Dodaj do ulubionych

Co sądzicie o EasyForex?

IP: *.pf.com.pl / 10.1.3.* 04.08.03, 13:42
Zacząłem się interesować rynkiem walutowym FX, czytałem w jednym z ostatnich
numerów Parkietu porównanie polskich platform forexowych. Chciałbym jednakże
poznać opinie użytkowników tych platform, a w szczególności Easy Forexa
(wydaje się że jest najłatwiej dostępny dla drobnego, takiego jak ja,
inwestora).
Będę wdzięczny za każdą opinię.
pozdrawiam
tm
Obserwuj wątek
    • franzmaurer Re: Co sądzicie o EasyForex? 05.08.03, 04:42
      Gość portalu: Demian napisał(a):

> Easy Forexa
      > (wydaje się że jest najłatwiej dostępny dla drobnego, takiego jak ja,
      > inwestora).

A jaki ma adres??? Zarejestruj sie w
      www.xodds.com - serwis jest genialnie
      zrobiony, można zacząć zabawę w inwestowanie od 10$, przyjmuje karty VE
      Inteligo i wirtualną mBank'u, ja na jednym Bull'u zrobiłem w zeszłym tygodniu
      prawie 300$ :)))
      Zacznij od ONE TOUCH na dłuższy okres za 2-3$ i pochwal się ja Ci poszło :)))

Franz
      Sad Citizen of Euro-Kolhoz :((
      Zapraszam na forum prywatne
      Mp3 - DivX - p2p
      • Gość: Demian Re: Co sądzicie o EasyForex? IP: *.pf.com.pl 05.08.03, 09:14
        Easy Forex ma stronę: www.easy-forex.com
        Co do minimum na jednym locie ma 12.5$, ale niestety nie akceptuje Electronów
        czy eKart (musiałem sobie załatwić kredytówkę : ) aby pograć.
        Dzięki za polecenie platformy. Napewno sprwadzę jej możliwości i się podzielę
        uwagami.
        tm
        • franzmaurer Re: Co sądzicie o EasyForex? 05.08.03, 10:10
          Gość portalu: Demian napisał(a):

> Easy Forex ma stronę: www.easy-forex.com
          > Co do minimum na jednym locie ma 12.5$, ale niestety nie akceptuje Electronów
          > czy eKart (musiałem sobie załatwić kredytówkę : ) aby pograć.

No to do bani jak na mój gust - zresztą z tego co widzę to ma się raczej nijak
          do www.xodds.com - ci przyjmują bez problemu
          wirtualki ale najlepiej pierwszy raz załaduj konto przez e-golda bo jezeli
          zrobisz to kartą to pieniedzy nie mozesz potem przelać na egolda :(

Do zabawy masz opcję "Virtual Money Account" gdzie dostajesz virtualne 10k $ i
          możesz się bawic :)) W "Real Money Account" start od żywych 50$
      • korcio Re: Co sądzicie o EasyForex? 08.01.04, 19:58
        franzmaurer napisał:

> Gość portalu: Demian napisał(a):
        >
        > > Easy Forexa
        > > (wydaje się że jest najłatwiej dostępny dla drobnego, takiego jak ja,
        > > inwestora).
        >
        > A jaki ma adres??? Zarejestruj sie w
        > www.xodds.com - serwis jest genialnie
        > zrobiony, można zacząć zabawę w inwestowanie od 10$, przyjmuje karty VE
        > Inteligo i wirtualną mBank'u, ja na jednym Bull'u zrobiłem w zeszłym tygodniu
        > prawie 300$ :)))
        > Zacznij od ONE TOUCH na dłuższy okres za 2-3$ i pochwal się ja Ci poszło :)))
        >
        > Franz
        > Sad Citizen of Euro-Kolhoz :((
        > Zapraszam na forum prywatne
        > Mp3 - DivX - p2p

Jak zdeponować pieniadze na www.xodds.com za pomocą e-karty mbanku??
        • franzmaurer Re: Co sądzicie o EasyForex? 09.01.04, 01:15
          korcio napisał:

> Jak zdeponować pieniadze na www.xodds.com za pomocą e-karty mbanku??

Jezeli to pierwsza wpłata na konto to radzę nie uzywać karty tylko kupić sobie
          e-Gold i dokonać jej wlasnie przez e-gold. Kolejne wpłaty mozesz juz robic
          kartą.
          Jak? Najnormalniej - wejsc do sekcji "Cashier" i wpisać numerek, kod CVV, kwote.
          Na eKoncie pojawi sie blokada w zlotowkach - trzeba pare dni poczekac az
          zniknie i zobaczyc jak zostala zaksiegowana. Dostaniejsz z Xoods maila ze
          specjalnym linkiem gdzie musisz wpisac koncowke kwoty czyli 'zbite' centy.
          To jest system weryfikujacy czy karta nie jest skradziona i czy masz dostep do
          rachunku bankowego z jakim jest powiązana. Taka procedura jest stosowana tylko
          przy pierwszej wplacie.
          Polecam wybrac przy wplacie EUR jako walute bo chyba w EUR są rozliczane eKarty
          i nie tracisz procentow za przewalutowanie USD>EUR>PLN.
          Zreszta spytaj o to w Cafe mBanku.
        • Gość: nietak? Re: Co sądzicie o EasyForex? IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 23.01.04, 14:26
          wydaje mi się, że Franz nie spróbowoal easy-forex.pl. jest latwy i dla tych z
          troche forsy możno również wpłacić przelewem i negocjowac spready . pisz do
          info@easy-forex.com lub zadzwon na 22 630 7070
          • franzmaurer Re: Co sądzicie o EasyForex? 23.01.04, 16:47
            Gość portalu: nietak? napisał(a):

> wydaje mi się, że Franz nie spróbowoal easy-forex.pl.

Próbowałem... próbowałem... nie pamiętam już co mi nie podchodziło - teraz
            pykam na Oandzie i jestem zadowolony.
    • Gość: jeman Re: Szukam wiedzy na temat EasyForex? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.03, 16:00
      Czy mógłby mi ktoś wylożyć zasady, na czym to polega na przykładzie
      serwisu "easy-forex" czy www.xodds.com - będe wdzięczny, albo gdzie mogę
      znaleźć trochę podstaw.

Pozdrowienia
      Moj adres: jeman@gazeta.pl
      • franzmaurer Re: Szukam wiedzy na temat EasyForex? 06.08.03, 22:57
        Gość portalu: jeman napisał(a):

> Czy mógłby mi ktoś wylożyć zasady, na czym to polega na przykładzie
        > serwisu "easy-forex" czy www.xodds.com - będe wdzięczny, albo gdzie mogę
        > znaleźć trochę podstaw.

Forex to skrótowiec od Foreign Exchange czyli handelek walutami na skalę
        globalną. Istniał zawsze tylko że od mniej więcej 6-7 lat stał się niemal
        publicznie dostępny - szacuje się że obroty na Forexie są jakieś 60x większe
        niż obroty całej Wall Street ;)
        Jeszcze jeden dowcip polega na tym że grając umiejetnie (czyt posiadając
        szybkie źródła, rzetelne dane, odpowiedni software) zawsze wygrywasz :)
        Niektóre platformy takie jak rzeczony www.xodds.com umożliwiają wykorzystanie z
        lewara (albo inaczej dźwigni) 1:100 albo nawet 1:200 - tzn mając 10$ depozytu
        obstawiasz kontrakt nawet na 10.000$ :))) Ja parę dni temu obstawiłem że 5$ na
        to że EUR/USD przebije 1.399.... no i przebiło, na moment ale zawsze... prawie
        400$ jest moje :))) W Xodds najprościej obstawiać kontrakty Bull/Bear - czyli
        na zwyżkę i spadek - ale w konkretnym momencie, One Touch to z koleji
        obstawianie czy kurs EUR/USD albo USD/JPY etc w ciagu np tygodnia osiągnie
        konkretną wartość - na Xodds jak sobie klikniesz jakis rodzaj kontraktu - u
        góry kliknij helpa - pokaże się Flash'owy schemat o co biega... no a potem już
        tylko wystaczy mieć czuja, czytać brief'y i obstawiać ;)))
        To na początek... jak starcisz pierwsze 100$ to się zorientujesz że więcej daje
        nauka czytania i analizowania wykresów, software który to analizuje... jak to
        pojmiesz następnych 100$ już raczej nie stracisz a kto wie może przed 40-stką
        zapewnisz sobie emeryturę i olejesz ZUS "siurem równym" ;)

Nie wiem gdzie znajdziesz jakies porządne opracowania o forexie po polsku -
        moze na stronach uczelnianych??? Pogooglaj... z angielskich polecam -
        www.fxcm.com i www.oanda.com - jezeli chcesz w to wejść z 'żywą'
        gotówką to daj znać na priv.
        • Gość: dejtrejder Re: Szukam wiedzy na temat EasyForex? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.03, 14:35
          A po polsku to jest porządnie tu:
          www.efixpolska.com
          A ten easy to śmiech na sali;-)))
          Z jakiej racji wybierasz platformę , która daje 12 pipsów spreadu???
          Zwariowaliście Panowie???
          Oanda ma 2 pipsy, Efixpolska(GFT)ma 3 pipsy spreadu. Nawet nie ma porównania.
          dejtrejder
          • Gość: marborow Prosze o pomoc w sprawie Easy-forex IP: *.pl / 212.160.76.* 22.11.03, 11:32
            Wplacile pieniadze na Easy-Forex, nie gralem (bo doszedlem do wniosku ze na
            tej platformie nie warto) i mam problem z wyplaceniem pieniedzy...
            wiec jesli trafila tu osoba ktora ma konto w easy-forex bardzo prosze o
            pomoc...
            nie wiem co oznaczaja pojecia:
            Branch Name:
            * Branch Number:
            * Account Name:
            * Account Number:
            z gory dzieki
            Marborow
          • Gość: paweł Do osób które grają.. IP: 62.233.129.* 30.01.04, 10:03
            Czy ktoś ma już w grze na forexie jakieś doświadczenia- proszę o opinię czy
            jeśli coś wygracie to możecie te pieniądze wypłacić- czy też to wszystko jest
            tylko wirtualne.
            • Gość: Forest Re: Do osób które grają.. IP: 62.233.129.* 03.02.04, 16:47
              też jestem b. ciekawy zwłaszcza że wypowiedzi są jak najbardziej za
              • franzmaurer Re: Do osób które grają.. 03.02.04, 17:10
                Gość portalu: Forest napisał(a):

> też jestem b. ciekawy zwłaszcza że wypowiedzi są jak najbardziej za

Z easy-forex raczej uważaj, atmosfera wokół nich robi się taka sobie :(
                www.futures.pl/fdys/view.php?watek_id=3076&all=1

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka