Dodaj do ulubionych

Pekao traci klientów :) - nareszcie !!!

IP: 213.77.33.* 15.07.03, 07:47
Mnie też.

www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_030715/ekonomia/ekonomia_a_11.html
Obserwuj wątek
    • Gość: była klientka Re: Pekao traci klientów :) - nareszcie !!! Hurrra IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.07.03, 16:14
      i mnie stracił i mojego brata, i firmę w której pracuję.

Ha ha i bardzo się z tego cieszę.
      I będę namawiać innych do zrezygnowania z ich 'usług'.
      • Gość: saturnv Re: Pekao traci klientów :) - nareszcie !!! Hurrr IP: *.lesko.sdi.tpnet.pl 16.07.03, 12:27
        mnie tez :-)
    • Gość: mike Re: Pekao traci klientów :) - nareszcie !!! IP: 213.25.180.* 16.07.03, 14:05
      W tym artykule powołują się na zamianę rachunków na internetowe Pekao24.
      Ciekawe, że to takie powszechne, jak to działa w W-wie i w paru miastach
      Polski... Dodatkowo jeszcze, jak czytam wypowiedzi internautów to ten system
      mniej działa jak działa. Aż strach zostawać w tym banku!!!
      Sam uciekałem z Pekao SA w styczniu i jestem zadowolony z tego wyboru. Nie ma
      internetu, a mnie, jako klienta VIP potraktowano przy rozpatrywaniu kredytu jak
      bezdomnego przyznając.... uwaga 1000 PLN kredytu!!!
      • kicur Re: Pekao traci klientów :) - nareszcie !!! 19.07.03, 18:03
        Gość portalu: mike napisał(a):

> W tym artykule powołują się na zamianę rachunków na internetowe Pekao24.
        > Ciekawe, że to takie powszechne, jak to działa w W-wie i w paru miastach
        > Polski... Dodatkowo jeszcze, jak czytam wypowiedzi internautów to ten system
        > mniej działa jak działa. Aż strach zostawać w tym banku!!!
        > Sam uciekałem z Pekao SA w styczniu i jestem zadowolony z tego wyboru. Nie ma
        > internetu, a mnie, jako klienta VIP potraktowano przy rozpatrywaniu kredytu
        jak
        >
        > bezdomnego przyznając.... uwaga 1000 PLN kredytu!!!

Hehe... współczuję. Też mam tam konto VIP (jeszcze), ale też jaja normalnie:
        ostatnio przy obliczanie mojego dochodu bank sam... zmiejszył je!!!! Kwota się
        zmniejszyła z decyzji banku, hehe!! SZOK!! A wszystko przez to, że wymyślili
        INNY algorytm obliczający mój dochód z mniejszym jakimś współczynnikiem -
        branym z kosmosu, normalnie poważnie z kosmosu!
        Wskazówka - nie rozliczam się na zasadach ogólnych.
        • Gość: corregidor Re: Pekao traci klientów :) - nareszcie !!! IP: 217.153.132.* 24.07.03, 10:55
          jest to bardzo dziadowski bank
          niestety trzyma mnie chwilowo w szachu
          bo mam duzy kredyt odnawialny
          ktory wyorzystalem przy kupnie mieszkania
          i musze teraz splacic

• Gość: rsa127 Re: Pekao traci klientów :) - nareszcie !!! IP: *.riz.pl / *.gazeta.pl 24.07.03, 12:08
            W niektórych bankach masz możliwość transferu linii kredytowej. Występujesz o
            linie deklarując, że zamkniesz linie w Pekao SA. Po uruchomieniu linii masz 30
            dni na dostarczenie zaświadczenia, że nie masz tego zobowiązania. Co więcej np.
            Multibank i chyba Fortis przy przenoszeniu linii mają uproszczoną procedurę
            przyznawania kredytu. Ja w czerwcu uciekłem z Pekao SA do Multibanku.
            Przedstawiłem historię rachunku z Pekao i umowy na debet. Nie musiałem
            dostarczać zaświadczenia o zarobkach.

Gość portalu: corregidor napisał(a):

> jest to bardzo dziadowski bank
            > niestety trzyma mnie chwilowo w szachu
            > bo mam duzy kredyt odnawialny
            > ktory wyorzystalem przy kupnie mieszkania
            > i musze teraz splacic
            >
            • Gość: mike Re: Pekao traci klientów :) - nareszcie !!! IP: 213.25.180.* 24.07.03, 14:35
              Potwierdzam. To samo zrobiłem. Uczulam jednak na jedną rzecz. Kiedyś w Pekao
              można było stworzyć tzw. oscytlator i otrzymać kredyt odnawialny w wysokości
              wielokrotności 5 badź 6 średnich wpływów. Multibank przeniesie linię kredytową
              z miłą chęcią ale jednocześnie sprawdzi Twoje możliwości finansowe. Pojawi się
              problem, kiedy jesteś obecnie bez pracy , albo zmieniła Ci się forma
              zatrudnienia, albo wpadłeś w redukcję płac. (albo patrz przypadek oscylatora)
              Pani w nowym banku obliczy Ci Twoją potencjalną zdolność, Ty zamkniesz konto, a
              jednocześnie jakiś analityk w nowym banku zredukuje deklaracje wcześniejsze
              Pani za biurka - i zabraknie kasy!
              Mi się wszystko udało, ale uprzedzam potencjalnych chętnych, że mogą się z
              takim przypadkiem spotkać.
              • Gość: rsa127 Re: Pekao traci klientów :) - nareszcie !!! IP: *.riz.pl / *.gazeta.pl 24.07.03, 16:26
                W moim przypadku było trochę inaczej. Nic nie ryzykowałem. Zaświadczenia o
                zarobkach nie dostarczałem. Analizowane były wpływy do Pekao. Następnie
                Multibank poinformował mnie, że linię przyznał w określonej (u mnie
                wnioskowanej) wysokości. Ponadto reklamują 120% linii dotychczasowej. Inna
                rzeczą jest to, że w czerwcu kończyła mi się linia w Pekao. I mój drogi bank
                (dosłownie pod względem opłat) zażyczył sobie od 7 letniego dobrego klienta o
                statusie VIP przedstawienia aktualnego zaświadczenia o zarobkach i wypełnienia
                długaśnej ankiety-oświadczenia. Przestali zatem z automatu odnawiać linię. Dla
                odmiany w umowie Multibanku jest zapis, że jeśli nie ma przekroczenia
                dopuszczalnego salda to linia jest odnawiana automatycznie.

Gość portalu: mike napisał(a):

> Potwierdzam. To samo zrobiłem. Uczulam jednak na jedną rzecz. Kiedyś w Pekao
                > można było stworzyć tzw. oscytlator i otrzymać kredyt odnawialny w wysokości
                > wielokrotności 5 badź 6 średnich wpływów. Multibank przeniesie linię
                kredytową
                > z miłą chęcią ale jednocześnie sprawdzi Twoje możliwości finansowe. Pojawi
                się
                > problem, kiedy jesteś obecnie bez pracy , albo zmieniła Ci się forma
                > zatrudnienia, albo wpadłeś w redukcję płac. (albo patrz przypadek oscylatora)
                > Pani w nowym banku obliczy Ci Twoją potencjalną zdolność, Ty zamkniesz konto,
                a
                >
                > jednocześnie jakiś analityk w nowym banku zredukuje deklaracje wcześniejsze
                > Pani za biurka - i zabraknie kasy!
                > Mi się wszystko udało, ale uprzedzam potencjalnych chętnych, że mogą się z
                > takim przypadkiem spotkać.
                • Gość: corregidor Re: Pekao traci klientów :) - nareszcie !!! IP: 217.153.132.* 25.07.03, 13:54
                  A mbank daje lepsze warunki- w sensie ten odnawialny kredyt jest nizej
                  oprocentowany niz w pekao sa?

jak sobie policzylem, ja place rocznie pekao sa z 1500 pln roznych oplat,
                  prowizji, ubezpieczen, kosztow kart i kredytu na koncie

troche mam tego dosc

• Gość: Ani Re: Pekao traci klientów :) - nareszcie !!! IP: *.k.mcnet.pl 24.07.03, 17:35
              Mam ten sam problem (kredyt odnawialny w Pekao SA) - myślałam o MultiBanku
              tylko nie wiem czy dadzą 30.000 PLN na podstawie historii rachunku w Pekao SA?

Ani

Gość portalu: rsa127 napisał(a):

> W niektórych bankach masz możliwość transferu linii kredytowej. Występujesz o
              > linie deklarując, że zamkniesz linie w Pekao SA. Po uruchomieniu linii masz
              30
              > dni na dostarczenie zaświadczenia, że nie masz tego zobowiązania. Co więcej
              np.
              >
              > Multibank i chyba Fortis przy przenoszeniu linii mają uproszczoną procedurę
              > przyznawania kredytu. Ja w czerwcu uciekłem z Pekao SA do Multibanku.
              > Przedstawiłem historię rachunku z Pekao i umowy na debet. Nie musiałem
              > dostarczać zaświadczenia o zarobkach.
              >
              > Gość portalu: corregidor napisał(a):
              >
              > > jest to bardzo dziadowski bank
              > > niestety trzyma mnie chwilowo w szachu
              > > bo mam duzy kredyt odnawialny
              > > ktory wyorzystalem przy kupnie mieszkania
              > > i musze teraz splacic
              > >
              • Gość: rsa127 Re: Pekao traci klientów :) - nareszcie !!! IP: *.riz.pl / 192.168.42.* 25.07.03, 10:19
                Ja na takiej zasadzie dostałem w MultiBanku prawie 2 razy tyle.

Gość portalu: Ani napisał(a):

> Mam ten sam problem (kredyt odnawialny w Pekao SA) - myślałam o MultiBanku
                > tylko nie wiem czy dadzą 30.000 PLN na podstawie historii rachunku w Pekao SA?
                >
                > Ani
                >
                >
                >
                > Gość portalu: rsa127 napisał(a):
                >
                > > W niektórych bankach masz możliwość transferu linii kredytowej. Występujes
                > z o
                > > linie deklarując, że zamkniesz linie w Pekao SA. Po uruchomieniu linii mas
                > z
                > 30
                > > dni na dostarczenie zaświadczenia, że nie masz tego zobowiązania. Co więce
                > j
                > np.
                > >
                > > Multibank i chyba Fortis przy przenoszeniu linii mają uproszczoną procedur
                > ę
                > > przyznawania kredytu. Ja w czerwcu uciekłem z Pekao SA do Multibanku.
                > > Przedstawiłem historię rachunku z Pekao i umowy na debet. Nie musiałem
                > > dostarczać zaświadczenia o zarobkach.
                > >
                > > Gość portalu: corregidor napisał(a):
                > >
                > > > jest to bardzo dziadowski bank
                > > > niestety trzyma mnie chwilowo w szachu
                > > > bo mam duzy kredyt odnawialny
                > > > ktory wyorzystalem przy kupnie mieszkania
                > > > i musze teraz splacic
                > > >
                • Gość: Ania Re: Pekao traci klientów :) - nareszcie !!! IP: *.k.mcnet.pl 28.07.03, 10:37
                  Wielkie dzięki. Biorę w tym tygodniu wydruk z historią konta i walę do
                  MultiBanku.

Pozdr
                  Ani

> Ja na takiej zasadzie dostałem w MultiBanku prawie 2 razy tyle.
                  >
                  > Gość portalu: Ani napisał(a):
                  >
                  > > Mam ten sam problem (kredyt odnawialny w Pekao SA) - myślałam o MultiBanku
                  >
                  > > tylko nie wiem czy dadzą 30.000 PLN na podstawie historii rachunku w Pekao
                  > SA?
                  > >
                  > > Ani
                  > >
                  > >
                  > >
                  > > Gość portalu: rsa127 napisał(a):
                  > >
                  > > > W niektórych bankach masz możliwość transferu linii kredytowej. Wystę
                  > pujes
                  > > z o
                  > > > linie deklarując, że zamkniesz linie w Pekao SA. Po uruchomieniu lini
                  > i mas
                  > > z
                  > > 30
                  > > > dni na dostarczenie zaświadczenia, że nie masz tego zobowiązania. Co
                  > więce
                  > > j
                  > > np.
                  > > >
                  > > > Multibank i chyba Fortis przy przenoszeniu linii mają uproszczoną pro
                  > cedur
                  > > ę
                  > > > przyznawania kredytu. Ja w czerwcu uciekłem z Pekao SA do Multibanku.
                  >
                  > > > Przedstawiłem historię rachunku z Pekao i umowy na debet. Nie musiałe
                  > m
                  > > > dostarczać zaświadczenia o zarobkach.
                  > > >
                  > > > Gość portalu: corregidor napisał(a):
                  > > >
                  > > > > jest to bardzo dziadowski bank
                  > > > > niestety trzyma mnie chwilowo w szachu
                  > > > > bo mam duzy kredyt odnawialny
                  > > > > ktory wyorzystalem przy kupnie mieszkania
                  > > > > i musze teraz splacic
                  > > > >
                  • Gość: CORREGIDOR Re: Pekao traci klientów :) - nareszcie !!! IP: 217.153.132.* 28.07.03, 15:50
                    tez sie tam wybralem
                    i chyba zaloze konto
                  • Gość: rsa127 Re: Pekao traci klientów :) - nareszcie !!! IP: *.riz.pl / 192.168.42.* 29.07.03, 09:28
                    Powodzenia i daj znać jak poszło.

Gość portalu: Ania napisał(a):

> Wielkie dzięki. Biorę w tym tygodniu wydruk z historią konta i walę do
                    > MultiBanku.
                    >
                    > Pozdr
                    > Ani
                    >
                    >
                    >
                    > > Ja na takiej zasadzie dostałem w MultiBanku prawie 2 razy tyle.
                    > >
                    > > Gość portalu: Ani napisał(a):
                    > >
                    > > > Mam ten sam problem (kredyt odnawialny w Pekao SA) - myślałam o Multi
                    > Banku
                    > >
                    > > > tylko nie wiem czy dadzą 30.000 PLN na podstawie historii rachunku w
                    > Pekao
                    > > SA?
                    > > >
                    > > > Ani
                    > > >
                    > > >
                    > > >
                    > > > Gość portalu: rsa127 napisał(a):
                    > > >
                    > > > > W niektórych bankach masz możliwość transferu linii kredytowej.
                    > Wystę
                    > > pujes
                    > > > z o
                    > > > > linie deklarując, że zamkniesz linie w Pekao SA. Po uruchomieniu
                    > lini
                    > > i mas
                    > > > z
                    > > > 30
                    > > > > dni na dostarczenie zaświadczenia, że nie masz tego zobowiązania
                    > . Co
                    > > więce
                    > > > j
                    > > > np.
                    > > > >
                    > > > > Multibank i chyba Fortis przy przenoszeniu linii mają uproszczon
                    > ą pro
                    > > cedur
                    > > > ę
                    > > > > przyznawania kredytu. Ja w czerwcu uciekłem z Pekao SA do Multib
                    > anku.
                    > >
                    > > > > Przedstawiłem historię rachunku z Pekao i umowy na debet. Nie mu
                    > siałe
                    > > m
                    > > > > dostarczać zaświadczenia o zarobkach.
                    > > > >
                    > > > > Gość portalu: corregidor napisał(a):
                    > > > >
                    > > > > > jest to bardzo dziadowski bank
                    > > > > > niestety trzyma mnie chwilowo w szachu
                    > > > > > bo mam duzy kredyt odnawialny
                    > > > > > ktory wyorzystalem przy kupnie mieszkania
                    > > > > > i musze teraz splacic
                    > > > > >
                    • Gość: corregidor Re: Pekao traci klientów :) - nareszcie !!! IP: 217.153.132.* 30.07.03, 11:15
                      OPoszedlem do mbanku
                      i oprocz wyciagow z konta potrzebne jest jeszcze zaswiadczenie z banku gdzie ma
                      sie konto
                      ciekaw jestem co mi pekao napisze- he he
                      jak myslicie, jesli po 9 latach prowadzenia rachunku wystawia mi zla opinie,
                      czy moge ja oprotestowac ?
                      i jeszcze jedna rzecz
                      multobank i mbank sa czescia bre- czyli ta sama firma
                      mbank jest wirtualny, wiec nie powinien miec kosztow oddzialow etc
                      a jak sprawdzilem oprocentowania i prowizje
                      mbank jest drozszy od multibanku, ktory jest "fizycznym" bankiem z oddzialami,
                      wiec powinien miec wyzsze moszty

• Gość: Kiwaczek Re: Pekao traci klientów :) - nareszcie !!! IP: 195.117.138.* 01.09.03, 12:08
                        Dzisiaj idę do BPH PBK otworzyć złotego sezama z personal banking. Od dzisiaj
                        jest promocja na otwarcie konta (do końca roku bez opłat za prowadzenie),
                        pierwsza karta kredytowa (EC lub VISA Gold) przez rok gratis.
                        Jak wszystko będzie OK, w następnym tygodniu zamykam Eurokonto 24 VIP.
                        Finansowym kwiopijcom mówie stanowcze nie!
          • czuk1 Re: Pekao traci klientów :) - nareszcie !!! 24.07.03, 20:18

> jest to bardzo dziadowski bank
            > niestety trzyma mnie chwilowo w szachu
            > bo mam duzy kredyt odnawialny
            > ktory wyorzystalem przy kupnie mieszkania
            > i musze teraz splacic
            >
            W międzyczasie kredyty staniały a banki maja taki produkt - kredyt na spłate
            kredytu. Warto spróbować w innym banku. Można też przenieśc konto i dostanieśż
            kredyt odnawialny /tańszy/ w innym banku.Wystarczy przynieść wyciąg z konta/ za
            okres ok. pół roku/ , załozyć drugie konto w innym banku, 2-3 m-ce dokonywać
            tam wpłat swoich dochodów i dostanieść linię kredytową na lepszych niż w PeKaO
            warunkach. Faktycznie to jest szach , ale nie mat. Można na tym ruchu trochę
            zaoszczędzić.
            pzdr Mariusz
            • Gość: corregidor Re: Pekao traci klientów :) - nareszcie !!! IP: 217.153.132.* 25.07.03, 13:58
              na szczescie nie musze brac kredytu na splate innych kredytow
              jeszcze pare miechow i bede miec sprawe z bańki

przyjde wtedy do tych dziadów z pekao sa i
              z radoscia zakomunikuje im, ze wlasnie traca klienta vip, ktory ostatnie 9 lata
              wplacal im regularnie kaske

a tak na marginesie-
              ten multibank daje dostep do konta przez internet ?

• Gość: rsa127 Re: Pekao traci klientów :) - nareszcie !!! IP: *.riz.pl / 192.168.42.* 25.07.03, 14:06
                Zdecydowanie polecam ten ruch! Multibank tak jak mBank są własnością BRE.
                Korzystają z podobnych rozwiązań technicznych. Zatem o ile znasz mBank to na
                Multibanku też się nie zawiedziesz. Dostęp przez Internet jest bardzo udany.
                Prawie wszystko można zrobić (nawet przelew zagraniczny). Obecnie wprowadzili
                możliwość zakupu bez prowizji jednostek funduszy inwestycyjnych.

P.S. Jak ja zamykałem swoje konto VIP (klient 7-8 lat) to usłyszałem: szkoda że
                Pan zamyka, ale widocznie tak musiało być. Moje oczekiwania, że bank coś zrobi,
                aby zatrzymać dobrego klienta zdecydowanie się nie spełniły.

> na szczescie nie musze brac kredytu na splate innych kredytow
                > jeszcze pare miechow i bede miec sprawe z bańki
                >
                > przyjde wtedy do tych dziadów z pekao sa i
                > z radoscia zakomunikuje im, ze wlasnie traca klienta vip, ktory ostatnie 9
                lata
                >
                > wplacal im regularnie kaske
                >
                > a tak na marginesie-
                > ten multibank daje dostep do konta przez internet ?
                >
                • franzmaurer Re: Pekao traci klientów :) - nareszcie !!! 28.07.03, 11:06

> Multibanku też się nie zawiedziesz. Dostęp przez Internet jest bardzo udany.
                  > Prawie wszystko można zrobić (nawet przelew zagraniczny).

Do Polski na konto czy tylko 'z' ?
                  • Gość: rsa127 Re: Pekao traci klientów :) - nareszcie !!! IP: *.riz.pl / 192.168.42.* 29.07.03, 09:28
                    Z konta w Multibanku mogę wykonać przelew na jakieś konto zagraniczne.

franzmaurer napisał:

>
                    > > Multibanku też się nie zawiedziesz. Dostęp przez Internet jest bardzo udan
                    > y.
                    > > Prawie wszystko można zrobić (nawet przelew zagraniczny).
                    >
                    > Do Polski na konto czy tylko 'z' ?
                    >
                    • Gość: rasta Re: Pekao traci klientów :) - nareszcie !!! IP: *.google.com 31.08.03, 19:58
                      i dobrze
    • Gość: pafcio Re: Pekao traci klientów :) - nareszcie !!! IP: *.pkobp.pl 31.07.03, 14:06
      Miałem tam konto 5 lat. Kiedyś byłem zadowolony. Obecnie jednak jest to wielka
      żenada. Zamknałem je grubo prtzed wielkimi podwyżkami opłat za prowadzenie.
      Nieoficjalnie z Centrali banku dowiedziałem sie iz bank musi wypracowac dla
      Makaroniarzy (łysiejących kurdupli- tak wyglądaja ci włosi z PeKao) zysk.

Radzzę z tamtąd uciekać. A banków o wiele tańszych jest już bardzo dużo.

pozdrawiam,
      • Gość: corregidor Re: Pekao traci klientów :) - nareszcie !!! IP: 217.153.132.* 26.08.03, 10:33
        Wszystkim za rady dziękuję
        Od dzisiaj przestałem po 9 latach być klientem PEKAO SA
        nawet mi nie powiedzieli dziękuję ani nic
        kulturalna pani doradczyni klientów VIP na koniec powiedziałą mi
        że nie mam czasu ze mną rozmawiać

DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM ZA CENNE RADY ;-)

POZDRAWIAM
        • Gość: rsa127 Re: Pekao traci klientów :) - nareszcie !!! IP: *.riz.pl / 192.168.42.* 26.08.03, 10:51
          Gratulacje! Co wybrałeś w zamian?

> Wszystkim za rady dziękuję
          > Od dzisiaj przestałem po 9 latach być klientem PEKAO SA
          > nawet mi nie powiedzieli dziękuję ani nic
          > kulturalna pani doradczyni klientów VIP na koniec powiedziałą mi
          > że nie mam czasu ze mną rozmawiać
          >
          > DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM ZA CENNE RADY ;-)
          >
          > POZDRAWIAM
          • Gość: corregidor Re: Pekao traci klientów :) - nareszcie !!! IP: 217.153.132.* 26.08.03, 10:57
            multibank
            dobrą ofertę mi zaproponowali

są o połowę tańsi od Pekao

• Gość: Nika Re: Pekao traci klientów :) - nareszcie !!! IP: 81.210.121.* 27.08.03, 14:08
      I mnie wczoraj stracili. :)
      Łatwo nie było odejść... Jakiś pan przez 20 minut próbował mnie przekonać jacy
      to oni są konkurencyjni! Ha, ha, ha...
      Najpierw czekałam 15 minut w kolejce, potem zostałam odesłana do innego
      stanowiska, z którego chciano mnie odesłać z powrotem! Obsługiwały mnie po
      kolei trzy osoby, które nie wiedziały jak zamyka się konto! Już mysłałam, że
      jestem pierwszą osobą, która to robi... ;)
      - Dlaczego pani z nas rezygnuje?
      - Bo nie mam ochoty płacić takiej kwoty za ror, skoro w innym banku mam zerową
      opłate i zerowe przelewy, wasze oprocentowanie jest obrażające wręcz a do tego
      wasza strona internetowa wiecej nie działa niż działa!
      - Ale my mamy takie dobre kredyty...
      - Proszę pana, proszę skończyć, spieszę się i naprawde mam was już dość.
      - Ale my mamy 1600 bankomatów w Polsce...
      Potem okazało się, że pan nie wie co ze mną zrobić i zawołał inną panią. Pani
      zakładała mi inetrnetowe konto 8 m-cy temu, więc nowym pracownikiem nie jest,
      ale też nie za bardzo wiedziała jak zamknąć konto...
      Oprócz więc powyższych cieszy mnie, że już nie muszę być narażona na kontakty z
      tym bankiem.
      • Gość: corregidor Re: Pekao traci klientów :) - nareszcie !!! IP: 217.153.132.* 28.08.03, 10:23
        a we mnie pani w banku mało co nie rzuciła segregatorem
        spotkalem się ze strasznym chamstwem kiedy zamykałem konto
      • Gość: borka Re: Pekao traci klientów :) - nareszcie !!! IP: 5.3.1R* / *.sas.dk 11.09.03, 14:47
        Ja juz robie czwarte podejscie, zeby zlikwidowac u nich konto
        najpierw pani chciala mi wszystko wyplacic z overdrafem wlacznie - kretynka -
        oslawione 300 zeta,potem zapomniala zlikwidowac kont walutowych bylo na nich
        dokladnie zero ale musialam przyjsc drugi raz do banku, trzeci raz zeby oddac
        polise - bo tez nie mogla powiedziec tego za pierwszym razem, a teraz
        zadzwonila, zebym przyszla czwarty raz - bo musze zaplacic odsetki 3zlote 38
        groszy - czy to nie skandal - ma ktos rade jak pozbyc sie skutecznie tego
        konta, bo jak tak dalej pojdzie no na Swieta moze mi sie uda ???
        konto mam teraz w multi i na razie super - borka
    • Gość: hary Re: Pekao traci klientów :) - nareszcie !!! IP: *.koszalin.cvx.ppp.tpnet.pl 29.08.03, 20:22
      Moja historia - byłem 10 lat pracownikiem i nie żauważałem opłat, bałaganu
      etc - w kwietniu zmieniłem Bank ale zostawiłem EC i to był błąd.
      Najpierw walneli mnie prowizją od pozyczki w EC (nie wykorzystywanej) 1,8% min
      60zł - najdrożej w Polsce - ok moje niedopatrzenie. Zmieniłem status z VIP na
      PLUS a i tak co m-c pobierają 17zł (co m-c musze interweniować).
      Złożyłem dyspozycje całkowitej spłaty kredytu samoch. przed terminem -
      uprzedziłem ich 7 ni wcześniej ---
      • Gość: marek Re: Pekao traci klientów :) - nareszcie !!! IP: *.zamosc.mm.pl 30.08.03, 08:00
        To jest przesada. Krytyka banków rozkłada sie równo na banki /choć nikt jakoś/
        nie krytykuje banków spółdzielczych.Dla mnie problem jest inny. Każda firma, w
        tym bank, wykonuje cele swojego właściciela. Właściciel jest osobą zagraniczną -
        - wykonuje cele czyje? A teraz dodajmy "firma=bank" a wiec instytucja zaufania
        publicznego gromadzaca depozyty np. Włochów, jakie musi wykonywać zadania
        bankowo-ekonomiczne?, aby nie zwieść zaufania 90% jego depozytariuszy, nie
        mowiac o właścicielach? Dalsze pytania: gdzie idą zyski firm
        zagranicznych /biorace sie ze zlecania przez nas usług?/. Czy nie pomagamy
        państwu /w tym sobie/ zlecając swoje potrzeby bankowe bankom polskim, które
        wiecej zarobia , wiecej odprowadzą podatku do budzetu polskiego państwa, a w
        rezultacie wiecej /będzie można/ wydać pieniedzy na nasze polakow potrzeby.
        Dalej - jesli nie zlecimy naszych usług do bankow polskich /np do takiego
        zatrudniajacego 37 tys,pracowników - PKO BP/ to zwiekszymy bezrobocie o
        kilkadziesiat tysiecy osob. Czy to jest dobry interes.
        I w reszcie - majac do wyboru dwa na podobnym poziomie/pod każdym wzgledem/
        banki - idziemy do banku zagranicznego, tylko dlatego ze jest zagraniczny?
        Jak takie zachowania nazwać? POLACY ZASTANÓWMY NA CODZIEŃ>
        • Gość: Wojtek Re: Pekao traci klientów :) - nareszcie !!! IP: 195.117.130.* 31.08.03, 19:05
          W ostatnim czasie zlikwidowałem w Pekao SA 3 rachunki dewizowe: swoje i córek
          ze względu na planowane wprowadzenie prowizji za prowadzenie i beznadziejne
          oprocentowanie. Czekaliśmy godzinę na obsługę, ale udało się zamknąć rachunki,
          mimo, że córki są niepełnoletnie, co wymaga decyzji sądu rodzinnego. Na
          szczęście pani z obsługi nie wiedziała tego. Po wypłaceniu kasy rachunek
          dewizowy otworzyliśmy w PKO BP: lepsza obsługa i oprocentowanie, brak prowizji
          za prowadzenie. Fatalna obsługa w Pekao SA to wynik zwolnienia 60% pracowników
          w ciągu ostatnich 5 lat, niestety nie tych najgorszych, tylko bez pleców i
          układów, ze szkodą dla klientów.
          Konto podstawowe złotówkowe radzę natomiast założyć w mBanku, z jedną kartą
          Visa do e-konta. Ograniczeniem konta w mBanku jest brak możliwości wpłat
          gotówkowych bez prowizji i większych wypłat ( powyżej 1000 zł dziennie).
          Wyjściem jest drugie konto najprostsze w Lukasie, bez karty, za to z
          możliwością wpłat i wypłat ( przelew na jedno zdefiniowane konto bez prowizji).
          • Gość: ppp Re: Pekao traci klientów :) - nareszcie !!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 31.08.03, 19:38
            Jako alternatywę warto jeszcze chyba rozważyć Bank Millennium. Ostatnio sporo
            się u nich poprawiło w porównaniu z tym co było kilkanaście miesięcy temu przy
            zmianie systemu.
            • Gość: rsa127 Re: Pekao traci klientów :) - TYLKO NIE MILLENNIUM IP: *.riz.pl / 192.168.42.* 01.09.03, 09:15
              Zdecydowanie odradzam. Mam kredyt mieszkaniowy od 1,5 roku. Naliczają źle raty,
              stosują złe oprocentowanie, "zapominają" o obniżeniu oprocentowaniu w związku
              ze zmianą stóp procentowych, obsługa niekompetentna (zmiana rodzaju rachunku
              wymagała 3 wizyt w oddziale!!!), bezprawnie pobierane prowizje itp. Przez
              półtora roku złożyłem co najmniej 6 reklamacji - wszystkie rozpatrzone
              pozytywnie. Mają ogromny bajzel.
              Polecam też artykuł w ostatnim "Proficie" za obsługę klientów Millennium
              dostało 0 punktów (maximum 5).

Gość portalu: ppp napisał(a):

> Jako alternatywę warto jeszcze chyba rozważyć Bank Millennium. Ostatnio sporo
              > się u nich poprawiło w porównaniu z tym co było kilkanaście miesięcy temu
              przy
              > zmianie systemu.
            • Gość: Kazik Re: Pekao traci klientów :) - nareszcie !!! IP: 195.117.130.* 14.09.03, 13:19
              Napisał to pewnie pracownik banku Millennium, znanego z najwyższych opłat i
              prowizji, najwyższych pensji zarządu ze wszystkich banków w Polsce i corocznych
              planowych strat. radzę unikać tego banku
          • czuk1 Re: Pekao traci klientów :) - nareszcie !!! 01.09.03, 22:51
            Gość portalu: Wojtek napisał(a):

> W ostatnim czasie zlikwidowałem w Pekao SA 3 rachunki dewizowe: swoje i córek
            > ze względu na planowane wprowadzenie prowizji za prowadzenie i beznadziejne
            > oprocentowanie. Czekaliśmy godzinę na obsługę, ale udało się zamknąć
            rachunki,
            > mimo, że córki są niepełnoletnie, co wymaga decyzji sądu rodzinnego. Na
            > szczęście pani z obsługi nie wiedziała tego. Po wypłaceniu kasy rachunek
            > dewizowy otworzyliśmy w PKO BP: lepsza obsługa i oprocentowanie, brak
            prowizji
            > za prowadzenie. Fatalna obsługa w Pekao SA to wynik zwolnienia 60%
            pracowników
            > w ciągu ostatnich 5 lat, niestety nie tych najgorszych, tylko bez pleców i
            > układów, ze szkodą dla klientów.
            > Konto podstawowe złotówkowe radzę natomiast założyć w mBanku, z jedną kartą
            > Visa do e-konta. Ograniczeniem konta w mBanku jest brak możliwości wpłat
            > gotówkowych bez prowizji i większych wypłat ( powyżej 1000 zł dziennie).
            > Wyjściem jest drugie konto najprostsze w Lukasie, bez karty, za to z
            > możliwością wpłat i wypłat ( przelew na jedno zdefiniowane konto bez
            prowizji).
            >
      • Gość: corregidor Re: Pekao traci klientów :) - nareszcie !!! IP: 217.153.132.* 01.09.03, 09:29
        to idź do muyltibanku
        ja tam sie przenioslem
        w zeszlym tygodniu
        a co do pekao:
        splacilem zcaly kredyt odnawialny w ubieglym tygodniu,
        dzis rano sprawdzilem konto i zobacyzlem że naliczyli mi nie wiem za co 257
        zetów pod hasłem: odsetki od kredytu odnawialnego ?
        czy jest jakaś procedura, żeby to oprotestować ?
        • bator1 PeKaO to wspaniały bank! 04.09.03, 09:28
          Tak jest własnie - to nie są krwiopijcy bez serca jak reszta banków. Jak
          uciekłem do Multibanku to chcieli tam ode mnie dowód osobisty i wyciąg z PeKaOn
          żeby dać większą linię niż w pekao. Pół roku już nie mam konta w pEkAo a tu
          proszę - gdy przyszła odpowiednia pora dostałem listem poleconym od nich piekne
          nowe karty płatnicze! No gdzie jeszcze jest tak dobrze, żeby dawać obcym
          ludziom karty? Tylko PeKao!!!
          • Gość: stach40 Re: PeKaO to wspaniały bank! IP: *.pkobp.pl 04.09.03, 18:00
            bator1 napisała:

> Tak jest własnie - to nie są krwiopijcy bez serca jak reszta banków. Jak
            > uciekłem do Multibanku to chcieli tam ode mnie dowód osobisty i wyciąg z
            PeKaOn
            >
            > żeby dać większą linię niż w pekao. Pół roku już nie mam konta w pEkAo a tu
            > proszę - gdy przyszła odpowiednia pora dostałem listem poleconym od nich
            piekne
            >
            > nowe karty płatnicze! No gdzie jeszcze jest tak dobrze, żeby dawać obcym
            > ludziom karty? Tylko PeKao!!!
            Wysłanie kart do domu jest szczytem nieprofesjonalizmu. Ktoś z mieszkańców
            znajacy PIN , odbiera list i kartę , wyczyszcza konto naszego klienta. Jest
            duzy smód. Klient ma słuszne roszczenie do banku. Nie ma sie czym chwalić.
            • Gość: rsa127 Re: PeKaO to wspaniały bank! IP: *.riz.pl / 192.168.42.* 05.09.03, 09:46
              A ja się nie zgadzam. Nie mam ochoty biegać po kartę na pocztę lub stać godzinę
              w kolejce w oddziale PKO BP (na szczęście nie mam tam konta). Szczytem
              nieprofesjonalizmu i głupoty jest podać PIN komuś innemu. Jak ktoś tak robi,
              niech ponosi tego konsekwencje.

> Wysłanie kart do domu jest szczytem nieprofesjonalizmu. Ktoś z mieszkańców
              > znajacy PIN , odbiera list i kartę , wyczyszcza konto naszego klienta. Jest
              > duzy smód. Klient ma słuszne roszczenie do banku. Nie ma sie czym chwalić.
              • bator1 Re: PeKaO to wspaniały bank! 10.09.03, 09:29
                A czego ja sie mam obawiać? Nie mam od dawna konta w pekao - to ak wspaniały
                bank, że rozdaje karty obcym ludziom :-))) Tak dobra nie jest chyba żadna
                instytucja na świecie...
                Ciekawe ile by sie dało z niej kasy wyciagnąć :-)))
        • Gość: corregidor Re: Pekao traci klientów :) - nareszcie !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.04, 21:19
          moi drodzy

ktos z was doradzil mi zebym zamknal konto w pekao sa i otworzyl w multibanku

DZIEKUJE ZA RADE

wlasnie splacam reszte dlugow i jestem wolnym czlowiekiem

HURRAAAA !!!!!!!

POZDRAWIAM
    • bigbrada Re: Pekao traci klientów :) - nareszcie !!! 13.09.03, 14:53
      Dostałem właśnie pocztą nową kartę Z PEO.
      Zlikwidowałem konto 2 lata temu, hehe
    • Gość: ja Re: Pekao traci klientów :) - nareszcie !!! IP: 195.205.131.* 22.01.04, 07:42
      Ja też uwolniłem się od Pekao. Zamknięcie konta przebiegło szybko i
      bezboleśnie. Mam wrażenie, że nauczyli się już to robić. Chyba coraz więcej
      osób rezygnuje z ich usług. No cóż - opłaty i warunki kredytowe są nie z tej
      epoki.
      Pozdrawiam
      • Gość: kawosz Re: Pekao traci klientów :) - nareszcie !!! IP: 193.45.14.* 22.01.04, 09:08
        Witam,

Ja także niedawno zamknąłem eurokonto VIP. Uprzejmie porozmawiałem ze swoją
        Panią opiekun o przyczynach mojego odejścia. Pożegnaliśmy się sympatycznie
        i ... CZYJĘ SIĘ LEPIEJ, szczególnie finansowo.

pzdr
        kawosz
    • laurenka4 Re: Pekao traci klientów :) - nareszcie !!! 27.01.04, 15:12
      słyszę, że jedziemy na tym samym wózku. Spłacam kredyt studencki, na szczęście
      brałam go tylko rok. Pracowałam przez pół roku i płaciłam regularnie. kiedy 2
      miesiące byłam bez pracy, starałam sie o odwieszenie na kilka miesięcy, to
      gwarantował mi regulamin p.14 - b i c . Niestety dyrektorka ds. krdytów nie
      uznała mojej prośby, bo przecież kilka mcy wcześniej pracowałam. Durnota
      jedna! Wczoraj przeniosłam sie do innego banku, podjełam pracę i nie chcą, aby
      moja kasa leżała u nich. Dodatkowo musiałam mieć limit na środki płatnicze na
      karcie, nie tylko ograniczali mi wypłatę, ale i płatność kartą, nawet wtedy
      gdy pszekształciłam konto na ror umiejscowiony.
      • Gość: rsa127 Re: Pekao traci klientów :) - nareszcie !!! IP: *.riz.pl / *.riz.pl 28.01.04, 16:32
        Zdecyduj się. Czy mówisz o PKO (BP) czy o Pekao (SA). To dwa różne banki, a
        swoją historię opowiadasz w wątkach o obu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka