Dodaj do ulubionych

bank millenium

01.08.07, 11:38
kto brał i jakie wrażenia z załatwianiem ?wypłaty transz w terminie ?jaki
okres oczekiwania na decyzję ?proszę o pomoc.
Obserwuj wątek
    • nartka1 Re: bank millenium 02.08.07, 12:49
      Ja wlasnie dostalam rozpatrzenie mojego wniosku o kredyt , rzeczoznawca wycienil mi oczywiscie mieszkanie na znacznie miejsza sume, nie dośc zlego jaka glupia baba zamiast oceniac mi mieszkanie z rynku twornego wyceniala z rynku pierwotnego czy ona jest normalna??????. Milenium niestety to gnoje i maja tendencje do utrudniania zycia ludziom !!!!
    • nartka1 Re: bank millenium 02.08.07, 12:56
      A propo jeszcze czekalam na decyzje 2 tygodnie;-) czepiaja się wszystkiego, nie polecam!!obiecuja góry a dostajesz g****( mowie tu głownie o wycenie mieszkania)bo jak moze zrzeczoznawca pomylic rynek wtóny zpierwotnym nie dosc tego pomyulila pietra mieszkania no naszych znajomych parter im sie pomylil zostatnim pietrem, porazka to sie nadaje do prasy albo telewizji....
      • monka.g Re: bank millenium 02.08.07, 15:16
        A ja jestem bardzo zadowolona. Wiadomo, że jakieś nieprawidłowości mogą się
        zdarzyć. Oczywiście pewnych wpadek nie da się wytłumaczyć, poza tym nawiazując
        do powyższego postu, rzeczoznawca nie jest pracownikiem Banku. Wielu spośród
        moich znajomych ma kredyty w BM i nie mają pod jego kątem większych zarzutów.
        Często problem mają Klienci, którzy nie czytają regulaminów i umów.
        • viator Re: bank millenium 02.08.07, 16:20
          monka.g napisała:

> Często problem mają Klienci, którzy nie czytają regulaminów i umów.

...i tacy którzy nie rozumieją różnicy między wartością rynkową a maksymalną,
          ...i tacy którzy twierdzą, że ich mieszkanie jest warte 10-15% więcej niż inne w
          porównywalnej lokalizacji bo tak, albo bo sąsiad sprzedał za 500 tys to moje
          jest warte 550 pln (nie ważne że w gorszym stanie)
          ...i tacy którzy myślą że kredyt dostaną w kilka dni i podpisują umowę
          przedwstępną z terminem ostatecznym za dwa tygodnie
          itd...

abstrahując millenium ma jedną z lepszych ofert na rynku
        • emisia21 Re: bank millenium 17.10.07, 18:44
          my dostalismy odpwoiedz pozytywna juz po 5 dniach, w przeciagu 10
          dni podpisalismy umowe, dzis bylismy u notariusza, od podpisania
          aktu notarialnego maja 3 dni na wyplate pieniedzy
    • nartka1 Re: bank millenium 03.08.07, 17:44
      każdy ma prawo do swojej oceny. Może akurat miałam pecha, że mi się tak trafiło, pozatym dziś doradca mi mowil ze rzeczoznawca pomylił również pietra mojego mieszkania, nie wliczył parkingu, no ale nie znam sie i chcial jeszcze raz do tej sprawy podchodzic ale ja odmowiłam......nie mnie to oeceniac.Ja jestem na nich wsciekla. Ale dobra wiadomośc to taka, że dostalam kredyt w innym banku i bez zadnych przygod i taka sumę jaka chcialam i taka jak wartość mojego mieszkania. Życze wszytskim udanego życia na kredytach ;-)
      • mchans Re: bank millenium 07.08.07, 07:48
        A ja jestem zadowolony z millenium!Na wstępną decyzję kredytową czekałem całe 2
        dni, całą resztę załatwiłem w ciągu tygodnia. Cały czas byłem informowany na
        jakim etapie jest moja sprawa i jak ona wygląda. Tak więc wszystko zależy chyba
        od konkretnego pracownika i jego podejścia do pracy i nic poza tym. I tak jest
        wszędzie i w bankach i w urzędach i prywatnych firmach.pzdr 220V
    • lela-62 Re: bank millenium 21.08.07, 09:19
      Tragedią w Millenium są rzeczoznawcy. Mój rzeczoznawca wysłany do
      wyceny domu kłamał, kręcił i na koniec wycenił dom na kwotę o 100
      tys. mniejszą. Zaznaczam, że oglądał dom 5 minut. Właściwie zobaczył
      tylko, że rzeczywiście dom stoi w tym miejscu. Tragedia. Wynajęty
      potem przeze mnie rzeczoznawca niezależny siedział przez godzinę i
      analizował wszystko w tym domu. Zrobił solidną i porzaną wycenę.
      Millenium - dno. Uwaga na rzeczoznawców.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka