Dodaj do ulubionych

citibank - UWAGA!!!

IP: *.pkp.com.pl / *.tktelekom.pl 03.11.05, 11:27
Chciałbym przestrzec wszyskich przed Citibank Handlowy. Dosłownie naciągacze kasy, proszę nie łudzić się gdy przedstawiciel handlowy bedzie obiecywał 0 zł za kartę płatniczą, że wszystko się opłaci, nic nie koszyuje itp. Tymczasem została pobrana kwota za uzywanie karty, kwota za pakiet bezpieczeństwa, kwota miesięczna za kredyty. Zrobiłem jeden zakup i jeden przelew rachunku i 50 zł do tyłu, ale nauczyło mnie to, że podstawą jest dokładnie czytanie umów choć i tak nie mam pewności do ksera umowy czy mój podpis jest moim podpisem. :)))
Obserwuj wątek
    • Gość: gościu2 Re: citibank - UWAGA!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.05, 17:19
      To nie wiesz gościu jaki masz podpis???
    • Gość: Tomek Re: citibank - UWAGA!!! IP: *.chello.pl 03.11.05, 17:58
      Witaj
      choc nie znam sprawy ze szczególami to jednak wydaje mi sie to mocno
      przesadzone. Czesto klient niezadowolony z obsługi zarzuca bankom ze go
      oszukaly. One tymczasem wykorzystuja niewiedze ludzka a nie oszukują. Nie mówia
      calej prawdy a tylko to co klient chce uslyszec i przedstawiaja najlepsze
      strony oferty. Wszytko wychodzi w praniu.
      Trzeba czytać warunki, regulaminy i to co jest mała *
      Karta kredytowa moze byc ale po spelnieniu pewnych warunkow, a ze naliczaja
      dodatkowe opalty to normalne to jest w regulaminie, pakiet bezpieczenstwa
      naliczaja zawsze w miesiacy w ktorym dokonujesz platnosci a credit shield
      trzeba zrezygnowac bo naliczaja dodatkowe procenty od zadłużenia.
      Polecam lekturę: Jak wybrać karte kredytową i na co zwrócić uwagę przy wyborze,
      www.finanseosobiste.pl//content/view/87/33/
      ps. jesli masz watpliwosci co do podpisu to sprawdz dobrze a pozniej skladaj
      reklamacje. Ale przeciez wystepujesz o karte samodzielnie i nikt za Ciebie
      niczego nie podpisze - tak przynajmniej być powinno.
      Niewiedza nie jest grzechem - ale moze sporo kosztować, a banki nie oszukuja
      tylko wykorzystuja niewiedze i latwowierność klientów. Taka ich rola, musza
      walczyć o rynek , a agenci musza sprzedawac bo ich ciśnie kierownik a
      kierownika zarzad. Zysk sie liczy przede wszystkim.
      Pozdrawiam i spokojnych decyzji na przyszłość.
      Tomek
      www.finanseosobiste.pl
      • Gość: Robert Re: citibank - UWAGA!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.05, 18:52
        tez mialem podobny problem - skasowali mnie 50 zl , okazalo sie ze nie wplacilem
        pierwszej oplaty rocznej 30 zl kara za brak wplaty ...;] , przedstawicielka
        ktora wkrecila mnie w citybank powiedziala ze wystarczy ze zrobie pierwsze
        zakupy i oplata zostanie mi zwrocona , niestety tak sie nie nie stalo i
        skasowali mnie 50 zl , zadzwonilem na infolinie zlozylem reklamacje i zwrcono mi
        owe 50 zl :)
      • Gość: zzz Re: citibank - UWAGA!!! IP: *.malbork.mm.pl 03.11.05, 23:57
        Przesadzone czy nie, powiem, że miałem podobny przypadek. Wykorzystują niewiedzę ale takze oszukują. Bo jeśli zakup na kartę ma sie odbywać na zasadzie "tak jakbym pożyczył pieniadze od kolegi i dokonał zakupów ponosząc ZERO kosztów" a później okazuje sie, że jest pobrana kwota to jest to perfidne oszustwo. Bank, który wykorzystuje niewiedzę ludzką (w tym przypadku oszustwo) traci w oczach klientów i jest to dobry sposób ale na krótka metę. Jak widać sprawa się nagłasnia a ludzie to czytają, a klienci odpadają ponieważ tracą zaufanie a w dzisiejszych czasach jest ciężko komuś zaufać. Ja np. mam pretensje do samego siebie, umowy trzeba czytać i z tym się zgadzam a agenci?...walczą o rynek?...tak jak pisałem wyżej... nie na długo. Dzisiaj już wiem, że pieniędzy nikt nam za darmo nie da a kredyty 0% mozna sobie wsadzić między bajki. Pakiety ubezpieczeniowe i prowizje to nadrobia.
        Pozdrawiam i polecem doszkalanie agentów w dziedzinie uczciwości. To naprawdę jest bardziej opłacalne przyszłościowo.
        • kajmann Re: citibank - UWAGA!!! 12.11.05, 02:38
          > Niewiedza nie jest grzechem - ale moze sporo kosztować, a banki nie oszukuja
          tylko wykorzystuja niewiedze i latwowierność klientów. Taka ich rola, musza
          walczyć o rynek ,a agenci musza sprzedawac bo ich ciśnie kierownik a kierownika
          zarzad. Zysk sie liczy przede wszystkim.Pozdrawiam i spokojnych decyzji na
          przyszłość.Tomek<

Nie zgadzam się z tym co piszesz. Trzeba upubliczniać i piętnować takie
          poczynania a niekiwać przyzwalająco głową że >taka już ich rola, muszą walczyć
          o rynek...< To dotyczy nie tylko banków ale wszystkich dziedzin życia gdzie
          dla mamony nie ma tamy przed manipulacją.
          Ostatnio czytałem , że firma produkująca lek p/gorączkowy dla dzieci dla
          zwiększenia sprzedaży siegnęła po reklamę "której niezwykle istotnym elementem
          było wywołanie pozytywnej reakcji emocjonalnej matek co osiągnięto
          wykorzystując obraz dzieci przebranych za zwierzątka symbolizujące różne
          dolegliwości..."

>Przesadzone czy nie, powiem, że miałem podobny przypadek. Wykorzystują
          niewiedzę ale takze oszukują. Bo jeśli zakup na kartę ma sie odbywać na
          zasadzie "tak jakbym pożyczył pieniadze od kolegi i dokonał zakupów ponosząc
          ZERO kosztów" a później okazuje sie, że jest pobrana kwota to jest to perfidne
          oszustwo. Bank, który wykorzystuje niewiedzę ludzką (w tym przypadku oszustwo)
          traci w oczach klientów i jest to dobry sposób ale na krótka metę. Jak widać
          sprawa się nagłasnia a ludzie to czytają, a klienci odpadają ponieważ tracą
          zaufanie a w dzisiejszych czasach jest ciężko komuś zaufać.<

Popieram demaskowanie wciskania kitu, niedopowiadania, jednym słowem do
          narażania ludzi na niechciane i nieuświadomione straty.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka