Dodaj do ulubionych

konto bankowe dla 18-latki, który bank ?

29.08.05, 19:40
Zamierzam otworzyć konto bankowe dla 18letniej dziewczyny. Nie ma jeszcze
żadnych przychodów ale troche oszczędności chce w ten sposób ulokować.
Zastanawiałem się nad Lukas Bankiem i mBankiem.
Jakieś inne pomysły ? :)
Obserwuj wątek
    • michalkozik Re: konto bankowe dla 18-latki, który bank ? 29.08.05, 21:05
      1. Oprocentowanie rach. nie przekracza dziś poziomu inflacji.
      2. Oproc lokat jest ch..... .
      3. Fundusze inw. to dobry pomysł.
      4. Ja bym grał na giełdzie.

Co do pytania to są banki gdzie prowadzenie konta jest darmowe poszukaj. Konta
      studenckoe rozumiem odpadają więc zostają ci banki internetowe.
      • michalkozik Re: konto bankowe dla 18-latki, który bank ? 29.08.05, 21:11
        aha banki w polsce zwykle nie prowadzom segegacji klijentów na kob. i mężczyzn
        jeśli jednak cie to spotkało wybieraj produkty bankowe kończące sie na: d, g, h, k.

I nie słuchaj porad ludzi poowadzących portale fin. To zwykli nagańacze.
        • bwportal.pl Re: konto bankowe dla 18-latki, który bank ? 29.08.05, 22:12
          michalkozik napisał:

> wybieraj produkty bankowe kończące sie na: d, g, h, k.

Mozesz napisac o co ci chodzi?

> I nie słuchaj porad ludzi poowadzących portale fin. To zwykli nagańacze.

Wypraszam sobie. Ja sluze tutaj swoja wiedza. Ale moze powiesz mi jak mam
          zmusic ludzi zeby zakladali np. eKonta poprzez moja strone (a nie po prostu
          zalozyli eKonto poprzez jakakolwiek strone z czego nic nie mam)? Jaki ja mam
          zysk z polecania po prostu eKonta? Czemu polecam na tym forum np. GetInBank lub
          Lukas Bank z czego nie mam zadnego zysku?
          • michalkozik Re: konto bankowe dla 18-latki, który bank ? 29.08.05, 22:23
            > Mozesz napisac o co ci chodzi?

Sarkazm- spotęgowana ironia o odcieniu zgryźliwym i pogardliwym

Ironia - wypowiedź na temat, który w sposób oczywisty jest tematem negatywnym,
            wyrażona celowo dla kontrastu w sposób pozytywny i aprobujący, mająca przez to
            wydrwić dany temat, np. jakąś sytuację lub osobę.

> Wypraszam sobie. Ja sluze tutaj swoja wiedza. Ale moze powiesz mi jak mam
            > zmusic ludzi zeby zakladali np. eKonta poprzez moja strone (a nie po prostu
            > zalozyli eKonto poprzez jakakolwiek strone z czego nic nie mam)? Jaki ja mam
            > zysk z polecania po prostu eKonta? Czemu polecam na tym forum np. GetInBank lub
            > Lukas Bank z czego nie mam zadnego zysku?

Ja sobie wypraszam taką bezczelność.
      • bwportal.pl Re: konto bankowe dla 18-latki, który bank ? 29.08.05, 21:18
        michalkozik napisał:

> 1. Oprocentowanie rach. nie przekracza dziś poziomu inflacji.

A kiedys przekraczlo?

> 2. Oproc lokat jest ch..... .

Przynajmniej nie traci sie na inflacji.

> 3. Fundusze inw. to dobry pomysł.

Jak masz wieksza ilosc srodkow i nie sa Ci one akurat potrzebne, tzn. maja czas
        by "popracowac".

> 4. Ja bym grał na giełdzie.

To se graj. Przypomnie: rozpatrujemy tu przypadek 18-letniej dziewczyny, a nie
        Michala Kozika.

> Co do pytania to są banki gdzie prowadzenie konta jest darmowe poszukaj.

Część masz tutaj. Zwracam
        uwage, ze niektore banki maja prowadzenie konta darmowe bo to im do reklamy
        potrzebne ("Konto za 0zl"), za to dowalaja gdzie indziej, ktore to koszty sa
        gleboko ukryte w TPiO.

> Konta
        > studenckoe rozumiem odpadają więc zostają ci banki internetowe.

Nie wszystkie studenckie sa darmowe. Studenckie sa tansze niz normalne konta w
        DANYM banku. Ale np. taki Multibank ma platna karte platnicza tylko przy koncie
        studenckim. Zadziwiajace.
        • michalkozik Re: konto bankowe dla 18-latki, który bank ? 29.08.05, 21:30
          To se graj. Przypomnie: rozpatrujemy tu przypadek 18-letniej dziewczyny, a nie
          > Michala Kozika.
          A co tu wiek ma do rzeczy.

Część masz tutaj. Zwracam
          > uwage, ze niektore banki maja prowadzenie konta darmowe bo to im do reklamy
          > potrzebne ("Konto za 0zl"), za to dowalaja gdzie indziej, ktore to koszty sa
          > gleboko ukryte w TPiO.
          >
          > > Konta
          > > studenckoe rozumiem odpadają więc zostają ci banki internetowe.
          >
          > Nie wszystkie studenckie sa darmowe. Studenckie sa tansze niz normalne konta w
          > DANYM banku. Ale np. taki Multibank ma platna karte platnicza tylko przy koncie
          >
          > studenckim. Zadziwiajace.
          A czy ja muwie że wszystkie czy ja muwie że darmowe lepsze darmowe to gó..ane
          zazwyczaj.

Nie wciskaj mi słów tturych nie napisałem.
          • bwportal.pl Re: konto bankowe dla 18-latki, który bank ? 29.08.05, 21:47
            michalkozik napisał:

> To se graj. Przypomnie: rozpatrujemy tu przypadek 18-letniej dziewczyny, a nie
            > > Michala Kozika.
            > A co tu wiek ma do rzeczy.

Skoro nic, to czemu 4-ro letnie dzieci nie graja na gieldzie? ;)
            Wiek ma duzo wspolnego z doswiadczeniem, wiedza, wyksztalceniem i zasobami
            finansowymi.

> > > Konta
            > > > studenckoe rozumiem odpadają więc zostają ci banki internetowe.
            > >
            > > Nie wszystkie studenckie sa darmowe. Studenckie sa tansze niz normalne ko
            > nta w
            > > DANYM banku. Ale np. taki Multibank ma platna karte platnicza tylko przy
            > koncie
            > > studenckim. Zadziwiajace.
            > A czy ja muwie że wszystkie czy ja muwie że darmowe lepsze darmowe to gó..ane
            > zazwyczaj.

A czy ja pisze, ze ty piszesz, ze wszystkie? Po prostu uzupelnilem informacje o
            kontach dla studentow.
            Czemu darmowe konta maja byc zle? (Jesli dobrze zrozumielem Twoje ostatnie
            zdanie).

> Nie wciskaj mi słów tturych nie napisałem.

A co konkretnie ja wciskam, ze niby ty pisales?
            • michalkozik Re: konto bankowe dla 18-latki, który bank ? 29.08.05, 22:01
              > Skoro nic, to czemu 4-ro letnie dzieci nie graja na gieldzie? ;)
              > Wiek ma duzo wspolnego z doswiadczeniem, wiedza, wyksztalceniem i zasobami
              > finansowymi.
              4 letnie dzieci zazwyczaj nie potrafią obsł. komputera chć potrafiom czytać więc
              teoretycznie niema problemu żeby sie nauczyły. 18 letnie "dziewczynki" mają
              czasem 4-5 letnie dzieci a "zasoby" można na giełdzie zdobyć.

> A czy ja pisze, ze ty piszesz, ze wszystkie? Po prostu uzupelnilem informacje
              >o kontach dla studentow.
              j.w.
              > Czemu darmowe konta maja byc zle? (Jesli dobrze zrozumielem Twoje ostatnie
              > zdanie).
              Darmowe jest naogu gó..ane z załorzenia bo jest za darmowe

> A co konkretnie ja wciskam, ze niby ty pisales?
              j.w.
              • bwportal.pl Re: konto bankowe dla 18-latki, który bank ? 29.08.05, 22:50
                michalkozik napisał:

> 4 letnie dzieci zazwyczaj nie potrafią obsł. komputera chć potrafiom czytać
                więc
                > teoretycznie niema problemu żeby sie nauczyły.

Nie kazdy ma ochote, czas i mozliwosci zeby sie nauczyc. Zreszta, zeby grac na
                gieldzie (i osiagac zyski!) to trzeba sie uczyc? Duzo? Bo nic o tej nauce nie
                pisales.

> 18 letnie "dziewczynki" mają
                > czasem 4-5 letnie dzieci a "zasoby" można na giełdzie zdobyć.

Takie mamy przewaznie nie dysponuja odpowiednim potencjalem intelekualnym by
                bawic sie (z powodzeniem) w gre na gieldzie. No i badzo ciekawi mnie jak zdobyc
                zasoby na gieldzie nie majac ich na starcie.

> > Czemu darmowe konta maja byc zle? (Jesli dobrze zrozumielem Twoje ostatnie
                > > zdanie).
                > Darmowe jest naogu gó..ane z załorzenia bo jest za darmowe

Aaaa, jesli z zalozenia, to przepraszam. Nie czepiam sie.

> > A co konkretnie ja wciskam, ze niby ty pisales?
                > j.w.

Darmowe konta? Jak wciskam i co ja z tego mam?
                • michalkozik Re: konto bankowe dla 18-latki, który bank ? 29.08.05, 23:06
                  > Nie kazdy ma ochote, czas i mozliwosci zeby sie nauczyc. Zreszta, zeby grac na
                  > gieldzie (i osiagac zyski!) to trzeba sie uczyc? Duzo? Bo nic o tej nauce nie
                  > pisales.
                  Poco takie gadenie o ochocie, czasie, mozliwościach jak ktoś niechce inwestować
                  to nie będzie inwestował ja tylko informuje, że som osoby kture BY inwestowały.
                  Generalnie zeby osiągać zyski nalezy na giełdzie inwestować nie grać. Nauka
                  inwestowania boli ale nie oszukujmy sie bez ryzyka NIE można zarobić. Nie
                  napisałem bo nie traktuje pytającej jak idiotki.
                  > Aaaa, jesli z zalozenia, to przepraszam. Nie czepiam sie.
                  W życiu niema nic za darmo.
                  > Darmowe konta? Jak wciskam i co ja z tego mam?
                  Tak wciskasz między innymi darmowe konta co z tego masz może dudki, djengi,
                  mamone, szmal a może nic. Nie wiem ale widze, że wciskasz.
                  • bwportal.pl Re: konto bankowe dla 18-latki, który bank ? 30.08.05, 15:23
                    michalkozik napisał:

> Generalnie zeby osiągać zyski nalezy na giełdzie inwestować nie grać.

Zeby inwestowac trzeba miec srodki. Ale moze ja sie myle? Moze dzisiejsze 18-
                    nastki maja kase na inwestowanie na gieldzie? Moze dla wspolczesnych
                    dziewczynek to juz nie szkola jest glownym zajeciem ale inwestycje gieldowe
                    wlasnie? Zamiast wkuwania na histe czytaja Parkiet? LOL
                    saczek1 pyta sie o konto dla nastolatki, a ty wyskakujesz z gielda. Z jakiej
                    bajki sie urwales chlopie?

> > Aaaa, jesli z zalozenia, to przepraszam. Nie czepiam sie.
                    > W życiu niema nic za darmo.

"The best thing in life are free" ;)

> > Darmowe konta? Jak wciskam i co ja z tego mam?
                    > Tak wciskasz między innymi darmowe konta co z tego masz może dudki, djengi,
                    > mamone, szmal a może nic. Nie wiem ale widze, że wciskasz.

A czy porafisz wykazac, ze ja "wciskam" a inni uzytkownuicy tego forum -
                    ktorych sie nie czepiasz - "doradzaja"? Czy tylko potrafisz rzucac haslami nie
                    troszczac sie o uzasadnienie?
                    • michalkozik Re: konto bankowe dla 18-latki, który bank ? 30.08.05, 20:54
                      > Zeby inwestowac trzeba miec srodki. Ale moze ja sie myle? Moze dzisiejsze 18-
                      > nastki maja kase na inwestowanie na gieldzie? Moze dla wspolczesnych
                      > dziewczynek to juz nie szkola jest glownym zajeciem ale inwestycje gieldowe
                      > wlasnie? Zamiast wkuwania na histe czytaja Parkiet? LOL
                      > saczek1 pyta sie o konto dla nastolatki, a ty wyskakujesz z gielda. Z jakiej
                      > bajki sie urwales chlopie?
                      Nie znasz sie to sie nie wypowiadaj.
                      > "The best thing in life are free"
                      things jak już.
                      powtarzam w życiu nie ma nic za darmo brak opłat banki odbijają sobie na
                      oprocentowaniu.
                      A czy porafisz wykazac, ze ja "wciskam" a inni uzytkownuicy tego forum -
                      > ktorych sie nie czepiasz - "doradzaja"? Czy tylko potrafisz rzucac haslami nie
                      > troszczac sie o uzasadnienie?
                      Czy potrafie udowodnić że wciskasz to by sie dopiero w sądzie okazało.
                      Innych sie nie czepiam bo mie robią tego tak bezczelnie jak ty. A twoja
                      pretensja oto że innych sie nie czepiam tylko cie pogrąża.
                      • bwportal.pl Re: konto bankowe dla 18-latki, który bank ? 31.08.05, 12:17
                        michalkozik napisał:

> Nie znasz sie to sie nie wypowiadaj.

A ty za to sie znasz... ale sie nie wypowiadasz. "Inwestuj na gieldzie" to moze
                        kazdy glupek powiedziec. Oswiec mnie mistrzu, i innych czytelnikow tego forum,
                        jak 18-letnia dziewczyna szukajaca miejsca na ulokowanie swoich drobnych,
                        nieregularnych przychodow ma zaczac grac na gieldzie. Dodatkowe zalozenie: nie
                        posiada konta bankowego, bo przyszedl tutaj jej chlopak z pytaniem o konto, a
                        ty zaproponowales gielde.

> > "The best thing in life are free"
                        > things jak już.

Oho, nie mamy sie juz czego czepnac, to czepiamy sie literowek? Uwazaj, bo u
                        mnie to zwykle "zjedzenie" koncowki, w przeciwienstwie do twojego permanentnego
                        pisania "ktUry". LOL

> powtarzam w życiu nie ma nic za darmo brak opłat banki odbijają sobie na
                        > oprocentowaniu.

Akurat tak sie sklada, ze te "gowniane" darmowe banki internetowe oferuja
                        wyzsze oprocentowanie niz wiekszosc "marmurkow".

> Czy potrafie udowodnić że wciskasz to by sie dopiero w sądzie okazało.

Zeby rzucic publicznie oskarzenia pod moim adresem, to jakos sadu nie
                        potrzebowales. A zeby sie wytlumaczyc, uzasadnic, to juz chcesz poza tym forum?
                        Nie, moj drogi. Albo udowodnisz na tym forum, ze ja cokolwiek wciskam, albo
                        odszczekasz swoje oszczerstwa pod moim adresem.

> Innych sie nie czepiam bo mie robią tego tak bezczelnie jak ty.

Nastepna publiczne oskarzenie. Oczywiscie bez najmniejszego uzasadnienia.

> A twoja
                        > pretensja oto że innych sie nie czepiam tylko cie pogrąża.

Ja nie mam pretensji, ze sie innych nie czepiasz. Ja jestem ciekaw jakie
                        kryteria stosujesz uwazajac, ze X sie czepia, a Y nie.
                        • michalkozik Re: konto bankowe dla 18-latki, który bank ? 31.08.05, 23:12
                          > A ty za to sie znasz... ale sie nie wypowiadasz. "Inwestuj na gieldzie" to moze
                          >
                          > kazdy glupek powiedziec. Oswiec mnie mistrzu, i innych czytelnikow tego forum,
                          > jak 18-letnia dziewczyna szukajaca miejsca na ulokowanie swoich drobnych,
                          > nieregularnych przychodow ma zaczac grac na gieldzie. Dodatkowe zalozenie: nie
                          > posiada konta bankowego, bo przyszedl tutaj jej chlopak z pytaniem o konto, a
                          > ty zaproponowales gielde.
                          Nie wiem czy przeczytałes pytanie do końca jesli nie to przeczytaj.
                          Ja tylko zaproponowałem nie zamieżam nikogo prowadzic za rączke.
                          > Oho, nie mamy sie juz czego czepnac, to czepiamy sie literowek? Uwazaj, bo u
                          > mnie to zwykle "zjedzenie" koncowki, w przeciwienstwie do twojego permanentnego
                          >
                          > pisania "ktUry". LOL
                          Tak cie to zabolało.
                          > Akurat tak sie sklada, ze te "gowniane" darmowe banki internetowe oferuja
                          > wyzsze oprocentowanie niz wiekszosc "marmurkow".
                          Gó..ane banki poruwnuj z gó..anymi.
                          > Zeby rzucic publicznie oskarzenia pod moim adresem, to jakos sadu nie
                          > potrzebowales. A zeby sie wytlumaczyc, uzasadnic, to juz chcesz poza tym forum?
                          Potrzebuje bo tu morzemy sie do smierci kłucić, nikt tego nie rozstrzygnie.
                          > Nie, moj drogi. Albo udowodnisz na tym forum, ze ja cokolwiek wciskam, albo
                          > odszczekasz swoje oszczerstwa pod moim adresem.
                          Hau, hau, hau
                          Reszta bez komentaża.
    • bwportal.pl Re: konto bankowe dla 18-latki, który bank ? 29.08.05, 21:05
      A w jaki sposob chce te oszczednosci lokowac? Przelew? Wplata gotowkowa? Czy w
      poblizu ma bankomaty Eurotetu, BZ WBK? Jak daleko do oddzialu Lukas Banku, a
      jak daleko do Kiosku mBanku?

Jak zamierza lokowac oszczednosci to lepiej eKonto (mBank) i eMax Plus
      (oprocentowanie wynosi 4 punkty procentowe).

Z innych opcji jest jeszcze Inteligo. Koszt karty platniczej to 0,99zl/m-c.
      • Gość: gigi Re: konto bankowe dla 18-latki, który bank ? IP: *.olsztyn.mm.pl 29.08.05, 21:45
        pieniadze najlepiej i najbezpieczniej wsadzić na jakąś lokatę albo kupic
        obligacje na jeden rok, a później założyć konto studenckie w pko katra za
        darmo. Trzeba mieć naprawde sporo kasy na koncie żeby zyski z oprocentowania
        przewyższały opłaty za prowadzenie konta, bo zysk 5 czy 7 zł miesięcznie???
        • bwportal.pl Re: konto bankowe dla 18-latki, który bank ? 29.08.05, 22:32
          Gość portalu: gigi napisał(a):

> pieniadze najlepiej i najbezpieczniej wsadzić na jakąś lokatę albo kupic
          > obligacje na jeden rok,

Przy zalozeniu, ze:
          - ma sie wieksza ilosc gotowki, a nie marne 300zl
          - pieniadze te nie beda przez ten rok potrzebne

> a później założyć konto studenckie w pko katra za
          > darmo.

Karta za darmo jest tez np. w mBanku, w Lukasie i wielu innych. Dlaczego wiec
          PKO?

> Trzeba mieć naprawde sporo kasy na koncie żeby zyski z oprocentowania
          > przewyższały opłaty za prowadzenie konta, bo zysk 5 czy 7 zł miesięcznie???

Po co wybierac konto platne? W tym przypadku wydaje mi sie najlepszym
          rozwiazaniem konto darmowe.

Zrobilo sie troche zamieszania. Ja to widze tak: Dziewczyna nie ma jeszcze
          zadnego konta, nie chce trzymac pieniedzy przy sobie (albo w szufladzie
          biurka), wplaty beda nieregularne i raczej niewielkie. Wydaje mi sie, ze zbyt
          wielu operacji na tym koncie nie bedzie wykonywanych. Dlatego ja polecam konto
          ROR. Darmowe konto, by oplaty nie zjadaly pieniedzy.
          A tu ludzie wyskakuja z lokatami, obligacjami, ba nawet akcjami.
          • michalkozik Re: konto bankowe dla 18-latki, który bank ? 29.08.05, 23:16
            > A tu ludzie wyskakuja z lokatami, obligacjami, ba nawet akcjami.
            Nie ludzie tylko ja.
            I nie wyskakuje tylko doradzam w przeciwieństwie to twojej agitacji prowadzonej
            z nieświadomym jak sądze wykorzystywaniem technik erystyki.
            • Gość: saczek1 panowie - dziekuję :) IP: *.toya.net.pl 29.08.05, 23:48
              muszę chyba troszkę uspokoić sytuację, nie wrzucajcie takna siebie...
              przecież tu chodzi tylko o dyskusję i wymianę zdań, poglądów :)

Dzieki za wszelkie uwagi
              • michalkozik Re: panowie - dziekuję :) 29.08.05, 23:53
                bwportal.pl nie dyskutuje nie wymienia poglądów on agituje.
                zajrzyj tu forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=383&w=28347478
                • saczek1 Re: panowie - dziekuję :) 30.08.05, 00:22
                  ok dzieki za zwrócenie uwagi
              • bwportal.pl Re: panowie - dziekuję :) 30.08.05, 15:39
                Gość portalu: saczek1 napisał(a):

> muszę chyba troszkę uspokoić sytuację, nie wrzucajcie takna siebie...

Chialem zauwazyc, ze ja na nikogo nie wrzucam (nie wskakuje). Jak na razie to
                mi zarzuca sie tutaj agitacje, wciskanie, chwyty erystyczne, grozi sie mi
                zaje..iem i wyzywa od skuw...li. Wszystkie ataki sa jednostronne pochodzace od
                niejakiego michalkozik'a.
                • michalkozik Re: panowie - dziekuję :) 30.08.05, 21:19
                  > Chialem zauwazyc, ze ja na nikogo nie wrzucam (nie wskakuje).
                  to akurat nie światczy o tobie dobrze.
                  chwilami czuje sie jak superman walczący ze złem togo świata
                  • bwportal.pl Re: panowie - dziekuję :) 31.08.05, 12:22
                    michalkozik napisał:

> > Chialem zauwazyc, ze ja na nikogo nie wrzucam (nie wskakuje).
                    > to akurat nie światczy o tobie dobrze.
                    > chwilami czuje sie jak superman walczący ze złem togo świata

To akurat nie swiadczy dobrze o twoim zdrowiu psychicznym. No ale tak to juz
                    jest, ze kazde forum publiczne musi miec swojego trola.
                    • michalkozik Re: panowie - dziekuję :) 31.08.05, 23:14
                      bez komentaża
            • Gość: gigi Re: konto bankowe dla 18-latki, który bank ? IP: *.olsztyn.mm.pl 30.08.05, 09:03
              pko dlatego bo ja tam mam :P za inteligo i prowadzenie konta płace 3 zł a to co
              zdecydowało, że na to sie zdecydowałam to to że pko ma najwięcej bankomatów w
              polsce, w tym siedzibe u mnie na uczelni. I nie trzeba latac do jakiś kiosków
              żeby móc wpłacić pieniądze na konto
            • bwportal.pl Re: konto bankowe dla 18-latki, który bank ? 30.08.05, 15:32
              michalkozik napisał:

> I nie wyskakuje tylko doradzam w przeciwieństwie to twojej agitacji
              prowadzonej
              > z nieświadomym jak sądze wykorzystywaniem technik erystyki.

Nastepne oskarzenie bez pokrycia. Chlopie, jak kogos oskarzasz publicznie, to
              wysil sie i uzasadnij swoje twierdzenia. Pokaz mi moje chwyty erystyczne.
              Umieram z ciekawosci.
              • michalkozik Re: konto bankowe dla 18-latki, który bank ? 30.08.05, 21:12
                > Nastepne oskarzenie bez pokrycia. Chlopie, jak kogos oskarzasz publicznie, to
                > wysil sie i uzasadnij swoje twierdzenia. Pokaz mi moje chwyty erystyczne.
                > Umieram z ciekawosci.
                1. Unikanie żeczowej dyskusji.
                2. Dyskredytowanie.
                3. Odwoływanie sie do emocji.
                4. 1=1a 2=2b (nie chce mi sie tłumazyć)
                5. Wyciąganie nieuprawnionych wniosków z argumentacji przeciwnika( cytuje
                "następne oskarzenie bez pokrycia" czy ja cie tu oskarzyłem)
                • bwportal.pl Re: konto bankowe dla 18-latki, który bank ? 31.08.05, 12:39
                  michalkozik napisał:

> > Nastepne oskarzenie bez pokrycia. Chlopie, jak kogos oskarzasz publicznie
                  > , to
                  > > wysil sie i uzasadnij swoje twierdzenia. Pokaz mi moje chwyty erystyczne.
                  > > Umieram z ciekawosci.
                  > 1. Unikanie żeczowej dyskusji.

Dobre samopoczucie to ty masz. Nie wiem czy zauwazyles, ale jak na razie to ty
                  rzucasz oskarzeniami bez pokrycia i musze sie specjalnie domagac abys je
                  uzadanil. Na razie sie nie doczekalem. Piszesz lakoniecznie, zadnych konkretow,
                  zero argumentow.

> 2. Dyskredytowanie.

Zaraz, zaraz, czy to moze ja wyzywam od sku..eli? Ja zaczalem czapiac sie
                  bledow ortograficznych? (sic!) Ja zarzucam naciaganie?

> 3. Odwoływanie sie do emocji.

ROTFL! W ktorym miejscu? Chlopie, czy ty oby na pewno masz dobrze poukladane w
                  glowie? Kogo tutaj poniosly emocje i zaczal grozic oraz wyzywac? Ja jestem
                  bardzo konkretny facet i nie znizam sie do takich chwytow.

> 4. 1=1a 2=2b (nie chce mi sie tłumazyć)

A pisac oskarzenia, wyzwiska, grozby to ci sie chcialo? Jak sie chcialo to
                  teraz twoim zasranym obowiazkiem jest z tego sie wytlumaczyc. Trzeba wypic
                  piwko, ktore sie nawazylo. Ja ci nie odpuszcze. Albo odszczekasz wszystko co tu
                  o mnie napisales albo zmiatasz stad z podwinietym ogonem.

> 5. Wyciąganie nieuprawnionych wniosków z argumentacji przeciwnika( cytuje
                  > "następne oskarzenie bez pokrycia" czy ja cie tu oskarzyłem)

Zaiste zagadką dla mnie jest jakimi zasadami kieruje sie twoj umysl, bo z
                  logika to nie ma wiele wspolnego. Przejdzmy do konkretow:

michalkozik:
                  "[...] w przeciwieństwie to twojej agitacji prowadzonej z nieświadomym jak
                  sądze wykorzystywaniem technik erystyki"

Teraz prosze mi pokazac paluszkiem gdzie w tym zdaniu jest "argument". Bo to
                  jest wlasnie oskarzenie o agitacje z wykorzystaniem erystyki. Oskarzenie bez
                  pokrycia, czyli bez zadnego uzasadnienia. No chyba ze w twoim swiecie istnieje
                  jakas inna definicja "argumentu"?
                  • michalkozik Re: konto bankowe dla 18-latki, który bank ? 31.08.05, 23:23
                    Napisze krutko bo mie denerwujesz.
                    Oskarrzyłem cie w innym wątku i tam wysunołem argumenty. To co ty tu robisz
                    można najkrucej nazwać spamem. Oczekuje twojej obrony w tamtym wątku i
                    zaprzestaje WCHODZENIA na ten.
                    Dziękuje skończyłem.
      • saczek1 Re: konto bankowe dla 18-latki, który bank ? 29.08.05, 23:50
        Właśnie kase będzie wpłacała gotówką, dlatego osobiście bliżej jestem Lukasa,
        ale z drugiej strony korzystam z mbanku i on mi bardzo odpowiada... jestem
        rozdrarty pomiędzy nimi
        • bwportal.pl Re: konto bankowe dla 18-latki, który bank ? 30.08.05, 15:47
          Lukas ma platna karte platnicza (niedawno to zauwazylem w ich TOiP). Nie wiem
          tez jak to jest z tokenem. Jest on platny (36zl/rok) ale to ponoc opcja. Nie
          wiem czy w zwiazku z tym mozna korzystac z internetu bez tokena. Napisalem
          maila do Lukasa ale nie raczyli odpowiedziec.
          Moze zamiast Lukasa Inteligo? Tez karta platna ~1zl. Ale przelewy platne
          (0,99zl). Duzo oddzialow i bankomatow (Lukas ma tylko 600 bankomatow).
          • saczek1 Re: konto bankowe dla 18-latki, który bank ? 30.08.05, 17:04
            No tak, tylko że jeden taki bankomat mam włąśnie blisko siebie :)
    • Gość: klient Pekao SA Pekao SA IP: *.acn.waw.pl 01.09.05, 14:00
      Jeśli lubisz dreszczyk emocji, masz lekkie zapędy masochistyczne i nieobce Ci
      poczucie humoru Barei, to proponuję Pekao SA. Poczujesz się niczym w środku
      akcji Misia.

Jeśli dodatkowo cierpisz na nadmiar wolnego czasu, to Pekao SA gwarantuje ci, że
      będziesz miałą co robić: spędzisz go w kolejce w oddziale. Bowiem praktycznie
      nic nie załatwisz w tym banku bez wizyty w oddziale.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka