Dodaj do ulubionych

pożyczka hipoteczna

03.07.07, 22:12
Chciałem zapytać jak wygląda możliwość pozyskania pożyczki hipotecznej w kwocie 200.000 zł na okres 25 lat. Mamy stałą pracę z żoną na czas nieokreślony. Tylko w BIK jest nie tak jak powinno. Mieliśmy dwie windykacje,które sami dobrowolnie splaciliśmy bez żadnych zajęć sądowych i bez komornika.Jedna spłacona w 2005-05-25 , a druga w 2006-04-24. Czy w takim przypadku mamy szansę na pożyczkę?Proszę o informację.
Obserwuj wątek
    • open_gh Re: pożyczka hipoteczna 04.07.07, 01:24
      Nie wiem, jaka wartość nieruchomości, ale jeśli kwota pożyczki stanowi jej 60%,
      to polecam BPH. Co prawda kredyt w PLN, ale ten bank sprawdza BIK tylko do roku
      wstecz. Zastrzeżenie: Wiem to ze słyszenia od kolegi, ale sam tego nie
      przerabiałem więc proszę o sprawdzenie. :)
    • marfan42 Re: pożyczka hipoteczna 04.07.07, 08:37
      Jedna windykacja miała miejsce w PTF Banku , a druga w Invest Banku.Opóźnienia w pierwszym przypadku były do 90 dni , a jeśli chodzi o drugi to powyżej.Z tym,że byliśmy w kontakcie z działem windykacji banku i terminy spłat były ustalane wspólnie ( to w przypadku Invest Banku ),bo ten w PTF spłaciliśmy od razu całość.
    • marfan42 Re: pożyczka hipoteczna 04.07.07, 08:44
      Byłbym skłonny przystać na te warunki.Jakie były by oprocentowanie przy tego typu kredycie?Bardzo chętnie skorzystał z pomocy przy uzyskaniu teho kredytu.
      Podaję maila i proszę o kontakt:
      marek-860@tlen.pl
    • basia1221 Re: pożyczka hipoteczna 04.07.07, 10:33
      witam serdecznie! według mnie jedynym rozwiązaniem w tej sytuacji jest bank
      BPH, który sprawdza BIK pół roku wstecz. w innych przypadkach może być problem.
    • marfan42 Re: pożyczka hipoteczna 05.07.07, 09:22
      Bardzo bym prosił,żeby wypowiedział się w tej sprawie Pan Paweł z DomBanku za co z góry dziękuję.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka