Dodaj do ulubionych

odlozyc 200zl/m-c

IP: 81.219.158.* 16.01.07, 18:06
witam
jestem w stanie (i taki mam zamiar ;)) odlozyc 200pln w miesiącu (nie powala,
wiem, ale jestem biednym studentem :))
planuje odkladac 3 lata (do czasu skonczenia studiow - mam nadzieje ze to
potrwa 3 lata ;))
da sie cos z tego zaoszczedzic? jaki jest %? ile uda mi sie zyskać? i GDZIE
moge tak odkladac kase?
pozdr.
Obserwuj wątek
    • wieslaw.tomczyk Re: odlozyc 200zl/m-c 17.01.07, 15:59
      Jeżeli na 5 lat to mam bardzo dobrą ofertę.
      tel: 501405111
    • Gość: ireneusz Re: odlozyc 200zl/m-c IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 17:52
      tabliczka mnozenia ci poiwe ze wiele nie zarobisz zakladajac nawet ogromne
      zyski to przy 200 zl czeka cie cienka kromka chleba:)

www.goldfinance.pl/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=0&Itemid=72
      • Gość: poloko Re: odlozyc 200zl/m-c IP: 87.204.12.* 18.01.07, 08:56
        wieslaw.tomczyk - swietnie ze masz super ofetre, to napisz cos o niej, dzwonic
        nie zamierzam gdy nie znam konkretów :)
        i pytanko - jak nazywa sie taka operacja oszczedzania (fundusz inwestycyjny?) i
        jakie banki to oferują?
        pozdr.
        • wieslaw.tomczyk Re: odlozyc 200zl/m-c 18.01.07, 13:59
          Gość portalu: poloko napisał(a):

> wieslaw.tomczyk - swietnie ze masz super ofetre, to napisz cos o niej,
          dzwonic
          > nie zamierzam gdy nie znam konkretów :)
          > i pytanko - jak nazywa sie taka operacja oszczedzania (fundusz inwestycyjny?)
          i
          >
          > jakie banki to oferują?
          > pozdr.
          Nie mówię że mam super oferę, ale jest dobra.
          ..a w banku to można co najwyżej przetrzymać pienądze. Banki nie są po to żeby
          zarabiać dla nas pieniądze, są nastawione na wyciąnięcie od nas pieniędzy.
          Jezeli chesz oszczędzać to najlepszym wyjściem jest progam systematycznego
          oszczędzania oparty właśnie na funduszach. Ryzyko zminimalizowane i pewność
          posiadania kapitału w przyszłości.
          ...i jak napisał tu ktoś - że czeka Cię kromka chleba. Powiem tak - lepiej
          odkładać nawet najmniejsze pieniądze i decydować o nich niż zdawać się na
          pazerne Państwo i przyszłości nie mieć nawet na kromkę chleba.
          ...ale my Polacy już chyba tak wolimy :(
    • Gość: pidżi Re: odlozyc 200zl/m-c IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.07, 12:49
      Proponuję zainwestować te pieniądze już dzisiaj, np. w naukę kolejnego języka
      obcego albo szlifowanie tego którego już się uczysz albo jeszcze jakieś inne
      umiejętności. Pilota wycieczek, spawacza, kosztorysanta, kucharza?
      • Gość: !!!!!! Re: odlozyc 200zl/m-c IP: 217.116.110.* 18.01.07, 12:51
        LEGIA WARSZAWA
        • Gość: poloko do wieslaw.tomczyk IP: 87.204.12.* 18.01.07, 15:45
          wieslaw.tomczyk - nie nastawiam sie na niewiadomo jakie zyski, ale po roku bede
          mial odlozone 2400, po 2 latach 4800, po 3latach 7200. tyle mialbym odkaldajac
          do skarbonki 200pln/miesiąc. ile więcej moge mieć odkladając w ten sposob na
          jakims funduszu?
          prosilbym o wytlumaczenie jak to wygląda bo nie mam o tym o tym zielonego
          pojecia :)
          pozdr.
          • wieslaw.tomczyk Re: do wieslaw.tomczyk 19.01.07, 13:10
            odezwij sie na mail gazety to przedstawie szczegoly.
    • Gość: kaska Re: odlozyc 200zl/m-c IP: *.wsiz.rzeszow.pl 21.01.07, 11:05
      Ja proponuję zainwestować w fundusze inwestycyjne, o których własnie
      wspomniałeś. Oczywiście, aby przygotować konkretną ofertę, musiałabym poznać
      kilka innych czynników, np. jakie ryzyko przyjmujesz (a tym samym jakie będa
      Twoje zyski), przez jaki okres chciałbyś oszczędzać. Jeśli byłby zainteresowany
      to napisz: pokapo@wp.pl
      ps. No chyba, że wybierzesz ofertę banku, ale tam raczej nie licz na zyski, bo
      uwzględniając inflację, realna wartość Twojego pieniądza raczej niewiele się
      zmieni.
      • corregidor Re: odlozyc 200zl/m-c 21.01.07, 21:05
        Nie jestem żadnym "doradcą", a sam kiedyś identyczne pytania sobie zadawałem :)

Radziłbym tak:

Za pierwsze 200 zl mozesz kupic kilka bardzo dobrych książek na temat
        inwestowania, wartości pieniądza w czasie, rynków i instrumentów. Kup takie
        książki i przeczytaj je.

Po przeczytaniu tych książek będziesz mądrzejszy od różnych "doradców" :-)

Zanim tych książek nie przeczytasz i nie zrozumiesz, powstrzymaj się z
        inwestowaniem, bo wtopisz, albo cię ślicznie wycyckają różni "mędrcowie"
        działający dla twojego "dobra" i "w trosce o twoje interesy".

Kiedy przeczytasz te książki (potrzeba na to około 2 miesięcy), z innym
        spojrzeniem zaczniesz patrzyć na inwestowanie i wyrobisz sobie pogląd na to co
        dla ciebie jest najlepsze.

To chyba jest najlepsza metoda.

Jeżeli nie masz czasu chęci lub nie możesz, są dostępne nawet w gazecie
        rankingi funduszy inwestycyjnych, wybieraj zawsze fundusze, które były w
        pierwszej trójce swojej kategorii przez ostatnie 3/5 lat i kupuj regularnie
        jednostki, mają takie plany. Albo możesz kupować jednostki w funduszach
        parasolowych, które inwestują w inne fundusze, ale to jest nieco trudniejsze.

Powodzenia i dużych zysków

PS. Bardzo ciekawe są dwie książki

Van K. Tharp- Giełda wolność pieniądze- poradnik spekulanta wyd wigpress
        www.wig-press.com.pl

Van K. Tharp- Bezpieczne strategie inwestycyjne www.oe.pl

Za obydwie zapłącisz ponniżej 200 PLN
        • Gość: Sometimes Re: odlozyc 200zl/m-c IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 22:05
          Czasami ciezko cokolwiek powiedziec takim ludziom
          • frau-schmidt Jesteście chorzy! 09.02.07, 12:35
            Wystarczyło zaproponować chłopakowi wpłacanie pieniędzy na fundusz stabilnego
            wzrostu, obojętnie jaki!
            Poloko, mam nadzieję, że jeszcze tu zajrzysz i nie dałeś się schwytać w sidła
            żadnego superdoradcy. Mozesz tę sprawę załatwić sam!
            Ale żeście się napisaaaaaaaaali!... I w sumie nic z tego nie wynika. On nie
            chce być rekinem giełdowym, ani robić super interesu, tylko chce ODŁOZYC-200-ZŁ-
            MIESIĘCZNIE.
            Brrr!...
            • frau-schmidt Do pidżi 09.02.07, 12:36
              Jak by chciał iść na kurs języka, to by nie pytał, jak odłożyc kasę!
    • Gość: GPW Re: odlozyc 200zl/m-c IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.07, 19:18
      Skorzystaj z szansy jaka chce Ci przedstawić. Pozdrawiam.
      credit.suisse@interia.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka