mir123bych 25.02.09, 22:22 Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum . Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zenana84 Re: AdWordsy a sklep internetowy 26.02.09, 09:35 Wyświetlanie w adwords zależy od słów kluczowych, które wybierzesz i od tego, ile na każde przeznaczysz pieniędzy (budżetu). Jeżeli są to chodliwe słowa kluczowe to jak chcesz się wysoko wyświetlać - musisz dać więcej niż konkurencja. Szczerze? Ja się rozczarowałam. Ale możesz spróbować. Ja mam trudna branżę ;] Wysoką, w miarę stabilną pozycję w googlach zapewni Ci tylko pozycjonowanie. Odpowiedz Link
bestgame.pl Re: AdWordsy a sklep internetowy 26.02.09, 17:37 Witam! Osobiście polecam ten kurs na temat Google AdWords: www.ittechnology.us/kurs-adwords/ Sam dzięki niemu dużo się nauczyłem. ------------------- BestGame.pl - Sklep z grami Odpowiedz Link
mir123bych Re: AdWordsy a sklep internetowy 26.02.09, 21:04 właśnie szukając rzeczy do nauki widziałem ten kurs, ale nie mam czasu an czytanie i wątpie zeby gosc na maile odpisywał jak bede mial pytania :/ a pomoc googlowa ani razu mi nie odpisala, kaza czekac w kolko :/ ale za to umiescili na swojej stronie projekt szkoleniowy i znalazlem za 260 szkolenie z edwordsow linkisponsorowane.edu.pl/ ciekawe czy dzieki podstawowewmu szkoelniu moge sie tyle nauczyc... ale i tak bez czasu poswieconego na nauke nic nie osiagne... lepsze to jednak od placenia prowizji agencji.... tacy sie raz nauczyli i teraz zeruja... Odpowiedz Link
aga.pier Re: AdWordsy a sklep internetowy 01.03.09, 08:59 ja jestem z reklamy w google bardzo zadowolona i będę z niej korzystać dopóki pan zajmujący się obsługą sklepu nie wypozycjonuje go na właściwą pozycję :) Na początku skorzystałam z miesięcznej reklamy na odpowiednim forum i moim zdaniem nie spełniła swojej roli tak jak google. Wiem ze statystyk ile wejść jest z googli, to jest dobra forma :-) Odpowiedz Link
sportbook.pl Re: AdWordsy a sklep internetowy 23.08.10, 18:41 mir123bych napisał: lepsze to jednak od placenia prowizji agencji.... tacy sie raz nauczyli i teraz > zeruja. Nie można tak pisać. Zarabiają na życie i tyle Odpowiedz Link
pluteq Re: AdWordsy a sklep internetowy 03.06.09, 12:34 To zależy - jaka branża, jaką masz marże. Kiedyś napisałem coś takiego, co może Ci się przydać: plutecki.net/2009/01/do-kiedy-warto-inwestowac-w-e-marketing/ Generalnie musisz puścić kampanie próbną adwords, zobaczyć ile płacisz za wejście, jaką masz konwersje z adwords, dzięki temu będziesz znać koszt jednej transakcji. Jeśli jest niższy niż marża, to się opłaca. Warto przy tym pamiętać, iż koszt kampani testowej będzie nieco wyższy niż finalnej + że wiele zależy od umiejętności (CTR, landing pages): www.netarch.com.pl/blog/koszty-kampanii-adwords-a-quality-score/ Współczynnik konwersji jest zależny od natomiast od układu graficznego, prostoty, niezawodności, cen itd www.netarch.com.pl/blog/efekty-zmian-na-wwwaptekagalenpl/ Tak więc prostej odpowiedzi nie ma, ale masz trochę wskazówek :) Odpowiedz Link
marcin_dondelewski Re: AdWordsy a sklep internetowy 25.08.09, 21:27 >Czy można za pomocą AdWordsów znaleźć się na pierwszej stronie >wyszukiwarki? właśnie zaletą reklamy adwords jest to że masz swoją reklamę na pierwszej stronie u góry. > Ile trzeba kasy żeby zacząć się wyświetlać? to zależy jakie słowa kluczowe wybierzesz a można wybrać naprawdę złe słowa. Polecam słowa bardziej konkretne a nie ogólne. Także bardzo dużo zależy od twojej grupy docelowej. Musisz sobie zadac pytanie, kogo chcesz przyciągnąć do swojego sklepu ? ------------------- pozdrawiam Marcin Dondelewski www.praktycznyebiznes.pl/a.html Odpowiedz Link
marzena_72 Re: AdWordsy a sklep internetowy 26.08.09, 21:24 Kampanie w googlach adwords moga byc kosztowne jak nie wybierzesz dobrze słów kluczowych czasu wyswietlania reklamy. itd. najlepiej jak ktos to zrobi za Ciebie i za darmo ja mam tutaj sklep i oni to za mnie robią :)sklep internetowy Pozdrawiam Odpowiedz Link
kompman_54 Re: AdWordsy a sklep internetowy 28.03.10, 20:13 Kolego początkowo przez 3 miesiące się opłaca i pod warunkiem, że w tym czasie zlecisz jej pozycjonowanie. Dzięki temu dasz niezły dopalacz dla strony na start. Jeszcze jeden warunek jest taki, że kampania nie może kosztować mniej niż 20 tyś na miesiąc i musi być zrobiona całą na Polskę. Bo inaczej nie ma sensu jej robić. Piszę z doświadczenia. Jeśli szukasz firmy pozycjonującej to napisz na e-mail biruo@alfakomp.pl , na pewno coś ci doradzimy. Odpowiedz Link
polaa7 Re: AdWordsy a sklep internetowy 10.10.10, 11:38 Zastanawiam się czy kampania AdWords z budżetem określonym w granicach 200-300zł/ na miesiąc się w ogóle opłaca? Małe, początkujące firmy często nie mogą sobie pozwolić na większą kampanię ale czy niskie budżety mogą przynieść jakieś wymierne korzyści? Odpowiedz Link