Dodaj do ulubionych

kredyt a renta...

03.02.07, 12:45
WItam

Czy istnieje mozliwosc uzyskania kredytu hipotecznego(dzialka budowlana) w
sytuacji kiedy osoba usyskuje przychody w postaci 400-stu zlotowej renty
rownozcesnie posiadajac nieruchomosc warta od 280tys do 330tys PLN -jesli tak
czy suma 120-140tys zl to suma jaka dostanie??
Obserwuj wątek
    • ziut19 Re: kredyt a renta... 03.02.07, 13:39
      A jak z 400 zl renty zamierza splacac ten kredyt?
      Jesli potrafi, to powinna zostac ministrem finansow.
      • adamusdominik Re: kredyt a renta... 03.02.07, 17:22
        dlatego sie pytam,sprawa jest taka ,ze mieszkam za granica i nie chce miec
        zadnego powiazania z kaczolandem przez najblizsze 5 lat gdyz do konca nie
        wiadomo jak wyglada sprawa z opodatkowaniem zarobkow zagranicznych-wyobraz sobie
        ,ze uzyskalbym kredyt(kredyt dla osob pracujacych za granica) splacibym go a tu
        niespodzianka-urzad skarbowy przyczepilby sie i kazalby sobie wytlumaczyc
        dlaczego nie oplacilem podatku kiedy obowiazywal jeszcze podatek podwojny
        -wyobraz sobie teraz kare jaka urzad by mi kazal zaplacic---dlatego wole aby
        tesciu postaral sie o kredyt a ja w 2-3 lata sobie bym splacil i po owych 5
        latach po przedawnieniu jakichkolwiek niedoplaconych podatkow tesciu przepisalby
        ziemie jako darowizne..proste??
        • ziut19 Re: kredyt a renta... 03.02.07, 18:15
          Proste, moze dla Ciebie, moze dla mnie, ale nie dla systemu bankowego.
          Zdolnosc kredytowan to podstawa i przy 400 zl renty, to nikt nie dostanie nawet
          1000 zl kredytu gotowkowego nie mowiac o 100.000 hipoteki.
          Jest teoretycznie kredyt na oswiadczenie, ale obawiam sie, ze nawet ta opcja
          nie przejdzie.
          Za 2-3 tygodnie byc moze pojawi sie nowa szansa, nowy produkt. W zalozeniu bez
          zaswiadczen o dochodach. W tej chwili jednak jest on objety wielka tajemnica.
          Zobaczymy kolo 20 lutego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka