Dodaj do ulubionych

wynajmowanie mieszkań

IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.01, 09:40
Mam mieszkanie do wynajęcia, ale w obecnej sytuacji prawnej nie będę ryzykował.
Ciekawe, czy jest więcej takich szczęśliwych właścicieli i co z tym fantem
zrobić? Nikt rozsądny nie wynajmie mieszkania na trzy lata nieznajomym, którzy
zajdą w ciążę lub zostaną inwalidami, nie będą płacić czynszu i nie będzie
ludzkiej siły, żeby ich wyrzucić. A co mają zrobić np. studenci, ktorzy chcą
wynająć mieszkanie tylko na 1 rok? To jakaś paranoja, chroniąc lokatorów
kwaterunkowych kamienic likwiduje się wolny rynek wynajmu .
Obserwuj wątek
    • Gość: eXxon Re: wynajmowanie mieszkań IP: *.*.*.* 18.07.01, 10:28
      Gość portalu: inek napisał(a):

> Mam mieszkanie do wynajęcia, ale w obecnej sytuacji prawnej nie będę ryzykował.
      > Ciekawe, czy jest więcej takich szczęśliwych właścicieli i co z tym fantem
      > zrobić? Nikt rozsądny nie wynajmie mieszkania na trzy lata nieznajomym, którzy
      > zajdą w ciążę lub zostaną inwalidami, nie będą płacić czynszu i nie będzie
      > ludzkiej siły, żeby ich wyrzucić. A co mają zrobić np. studenci, ktorzy chcą
      > wynająć mieszkanie tylko na 1 rok? To jakaś paranoja, chroniąc lokatorów
      > kwaterunkowych kamienic likwiduje się wolny rynek wynajmu .

Ja tez mam mieszkanie, ktore planowalem wynajmowac. Ale wole zeby stalo puste niz
      mam miec takie klopoty.
      Przypuszczam ze ta ustawa spowoduje iz wielu wlascicieli zdecyduje podobnie.
      Efekt - wyzsze ryzyko - mniej wolnych mieszkan na rynku - wzrost cen wynajmu.
      Ale co mnie to obchodzi. Ja mam gdzie mieszkac.
      • Gość: Kwasek Re: wynajmowanie mieszkań IP: *.se.com.pl 18.07.01, 16:26
        Można brać podpis inblanco, o wypowiedzeniu umowy.
        • Gość: eXxon Re: wynajmowanie mieszkań IP: *.*.*.* 18.07.01, 16:32
          Gość portalu: Kwasek napisał(a):

> Można brać podpis inblanco, o wypowiedzeniu umowy.

tylko ze przypadkow w ktorych nie mozesz wypowiedziec tej umowy jest troche za
          duzo...
          boje sie jeszcze jednej konsekwencji tego debilizmu. mianowicie osoby, ktore
          posiadaja puste mieszkania, zamiast bawic sie w wynajem po prostu zdecyduja sie
          na sprzedaz a to jeszcze bardziej obnizy ceny nieruchomosci...
          • Gość: xxxx Re: wynajmowanie mieszkań IP: *.calixo.net 27.07.01, 23:26
            ci co tak placza niech w pierwszej kolejnosc ujawnia w jaki sposob
            stali sie posiadaczami kilku mieszkan?
            oczywiscie puste mieszkania moga byc zajmowane bez zgody tzw "wlasciciela"
            cos za duzo jest tych ktozy posiadaja po kilka mieszkan,moze zaczniemy
            dyskutowac w jaki sposob weszli w posiadanie tych mieszkan,?
            • Gość: eXxon Re: wynajmowanie mieszkań IP: *.iton.pl 30.07.01, 09:09
              Gość portalu: xxxx napisał(a):

> ci co tak placza niech w pierwszej kolejnosc ujawnia w jaki sposob
              > stali sie posiadaczami kilku mieszkan?
              > oczywiscie puste mieszkania moga byc zajmowane bez zgody tzw "wlasciciela"
              > cos za duzo jest tych ktozy posiadaja po kilka mieszkan,moze zaczniemy
              > dyskutowac w jaki sposob weszli w posiadanie tych mieszkan,?

Na mieszkanie zbieralem kilka lat. Wlasnie skonczylem je splacac a firma
              zaproponowala mi dlugoterminowy kontrakt w innym miescie i dlatego moje stoi
              puste.
              Wiekszosc moich znajomych ze studiow jeszcze bedac singlami miala mieszkania -
              czy to kupione samodzielnie czy tez przy wsparciu rodzicow badz odziedziczywszy
              np. po babci. Po slubie wcale nie jest rzadkoscia ze sa z 2 mieszkaniami.
              • Gość: Alibaba Re: wynajmowanie mieszkań IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 31.07.01, 21:42
                Chociaz mam wiecej niz jedno mieszkanie tez go nie wynajme.Niech stoja puste.A
                zarobilem na nie pracujac od 9 lat za granica kosztem rodziny,
                przyjaciol,stresow i zdrowia!
                • Gość: zuzik Re: wynajmowanie mieszkań IP: 213.25.97.* 01.08.01, 11:32
                  W zwiazku z tym co napisano powyzej i calymi tymi zmianami, sytuacja jest
                  rownie niekorzystna dla obu stron. Wlasciciele nie beda chcieli wynajmowac a ja
                  akurat wynajmuje mieszkanie i wcale mi nie zalezy na zadnych umowach bo o po
                  prostu podraza wynajem mieszkania a to mnie nie interesuje. Wole reszte odlozyc
                  bo kiedys chce kupic wlasne a nie pchac pieniadze do kieszeni wlasciciela i
                  Urzedu Skarbowego.
                  • Gość: Kuba_Wr Re: wynajmowanie mieszkań IP: *.t16.ds.pwr.wroc.pl 01.08.01, 22:19
                    A co z umowami użyczenia. Mieszkasz po znajomości za friko, a kasę płacisz pod
                    stołem. Tak a propos, widzieliście może film "Pacific Heights"? Ci, co
                    uchwalali tą ustawę, chyba nie........
                    • Gość: zuzik Re: wynajmowanie mieszkań IP: 213.25.97.* 02.08.01, 13:19
                      Dokladnie tak, a myslisz ze co robi wiekszosc wynajmujacych mieszkania. Bardzo
                      wielu moich znajomych je wynajmuje i nie znam nikogo kto robilby to "zgodnie z
                      prawem"
                • Gość: agata Re: wynajmowanie mieszkań IP: *.at.ibm.com 02.08.01, 14:09
                  Ludzie nie przesadzacie? - chyba nikt Wam nie pozjada scian- wynajem mieszkan w Warszawie to najlepszy
                  interes-szkoda, ze niektorzy tego nie widza-zarabiac ciezko na mieszkanie - po to by stalo puste- macie bardzo
                  ambitne zyciowe cele - PIENIADZ ROBI PIENIADZ -ALE NIE WSZYSCY WIDOCZNIE TO WIEDZA.
                  • Gość: eXxon Re: wynajmowanie mieszkań IP: *.iton.pl 02.08.01, 18:35
                    Gość portalu: agata napisał(a):

> Ludzie nie przesadzacie? - chyba nikt Wam nie pozjada scian- wynajem mieszkan w
                    > Warszawie to najlepszy interes-szkoda, ze niektorzy tego nie widza-zarabiac
                    > ciezko na mieszkanie - po to by stalo puste- macie bardzo
                    > ambitne zyciowe cele - PIENIADZ ROBI PIENIADZ -ALE NIE WSZYSCY WIDOCZNIE TO WIE
                    > DZA.

Przyklad: kupilem chalupe, wyjechalem, chalupe wynajalem mlodemu malzenstwu. Po
                    roku sie okazuje ze dziewczyna jest w ciazy a facet stracil robote. Na dokladke
                    od kilku miesiecy nie placa. Wyrzucic ich nie ma sily.
                    Efekt: zarobilem powiedzmy 3000 zlotych, a faktycznie stracilem miszkanie warte
                    200.000. WOW! ale biznes!
                    Dzieki ze nas uswiadomilas!
                    A moze doradzasz wynajem na czarno?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka