Dodaj do ulubionych

mBank - co sadziecie?

IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 15.12.01, 18:00
Jakosc uslug, prowizje, oplaty, problemy z przelewami, itp,?
Obserwuj wątek
    • gale Re: mBank - co sadziecie? 16.12.01, 20:04
      Mówiąc krótko: nie mam żadnych zastrzeżeń do mBanku (a zaliczam się do
      _prawdziwych_ pieniaczy bankowych bo nie lubię jak ktoś się bawi moimi
      pieniędzmi), jestem zadowolonym klientem mBanku od bodaj pół roku. Polecam.

Pozdrawiam,

gale
      ----
      www.citibank.prv.pl
      • Gość: B Re: mBank - co sadziecie? IP: *.man.polbox.pl 18.12.01, 11:14
        Ja również jestem zadowoloną klientką mBanku. Co prawda jestem w nim krótko, bo
        od 2 miesięcy, ale jak na razie odpowiada mi najbardziej z trzech wybranych
        przeze mnie e-banków do lokowania moich pieniędzy.
        • Gość: zedo Re: mBank - co sadziecie? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 21.12.01, 14:06
          mam tam tez konto, należę do raczej wymagających klientów i potwierdzam,
          trudno sie o cos czepić. PZDR
    • Gość: v-kar Re: mBank - co sadziecie? IP: *.xtreme.net.pl 23.12.01, 13:45
      Ja polecam Inteligo. Moim zdaniem to najlepsze konto, idealnie dostosowane do
      potrzeb każdego z klientów. Info: www.inteligo.pl
      • Gość: agulha Re: mBank - co sadzicie? IP: 10.131.128.* 24.12.01, 02:25
        Ja też mam konto w inteligo i nie mam zastrzeżeń, ale właśnie założyłam sobie
        konto w mBanku. Dlaczego? 1.Wyższe oprocentowanie 2. bezprowizyjne wypłaty z
        bankomatów Euronetu 3. Darmowe przelewy internetowe. Czy ktoś może mi podać, w
        czym z kolei inteligo jest lepsze od mBanku?
        • Gość: bankier Re: mBank - co sadzicie? IP: *.chello.pl 24.12.01, 11:18
          Witam,

Co do wyższego oprocentowania to jestem pewien, że mBank obniży je już
          niedługo, (nie obniżył oprocentowania wraz z obniżką stóp, teraz liczy na to,
          że pozyska nowych klientów opóźnijając obniżkę, tak działało na początku też
          Inteligo i ludzie się na to nabierają). Co do opłat to masz rację, że Inteligo
          ma wyższe, ale zauważ, że np. w mBanku masz płatny telefon do obsługi klienta.

Zakładanie konta w mBanku jest bardzo kłopotliwe. (Nie muszę chyba tłumaczyć
          dlaczego)

Inteligo posiada szeszą gamę usług, np. quickmoney, emailmoney, serwisy smsowe.

Pozatym uważam, że istnienie dwóch prawie identycznych kont (ekonto,emax) jest
          pomysłem chybionym. Wprowadza to zbedne zamieszanie. Mogliby stworzyć jedne
          konto i jedną karte.

• bigbrada Re: mBank - co sadzicie? 27.12.01, 20:20
            Mam konto w mBanku prawie od początku. Niestety od lipca gwałtownie spada
            oprocentowanie. W działaniu ok. 0 problemów i 0 opłat.
            Zarzut, że są dwa różne rodzaje kont uważam za dziecinny. Jak komuś nie pasuje,
            może mieć samego e-maxa albo same e-konto.
            Teraz czekamy na kartę kredytową. Prace już na ukończeniu.
            • Gość: bankier Re: mBank - co sadzicie? IP: *.chello.pl 27.12.01, 21:04
              Pracujesz w tym banku?
              • bigbrada Re: mBank - co sadzicie? 27.12.01, 22:40
                Niestety nie jestem czuły na zaczepki :))
                Są też minusy w pracy mBanku-długa procedura otwierania to największy.
                Poza tym Izzykonto dla nastolatka z karta za 36 zł/rok jest delikatnie mówiąc
                nieporozumieniem.
                Ale jako konto do opłacania różnych rachunków sprawdza się mi znakomicie.
                Wcześniej też był świetną skarbonką.
                • Gość: bankier Re: mBank - co sadzicie? IP: *.chello.pl 27.12.01, 23:05
                  Myślełem, że pracujesz w tym banku bo napisałeś, że pracujecie nad kartą
                  kredytową. :) Ja ogólnie chwalę mBank, jako, że uważam, że do bankowości
                  internetowej należy przyszłość. Pozdrawiam
          • Gość: bankier Re: mBank - co sadzicie? IP: *.chello.pl 03.01.02, 12:08
            No i miałem rację, mBank obniżył oprocentowanie. Pozdrawiam
            • Gość: damona Re: mBank - co sadzicie? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.01.02, 11:22
              ogólnie z banku jestem zadowolona,ale...
              mialam problemy z przelewami do mBanku, poniewaz w pko bp wyswietlał sie inny
              wlasciciel konta, przy podanym numerze konta. Zgodnie z instrukcjami mBanku
              można pomijac dwie pierwsze cyfry,w przypadku gdy nie pasuje im ilosc cyferek
              ale wtedy pojawial sie inny właściciel. No i po trzeciej próbie przelewu
              darowałam sobie.Teraz spróbuje zrobic przelew z pko sa - podobno nie mają
              takich problemów.
        • Gość: kasa Re: mBank - co sadzicie? IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 22.02.02, 00:16
          W inteligo możesz zarabiać na wprowadzaniu nowych osób, a poza tym za założenie
          konta dostajesz 50 złotych. Szczegóły: www.50zlotych4u.prv.pl.
          Serwis internetowy - bez zastrzerzeń, telefoniczny także - odpowiedź na
          wątpliwosci natychmiastowa. Założenie konta - baz problemu - niezbędne
          materiały i kartę przysyłają pocztą kurierską.
          kasa
          ---------
          www.50zlotych4u.prv.pl
    • Gość: malvi Bez zastrzezen IP: *.wise.edt.ericsson.se 24.01.02, 13:04
      Mam od prawie roku konto w m-banku
      Nigdy nie bylo najmniejszego problemu z czymkolwiek
      Co prawda jestesm przetrenowana przez kilkuletnie uzeranie sie z PKO BP i byc
      moze jestem zahartowana ... ;-)
      korespondencja z banku (np jednorazowe hasla) dochodzi do w-wy w ciagu 2 dni
      obsluga linii kompetentna i grzeczna, odbieraja telefon od razu
      www - bez zarzutu, siec euronetu - nie trafilam na nieczynny bankomat nie
      mowiac o awarii sieci
    • luimm Re: mBank - co sadziecie? 26.01.02, 15:29
      Mam konto w mBanku już prawie rok i do dziś polecam ten bank wszystkim swoim
      znajomym. Technicznie i funkcjonalnie bez zarzutu, przelewy chodzą i dochodzą.
      Swego czasu wyznacznikiem jakości był dla mnie "handlonet" Banku Handlowego,
      ale po ostatniej zmianie systemu w mBanku odpuściłem sobie. Polecam rachunek.
      Problemy z zakładaniem konta to pryszcz, warto poświęcić trochę czasu.

Pozdrawiam

L.M.
      • gale Re: mBank - co sadziecie? 03.02.02, 09:55
        Handlonet... łza się kręci w oku... To były czasy... Ale Citi posprzątało,
        wszystko co było dobrego w handlo zostało szybciutko wypieprzone do kosza.

A wymagającym polecam rozwijający się mBank :)

gale
        ----
        www.citi.prv.pl
        • Gość: KLIENT Re: mBank - co sadziecie? IP: *.polkomtel.com.pl 20.02.02, 17:56
          JESTEM KLIENTEM mBanku OD MOMENTU JEGO POWSTANIA I ZADOWOLONY JESTEM W 100% !!!
          • Gość: Ochucki Re: mBank - co sadziecie? IP: *.radio.com.pl 19.03.02, 22:59
            Łubudubu, łubudubu, niech nam żyje prezes (naszego) Klubu.
    • Gość: borzar Re: mBank - co sadziecie? IP: *.pnu.com 26.02.02, 16:35
      Czy tez slyszeliscie plotke, ze w najblizszej przyszlosci (rok, dwa) mBank ma
      zostac polaczony z MultiBankiem????
    • Gość: Antymarm Wszystkie e-banki są o.k. IP: 192.168.1.* 22.03.02, 18:54
      • Gość: pidżej Może prawie wszystkie IP: 193.178.164.* 27.03.02, 18:31
        Byle trzymać się z daleka od e.pkobp.pl. Brak im elementarnego wychowania - są
        mi winni odpowiedzi na wszystkie 6 e-maili jakie do nich wysłałem od grudnia.
        ZERO odpowiedzi! Zakładanie konta trwało SZESC tygodni! Durniejszego interfejsu
        wymyślić nie można: chcesz obejrzeć swoje operacje z kartą Visa Electron,
        ukazuje cię lista na której połowe szerokości kolumny zajmuje mój numer konta,
        który skądinąd znam, potem wydana kwota - i tyle. Chcę wiedzieć gdzie płaciłem -
        mogę zażądać szczegółów operacji, ale tylko tej jednej! Gdy chcę szczegółów
        następnej, dowiaduję się że Connection Timed Out czy coś w tym rodzaju, od nowa
        wbijam numer rachunku, okres za który chcę obejrzeć operacje, wybrać kolejny
        numerek na liście dla uzyskania szczegółów - horror! Przy płatnościach
        krajowych można dojść po kwocie o którą chodzi, ale gdy na wydrukach z EPOS-ów
        mam sumy w euro, koronach i funtach? Pamiętajcie, ostrzegałem. Niekorzesani
        partacze!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka