Dodaj do ulubionych

Kłopoty finasowe, kredyt konsolidacyjny

10.09.02, 10:53
Niestety stało się wpadłem z głupoty w kłopoty finasowe, jestem zadłużony w
różnych bankach na ok. 40 tys. złotych. Spłata tych kredytów pochłania ponad
połowę mojej pensji (grubo ponad 2000 złotych) Jakoś pływam na powierzchni z
trudem i spłacam nawet regularnie, ale po zapalaceniu rachunków prawie nic mi
nie zostaje. Wiarygodności kredytowej nie mam żadnej obecnie. Dlaczego w
naszym kraju nie ma kredytów konsolidacyjnych? Gdybym wziął teraz kredyt na
40 tys. powiedzmy na 6 lat, spłacał bym spokojnie po ok. 1000 miesięcznie
(mniej niż połowę). Taki kredyt byłby znacznie pewniejszy do spłacenia dla
banku niż moja obecna sytuacja
Obserwuj wątek
    • profos Re: Kłopoty finasowe, kredyt konsolidacyjny 19.09.02, 12:21
      taki kredyt udzielany jest w multibanku w ramach planu finansowego
      ale związany jest z ustanowieniem hipoteki na twojej nieruchomosci

pzdr
      • Gość: ania Re: Kłopoty finasowe, kredyt konsolidacyjny IP: *.bphpbk.pl 22.02.03, 18:43
        BPHPBK ma fajny kredyt konsolidacyjny
    • Gość: piotr Re: Kłopoty finasowe, kredyt konsolidacyjny IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 20.09.02, 13:27
      wspolczuje Ci sam mam juz nieco przytlumione aczkowlwiek nader powazne klopoty
      z moimi finansami , ale co do proponowanego kredytu hipotecznego w Multibanku
      typu multiplan to raczej malo prawdopodobne zeby chcieli o tym rozmawiac
      poniewaz mam tam konto na dzialalnosc gospodarcza multikonto biznes - cos
      takiego i wiem ze aby otrzymac multiplan nalezy sie wykazac nie mala zdolnoscia
      kredytowa , jesli chcesz podaj swoj adres email to moze cos uda mi sie doradzic
      na ile zdazylem sie zorientowac w tym balaganie jaki panuje w bankach i
      zupelnej rozbieznosci w tym co pisza a rzeczywistoscia z jaka sie spotkalem

pozdrawiam piotr
      • profos Re: Kłopoty finasowe, kredyt konsolidacyjny 23.09.02, 07:40
        Piotrze

mam do ci ebie prosbę, czy mógłbyś mi napisać cos wiecej o multibanku, swoje
        zdanie na temat tej instytucji oparłem na opisie produktu,
        czy warto tam prowadzic rachunek? dziekuję z góry

• Gość: piotr Re: Kłopoty finasowe, kredyt konsolidacyjny IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 23.09.02, 11:10
          Nie wiem co Ciebie interesuje , mam tam konto typu biznes dla dzialalnosci
          gospodarczej zalozylem je jeszcze w czasie gdzie prowadzienie kosztowalo 1 zl
          obecnie kosztuje hyba 8 albo 9 zl za to przelewy kosztuja tylko 50 gr i to jest
          plus w stosunku do innych bankow,

jesli chodzi o kredyty to odzielna historia , ale to zalezy od ktorej strony
          sie przyjzec - na razie nie maja wlasnej placowki w rzeszowie to tez dla mnie
          jest on wirtualny ale ponoc niedlugo maja otworzyc wiecej na temat tego banku
          moge ci opisac na privie podaj swoje mail to przekaze ci wiecej info..
          pozdrawiam

• profos multibank 23.09.02, 11:56
            interesuje mnie poziom świadczonych usług
            a konto osobiste, chciałem wiedzieć czy nie mam tam takich numerów jak w citi

dzieki z góry
            profos@gazeta.pl
            • Gość: marek Re: multibank IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 31.01.03, 09:20
              Co do poziomu świadczonych uslug w Multibanku - mam tamn konto priv. i
              biznesowe. Powiem szczerze, ze bardzo mis ie to podoba.jestem tam prawie od
              roku i jeszcze nigdy nie mialem nawet powodu, by zaklac na nich (naprawde).
              Fakt, ze ksiegowania sa standartowe, ale pieniadze sa natychmiast on-line, a
              nie jak w wiekszosci innych bankow - dostepne w bankomatach nazajutrz
              popoludniu.
              Swobodny dostep, jesli ktos ma internet oczywiscie - nie narzekam. Prowadzenie
              rachunku osobistego nie drozsze niz w innych bankach po przeliczeniu roznych
              rzeczy.
              Co do kredytow to sie nie orientuje gdyz nie korzystam. wiem ze trzeba spelnic
              warunki na zdolnosc (na biezaco ZUS, US, PITY, niezaleganie) zeby starac sie o
              cokolwiek.
              mialem konto juz w pekao sa, millenium, lukasie - multibank jednak jest chyba
              najwygodniejszy i najbardzeij profesjonalny, a skaczace cisnienie w
              polgodzinnej kolejce do okienka nie ma tu racji bytu na szczescie.
              pozdrawiam

ps. rozwieje ewentualne podejrzenia: nie pracuje w multibanku! :)
    • Gość: Wujek Dobra Rada Re: Kłopoty finasowe, kredyt konsolidacyjny IP: *.lodz.mm.pl 30.01.03, 17:48
      Chcesz kredyt konsolidacyjny? Jest w GE Banku Mieszkaniowym www.gebm.pl - sprawd� warunki w sieci lub zadzwoń. Na pewno miesięcznie oszczędzisz trchę kasy.
      • Gość: wan Re: Kłopoty finasowe, kredyt konsolidacyjny IP: 213.17.147.* 01.02.03, 08:14
        Ostrzegam przed GM Bank Mieszkaniowy. Bank stosunkowo drogi np. pożyczka
        hipoteczna walutowa 9,9%.Najgorsze to czas rozpatrzenia wniosku, brak
        elastyczności, życzliwości etc. - kontakt z klientem na poziomie mniej niż
        zero. Pomimo nazwy kredyt konsolidacyjny - traktowanie klienta jako
        niewiarygodnego od samego początku. Już w trakcie rozpatrzenia wniosku
        zrezygnowałem, ze względu na zbyt długą analizę i sprawdzanie. W mBanku - 6dni
        w GE po 30 dnich były ciągle nowe "zapytania".
        Jeżeli już to tylko mBank lub PKO BP
        Nie daj się złapać na nazwę "konsolidacyjny". To tylko chwyt reklamowy. Zasada
        w GE Bank Mieszkaniowy złapać klienta, aby przez pierwsze trzy lata jak
        najwięcej "wydusić" odsetek. Szczególnie denny jest oddział w Łodzi.
      • Gość: wan Ostrzegam przed GM Bank Mieszkaniowy. IP: 213.17.147.* 01.02.03, 08:16
        Ostrzegam przed GM Bank Mieszkaniowy. Bank stosunkowo drogi np. pożyczka
        hipoteczna walutowa 9,9%.Najgorsze to czas rozpatrzenia wniosku, brak
        elastyczności, życzliwości etc. - kontakt z klientem na poziomie mniej niż
        zero. Pomimo nazwy kredyt konsolidacyjny - traktowanie klienta jako
        niewiarygodnego od samego początku. Już w trakcie rozpatrzenia wniosku
        zrezygnowałem, ze względu na zbyt długą analizę i sprawdzanie. W mBanku - 6dni
        w GE po 30 dnich były ciągle nowe "zapytania".
        Jeżeli już to tylko mBank lub PKO BP
        Nie daj się złapać na nazwę "konsolidacyjny". To tylko chwyt reklamowy. Zasada
        w GE Bank Mieszkaniowy złapać klienta, aby przez pierwsze trzy lata jak
        najwięcej "wydusić" odsetek. Szczególnie denny jest oddział w Łodzi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka