Dodaj do ulubionych

Konta w Multibanku

14.02.05, 19:35
Proszę o opinię osób posiadających konta MULTIKONTO I JA i MULTIŚWIAT BUSINESS CLASS. Pozytywne i negatywne.
Obserwuj wątek
    • napiszme Re: Konta w Multibanku 26.06.05, 20:54
      Pozytywy (posiadam MultiKonto JA)

1) Bardzo tanie (tylko 3 lub 4 zl miesiecznie oraz opcjonalnie 1 zl za
      ubezpieczenie karty)

2) Najlepszy badz zdecydowanie jeden z najlepszych system internetowy dostep do
      rachunku (bardzo czytelna witryna, od ponad 2 lat jak jestem klientem nie bylo
      zadnej awarii)

3) Bezplatne przelewy krajowe, jedne z najtanszych na rynku przelewow
      zagranicznych, ktore mozesz wykonac z interentu, prowizja 0 zl za przychodzenie
      na Twoj rachunek przelewu z zagranicy

Negatywy:

MultiBank, to anjbardz chamski i niekompetentny bank w Polsce (zapraszam na
      forum na www.multibank.pl)
      • stefan_ems Re: Konta w Multibanku 30.06.05, 23:35
        Mogę tylko potwierdzić. Nie ma chyba takiego netkonta bankowego, które pozwalałoby na tyle możliwości. Osobiście lepiej by mi się spało, gdyby przy realizowaniu przelewu zdefiniowanego również żądano nr TAN, ale to chyba szczegół.
        Opłaty: 3 + 2 zł (konto JA + karta)
      • michal.macierzynski Re: Konta w Multibanku 02.07.05, 23:43
        napiszme napisała:
        > Negatywy:
        >
        > MultiBank, to anjbardz chamski i niekompetentny bank w Polsce (zapraszam na
        > forum na www.multibank.pl)

Osobiście wahałbym się bardzo wypowiadając publicznie takie opinie. Osobiście
        korzystam od dawna z usług m.in. MultiBanku i nie mogę potwierdzić Pani opinii.
        Pod względem jakości obsługi jest powyżej średniej krajowej. Dlatego wyrażanie
        takich, krzywdzących moim zdaniem stwierdzeń, na podstawie jedynie własnych
        doświadczeń, jest w mojej opinii dużym nadużyciem.
        MM
        • napiszme Re: Konta w Multibanku 03.07.05, 07:59
          Szanowny Panie:

Dziwnie odebralem Panski komentarz jako grozbe i na przyszlosc prosilbym
          uprzejmie o "niezamykanie mi ust" i odstapienie od wypowidzi w takim tonie.
          Pozwoli Pan, iz zawartosc moich wlasnych wypowiedzi pozostanie w gesti moich
          decyzji.

Jedna jaskolka wiosny nie czyni. Fakt, iz Pan z MultiBAnku jest zadowolony, nie
          swiadczy o tym, ze wszyscy sa i pozwoli Pan, iz bede wyrazal swoja opinie bez
          proszenia Pana o jej moderowanie. Gdyby profesjonalnie Pan podchodzil do
          udzielania ludziom rad na forum, to poprosilby Pan i jakies bardzoiej
          szczegolowe informacje, to po pierwsze.

Po drugie, watpie, aby poczytal Pan forum MultiBanku.

Po trzecie, jesli juz Pan wkracza do dyskusji jakiegos watku i sluzac swoja
          rzlegla wiedza w temacie zechce Pan pomogac, to wypadaloby dokonczyc rozmowe na
          forum do konca (watek PayPal).
        • napiszme Re: Konta w Multibanku 03.07.05, 19:33
          michal.macierzynski napisał:

> napiszme napisała:
          > > Negatywy:
          > >
          > > MultiBank, to anjbardz chamski i niekompetentny bank w Polsce (zapraszam
          > na
          > > forum na www.multibank.pl)
          >
          > Osobiście wahałbym się bardzo wypowiadając publicznie takie opinie. Osobiście
          > korzystam od dawna z usług m.in. MultiBanku i nie mogę potwierdzić Pani
          opinii.
          >
          > Pod względem jakości obsługi jest powyżej średniej krajowej. Dlatego
          wyrażanie
          > takich, krzywdzących moim zdaniem stwierdzeń, na podstawie jedynie własnych
          > doświadczeń, jest w mojej opinii dużym nadużyciem.
          > MM

NIEZLA DWULICOWOSC, PANIE MACIERZYNSKI. TAK JAK MYSLALEM, JEST PAN SPECEM,
          KTOREGO OBIEKTYWIZM UZALEZNIONY MOZE BYC (I JEST) OD PEWNYCH WARUNKOW:

1) Re: Aquarium w multibanku
          Autor: Michał 'Amra' Macierzyński michal.macierzynski@prnews.pl
          Data: 23-06-2005, 14:42:37
          + pokaż cały nagłówek

--------------------------------------------------------------------------------

yayco wrote:
          przenoś. A jak
          > nie, to po co?

Jeszcze jak bierzesz kredyty. W innym celu nie oplaca sie. Ja jestem wrecz
          zniesmaczony... (znaczy ja oczywiscie nie mam takiego konta, no ale bliska
          osoba ma ;)

2)
          Gazeta.pl > Usenet > pl.biznes.* > pl.biznes.banki Niedziela, 3 lipca 2005

pl.biznes.banki

+ odpowiedz na ten list

Re: Aquarium w multibanku
          Autor: mm jvgrxq@cb.barg.sv
          Data: 24-06-2005, 00:11:06
          + pokaż cały nagłówek

--------------------------------------------------------------------------------

Michał 'Amra' Macierzyński <michal.macierzynski@prnews.pl> wrote:
          > Jeszcze jak bierzesz kredyty. W innym celu nie oplaca sie. Ja jestem wrecz
          > zniesmaczony... (znaczy ja oczywiscie nie mam takiego konta, no ale bliska
          > osoba ma ;)

Prędzej sie doczekamy konta 'vip' w mBanku, niż zmian w aquariusie ;-))
          MultiBank przystopował ... widocznie uważają, ze to ich konto 'vip' jest tak
          wspaniałe, ze nie wymaga zmian :)
          Zmiany na oprocentowanie wibor+marża przy hipotecznych też umarło śmiercią
          naturalną, zanim sie pojawiło :D
          Reasumując - nie warto brać aqariusa - lepiej MK Ja/My.

• michal.macierzynski Re: Konta w Multibanku 03.07.05, 23:11
            Internet ma to do siebie, że ludziom wydaje się, że są anonimowi. Po raz
            kolejny na tym forum wypowiada Pan anonimowo swoją własną opinię, rozciągając
            ją na cały bank i na wszystkich pracowników. Zapewniam zatem Pana, że znam dużo
            osób, które również są zadowolone z usług MultiBanku. I robię to pod własnym
            imieniem i nazwiskiem, nie kryjąc się za nickiem,
            Co do cytatów. Proszę na przyszłość lepiej sprawdzać kogo Pan cytuje i podawać
            cały wątek, a nie dawać teksty wybiórczo... Pierwsza z wklejonych wypowiedzi
            jest istotnie moja – i dotyczy braku zmian w ofercie Aqarius, a nie całego
            banku czy obsługi. Jak Pan może przeczytać w całym wątku, dotyczy on rachunku
            dla tzw. VIPów.
            Co do drugiej wypowiedzi – nie należy ona do mnie – co łatwo można zresztą
            sprawdzić.
            Nie rozumiem również, na jakiej podstawie pisze Pan, o mojej dwulicowości? Ja
            twierdzę, że nie ma Pan racji pisząc taką ocenę. Jest ona fałszywa – bo chyba,
            że Pan korzystał z usług wszystkich banków w Polsce? ;)
            Ja osobiście jestem zadowolony z konta w MultiBanku, co więcej mimo posiadania
            wielu innych rachunków, ten traktuję jako jeden z podstawowych. Co nie oznacza,
            że nie mogę spojrzeć na ten bank krytycznym okiem (jak w wypowiedzi o rachunku
            Aqarius). Z drugiej strony miałem w różnych bankach tyle kont, że po prostu
            wiem, że to co Pan tu pisze nie jest prawdą. I podstawowe pytanie – czy nie
            dopuszcza Pan myśli, że został jedynie źle obsłużony przez konkretnych
            pracowników, a przenoszenie opinii na cały bank jest po prostu niepoważne? Co
            do forum – nie czytałem. Mam świadomość, że spośród 200 tysięcy klientów mogą
            znaleźć się niezadowoleni. Jednak, gdyby prawdą byłoby, to co Pan tu anonimowo
            wypisuje, można byłoby się spodziewać, że wszyscy odeszliby z niego. A tak się
            przecież nie dzieje....

Mimo wszystko pozdrawiam, mając nadzieję, że swojego rozżalenia na ten
            konkretny Bank nie będzie Pan więcej przenosił na to forum. Jeśli już – proszę
            z konkretnymi przykładami. Wtedy mogę się do tego w jakiś sposób odnieść. W
            innym przypadku będę musiał zaprotestować.

MM
    • gwozdzt Re: Konta w Multibanku 08.07.05, 08:57
      Witam,

Pozwole sobie podczepić się do wątku :-)) Wprawdzie mój dylemat bardziej
      dotyczy kart, ale debetowych, więc nieodłącznie związanych z kontem.
      Otóż postanowiłem wejsć w posiadanie jakieś jednej karty wypukłej, na sytuacje
      awaryjne, żeby można było również zautoryzować telefonicznie w przypadku awarii
      POS-a, co jest szczegolnie nieprzyjemne np. po zatankowaniu ;-))
      Wybór padł na debetową VC w Multi, poniewaz mam tam już rachunek. Policzyłem
      więc co i jak:

MK Ja + VE = 3zł/m-c + 2zł/m-c = 5zł/m-c x 12 = 60zł/rok
      MK Ja + VC = 3zł/m-c x 12 = 36zł/rok + 30zł = 66zł/rok
      czyli de facto karta VC zamiast VE kosztuje w skali roku tylko 6zł więcej!
      I to mi się bardzo spodobało :-))

Niestety jestem posiadaczem konta My i tutaj już nie jest tak różowo:
      MK My + VE + VE = 7zł/m-c x 12 = 84zł/rok
      MK My + VE + VC = 7zł/m-c x 12 = 84zł/rok + 30zł = 114zł/rok
      Rezygnacja z jednej VE nic nie daje, a VC tak samo 30zł :-((

Chciałbym w związku z tym zapytać fachowców o dwie sprawy:
      1) czy gdzieś się nie pomyliłem w swoich kalkulacjach?
      2) jeśli dobrze to policzyłem, to czy jest jakiś sposób aby to obejść, tzn. aby
      VC wyszła cenowo tak samo korzystnie jak w przypadku konta Ja?

Pozdrowienia,
      Tomek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka