Gość: Margaretka IP: 83.168.106.* 05.06.07, 09:37 Witam jakie są możliwości spłaty karty kredytowej? W moim przypadku mam konto osobiste w innym banku niż karta kredytowa. Podpowiedzcie, Margaretka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krzysztofsf Re: Spłata karty kredytowej??? 05.06.07, 09:43 Gość portalu: Margaretka napisał(a): > Witam jakie są możliwości spłaty karty kredytowej? W moim przypadku mam konto > osobiste w innym banku niż karta kredytowa. Podpowiedzcie, Margaretka Przelew i gotowka. Przy przelewie najbezpieczniej wyslac go ze 3 dni przed data splaty, zeby zmiescic sie w okresie bezplatnego oprocentowania lub splaty minimalnej. Gotowka w kasie banku powinno wystarczyc w dzien wymagalnosci, ale bezpieczniej tez w przeddzien. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Re: Spłata karty kredytowej??? 05.06.07, 09:46 Acha - W Citibanku cos pisali jeszcze o mozliwosci splaty ich karty poleceniem zaplaty wystawionym do innego banku - wynikaloby z tego, ze jesli podpiszesz umowe na polecenie zaplaty z citi, to beda sami sciagac na czas wymagana kwote z twojego konta w twoim banku. Odpowiedz Link Zgłoś
chris1970 Re: Spłata karty kredytowej??? 05.06.07, 09:51 A może to nie citi tylko dominet? :) Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Re: Spłata karty kredytowej??? 05.06.07, 10:05 chris1970 napisał: > A może to nie citi tylko dominet? :) A moze oba? Odpowiedz Link Zgłoś
chris1970 Re: Spłata karty kredytowej??? 05.06.07, 10:17 Nie :) zapytanie dotyczyło karty kredytowej, a nie kart kredytowych :) Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Re: Spłata karty kredytowej??? 05.06.07, 10:28 chris1970 napisał: > Nie :) zapytanie dotyczyło karty kredytowej, a nie kart kredytowych :) O mein Got!! Zabilem niewinnego czlowieka - jak powiedzial esesman przeliczajac trupy rozstrzelanych 51 zakladnikow Odpowiedz Link Zgłoś
chris1970 Re: Spłata karty kredytowej??? 05.06.07, 10:33 Ordnung muss sein. Dodatkowy trup to niewykonanie rozkazu rozstrzelania 50 winnych Polaken. Odpowiedz Link Zgłoś
dianakatra Re: Spłata karty kredytowej??? 05.06.07, 09:49 Aha czyli moge przelewem z mojego konta gdzie mam pensję na konto karty, to by było bardzo wygodne dla mnie. Dla mnie to nowość mieć karte kredytową, może wiecie coś więcej o kartach kredytowych, chętnie poczytam. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Re: Spłata karty kredytowej??? 05.06.07, 10:09 dianakatra napisała: > Aha czyli moge przelewem z mojego konta gdzie mam pensję na konto karty, to by > było bardzo wygodne dla mnie. Dla mnie to nowość mieć karte kredytową, może > wiecie coś więcej o kartach kredytowych, chętnie poczytam. kartyonline.pl/archiwum.php Z tego co mi podpowiedziano i wykorzystalem w praktyce, warto miec dwie karty i ustawic, aby sei zazebialy w polowie okresy rozrachunkowe. W ten sposb 15 dni placisz jedna karta, a 15 nastepnych druga - na kazdej wykorzystujesz jak najdluzszy okres kredytowania przez bank (mowa o transakcjach bezgotowkowych, splacanych w 100% w terminie - nie placimy odsetek, mimo, ze korzystalismy z kredytu) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Margaretka Re: Spłata karty kredytowej??? IP: 83.168.106.* 05.06.07, 10:19 Nie to nie jest City ani Dominet to jest Millenium. Odpowiedz Link Zgłoś
chris1970 Re: Spłata karty kredytowej??? 05.06.07, 10:28 Aha, jak rozumiem to karta niepowiązana z rachunkiem w Millennium. Kartę tą spłacisz wyłącznie przelewem z rachunku bankowego który posiadasz, dla bezpieczeństwa minimum dzień wcześniej, albo i wcześniej. Uważaj, bo jak dzień spłaty przypadnie na sobotę albo na niedzielę to lepiej tak zleć przelew, żeby pieniądze na rachunek karty dotarły w piątek najpóźniej. To ważne. Możesz też w dniu spłaty karty wpłacić gotówkę na rachunek karty w placówkach Millennium, ale to wymaga cierpliwości bo w tym banku kolejki są długie. Przy tym wariancie trzymaj dowody wpłaty, bo Millennium mało pewne jest. Takie Państwo w Państwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Margaretka Re: Spłata karty kredytowej??? IP: 83.168.106.* 05.06.07, 10:30 Aha to w takim razie jaki bank jest odpowiedni do uzyskania karty kredytowej, jaki bank polecasz? Odpowiedz Link Zgłoś
chris1970 Re: Spłata karty kredytowej??? 05.06.07, 10:36 Oferta jest tak różna, że trudno powiedzieć co dla Ciebie będzie dobre. A co jest dla Ciebie ważne w karcie? - długi okres bezodsetkowy - niska opłata roczna - niskie oprocentowanie - ubezpieczenie - dodatkowe punkty w programie lojalnościowym (rabat w Sephora, punkty w PremiumClub, BP Partner Club, Miles and More, Shell) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Margareth Re: Spłata karty kredytowej??? IP: 83.168.106.* 05.06.07, 10:38 Niska opłata roczna, niskie oprocentowanie, i najlepiej bezprowizyjne wypłaty z bankomatów ale tego nie uświadczę hehe. Odpowiedz Link Zgłoś
chris1970 Re: Spłata karty kredytowej??? 05.06.07, 10:44 Ok, to tak, najniższe oprocentowanie oferuje obecnie BOŚ - od 8,5%, karta do połowy lipca za darmo. Potem BISE - oprocentowanie na poziomie 13,75% i opłata roczna 50 zł. Potem Invest Bank i mBank z oprocentowaniem 15% i opłatą roczną na poziomie 50-60 zł. Potem to tylko albo wysokie odsetki albo wysoka opłata roczna. Z tanich kart, ale o wysokich odsetkach są karty Raiffeisen Bank Polska, kosztują od 25 zł, bursztynowa karta kredytowa BPH i tego samego banku karta Premium Club kosztują również 25 zł, karty powiązane z sieciami sklepów np. Auchan kosztuje 12 zł rocznie, karta Master Card Tesco chyba na poziomie 15 lub 20 zł. Korzystasz z internetu to z pewnością uda Ci się poczytać na stronach banków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Margaretka Re: Spłata karty kredytowej??? IP: 83.168.106.* 05.06.07, 10:46 A co sadzisz o Milennium? Odpowiedz Link Zgłoś
chris1970 Re: Spłata karty kredytowej??? 05.06.07, 10:50 Do najtańszych karty Millennium nie należą, jeżeli chcesz się zadłużać na nich to nie polecam - 19,9% w stosunku rocznym to dużo, nie wspominam o promocjach, bo dotyczą tylko 3 pierwszych miesięcy użytkowania karty. Dla kobiety ciekawa może być karta Visa Sephora, daje punkty i rabaty w perfumeriach Sephora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karciarz Re: Spłata karty kredytowej??? IP: *.chello.pl 20.06.07, 11:40 A co z tymi kartami 'bez zaswiadczenia o zarobkach'? Co z promocja ING (50 PLN w prezencie)? Nie znam sie na kartach kredytowych, ale oplata roczna rzedu 50 PLN (jak np. za VISA Classic w ING, JESLI nie wykona sie transakcji za okreslona kwote) to chyba nie jest duzo? I zwraca sie niemal od razu... Co z oferta Polbanku - limit do 2000 PLN bez zaswiadczenia, opata roczna 49 PLN? Skoro Panowie tych kart nie polecaja, to... co z nimi 'nie tak'? Prosze o pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
chris1970 Re: Spłata karty kredytowej??? 05.06.07, 10:47 Bezprowizyjne wypłaty z bankomatów oferuje Getinbank na swoich kartach kredytowych, ale te karty tanie nie są. Za to możesz robić przelewy z karty i korzystać z pieniędzy banku w taki sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Re: Spłata karty kredytowej??? 05.06.07, 10:48 Gość portalu: Margareth napisał(a): > Niska opłata roczna, niskie oprocentowanie, i najlepiej bezprowizyjne wypłaty z > > bankomatów ale tego nie uświadczę hehe. direct.money.pl/money/ Odbierajac karte trzeba podpisac umowe na konto internetowe (bezplatne) i wtedy kosztem 3 zl mozesz robic sobie przelew nieoprocentowanej gortowki na inne konto, gdzie juz bezprowizyjnie wyplacasz z bankomatu. Odpowiedz Link Zgłoś
chris1970 Re: Spłata karty kredytowej??? 05.06.07, 10:54 Taką możliwość dają wszystkie karty BZ WBK. Money.pl wychodzi chyba najtaniej z ich portfolio... może Allekarta również. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Re: Spłata karty kredytowej??? 05.06.07, 10:59 chris1970 napisał: > Taką możliwość dają wszystkie karty BZ WBK. Money.pl wychodzi chyba najtaniej z > > ich portfolio... może Allekarta również. Robiac od 13-o miesiaca 5 transakcji (bez narzuconej wartosci lacznej) miesiecznie - nie ma oplat. Jesli w ktoryms miesiacu mniej - nalicza za miesiac 5 zl oplaty. Odpowiedz Link Zgłoś
chris1970 Re: Spłata karty kredytowej??? 05.06.07, 10:19 Nie mąć dziewczynie w głowie, bo to za trudne jeszcze jest. Koleżanka jest na etapie spłaty karty, więc pewnie ma ją krócej niż miesiąc. Musi się oswoić z tą jedynaczką w portfelu. Potem będzie czas na dodatki :) Odpowiedz Link Zgłoś
bwportal.pl Re: Spłata karty kredytowej??? 05.06.07, 11:20 1. Przelew na konto karty. 2. Zlecenie stałe, najlepiej parę dni wcześniej, bo termin spłaty może skakać parę dni do przodu lub do tyłu, zależnie od świąt. 3. Niektóre banki (np. BZ WBK) umożliwiają ustanowienie Polecenia Zapłaty - same sobie ściągają z innego banku pieniądze na spłatę (pod warunkiem, że na koncie masz wystarczającą ilość środków). Odpowiedz Link Zgłoś
mhadau1 tylko polecenie zapłaty!!! 06.06.07, 11:30 polecam tylko ta formę. przy przelewach - raz na jakis czas zdarzy ci sie zapomnieć. a prowizje za brak wpłaty kwpty minimalnej w terminie - wysokie. polecenie zapłaty - wegodne. mam konto w citi, kartę w bzwbk - i nic mnie nie obchodza terminy. sami sobie pobieraja zadłużenie z konta. tylko pierwszego razu pilnuj - na ogół potrzeba ok. 2tyg. od momentu złożenia dyspozycji, by polecenie załaty zaczęło działać. Odpowiedz Link Zgłoś