Dodaj do ulubionych

informacje odnośnie profi-real

IP: *.crowley.pl 20.03.07, 22:16
bardzo proszę o informację osób któe tam brały kredyt lub agentów.jeżeli chcę
brać kredyt w tej firmie i jestem mężatką, chcę go brać sama beż męża
dostępny przy mojej wysokości dochodów. czy wówczas zobowiązania mojego męza
sa brane pod uwagę ja nie mam już żadnych kredytów nie mam komornika anianic
takiego nie prosili o zarobki męża tylko podpis jako współ małżonka zapytano
mnie o maje kredyty i zobowiązania czy sprawdza się również zobowiązania
mojego męża jego historię kredytową itp.
Obserwuj wątek
    • a.swistak Re: informacje odnośnie profi-real 21.03.07, 08:01
      Jestes aż tak bogata, że muszisz brac w Profirealu?
      • Gość: ola Re: informacje odnośnie profi-real IP: *.compnet.com.pl 21.03.07, 09:31
        wysokośc kredytu ok 8000 zl rata na 3 lata ok 600zl pomysl nad tym , a mysle, że
        oni nigdzie nie sprawdzaja tylko pytaja czy się ma jakies kredyty itd
        • a.swistak Re: informacje odnośnie profi-real 21.03.07, 09:40
          No więc te około...czyli moze byc wiecej :)

Nawet jak płacisz 600X36= 21600, to wybacz, ale tylko głupiec sie na to da
          nabrac, to już wole providenta !!! Poza tym spoznisz sie z ratą to ci sypną
          taką karą, że się długo nie wypłacisz.

Sprawdzają napewno w BIGu

Na wniosku pisze równiez ze wyrazasz zgode na sprawdzenie w BIKu, ale oni
          sprawdzic nie mogą, chyba, ze robią to przez jakis "zaprzyjaźniony bank"
          • Gość: Magik Re: informacje odnośnie profi-real IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.07, 10:33
            mogą cię sprawdzić w BIK jak za to zapłacą :)
            • Gość: a.swistak Re: informacje odnośnie profi-real IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.07, 12:13
              Gość portalu: Magik napisał(a):

> mogą cię sprawdzić w BIK jak za to zapłacą :)

A skąd masz takie informacje?

Dostep do BIKu mają tylko banki/skoki, policja, prokuratura, sądy.

BIK działa w oparciu o Prawo Bankowe (jest jeszcze takie cos jak tajemnica
              bankowa) a Profireal nie jest bankiem i nie moze sam klienta sprawdzic, bo
              kazdy by sobie mógł kazdego sprawdzać :P
              i Ustawe o Ochronie Danych Osobowych
              • Gość: Magik Re: informacje odnośnie profi-real IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.07, 19:09
                a tu sie mylisz, przeczytaj ustawe to bedziesz wiedział np. rapida nie jest
                bankiem a daje zapytania do BIG-u, bo ma z nimi podpisana umowe i
                zarejestrowaną baze w GIODO.
                Pozdrawiam Magik
                • Gość: a.swistak Re: informacje odnośnie profi-real IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.07, 19:20
                  No to najpierw piszesz, że BIK a pózniej BIG.

Oczywiście zarówno Rapida (provident tez) jak i Profireal sprawdzają w BIGu,
                  ale do BIKu dostępu nie mają.

A że za kilka lat bedzie koniec Provident Polska SA to moze wtedy się
                  przemianuje na Provident Bank SA heheehhe i sprawdzac w BIKu tez bedzie :)))
                  albo spowrotem wyniesie sie do Anglii i bedzie spokój :D
                  • Gość: paula Re: informacje odnośnie profi-real IP: *.compnet.com.pl 21.03.07, 20:21
                    a jaka jest roznica miedzy BIK a BIG ???
                    • Gość: a.swistak Re: informacje odnośnie profi-real IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.07, 20:25
                      BIK Biuro Iformacji Kredytowej
                      BIG Biuro Informacji Gospodarczej

BIK jest jeden a BIGow jest kilka (np. Infomonitor, KRD)

• Gość: paula Re: informacje odnośnie profi-real IP: *.compnet.com.pl 21.03.07, 20:32
                        nic mi to nie mowi , chodzi mi raczej co moze się znajdowac w BIG?? bo w bik
                        informacje o kredytach
                        • Gość: a.swistak Re: informacje odnośnie profi-real IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.07, 20:33
                          www.google.pl/search?hl=pl&q=biuro+informacji+gospodarczej&lr=

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka