Dodaj do ulubionych

Mam 30 tys. - co poradzicie?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 01:41
Chcialabym zainwestowac te pieniadze.
Najwazniejszym priorytetem jest jednak brak ryzyka (albo jak najmniejsze).
Moglabym wlozyc gdzies te pieniadze na ok 4-5 lat. Czy obligacje panstwowe sa
dobrym pomyslem? A moze poradzicie mi cos innego?
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: MK Re: Mam 30 tys. - co poradzicie? IP: *.gprspla.plusgsm.pl 28.05.06, 00:47
      najlepiej kup działkę i rozpocznij budowę ja dam drugie 30 i zarobimy 50(-:
      • anna-dark Działka za 30 - to dealer jakiś ??? 28.05.06, 01:00
        Działka za 30 - to dealer jakiś ???

Gość portalu: MK napisał(a):

> najlepiej kup działkę i rozpocznij budowę ja dam drugie 30 i zarobimy 50(-:
    • Gość: Gosik Re: Mam 30 tys. - co poradzicie? IP: 83.238.15.* 30.05.06, 09:06
      Potraktuj to jako wkład własny, weź kredyt i kup mieszkanie dla siebie (zamiana
      na większe i stare sprzedasz) lub na wynajem
    • rozaniec1 Re: Mam 30 tys. - co poradzicie? 01.06.06, 16:47
      teraz nie opłaca siekupować obligacji ich rentowność drastycznie spada. jeżeli
      nie lubisz ryzykoa to lokata lub jakiś fundusz pieniężny zyski ok 4-5% rocznie
    • Gość: $ Re: Mam 30 tys. - co poradzicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 20:11
      Brak ryzyka brak zysku- czyli lokata w SKOK.
      Gdybym mial wolne 30k kupilbym sobie na osiedlu 2 garaze i wynajmowal za 100 zl
      miesiecznie. U mnie samochodow gwaltownie przybywa, a garazy nie, wiec cena
      rosnie co roku o parenascie/paredziesiat %.
      • antidotumm Re: Mam 30 tys. - co poradzicie? 09.06.06, 12:34
        Bardzo dobry pomysl! Minimalnie za wynajem garazu masz 150 zl/mies= za 2 garaze
        3600 rocznie= 12% rocznie bez ryzyka.

Gość portalu: $ napisał(a):

>
        > Gdybym mial wolne 30k kupilbym sobie na osiedlu 2 garaze i wynajmowal za 100 zl
        > miesiecznie. U mnie samochodow gwaltownie przybywa, a garazy nie, wiec cena
        > rosnie co roku o parenascie/paredziesiat %.
    • art_68 Re: Mam 30 tys. - co poradzicie? 08.06.06, 08:51
      Przy inwestycji na 4-5 lat mozesz je ulokowac w funuszach inwestycyjnych, np
      stabilnego wzrostu. Ktore maja srednie ryzyko inwestycyjne a daja ok 30% zysku
      przy inwestycji 3 letniej.
      Pozdrawiam
      Art
      • Gość: cx Potwierdzam ! tylko Fundusz stablinego wzrostu. IP: *.multicon.pl / *.multicon.pl 08.06.06, 16:53
        Tylko Fundusz stablinegho wzrostu !

W 3 lata zyskasz okolo 90% bardzo bezpiecznego zysku !
        Znacznie bardziej dochodowe niz obligacje, znacznie bezpieczniejsze niz obligacje akcji !
      • Gość: maria Re: Mam 30 tys. - co poradzicie? IP: *.dyn.optonline.net 08.06.06, 21:38
        Podaj dokladnie gdzie mozna dostac 30% rocznie Jestem gotowy dac 1 milion
        zlotych
        • Gość: maciek Re: Mam 30 tys. - co poradzicie? IP: *.net-81-220-11.versailles.rev.numericable.fr 08.06.06, 23:14
          Np fundusze w WBK. Sam zarobiłem od września 2005 22% w skali roku. Rewelacja!
        • 1for2 Re: Mam 30 tys. - co poradzicie? 24.07.06, 12:40
          oferta aktualna? Pozdrawiam
    • Gość: 30 tys to jest NIC Re: Mam 30 tys. - co poradzicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 15:49
      ja radze kupic tabletki nasenne za 50 zlotych i zazyc 30 naraz

przynajmniej nie bedziesz zadawac potem glupich pytan
      • Gość: FreakyMisfit Re: Mam 30 tys. - co poradzicie? IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 08.06.06, 16:34
        Dokładnie :) Bidulek myślał, że zaszaleje z tymi 30 kawałkami :)
    • bronislaw Re: Mam 30 tys. - co poradzicie? 08.06.06, 16:16
      Obstaw Niemcy, Argentyne i Szwecje w ich pierwszych meczach grupowych. Profity
      do odebrania juz w poniedzialek.
    • pozarski Re: Mam 30 tys. - co poradzicie? 08.06.06, 17:37
      Zainwestuj jako 1 rate na lot na ksiezyc.
      • Gość: emeryt Re: Mam 30 tys. - co poradzicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 17:42
        Kup sobie wielki plazmowy telewizor i dużo piwa, a potem ciesz się mundialem.

Albo kup samochód i zostań taksiarzem, jak Rysio Lubicz. Pokręcisz się po
        mieście i zawsze trochę grosza wpadnie.
    • Gość: Przemo bardzo chetnie przyjme je w prezencie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 18:10
      Mam 70 000 kredytu,wiec twoje 30 000 bardzo pomogloby mi w znacznym
      zmniejszeniu mojego zadluzenia.
      Moja rada (i sugestia zarazem) jest zatem nastepujaca:
      chetnie przyjme te 30 tys. w prezencie, za ktory
      z gory dziekuje.
      Jesli trzeba,to udostepnie nr konta.
    • earlyyears Re: Mam 30 tys. - co poradzicie? 08.06.06, 18:19
      jedz na wakacje i baluj brachu do upadlego.
    • szwabacha Re: Mam 30 tys. - co poradzicie? 08.06.06, 18:22
      przestań sie tym przejmować jedz na egzotyczną i drogą wycieczkę bo zyje sie
      raz. Ile zarobisz na tych 30tys? jedź do Chin albo Meksyku
    • kamerunek Re: Mam 30 tys. - co poradzicie? 08.06.06, 18:37
      zainwestuj w alkohol - jest najlepiej oprocentowany
    • Gość: vortex21 30 tys zł to daje jakieś ... IP: *.server.ntli.net 08.06.06, 18:38
      5200 funtów. Moja rada - jedź do UK, wynajmij mieszkanie i poszukaj jakiejś
      pracy (takiej na 2-3 miesiące). Wystarczy ci na jakieś do 3-4 miesięcy życia i
      opłaty mieszkania. W zalezności od twojej znajomości języka możesz np. zaciągnąć
      Personal Development Loan i zostać np CMSE (Microsoft Certified System Engener).
      Pomimo otrzymania kredyty jakieś 20% (około 1300 funtów) musisz wpłacić gotówką.
      Po 3-6 miesiącach studiowania dostaniesz pracę za jakieś 1500-2000 funtów
      miesięcznie w branży IT. Po 3-5 latach twój miesięczny dochód będzie 30 tys zł ;o)

Zatem, zamiast kupić 'rybę' kup 'sieć i statek'.

Pzdr.
    • Gość: Chang Re: Mam 30 tys. - co poradzicie? IP: *.ists.pl / *.ists.pl 08.06.06, 20:39
      kup jakis towar w chinach. za 10000$ kupisz 1/3 kontenera 12stopowego. z 10000
      zrobisz 20000 w 3 miesiace. pozdrawiam
    • Gość: hm Re: Mam 30 tys. - co poradzicie? IP: *.jmdi.pl 08.06.06, 21:48
      Napisz o swoim problemie na adres:

Zyta Gilowska
      ul.Świętokrzyska
      Warszawa

już tam będą wiedzieli co zrobić z takim burżujem.
    • kardynal_pacelli1 Re: Mam 30 tys. - co poradzicie? 08.06.06, 22:02
      mumin napisał(a):

> Chcialabym zainwestowac te pieniadze.
      > Najwazniejszym priorytetem jest jednak brak ryzyka (albo jak najmniejsze).
      > Moglabym wlozyc gdzies te pieniadze na ok 4-5 lat. Czy obligacje panstwowe sa
      > dobrym pomyslem? A moze poradzicie mi cos innego?
      > Pozdrawiam.

Obligacje są całkiem przyzwoite i bez ryzyka.Ale ta działka co jest poniżej tez
      nie jest bez sensu.Własność to własność,a ceny gruntów rosna i rosnąć będą.
      • Gość: mumin Re: Mam 30 tys. - co poradzicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 00:36
        Serdecznie dziekuje za normalne wypowiedzi.
        Dla mnie 30 tys. to jest duzo, nie interesuje mnie czy ktos uwaza ze to jest
        malo czy duzo, wiec darujcie sobie bezsensowne komentarze.
        Pozdrawiam i jeszcze raz dzieki za rady.
        • Gość: zergo512@yahoo.com Re: Mam 30 tys. - co poradzicie? IP: *.midsouth.biz.rr.com 09.06.06, 01:19
          Jesli interesuje Pana dochodowy i BEZPIECZNY zysk to perfekcyjnym rozwiazaniem
          bedzie fundusz inwestycyjny stabilnego wzrostu lub zrownowazony, ktore daja kolejno sredni dochod rzedu 40 oraz 80 procent w skali 3lat.

Jezeli tylko masz taka mozliwosc to sugerowalbym tego rodzaju inwestycje jako dlugoterminowe.

Przykladowo wybierajac fundusz zrownowazony z oprocentowaniem ~26% w skali roku (srednia ktora obliczylem na podstawie wynikow 10 najpopularniejszych funduszy w Polsce) wystarczy Panu "zaledwie" 14lat na uzbieranie okraglego MILIONA.

Po 14latach wyplaca pan 0.5 miliona i jedzie na wakacje, a te drugie pol miliona nadal na siebie pracuje - nawet przy zaledwie 13% zysku rocznie - powroci Pan do
          sumy miliona po zaledwie... 5 latach. :)

Mysle ze mozna przezyc za 0.5 miliona zl przez 5 lat - okolo 8.000 zl miesiecznie.

Pozdrawiam i zycze sukcesow ! :)

Jesli ma pan jakies Pytania to z checia poradze i pomoge:
          zergo512@yahoo.com
          • Gość: kot Re: Mam 30 tys. - co poradzicie? IP: *.eranet.pl 09.06.06, 07:40
            > Przykladowo wybierajac fundusz zrownowazony z oprocentowaniem ~26% w skali
            roku

Tyle ze teraz to fundusze będa przynosic straty i potrwa to kilka lat.
            Kupno działki? Dobre ale trzeba się na tym znać, a towar jest trudno
            zbywalny.
            • Gość: dss Re: Mam 30 tys. - co poradzicie? IP: *.multicon.pl / *.multicon.pl 11.06.06, 16:21
              Bredzisz !
              Stratne to aktualnie moga fyc fundusze inwestycyjne AKCJI -a ja mowie o funduszach stablinego wzrostu lub o zrownowazonych. Prosze sprawdz jaki jest "sklad" owych funduszy a zrozumiesz o czym mowie.
    • kszynka Re: Mam 30 tys. - co poradzicie? 09.06.06, 07:47
      mieszkanie, czyli wkład własny plus kredyt.
      (moje mieszkanie w ciągu roku od kupienia zyskało 30%!)
      :-)
    • cioccolato_bianco Re: Mam 30 tys. - co poradzicie? 09.06.06, 08:31
      antyki.
    • asmus1 Re: Mam 30 tys. - co poradzicie? 09.06.06, 08:51
      Ja kupilem za 7000 zl wozek do sprzedaży Hot-Dogów, znalazlem fajna
      lokalizacje. Za jakis czas kupile drugi wozek, daje prace paru osobom i z tego
      zyje. Wymagalo to duzego wysilku na poczatku ale teraz kreci sie samo. Wlozylem
      w to mniej niz 30 tys.

Powodzenia

Tomasz
    • lucky7pl Re: Mam 30 tys. - co poradzicie? 09.06.06, 09:04
      mogę się nimi zaopiekować, chcesz nr konta ? ;-)
      a tak na serio - wrzuć na fundusz stabilnego wzrostu.

Gość portalu: mumin napisał(a):

> Chcialabym zainwestowac te pieniadze.
      > Najwazniejszym priorytetem jest jednak brak ryzyka (albo jak najmniejsze).
      > Moglabym wlozyc gdzies te pieniadze na ok 4-5 lat. Czy obligacje panstwowe sa
      > dobrym pomyslem? A moze poradzicie mi cos innego?
      > Pozdrawiam.
    • Gość: sknera Re: Mam 30 tys. - co poradzicie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.06, 09:47
      kup garaż/e. I wynajmij
    • Gość: emti franchising IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.06.06, 10:28
      zrob rozeznanie w systemach franczyzowych i zainwestuj w jednostke, za 30 tys
      cos malego juz chyba otworzysz. Jesli zainwestujesz w dobry system, ryzyko
      bedzie bardzo niewielkie, wprawdzie na zyski trzeba bedzie poczekac pare lat,
      ale beda znacznie wyzsze niz lokata albo cos takiego. No i bedziesz sie mogl(a)
      sprawdzic jako przedsiebiorca :)informacje na temat systemow znajdziesz na
      www.franchising.info.pl
    • Gość: nikt Re: Mam 30 tys. - co poradzicie? IP: *.man.polbox.pl 09.06.06, 11:11
      Lepiej kup cos zonie, wez ja na wakacje, bo za ta kase to niewiele zdziałasz.
    • Gość: :O) Kup sobie pistolet i strzel sobie w kolano a potem IP: 170.65.192.* 09.06.06, 11:41
      Kup sobie pistolet i strzel sobie w kolano a potem a glowe.
      Pistolet nie powinien byc drogi... dwie kule do niego tez. Zostanie ci wiec
      troche kasy - zapisz je w spadku na cele charytatywne.

P.S. Do redakcji. Zastanawia mnie kto dobiera te fora i umieszcz je na glownej
      stronie... Czy nie mozna zastosowac tam cenzury 'zdrowego rozsadku'? Chyba ze
      brakuje go rowniez redakcji.
      • Gość: sprawiedliwiec Re: Kup sobie pistolet i strzel sobie w kolano a IP: *.netpower.pl 09.06.06, 12:05
        Rozdaj biednym - satysfakcja gwarantowana :D
      • Gość: mumin Re: Kup sobie pistolet i strzel sobie w kolano a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 12:34
        O co ci chodzi??!! Mam sie zastrzelic bo prosze o porade na tym forum?
        Chyba wlasnie po to jest to forum zeby osoby ktore sie znaja na inwestowaniu
        mogly doradzac innym.
        • Gość: lalus jak to zwykle jest-kilka sensownych propozycji a IP: *.ny325.east.verizon.net 09.06.06, 13:09
          potem glupie dogadywania!Nasz narod to jednak umie!Mi sie watek podoba bo sam
          mam podobny problem(tyle ze troche wiecej kasy).Pomysl z garazmi jest
          np.ciekawy.Ci co pisza jakies bzdury niech lepiej zatrzymaja je dla siebie:).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka