Dodaj do ulubionych

Płyta na PIT-a

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 22:17
przegapiłem - niestety. będzie powtórka? a może bedzie można ściągnąć ten
program z gazeta.pl? rok temu właśnie ściągnęłem.
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Krzysiek Re: Płyta na PIT-a IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 02.03.06, 08:06
      Proszę dajcie na stronkę.
      • Gość: Fugencja Re: Płyta na PIT-a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 22:43
        Mam prośbe do wszystkich twórców programów. Mam kilkanaście PIT-ów, bo pracuję
        na umowy o dzieło. NIE ZNALAZŁAM programu, który mógłby je zsumować. skoro musze
        to robic ręcznie. po co mi program, tych kilka działań arytmetyczneych w tym
        samym czsie wykonam na kalkulatorze.
        Wiem, że za darmo daje się minimum, a jak ktoś ma wymaganie to niech płaci...
        A może ktoś zna taki program? Chętnie z niego skorzytam.
        Pozdrawiam wszystkich i mogę pomóc jeśli ktoś ma problemy z wypełnieniem PIT
    • Gość: ola Re: Płyta na PIT-a IP: *.chello.pl 02.03.06, 09:05
      Czy mi sie wydaje, czy jest błąd w programie?
      Osoby oszczędzajace na kasie mieszkaniowej nie mają możliwości uwzględnienia w
      PIT-D (rubryka 53)odliczeń, które nie znalazły pokrycia w PODATKU za lata
      ubiegłe?
      Bardzo prosze o odpowiedź.
      olaieryk@wp.pl
      • Gość: Anna Re: Płyta na PIT-a IP: *.chello.pl 03.03.06, 00:24
        No właśnie, w programie jest błąd!!
        Bez sendu -jeśli nie ma tego jak wpisać, to wszystkieodpisy trzeba wypełnić
        ręcznie!
    • Gość: Michał Re: Płyta na PIT-a IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.06, 10:20
      Również przegapilem... Dziś już 2 marca... Czy będzie link na stronie?
    • Gość: Deuter Patetyczny opis IP: *.leon.com.pl 02.03.06, 10:49
      Odnoszę wrażenie że osoba pisząca komentarz do w/w programu była lekko
      nawiedzone... Pisze o tym programie, jakby to jeden z cudów świata (sic!)
    • Gość: ewa Re: Płyta na PIT-a IP: *.izacom.pl / *.izacom.pl 02.03.06, 19:23
      próbowałam ściągnąc program do rozliczania pit-ów niestety nie można wejśc na ta
      stronkę. Dlaczego
      • kuka9 Re: Płyta na PIT-a 02.03.06, 23:38
        ja ściągnęłam i nawet fajnie to wygląda, ale czy można gotoego już pita zapisac
        jako pdf-a i wydrukawać na innym kompie?
        • Gość: można Re: Płyta na PIT-a IP: 212.14.10.* 09.03.06, 22:11
          można, tylko trzeba mieć odpowiedni program np. PDFCreator - polecam świetnie
          działa z każdym programem, który ma opcję drukowania
    • Gość: misiek_pro Re: Płyta na PIT-a IP: *.uml.lodz.pl 03.03.06, 10:47
      Płyta PITY 2005 ma chyba więcej błędów! Nie dolicza dochodów z załącznika
      PIT/M, w związku z czym błędnie jest naliczony podatek!!!!
    • Gość: kamill Re: Płyta na PIT-a IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.06, 13:21
      płyta jest wydana beznadziejnie! W zeszłym roku wg niej rozliczałem pit37 a wtym
      ani rusz,wielka plama Gazety
    • Gość: Arek Błędne wyliczenia programu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.06, 11:34
      Witam!
      Korzystałem z odliczeń wydatków mieszkaniowych i zauważyłem, że mimo górnego
      limitu 6615 zł program zezwolił mi na odliczenie 19% z wyższej kwoty wydatków
      (9 500 zł) choć w formularzy PIT jest wyraźnie napisane o limicie.
      Czyżby wkradł się jakiś błąd, czy
      Przy uldze internetowej po wpisaniu wyższej kwoty wyskakuje okienko korekty do
      760 zł.
      Czy ktoś miał podobną sytuacje, czy jednak wszystko jest OK?
    • Gość: Fuchsana Re: Płyta na PIT-a IP: 82.139.41.* 05.03.06, 16:10
      Program niedopracowany na płycie! Wydruk poprzesuwany w stosunku do
      istniejących przecinków na formularzach. Mimo wykorzystania istniejącej korekty
      wydruku. US może się czepiać. Coś tu sknocono. Trzeba szybko poprawić tę
      usterkę. Pozdrawiam.
    • Gość: podatnik Re: Płyta na PIT-a IP: *.bzmw.gov.pl / *.um.warszawa.pl 07.03.06, 11:16
      kto chce niech sobie wejdzie i ściągnie inny -dobry programik z przykładowej
      strony
      pit.dobry.pl/
    • Gość: pb Re: Płyta na PIT-a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.06, 14:51
      Niestety proram ma błędy. Np mając docody z najmu rozliczanego ryczłtem program wypełnia PIT36 a powinien wypełniać PIT37.
    • ryckus Re: Płyta na PIT-a 08.03.06, 15:01
      Zawsze korzystam z Waszych programów na PIT-y . Za rok 2005 też już zrobiłem
      rozliczenie wg programu na płycie.Sama przyjemność! Szybko i sprawnie ! Chwała
      Wam za to ! Dziękuję !!!
    • agatak Re: Płyta na PIT-a 08.03.06, 16:48
      a czy ten program zadziala pod MacOS?
      bo umnie windowsa niet...
    • Gość: Petros program - a co z Linuksem ? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 08.03.06, 20:32
      Sądząc po rozszerzeniu .exe to program tylko pod Windowsy. A co z innymi
      systemami : Linux, Mac OS BSD Solaris ? Rozumiem że ich posiadacze nie musza
      płacić podatków
      • Gość: justine Re: program - a co z Linuksem ? IP: *.e-wro.net.pl 08.03.06, 21:42
        no właśnie! poza windowsem są jeszcze inne systemy! z przyjemnością wypełniłabym pita z pomocą
        jakiegoś programu, ale ponieważ nie mam windy tylko mac os, muszę się obejść smakiem. to śmieszne.
        • Gość: Killer Re: program - a co z Linuksem ? IP: 193.227.131.* 13.04.06, 08:46
          Nie jest śmieszne. Masz niszowy system to się nie dziw :P
          • Gość: desperado5 Re: program - a co z Linuksem ? IP: 82.160.69.* 13.04.06, 22:04
            Nie będę tutaj ani wychwalał linuxa (mimo że go używam) ani narzekał na
            windowsa....ale moim zdaniem każda szanująca się publikacja (mam na myśli
            program) powinna być dostępna dla każdego systemu operacyjnego. A "wypuszczanie"
            programu tylko dla jednej platformy wydaje się być praktyką
            monopolistyczną...Oby się to zmieniło.
            Pozdrawiam.
            • Gość: podatnik program na każdy system IP: *.koko / *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.06, 14:35
              program można napisać, by działał w każdej przeglądarce. Na końcu wygeneruje ładny PDF do wydrukowania. Ale takiego programu nie można by wtedy dołączyć do żadnej płytki ;)

Na dobrą sprawę, taki program (stronę www) do wypełniania PITów powinno wypuścić Ministerstwo Finansów. Może te tasiemce w skarbówkach przed 1 maja byłyby wtedy mniejsze...
    • Gość: jepy Re: Płyta na PIT-a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.06, 21:07
      Bardzo dobry progra. Nie lubię błądzenia po rubrykach!!!- zresztą po co kiedy
      można to załatwić tak zrobionym programem. Brawo!!!!!!
      Wielkie dzięki, za ten i poprzedni rok
      • Gość: Rybinka Re: Do dupy z takim programem IP: *.chello.pl 10.03.06, 08:57
        Do dupy z takim programem, ktory dziala tylko na windows. Zdaja sie, ze tak
        wlasnie dziala napedzanie kabzy bilowi. Wydaje sie programy exe, a ludzie musza
        kupowac widows.
        No coz, jesli nie ma alternatywy to moze w koncu po prostu jakis windows ukradne
        :-) tzn. przegram sobie - pare minut roboty i juz mozna odpalic program
        sponsorowany przez gw
    • Gość: rakieta Re: Płyta na PIT-a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 10:48
      nic lepszego mi się nie przydażyło odkąd WYBORCZA stworzyła płytę do rozliczania
      piękna sprawazero stresu przy rozliczaniu, polecam wszystkim,dlatego często
      kupuję gazetkę - w dowód wdzięczności
    • Gość: Zadowolony podatni Re: Płyta na PIT-a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 12:10
      Program Rewelacja. Probowałem innego ale widok formularza na ekranie nie
      zacheca w dalszym ciągu do wypisywania i uważnego czytania co, gdzie wpisać.Nie
      to co tu. Chwila zastanowienia parę wpisów i juz można oddać gotowy
      druk.Korzystałem z tego programu w roku ubiegłym, korzystałem w tym i mam
      nadzieje na możliwość skorzystania za rok.Dziękuje.
    • Gość: juz mam odsc Re: Płyta na PIT-a IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.06, 14:29
      za kazdym razem kiedy usiłuje sciagnac ten badziew zatrzymuje sie na 70% co uniemozliwia mi całkowite pobranie programu. co robic? czy ktos z szczesliwcow ktorym udało sie pobrac cały program mogłby mi go wysłac? chociazby przez www.yourfilehost.com ? za pomoc z gory dziekuje
    • Gość: darek Re: Płyta na PIT-a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.06, 18:12
      rok temu skorzystałem z Waszej płyty , czy w tym roku można jakoś importować
      dane z ubiegłorocznej - np. nip, imię , nazwisko , adres
    • noam Program z ubiegłego roku - kto ma?! 23.03.06, 18:53
      Błagam, muszę skorygować PIT-a, a nie mam programu... :(
      • Gość: sabinka Re: Program z ubiegłego roku - kto ma?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.06, 10:49
        Program naliczył mi 1000 zł zwrotu, a księgowa 2700 - to jest wszym zdaniem
        dobry program? Wątpię. Do kitu. Do kosza. Won.
    • Gość: William Re: Płyta na PIT-a IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.03.06, 22:28
      Program niezły, brakuje mu jednak opcji pobierania danych podatnika z zapisanych kopii(w formie pliku *.dpit)zeznań z lat ubiegłych.Najlepszy w tym względzie jest program Jupiter (www.elfin.pl),niestety płatny.Autorzy programu "Pity..." mogliby w przyszłym roku odpowiednio zmodyfikować program.Znacznie zwiększyło by to wygodę wypełniania formularzy i uczyniło z tego programu nr 1(oczywiście utrzymując darmowość programu)
      Pozdrawiam
      • Gość: nowy Re: Płyta na PIT-a IP: *.de.ibm.com 12.04.06, 11:24
        Gazeta osmiesza się promując taki program.
        Ma błedy (np wybiera PIT36 gdy rozliczalismy najem ryczaltem a mamy oprócz tego
        tylko zarobki z etatu-wtedy winien byc wypelniany PIT37, tak mi powiedziali w
        US) i nie zapamietuje danych osobowych.
        W zeszłym roku ten sam błąd i nic sie nie zmieniło.
    • Gość: raz Re: Płyta na PIT-a IP: *.toya.net.pl 26.03.06, 21:45
      Kolejny błąd: po odczytaniu danych z wcześniej zapisanego pliku (ale nie tylko
      w tej sytuacji) program nieprawidłowo pokazuje kwoty wpisywane w sumatory
      zwiększając ich wartość 100-krotnie :(((((
      Szkoda.
    • crede Re: Płyta na PIT-a 27.03.06, 13:26
      są strony, na których można znaleźć programiki do tego służące. są nawet
      e,rozbudowane wersje z przykładami, ja już mam, choć jeszcze nie próbowałem się
      rozliczać. ale podobno dziecinnie proste:
      www.tutej.pl/cms.php?i=6275
      • tolba Re: Płyta na PIT-a 27.03.06, 22:13
        Hm, chyba jakiś niekumaty jestem :-( Jak w tym programie wypełnić odliczenie za
        fundusz remontowy w PIT/D? Jakoś nie mogę doprowadzić do wypełnienia pozycji
        46, 49, 51, 52.
        • Gość: Gosia Re: Płyta na PIT-a IP: *.acn.waw.pl 06.04.06, 11:27
          A czy mozna jakos zapisac formularze i je wydrukowac gdzies indziej niz sie
          wypelnialo? Bo ja drukarki w domu nie mam......
        • Gość: mb Re: Płyta na PIT-a IP: *.mantykora.net 14.04.06, 13:09
          Ja tez niekumata w tym względzie: nie wiem jak doprowadzić do wypełnienia pozycji 53 z PIT/D. O inne rubryki program pyta.
    • Gość: macuser Re: Płyta na PIT-a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 12:40
      macie piekne zdjecie macintosha, które reklamuje wasz program, ale sam program użytkownikom
      maców jest psu na budę. niepoważna taka dyskryminacja.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka