colasz23 22.04.06, 22:48 W co zaiwestowania mam 25 tys,chciałbym ję wcoś zaiwestowac,zalęży mi na czyms pewnym,może jakas lokata,o stałym oprocęntowaniu,albo fundusz pęwny Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czuk1 Re: W co inwestowac 23.04.06, 18:50 W fundusze inwestycyjne - stabilnego wzrostu lub zrównoważony lub akcji. W Towarzystwie Funduszy Inwestycyjnym (np.Arka) uzyskującym najlepsze efekty. m Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: W co inwestowac IP: *.crowley.pl 24.04.06, 09:06 Witaj jak pewny zysk to lokata lub obligacje, ale dla 3-5% szkoda zachodu skoro chcesz odczuć korzyści, - pewnych funduszy nie ma, ale warto kupić albo ze 3 rózne, albo w fundusz funduszy, który inwestuje w kilka funduszy. Nie lokuj wszystkiego w ARKE choć ma dobra passe nie znaczy to ze za rok bedzie tak samo. Dywersyfikacja to podstawa, nie wiem jakie masz doświadczenie w lokowaniu ale moze warto zainteresowac się akcjami. Delikatnie z 5 tys na to przeznaczyć. Ale to Twoja decyzja. Duzo o inwestowaniu poczytasz tutaj Pozdrawiam Tomasz Bar www.finanseosobiste.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
viking73 Re: W co inwestowac 24.04.06, 12:51 A jeśli w fundusze, to poczytaj jakie są różnice między funduszami stabilnego wzrostu, zrównoważonymi i akcji. To bardzo cenna wiedza, jeśli zamierzasz powierzyć im pieniądze. W końcu sam odpowiadzasz za swoje pieniądze. I pamiętaj: inwestycje w fundusze inwestycyjne nie sa objęte gwarancjami bankowymi ani żadnymi innymi gwarancjami. Nie odczytuj tego postu jako próby zniechęcenia Cię do lokowania w fundusze. Sam włożyłem środki w cztery różne fundusze (dwa stabilnego wzrostu i dwa zrównoważone) i nie narzekam. Ale miej świadomość, w co lokujesz i na jakiej zasadzie to działa. Odpowiedz Link Zgłoś
viking73 Re: W co inwestowac 24.04.06, 14:05 Pogłębić swoją wiedzę możesz także tu: www.waluty.com.pl/section.php?id=34 Odpowiedz Link Zgłoś