Gość: Jola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.06, 00:40 Bardzo mnie interesują dwie sprawy-Czy jeżeli na konto prywatne wpłynie większa suma, to bank powiadamia Urząd Skarbowy? Lub może sam wezwać i pytać skąd jest przelew? Dzięki za odpowiedź! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
grail Re: wpłata a Urząd Podatkowy 14.06.06, 07:02 Gość portalu: Jola napisał(a): > Bardzo mnie interesują dwie sprawy-Czy jeżeli na konto prywatne wpłynie > większa suma, to bank powiadamia Urząd Skarbowy? Lub może sam wezwać i pytać > skąd jest przelew? Dzięki za odpowiedź! Interesuje mnie czy zauważyłaś, że istnieje coś takiego jak wyszukiwarka. Temat był wielokrotnie wałkowany na forum i za każdym razem odpowiedź była taka sama: N I E, banki samodzielnie nie przekazują informacji do Urzędu Skarbowego. Dopiero gdy zostanie wszczęte postępowanie karne, czy karnoskarbowe na wniosek uprawnionego organu bank ujawni dane objęte tajemnicą bankową Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: wpłata a Urząd Podatkowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.06, 08:49 Dzięki stokrotne, Grail! Skorzystałam wcześniej z wyszukiwarki, ale nie znalazłam odpowiedzi. Jeszcze raz dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
monte83 Re: wpłata a Urząd Podatkowy 17.06.06, 13:31 hm, ale jesli jest to kwota ponad 10 tys.euro to chyba us jest powiadamiany. Odpowiedz Link Zgłoś
jk Re: wpłata a Urząd Podatkowy 17.06.06, 14:30 monte83 napisał: > hm, ale jesli jest to kwota ponad 10 tys.euro to chyba us jest powiadamiany. Jeśli nie wiesz, to nie pisz. Mylą ci się kwoty, nie 10k, ale 15. I myli ci się odbiorca danych oraz forma przekazywania, bo wszystkie transakcje powyżej ww. kwoty są _rejestrowane_ i przekazywane do GIIFu. A do US jest jeszcze baaardzo długa droga. Dziennie to co najmniej tysiące transakcji. Odpowiedz Link Zgłoś