kretkasfiecofa 22.08.07, 11:30 ja tak po kolei bo zapominalska jestem.jak sie kształtują koszty wyceny domu ?czy ten bank ma swojego rzeczoznawce czy trzeba kogoś znależc ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bernadeta27 Re: ile wycena w santander ?millenium ? 22.08.07, 12:03 Witam. W Millenium wycena nieruchomości jest bezpłatna-bank ma swojego rzeczoanawcę.W Santander koszty wyceny ponosi kredytobiorca.Bank ma swojego rzeczoznawcę.Koszt takiej wyceny to ok 700 zł.(cena mogła się zmienić). Oczywiście może pani zrobić wycenę u innego rzeczoznawcy (niektóre banki posiadają listę rzeczoznawców ,u ktorych mozna tylko zrobić taką wycenę ) Odpowiedz Link Zgłoś
ziut19 Re: ile wycena w santander ?millenium ? 22.08.07, 13:36 Bernadeto, w Millennium wycena juz kosztuje 300 zl. Platna w chwili uruchomienia kredytu. Odpowiedz Link Zgłoś
klementyna321 Re: ile wycena w santander ?millenium ? 22.08.07, 20:42 wycena w Millennium dla nowego kredytu jest bezpłatna!!! Jeśli nie jest to kredyt z umową przedwstępną, najpierw się ją uiszcza, a zwrot jest w dniu uruchomienia. Odpowiedz Link Zgłoś
ziut19 Re: ile wycena w santander ?millenium ? 22.08.07, 21:03 A wiesz, ze 13 sierpnia zmienily sie zasady oplaty za wycene nieruchomosci w Millennium? Odpowiedz Link Zgłoś
kretkasfiecofa Re: ile wycena w santander ?millenium ? 22.08.07, 17:30 sporo...a czy można tą sumę wrąbać w kredyt ?o ile oczywiście rzeczoznawca jest polecony z banku.może ktoś z santandera sie wypowie?jest taki ktoś na tym forum ? Odpowiedz Link Zgłoś
wieslaw.tomczyk Re: ile wycena w santander ?millenium ? 22.08.07, 21:09 Santander nie ma swoich rzeczoznawców. Współpracuje natomiast z firmami wyceniającymi nieruchomości. Osobiście zadowolony jestem ze współpracy z firmą Partner. Wycena domu dla Santander 650 zł, płatne prze klienta. Można refinansować koszty poniesione w związku z budową jeżeli tylko wartość nieruchomości na to pozwoli. Odpowiedz Link Zgłoś