Dodaj do ulubionych

Broń Boże Santander consumer bank

29.05.06, 17:27
Uwaga na Santander konsumer bank,Ja już miałem podpisaną umowę kredytową,ale
coś Mnie podkusiło,żeby ją dokładnie przeczytać.Znalazłem kilka ,,kwiatków,,
pani mocno się wyginała,że nie ma na to wpływu,itd.Zrezygnowałem i tak
zmarnowałem 3 (trzy) miesiące załatwiania wszystkich formalności.
Obserwuj wątek
    • pikieta napisz co? 29.05.06, 19:57
      ale co komkretnie zarzucasz bo ja właśnie chce tam wziąć kredyt???
    • netter Re: Broń Boże Santander consumer bank 30.05.06, 21:16
      polecam konkurencje :)
      --
      W razie wątpliwości czekam na mail:
      doradca@Mieszkaniowy-Kredyt.pl
      Forum Kredyty Mieszkaniowe

Kredyt Mieszkaniowy :
      DomBank
      Bank Millennium
      PKO BP
      Bank BPH
      GE Money Bank
      BZ WBK
      Deutsche Bank
    • niunia78wroc Re: Broń Boże Santander consumer bank 13.06.06, 14:55
      Doktorku konkrety!!! O jakie kwiatki Ci chodzi? ja mam kredyt i na razie nie
      narzekam.
      • krolowa_margot76 Re: prosze o jakieś konkrety... 14.06.06, 13:13
        ...właśnie staram się o kredyt w tym banku i prosiłabym o bliższe
        informacje "za" i "przeciw"
      • viscum Re: Broń Boże Santander consumer bank 14.07.06, 12:12
        No właśnie, dlaczego nie? Co takiego w umowie wypisują? Zastanawiamy się nad
        kredytem w tym banku, orientowaliśmy się już co do zdolności kredytowej we
        frankach, co nas zaskoczyło to fakt, że taką zdolność uzyskaliśmy bez problemu
        właściwie, mimo że już było po 1 lipca;) W innych bankach zdolność kredytowa
        dochodzi do połowy kwoty, którą chcemy uzyskać. Pan przeprowadzający nam
        obliczenia nie potrafił albo nie chiał nam tego wyjaśnić;) Oprocentowanie
        kredytu przedstawił na jako 1,8 % +LIBOR. Co nam najbardziej nie pasowało: bank
        wymaga podpisania weksla, co dla mnie jest totalnym nieporozumieniem: skoro ma
        hipotekę, to po kiego grzyba mu weksel? Nawet jeśli jest to tylko ksero
        weksla... Tak więc jakiekolwiek uwagi na temat tego banku będą mile widziane;)
        Pozdrawiam
        • max19640904 Re: Broń Boże Santander consumer bank 16.07.06, 17:13
          3 razy brałam u nich kredyt ale na samochod i zawsze było ok-procedory
          uproszczone.Oczywiście spłacam raty w terminie.Miałam brać teraz kredyt na
          domek letniskowy-jako stały klient zniżka na prowizje,niskie raty.
    • verto Re: Broń Boże Santander consumer bank 10.08.06, 11:47
      Wziąłem u nich 2 kredyty hipoteczne - na 25 i 15 lat. Jeden w całości spłaciłem
      po roku, żadnych problemów nie było. Standardowe procedury (plus oczywiście
      sporo telefonów do pracowników banku - bo nie mogli przez trzy tygodnie znaleźć
      pieniędzy, które wpłaciłem tytułem spłaty kredytu. Trochę w tym i mojej winy, bo
      w tytule przelewu nie podałem numeru umowy kredytowej, więc pieniądze wrzucili
      na jakieś konto i czekali, a ja się wkurzałem.) Drugi zamierzam spłacić w
      niedługim czasie z innego kredytu, który zamierzam zaciągnąć w innym banku,
      dającym niższe oprocentowanie. Żadnych dodatkowych opłat nie było. Ale teraz nie
      dają dobrych warunków. Zaproponowali mi kredyt na budowę (poprzedni jest na
      działkę) w CHF na przeszło 3,5% z marżą 1,8%, gdzie w innym banku (GE) dostanę
      na 2,9% z marżą 1,2%. Brałem w Santander, bo jako stały klient nie ponosiłem
      opłat z tytułu prowizji od przyznania kredytu, wyceny działki i wcześniejszej
      spłaty.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka