zklimatem 07.09.09, 08:57 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
skr85 Wolimy polskie morze zamiast egzotycznych kurortów 07.09.09, 09:11 A ja nadal uważam, że ceny w polskich kurortach są zdecydowanie za wysokie. Rozumiem, że hotelarze i właściciele pensjonatów muszą przez 2 miesiące wakacji zarobić tyle aby się utrzymać przez cały rok. Ale skoro jest popyt to ceny się utrzymują. Osobiście wolę wakacje w zagranicznych kurortach ale w miejscowościach trochę mniej obleganych i skomercjalizowanych (polecam Turunc w Turcji lub wakacje w listopadzie lub grudniu w Sharm el Sheik). Cena 7 dni w opcji last minute niewiele odbiega od ceny w polskim hotelu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wookie Re: Wolimy polskie morze zamiast egzotycznych kur IP: 167.206.189.* 07.09.09, 11:25 Wszystko pięknie,z tym że w Egipcie na przełomie listopada i grudnia robi się ciemno o godzinie 16, a po zmroku w Sharm (poza nocnym nurkowaniem i kilkoma knajpami) nie ma za bardzo co robic. Odpowiedz Link Zgłoś
aardvaark Re: Wolimy polskie morze zamiast egzotycznych kur 07.09.09, 13:05 Pieniądze zostawione na urlopie w Polsce jakoś powoli do polskiego turysty wrócą. Pieniądze zostawione w Egipcie - raczej nie. Wolę Polskę! :) Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_72 Re: Wolimy polskie morze zamiast egzotycznych kur 07.09.09, 17:39 Cena jest rzeczą względną. Ważne jest to, co się w tej cenie dostaje, a w Polsce, generalnie dostaje się niewiele. Bardzo mnie bawią stwierdzenia właścicieli kwater nad Bałtykiem, że urlop za granicą jest dużo droższy niż u nich. Polska faktycznie jest stosunkowo dużym krajem i zawsze będą chętni na przyjazd w polskie góry, lub nad polskie morze, więc sumowanie cen z przelotem i innymi opłatami, które windują cenę wyjazdu, z ich punktu widzenia może ma jakiś sens. Gdy się jednak porówna ceny samych kwater, to nie wygląda to już tak jednoznacznie i w konsekwencji bardzo niewielu zagranicznych turystów ma ochotę płacić za tak dziadowski standard. Nie można również porównywać tego co mamy w Polsce, do tego co mamy np. w Grecji, bo tam jadę po słońce, ciepłe morze i przymykam czasem oko na pewne niedostatki w standardzie hotelu. Bardziej powinniśmy się porównać do Norwegów. Gdy powiedziałem, babie w Jastarni jakie warunki* miałem w zeszłym roku w morwegii i za ile, zrobiła tylko głupią minę. Stękała tylko, że sezon krótki i muszą zarobić na ZUS-y i inne opłaty. *Dom 10-osobowy. Wspólna część dzienna z 10-osobowym stołem, kompletnie wyposażona kuchnia (kuchnia, mikrofala, zmywarka, ekspres do kawy...), duży wypoczynek, 42" plazma, sprzęt muzyczny. My, dla 4 osób mieliśmy 1 dużą sypialnię z 2 fotelami i małym TV, 2 sypialnię z łóżkiem piętrowym i drugim normalnym i dużą szafę. Do tego dochodziła łazienka z prycznicem. Druga rodzina miała podobnie wyposażoną część sypialną. Do tego w domu była sauna i rowery. Za cały dom płaciliśmy 120euro/dobę, czyli po 60 euro na rodzinę. Odpowiedz Link Zgłoś
kapelan_rady_nadzorczej Re: Wolimy polskie morze zamiast egzotycznych kur 07.09.09, 17:51 "Cena jest rzeczą względną. Ważne jest to, co się w tej cenie dostaje, a w Polsce, generalnie dostaje się niewiele"...kilka lat temu za cene nizszej klasy hotelu na Hawajach dostalismy nad polskim morzem zawilgocony domek z zapchanym kominkiem i wilgotna posciela...a kominek by sie przydal bo przez caly pobyt padal deszcz i bylo zimno, choc to bylo w lipcu Odpowiedz Link Zgłoś
lmblmb Zakopane? Stolica chamstwa i arogancji 09.09.09, 09:18 agnieszka_72 napisała: > [...] w konsekwencji bardzo niewielu zagranicznych turystów ma > ochotę płacić za tak dziadowski standard. Do tego dochodzi jeszcze kultura miejscowych. Zakopane to zagłębie chamstwa i arogancji. Nie rozumiem jak turystom to nie przeszkadza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z pacujacej ameryk Wolimy polskie morze zamiast egzotycznych kurortów IP: *.159.163.133.Dial1.Chicago1.Level3.net 07.09.09, 10:09 a od czego ci ludzie w polsce odpoczywaja. jak to odpoczywac jak sie nie pracuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesiek Byłem w ubiegłym tygodniu w Grzybowie ok Kołobrzeg IP: *.171.87.67.static.crowley.pl 07.09.09, 10:21 Po plaży sobie chodzą niektórzy turyści z pieskami - co jest zabranione. Pieski załatwiają swoje potrzeby fizjologiczne na plaży na piaku. Wstyd, obciach tym bardziej, że na plaże chodzą turyści z Niemiec i Francji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: Byłem w ubiegłym tygodniu w Grzybowie ok Koło IP: 80.87.38.* 07.09.09, 10:28 Pieski, pieskami, ale ja znajduję więcej petów, butelek, puszek i innych śmieci w piachu... A psie kupy? Mewy też srają tak jak wiele innych zwierząt i jakoś przeżylismy. Proponowałbym więc zacząć od ludzi a nie od piesków. Wreszcie, jak można odpocząć w tym zgiełku i tłumie na plaży. Powiedzmy szczerze, większość jedzie po to by móc powiedzieć po powrocie gdzie to nie była, jak się nie bawiła. Wystarczy poczytać artykuł, który był niedawno w portalu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Byłem w ubiegłym tygodniu w Grzybowie ok Koło IP: *.eltronik.net.pl 07.09.09, 11:10 >Powiedzmy szczerze, większość jedzie po to by móc powiedzieć po >powrocie gdzie to nie była, jak się nie bawiła. Wystarczy poczytać >artykuł, który był niedawno w portalu. też się zastanawiam, po co płacić kilkanaście tysięcy za grzanie dupy na słońcu na drugim końcu świata Odpowiedz Link Zgłoś
business3 Nie kłam - psy na plaży nie są zabronione. 07.09.09, 22:47 Nie kłam - psy na plaży nie są zabronione. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicki Re: Nie kłam - psy na plaży nie są zabronione. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.09, 23:36 Są zabronione i bardzo dobrze, tylko niektórym to nie dociera do mózgu, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Haha Piwo drogie??? IP: 188.33.5.* 07.09.09, 10:59 Piwo kilkakrotnie droższe na Rodos? Błagam... W knajpach często jest tańsze niż w obskurnych warszawskich spelunach, a w marketach kosztuje średnio 0,80-1 Euro. Jeżeli się tam wydaje pieniądze z głową, nie szaleje, to wydaje się ich mniej niż nad polskim morzem. Za to pogoda gwarantowana, ludzie milsi i bardziej kulturalni i mniej buraczanych polaczków. Polska stała się nieopłacalnie droga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Piwo drogie??? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.09.09, 11:30 Bałtyk to porażka nie dosyć że lodowata woda to jeszcze trzeba cudu żeby trafić na pogodę a jak już jest to plaża jest tak oblegana że leży koc na kocu.Byłem w Turcji 2 tygodnie pogoda gwarantowana baseny zjeżdżalnie na plaży leżaczki bez tłoku woda w morzu 26-28 stopni do tego super wyżerka w restauracji.Do tego jak ktoś lubi zwiedzać to te 2 tygodnie to mało.Ten błękitny kolor wody palemki... brak słów tego wszystkiego nie da się porównać do wczasów nad Bałtykiem.A jak ktoś chce porównać to niech zobaczy ile u nas by go to wyniosło jak by wziąć hotel 5 gwiazdkowy z klimą plus śniadanie ,obiad, kolacja, w formie szwedzkiego stołu plus przekąski.... Po tym wszystkim powiedziałem nigdy więcej nad Bałtyk nie pojadę. Odpowiedz Link Zgłoś
upgraded Re: Piwo drogie??? 07.09.09, 13:42 tydzien we Francji, okolice Bordeaux - piekne szerokie, czyste i piaszczyste plaze, wspanialy czysty ocean, piekna przyroda, czyste i bezplatne prysznice i toalety przy wyjsciu z plazy, wspaniale jedzenie, wino - i wszystko to jakies 30% taniej niz nad Baltykiem. a sam Baltyk w wydaniu polskim? zasyfiona kaluza i niewiele poza tym. no i te ceny i kulturalne podejscie do klienta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hj Re: Piwo drogie??? IP: *.mlyniec.gda.pl 07.09.09, 13:43 zgadzam sie z Toba w 100%. dla przykladu podam goraca Bulgarie. cena wynajmu kwatery nad morzem czarnym w sezonie dwa razy nizsza niz poza sezonem w Polsce. do tego wszystko tansze. gwarantowana pogoda i ciepla woda w morzu. mozna jechac w ciemno nawet teraz, po sezonie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Donald no tak, ale IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.09, 14:41 Już wkrótce Polacy zaczną wracać z emigracji, bo praca tu będzie się opłacać. Będą nas leczyć dobrze zarabiający lekarze i pielęgniarki, dobrze zarabiający nauczyciele będą uczyć nasze dzieci, dobrze zarabiający policjanci będą dbać o nasze bezpieczeństwo. Przy polskich drogach wyrosną nowoczesne stadiony i pływalnie. Czy to możliwe? Udało się w Irlandii, dlaczego ma nie udać się w Polsce? Przecież Polacy to wielki i mądry naród. Polskę też stać na swój cud gospodarczy Odpowiedz Link Zgłoś
business3 POyebany sen Ryżego-Cudaka! 07.09.09, 22:51 POyebany sen Ryżego-Cudaka! Gość portalu: Donald napisał(a): > Już wkrótce Polacy zaczną wracać z emigracji, bo praca tu będzie się > opłacać. Będą nas leczyć dobrze zarabiający lekarze i pielęgniarki, > dobrze zarabiający nauczyciele będą uczyć nasze dzieci, dobrze > zarabiający policjanci będą dbać o nasze bezpieczeństwo. Przy > polskich drogach wyrosną nowoczesne stadiony i pływalnie. Czy to > możliwe? Udało się w Irlandii, dlaczego ma nie udać się w Polsce? > Przecież Polacy to wielki i mądry naród. Polskę też stać na swój cud > gospodarczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubik Re: Wolimy polskie morze zamiast egzotycznych kur IP: *.centertel.pl 07.09.09, 11:12 nie jestem pewna czy to do końca jest tak, oczywiście Kreta i te kierunki są zwykle drogie i zawsze można znaleźć wczasy megadrogie, ale tak naprawdę, najpopularniejszy Egipt wcale drogi nie jest i jak sie porówna oferty to nad Bałtykiem całość wychodzi bardzo podobnie jesli chodzi o koszty więc majac do wyboru Baltyk a Egipt, biore Egipt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zeniu Re: Wolimy polskie morze zamiast egzotycznych kur IP: *.chello.pl 07.09.09, 11:19 Do Kubik - Kreta jest najtańsza z całej Grecji, a od Egiptu tańsza jest Tunezja. W Polsce nadal nie jest taniej, natomiast największą wadą polskich wczasów jest jednak ruletka pogodowa. Trafić 2 tyg deszczu nad morze, no to można się pochlastać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Wolimy polskie morze zamiast egzotycznych kur IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.09.09, 11:35 Dlatego twierdzę że Bałtyk jest dobry dla starych Niemców z rozrusznikiem serca co boją się słońca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vernalis1 Re: Wolimy polskie morze zamiast egzotycznych kur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.09, 12:22 Mnie nikt nie pytał, czy wole polskie morze.. Ja wolę nasze góry; a jak morze - to tam gdzie mam pewność, że pogoda dopisze i woda będzie miała więcej niz 25C ---------------------------------------- a href="http://www.dorotamichalek.pl"target="_blank">Takie tam...</a> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arttages Nie poleckam CM Żerkowa! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.09, 13:17 Ja nie polecam hotelu w CM w Żerkowie, strasznie drogo a warunki kiepskie i kuchnia fatalna przesolona, a dyrektor cham!!!. Taka nowością tam jest to ze dyrcio jak klient kupuje drinki to z godziny na godzinę podnosi cenę tych drinków, i przy okazji pozwala sobie na chamskie zachowanie jak klient pyta!!. I pomyśleć że ta sztuka ma tytuł magistra sztuki muzycznej!. No cóż jak się widzi taką sztukę przed sobą to trudno zachować kulturę !!!. Odpowiedz Link Zgłoś
dekar Re: Wolimy polskie morze zamiast egzotycznych kur 07.09.09, 13:08 Nie jestem ekspertem, ale wydaje mi się, że wytłumaczenie wyboru krajowego wypoczynku droższym piwem czy lodami za granicą jest delikatnie mówiąc naiwne. Akurat te koszty to niewielki promil kosztów wyjazdu i raczej nie przesądza o kierunku wypoczynku. Moim zdaniem wynika to z któtszych pobytów. W dobie kryzysu zamiast na 2 tygodnie ludzie częściej jeżdżą na 1 tydzień. A cena tygodnia w Polsce i za granicą jest na korzyść naszego kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam_Śląsk Re: Wolimy polskie morze zamiast egzotycznych kur IP: *.238.64.24.ip.abpl.pl 08.09.09, 00:37 Bzdura na kółkach! Ciekaw jestem czy w Polsce spędzisz tydzień w hotelu z 2 posiłkami w postaci szwedzkich stołów (20 potraw do wyboru, 2 zupy, ciepłe potrawy - wołowina, wieprzowina, baranina, kaczka, owoce morza, zimne potrawy typu szynki, sery i inne, owoce, ciasta - nie do zjedzenia, aż tyle tego było), z codziennym sprzątaniem, wypaśną łazienką, 50 m od morza i z 3 basenami i jacussi za ok. 1300 PLN (320 €) za osobę. Pokaż mi taką ofertę, a coż to za miejsce było - Mallorca (Hiszpania). Piwko po 1 €, 1,5 l Sangri 2,5 €, pyszne oliwki w kanjpie z chlebem 1,40 €. Drogo?? Coż za bzdury pisze ktoś kto nie był. A jedzenia było tyle, ze nie dało się nic zjeść nic więcej, oprócz takiej właśnie przekąski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Wolimy polskie morze zamiast egzotycznych kurortów IP: *.centertel.pl 07.09.09, 14:43 Jak góry to Słowacja Jak morze to Śródziemne Po co mam się stresować przed urlopem czy nad Bałtykiem będzie świecić słońce czy będzie padał deszcz. Po co mam się pchać na szlak, którym się idzie gęsiego i słyszy każdego naokoło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc nowy W Polsce drogo? co za chrzany IP: 81.210.82.* 07.09.09, 14:48 2 tyg w Zakopanem (dokładnie Kościelisko), 5-os rodzina w niezłym apartamencie (2100 PLN/2 tyg), co drugi dzień obiad w dobrej knajpie, termy, baseny, wycieczki, spływy, rowery, szlaki, jeziorka itd. (oczywiście bez szaleństw) - wszystko razem około 3800-4000zł. Ciekawe ile by kosztowała nawet taka Tunezja - jak liczyłem, to wyszło razem jakieś 8 tyś., o droższych kierunkach nie wspominając - kraje UE to już minimum 10-12 tys. Dojazd (7 h - można przeżyć, samolotem do Tunezji wychodzi to samo). PS. Nie zawsze trzeba jeść w najdroższej knajpie na Krupówkach, jest mnóstwo lokali, gdzie dobry obiad to 20 zł./os. Hotelowe żarcie przy AI nawet w 4-gwiazdkowym hotelu w Egipcie czy Tunezji po kilku dniach się przejada i chciałoby się gdzieś wyjść. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: W Polsce drogo? co za chrzany IP: *.centertel.pl 07.09.09, 16:25 2100/5 = 420 , 420/14 = 30PLN. 30 PLN za nocleg od osoby - nieźle. Ja za nocleg w Zdiarze płaciłem 6 EURO od osoby i też było super. Całe szczęście że EUR jest po 4,1 PLN (ja wymieniałem po 4,5PLN), bo nie ma takiej przepaści w cenie noclegu. A tak na marginesie 4,1*6= 25 PLN, 25*14 = 344 PLN, 344*5 = 1722 PLN Obiad w Smokovcu w restauracji - od 4 do 5 EURO, pizza w pizzerii od 4 do 5 EURO. Nie mam ochoty pchać się do ciasnego i głośnego Zakopanego, skoro o wiele lepiej mogę wypocząć u sąsiadów- swoboda na szlakach, więcej górskich chat w których mogę odpocząć, a ceny zbliżone mimo drogiego EURO :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kokoszko Wolimy polskie morze zamiast egzotycznych kurortów IP: 86.45.126.* 07.09.09, 15:37 Taaaa... spotkałam ten milion w Sopocie ;) Jednak w przyszłym roku omijam Polskę szerokim łukiem, nie chodzi o kasę, pogodę czy odległość. Chodzi o fatalną obsługę w restauracjach, chamskie kelnerki - nie dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
kapelan_rady_nadzorczej Ja raz bylem nad polskim morzem i nie wole... 07.09.09, 17:47 drogo, tloczno, nudno, brudno i przez 7 dni padal deszcz...przez caly tydzien na plazy spedzilismy 2 godziny...a w drodze powrotnej znajomym ukradli w pociagu telefony i portfele...pociagiem pojechalismy, zeby sobie oszczedzic "przyjemnosci" jazdy polskimi drogami...to byl moj pierwszy i ostatni urlop nad polskim morzem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Wolimy polskie morze zamiast egzotycznych kurortów IP: *.btc-net.bg 07.09.09, 17:59 Dziwię siętym co jezdzą nad polskie morze - urlop mamy jeden w roku najczęściej i trzeba go dobrze wykorzystac. A u nas wiadomo - pogoda byle jaka, drogo, morze zimne. Daltego jeżdzę od 2 lat do Bułgarii. Wynajmuję od prywatnych właścicieli. Jest pewnie i przyjemnie. Teraz właśnie wyjeżdzam za 3 dni z bulgarii do polski i z pobytu jestem b. zadowolony. Dla zainteresowanych podam namiar internetowy. oto mój email mubedo1@gazeta.pl Nie podaję tutaj namiaru by nie była to kryptoreklama, ale każdemu ospisze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ffan Wolimy polskie morze zamiast egzotycznych kurortów IP: *.tx.res.rr.com 07.09.09, 19:45 Dolar byl drozszy niz 2zl i was nie stac. A tak rok temu wszyscy dumnie oglaszali jak to was stac na podroze, a do USA to juz w ogle. LOL. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buhahahah KRYZYS IP: *.uznam.net.pl 07.09.09, 19:57 buhahahahahahaha!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megpap Wolimy polskie morze zamiast egzotycznych kurortów IP: *.lodz.mm.pl 07.09.09, 20:44 Najgorsze wg. mnie jest bezwzględne wyciskanie z turystów każdej złotówki, np. molo w Sopocie - płać, opera leśna tamże - płać ( a oglądać tam jest rzeczywiście masę ciekawych rzeczy),bilet do zamku w Malborku 35 pln za os.dorosłą 25 za małoletnią, vide- prawie 100 za 3 os. rodzinę, obowiązkowo przewodnik i 3 godziny zwiedzania ( a jak ktoś chce 2 godz. albo 4 ???) do tego za toaletę złociszy 2, tu nie chodzi nawet o wysokość opłat ale o wręcz taką nachalną żebraninę , nic by turystę miło połechtać (choćby czystą toaletą gratis) A są to miejsca pewnie solidnie dofinansowywane , ale turystę należy potraktować jak dojną krowę i do domciu. Nadmieniam , że ziwedzałam kilka miejsc w Europie i nigdzie nie odniosłam wrażenia, że jestem skończonym frajerem. Odpowiedz Link Zgłoś
probably_lupus Wolimy polskie morze zamiast egzotycznych kurortów 07.09.09, 22:08 Sporą część tego miliona można było zobaczyć na zdjęciach z lotu ptaka w telewizyjnych programach. Człowiek na człowieku na plaży :-) Ale, żeby oddać sprawiedliwość-w europejskich kurortach w sezonie też są tłumy niemiłosierne. Ale jest różnica. Nad naszym Bałtykiem (skądinąd moim zdaniem pięknym) gdy jest trochę gorsza pogoda, albo człowiek nie ma ochoty smażyć się na plaży można jajo znieść z nudów. Atrakcje jakie zwykle mamy to gofry, obskurne smażalnie ryb i piwsko. jeździć i zwiedzać też nie za bardzo, bo to średnia przyjemność przemieszczać się po wyboistych dróżkach. Może i jest taniej, ale taniej niekoniecznie znaczy lepiej. Z drugiej strony jak się poczyta o przygodach turystów jadących z różnymi dziwnymi biurami za granicą to też się odechciewa. I bądź tu mądry. Ja mogę tylko nieśmiało polecić swój sposób na fajne wakacje. Od kilku lat jeżdżę na rodzinne obozy sportowe z zaprzyjaźnionym klubem. Nudy zero, świetne towarzystwo zagwarantowane i na dodatek można wypoczywać jeżdżąc konno, grając w tenisa itp. To jest o wiele lepszy reset niż leżenie plackiem w tłumie na plaży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Wolimy polskie morze zamiast egzotycznych kurortów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.09, 23:06 no proszę, wyborcza hołota została w tuskowym dobrobycie...... no i znowu CUD w tuskolandi!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toma Wolimy polskie morze zamiast egzotycznych kurortów IP: 194.114.144.* 08.09.09, 00:05 śmieszna naprawdę śmieszne ! zimno i ryba za stówę ! To NIE wolny wybór LUDZI lecz optymalny no nie oszukujmy sie, nie każdego stać na 10k w Grecji lub 6k w Egipcie dla 2ki... nie ma co porównywać polski z kurortami swiata. to obiektywna niemila prawda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marko Nie umiecie znaleść się na urlopie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.09, 00:30 i to jest wasz problem. Mieszkam nad polskim bałtykiem i widzę te otumanione tłumy, które interesuje tylko słońce. Nie ma słońca i już wtedy pustka w głowie. Ja mówie zwiedzajcie, a jedna rodzina powiedziała mi: zwiedzaliśmy, ale było strasznie nudno i nie wiemy co jutro robić, ja: a co zwiedzaliście, oni: byliśmy na molo 4 godziny i patrzyliśmy na te duże kaczki (czytaj:łabędzie).A można pogłówkować i np. pozyczyć rowery - są piekne trasy rowerowe(przez miesiąc codziennie nie jechalem tą samą drogą), zwiedzić fortyfikacje, obejrzeć punkty widokowe,przejśc naprawdę pięknymi szlakami turystycznymi, zwiedzić skansen, park narodowy, muzeum, pograć w golfa, popływać statkiem, posłuchać koncertu organowego, pośmiać się na kabarecie i ewentualnie ostatecznie zgrilować sobie rybkę. Trzeba tylko chcieć! Jak ktoś twierdzi że taniej jest za granicą, to przypominam, że zarabiamy 4-5 razy mniej niż wszyscy w UE i jak tam jedziemy to siłą rzeczy płacimy więcej niż w Polsce, chociaż na pierwszy rzut oka wygląda taniej. U nas też łapiecie się na super oferty pokoju za 35zł od osoby a potem dziwicie się, że wilgotno, nie za czysto, TV za dodatkową opłatą, parking 25zł i papier toaletowy trzeba kupic samemu. A ci co niby byli w Egipcie niech nie pi..pszą, że wolą tam jechać bo jest słońce i ciepła woda - ile dni leżeliście na plaży (basenie), wozili was tylko autobusem (albo statkiem) spoconych mimo klimy po SzarmElSzejkach itp. a arabowie ocierali się na każdym kroku o wasze żony :) i wciskali kiczowate pamiątki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adamus_śląski Re: Nie umiecie znaleść się na urlopie IP: *.238.64.24.ip.abpl.pl 08.09.09, 00:50 Jeszcze raz napisze, bo to nie tak jak piszesz człowieku!! Bzdura na kółkach! Ciekaw jestem czy w Polsce spędzisz tydzień w hotelu z 2 posiłkami (half pension) w postaci szwedzkich stołów (20 potraw do wyboru, 2 zupy, ciepłe potrawy - wołowina, wieprzowina, baranina, kaczka, owoce morza, zimne potrawy typu szynki, sery i inne, owoce, ciasta - nie do zjedzenia, aż tyle tego było), z codziennym sprzątaniem, wypaśną łazienką, 50 m od morza i z 3 basenami i jacussi za ok. 1300 PLN (320 €) za osobę. Pokaż mi taką ofertę, a coż to za miejsce było - Mallorca (Hiszpania). Piwko po 1 €, 1,5 l Sangri 2,5 €, pyszne oliwki w kanjpie z chlebem 1,40 €. Drogo?? Coż za bzdury pisze ktoś kto nie był. A jedzenia było tyle, ze nie dało się nic zjeść nic więcej, oprócz takiej właśnie przekąski. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marko Re: Nie umiecie znaleść się na urlopie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.09, 23:52 Cieszę się, że znalazłeś taką dobrą ofertę. Niewątpliwą jej zaletą jest to , że była to Mallorca. Musze Ci jednak powiedziec ,że nie masz racji co do oferty nad naszym morzem. Może trafiałeś na naciągaczy, których pełno. Jestem właścicielem małego pensjonatu i u mnie za 140 zł (u Ciebie wyszlo 185zł)za osobę masz podobne warunki - czysty duzy pokój, jedzonko 6-daniowe a piwo i kawka za darmo plus sauna i solarium w cenie (basenu nie mam - polecam kąpiele w Bałtyku, w tym sezonie woda miała 22 stopnie C). Na mieście też znajdziesz taka kanapkę jak pisałeś za 6 zł i Sangria 1,5l kosztuje . Pozdrawiam P.S.Moi znajomi maja podobne pensjonaty i male hotele z taką ofertą - nie jestem odosobniony. Odpowiedz Link Zgłoś
steady_at_najx Re: Nie umiecie znaleść się na urlopie 11.09.09, 09:13 No i wyszlo szydlo z worka "Mieszkam nad polskim bałtykiem i widzę te otumanione tłumy, które interesuje tylko słońce" a za chwile okazuje sie ze jednak : "Jestem właścicielem małego pensjonatu ..." To drugie zdanie powoduje ze w tym co piszesz dalej jestes zupelnie niewiarygodny - najwazniejsze jednak to ze ludzie glosuja nogami i zadne "znajdziesz" nie jest istotne - tak naprawde to za te pieniadze powino to byc norma a nie wyjatkiem pt. "znajdziesz jak sie postarasz". Ja wiem jedno - po swoich doswiadczeniach z "uczciwymi" wlascicielami "pensjonatow" jeszcze dlugo nie zagoszcze nad tym "pieknym" bajorem zwanym Baltykiem. Fajnie jednak ze nadchodza takie czasy ze to wy musicie szukac chetnych. I tego wszystkim klientom zycze bo czasy "paszportow dla wybranych" minely co powoduje ze ludzie moga pojechac gdziekolwiek. Ja w tym roku miedzy innymi zaliczylem Bulgarie (jako jedna z 3 destynacji urlopowych) na zasadzie tydzien "odmozdzajacego" odpoczynku zalatwianego 5 minut przed dwunasta i za cene praktycznie identyczna jak nad polskim morzem mialem to co chcialem - ladny hotel, dobre wyzywienie, slonce, widoki i inne turystyczne duperele. I tam jest to norma a nie wyjatek "znajdziesz". Odpowiedz Link Zgłoś
karol64 Wolimy polskie morze zamiast egzotycznych kurortów 11.09.09, 17:20 "Jak szacuje Instytut Turystyki" Czy ktoś wie jak oni to szacują? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tusia Wolimy polskie morze zamiast egzotycznych kurortów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.09, 21:09 A ja lubię i Polskie morze i greckie plaże :P No i co, raz jestem tu a raz tu. Tylko zawsze wcześniej wycieczki sobie wykupuję. Jednak jak jest taniej i jeszcze na dodatek jakaś gwarancja niezmienności ceny to czemu nie. Teraz np byłam w sierpniu nad Bałtykiem, ale zaraz na początku października lecę do Grecji. Poopalam się jeszcze trochę :) Odpowiedz Link Zgłoś