnet.pl 12.06.05, 22:09
            Wtedy jak podpisywałem, nie było ... Teraz są bardziej ludzkie oprocentowania,
            poza tym napisałem, ze spłace, potne i tyle.. nie rozumiem czego sie
            przyczepiles.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka