Dodaj do ulubionych

potrzebne informacje

15.07.06, 21:40
Witam serdecznie świnoujściaków-debeściaków :))) hehe ale mi się zrymowało
Potrzebuję informacjii ja wyjazd wakacyjny.
1*gdzie można smacznie i tanio zjeśc(konkretna nazwa i ulica)
2*jakie atrakcje są w mieście w sierpniu
3*gdzie można zabrać dziecko,urozmaicając mu pobyt wakacyjny.nie muszę
dodawać że w ramach rozsądnych cen
4*Gdzie znajduje się basen i czy warto pójśc tam popływac
5*może jakiś bazarek,sklep typu biedronka,plus coś taniego
6*Czy opłaca się przekraczać granicę niemiecka i co warto tam kupic
7czy są u was jakieś fajne place zabaw dla dzieci
A po 8 proponuje spotkanie może mamusiek z dzieciaczkami.
Na wczasy wybieram się od 5-16 sierpnia sama z dzieckiem
Obserwuj wątek
    • Gość: anuś Re: potrzebne informacje IP: *.swn.vectranet.pl / *.swn.vectranet.pl 16.07.06, 01:45
      Czy chce ktoś napisać pracę doktorską na ten temat? Życze miłego pobytu na
      wyspie a bliższe inforkmacje na frapujace Pania pytania otrzymać można w
      Centrum Informacji Turystycznej niedaleko promów:)
      • decitos Re: potrzebne informacje 18.07.06, 13:01
        Ktoś nie mógł zasnąć? ;)
    • Gość: bryza Re: potrzebne informacje IP: *.chello.pl 16.07.06, 02:17
      > 1*gdzie można smacznie i tanio zjeśc(konkretna nazwa i ulica)
      za dawną stołówką społem jest śmietnik na który wywalają całkiem dobre resztki,
      coś wybierzesz
      > 2*jakie atrakcje są w mieście w sierpniu
      mój sąsiad tak piję że nieraz bez gaci lata goniąc turystki, pewnie cię znajdzie
      > 3*gdzie można zabrać dziecko,urozmaicając mu pobyt wakacyjny.nie muszę
      > dodawać że w ramach rozsądnych cen
      pokaż mu za darmo jak uciekasz przed moim sąsiadem, adrenalinka dla dzieciaka
      zapewniona
      > 4*Gdzie znajduje się basen i czy warto pójśc tam popływac
      baseny w naszym szpitalu są przy każdym łóżku, jak lubisz takie klimaty to warto
      > 5*może jakiś bazarek,sklep typu biedronka,plus coś taniego
      chrabąszczyk jest tani
      > 6*Czy opłaca się przekraczać granicę niemiecka i co warto tam kupic
      nie opłaca się bo wprowadzili myto, ale jak przejdziesz lasem to kup u nich ss-
      mański pas cnoty - ochroni cię przed sasiadem
      > 7czy są u was jakieś fajne place zabaw dla dzieci
      nie mamy dzieci
      > A po 8 proponuje spotkanie może mamusiek z dzieciaczkami.
      a co z tatusiami z syneczkami?
    • Gość: ja Re: potrzebne informacje IP: *.dip.t-dialin.net 16.07.06, 16:57
      @anax

szkoda ze dopiero od 5.VIII, ja jestem 0d 29 lipca sama z dzieckiem.Co do
      pytania nr.6- do Ahlbecku nie oplaca sie przechodzic!
      • Gość: mieszkanka Re: potrzebne informacje IP: *.uznam.net.pl / *.uznam.net.pl 16.07.06, 18:59
        lasnie bardzo sie oplaca do ahlbecku, sa tam fajne place zabaw dla dzieci,
        ladna promenada, czysto, milo i bardzo ladnie.
        a uzytkownik"ja"to chyba gdzies po lesie chodzl i nic nie widzial.
        • Gość: anax2 Re: potrzebne informacje IP: *.chello.pl 17.07.06, 07:11
          Bryza fajnie to ujełaś ale ja się spodzaiewałam szczerych odpowiedzi,.widzę że
          nie lubicie turystów w waszym mieście.
          mieszkanka dzięki za odpowiedz. i reszcie też dziękuje.
          • Gość: man Re: potrzebne informacje IP: *.uznam.net.pl / *.uznam.net.pl 17.07.06, 08:54
            >widzę że
            > nie lubicie turystów w waszym mieście.

Niestety to forum nie jest miarodajnym źródłem informacji, większość to półgłówki.
        • Gość: ja Re: potrzebne informacje IP: *.dip.t-dialin.net 17.07.06, 17:06
          @mieszkanka

obecnie mieszkam w niemieckiej stolicy i jestem przyzwyczajona do czegos
          lepszego, wiec z pewnoscia moge tak powiedziec o Ahlbecku. Znam tez zachodnie
          wybrzeze Baltyku i prosze mi nie mowic, gdzie bylam i co widzialam.
          • monisia98 Re: potrzebne informacje 17.07.06, 18:49
            ja jade 23 lipca do swinoujscia i zostaje az do 27 sierpnia - kocham to miasto -
            jest duzo do roboty przy promenadzie znajdziesz conajmniej 2-3 place zabaw
            niezbyt duze - ale jaednak - jedno jest drewniane pozostale normalne , poza tym
            w zeszlym roku byly karuzele - nie wiem czy nadal beda bo teraz w tym miejscu
            wybudowano nowe apartamentowce ,w samym centrum bliko kosciola w centrum
            znajdziesz leader price , netto, a dalej jak pojdziesz ulica grunwaldzka - jest
            biedronka i centrum uznam - tam tez jest na pierwszym pietrze cos w rodzaju
            placu zabaw - platne oczywiscie , poza tym mozesz poplynac z dzieckiem statkiem
            do albeku lub statkiem po wyspie wolin dosc tanie ok. 8 zl , przy samej
            promenadzie na koncu jej miesci sie basen i wedzarnia ryb - czesto tam chodze
            na rybke , od razu wedza i sprzedaja .Jesli mas zpytania napisz.
            • monisia98 Re: potrzebne informacje 17.07.06, 18:54
              co do jedzenia stolowalam sie w domu wczasowym Barbarka - na ul. kasprowicza -
              mozna wykupic sobie obiady nawet nie mieszkajac - jedzenie jest pycha placilam
              za obiad 11 zl za osobe dorosla i 6,5 za dziecko polowke, - zupy daja cala waze
              wiec mozesz zjesc nawet dwa talerze - ziemniaki sa na duzym talerzu jedynie
              surowka i kotlet limitacja - ale daja tyle ze spokojnie mozna sie najesc.
            • yvonne33 Re: potrzebne informacje 18.07.06, 08:49
              Słuchaj monisia98 a skąd Ty wzięłaś informacje, że za 8 zł można popłynąć
              statkiem po Wyspie Wolin?????? Takich rejsów nie ma! Ludzie, jeśli nie jesteście
              czegoś pewni lub nie wiecie to nie piszcie bzdur.

• nijaki20 Re: potrzebne informacje 18.07.06, 23:34
                Ciekawe ze yvonne odzywa sie dopiero wtedy kiedy ktos cos niewlasciwego
                napisze ... aby SKRYTYKOWAC.

yvonne33 napisała:

> Słuchaj monisia98 a skąd Ty wzięłaś informacje, że za 8 zł można popłynąć
                > statkiem po Wyspie Wolin?????? Takich rejsów nie ma! Ludzie, jeśli nie
                jesteści
                > e
                > czegoś pewni lub nie wiecie to nie piszcie bzdur.
                • decitos Re: potrzebne informacje 18.07.06, 23:52
                  Wolałbyś, żeby nikt nie krytykował bzdur?
                • yvonne33 Re: potrzebne informacje 19.07.06, 07:20
                  Słuchaj nijaki, poczytaj dokładnie forum a potem komentuj, a po drugie jeśli
                  ktoś pisze bzdury i wprowadza innych w błąd, to ty to nazywasz
                  krytykowaniem?????? Wystarczy trochę pomyśleć... nijaki...
            • decitos Re: potrzebne informacje 18.07.06, 13:00
              Rejsy za 8 zł? Pewnie masz na myśli rejsy do latarni morskiej (jak można płynąć
              statkiem po wyspie Wolin? to raczej fizycznie niemożliwe...), których póki co
              nie ma, tak czy siak... Nie wiadomo czy będą w tym roku.
              Obecnie można popływać statkiem po porcie za 35 zł, żaglowcem po morzu za 20 zł,
              lub odbyć rejs do Niemiec za 28 zł w obie strony (do Międzyzdrojów natomiast 20
              zł, także w obie strony).
              Jeśli chodzi o zabawę dla dzieciaków to polecam jeszcze wesołe miasteczko, które
              powstało na zbiegu ulic Wojska Polskiego i 11 Listopada.
      • jusytka Re: potrzebne informacje 17.07.06, 19:23

A co ty za bzdury jej mówisz. Opłaca się, bo sa tam fajne place zabaw i jest
        większy luz na plaży, dzieki czemu ma sie Malucha na oku, są też Termy czyli
        przyjazny dzieciom park wodny. Moje Maluchy uwielbiają jeżdzic do Niemiec.
    • Gość: imigrantka Re: potrzebne informacje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.06, 15:11

> 1*gdzie można smacznie i tanio zjeśc(konkretna nazwa i ulica)

"Balbinka" ul. Piłsudkiego, obok Biblioteki Miejskiej. duże, smaczne porcje,
      ceny od8 złotych, podaja tez porcje dziecięce - mniejsze i tańsze.
      A całkiem tanio to też na Piłsudskiego, tylko troche blizej centrum (jedna
      przecznica) Zwiazek Emerytów i rencistów, stołówkowe jedzenie, ale smaczne,
      zupy 2 zł, drugie dania 7 - zawsze jest kilka do wyboru.
      Kiedys pyszne i tanie jedzenie było w stołówce Kasyna Oficerskiego, ale
      ostatnio byłam i okazało sie, ze ceny na sezon podskoczyły prawie o 100%, wiec
      nie polecam (zestaw zupa plus rybka z ziemniakami i surówka + kompot 18 zł) W
      sumie zupe podaja w wazie, wiec zjecie z dzieckiem ile wlezie a drugie do
      podziału. ;-) Ulicy nie pamiętam, ja nietutejsza ;-), chyba Słowackiego. Idąc
      Piłsudkiego w stronę morza dojdziesz prościutko do Kasyna. (co ja mam z tą
      Piłsudkiego?)

> 2*jakie atrakcje są w mieście w sierpniu

Moim zdaniem w tym mieście nie ma żadnych atrakcji, ale ja to uprzedzona
      jestem. na bieżąco dowiesz się z lokalnych gaet i plakatów na mieście o
      koncertach i takich tam. Z tegop co wiem nic cyklicznego juz po FAMIE nie
      bedzie.

> 3*gdzie można zabrać dziecko,urozmaicając mu pobyt wakacyjny.nie muszę
      > dodawać że w ramach rozsądnych cen

Do parku Wodnego w Świdwinie (8 zł za godzine, dzieci do lat 4 gratis), na
      wycieczkę nad Jezioro Turkusowe w Wapnicy(darmo), do Miedzyzdrojów na promenadę
      i molo, do Muzeum Figur Woskowych (10 zł od osoby). W Ściu rozstawiło się duże
      wesołe miasteczko, róg 11 Listopada i Wojska Polskiego.

> 4*Gdzie znajduje się basen i czy warto pójśc tam popływac

na peomenadzie i nie mam zdanie, bo nie byłam. Słyszłam nieciekawe opinie, ze
      brudno i woda zimna. Ale nie wiem.

> 5*może jakiś bazarek,sklep typu biedronka,plus coś taniego

Są dwie biedronki (na Grunwaldzkiej, zresztą zaraz obok jest i targowisko oraz
      na 11 Listopada/Matejki), dwa albo i trzy Netto, jakiś Leader Price, znajdziesz
      na pewno.

> 6*Czy opłaca się przekraczać granicę niemiecka i co warto tam kupic

Nie pomoge, bo nie mam pojęcia. Podobno w Ahlbeck jest jakis fajny basen z
      atrakcjami.

> 7czy są u was jakieś fajne place zabaw dla dzieci

Przy promenadzie jest piaskowo- drewniany maly placyk, bardzo przyjemny, nawet
      toalete ma w poblizu. Duzy plac jest tez w Parku Zdrojowym. A na niepogodę Fiku
      Miku w Centrum Handlowym Uznam, grunwaldzka 21.

miłych wakacji

pozdrawiam
      matka pracująca

• Gość: imigrantka Re: potrzebne informacje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.06, 15:13

> Do parku Wodnego w Świdwinie (8 zł za godzine, dzieci do lat 4 gratis), na
        > wycieczkę nad Jezioro Turkusowe w Wapnicy(darmo), do Miedzyzdrojów na

No i oczywiście do rezerwatu żubrów, do oceanarium na promenadzie, małe jest,
        ale moja córka była zachwycona, szczególnie rekinem ;-)

pzdr
      • jusytka Re: potrzebne informacje 27.07.06, 21:34
        migrantka napisał(a):

> Do parku Wodnego w Świdwinie (8 zł za godzine, dzieci do lat 4 gratis),

To ponad 100 km stąd i połączenie fatalne, a sam obiekt trudno nazwać parkiem
        wodnym, mały i zatłoczony
        Najbliżej jest do niemieckich term w Herringsdorfie, fajny park wodny jest też w
        Gryfinie, niestety za Szczecinem.

> na peomenadzie i nie mam zdanie, bo nie byłam. Słyszłam nieciekawe opinie, ze
        > brudno i woda zimna. Ale nie wiem.
        Skoro nie wiesz to po co takie bzdury wypisujesz?
        Basenik dla dzieci jest czysty, a temp wody ponad 30 stopni, dla dorosłych ok 28.

• yvonne33 Re: potrzebne informacje 28.07.06, 07:24
          Justynka, ona nie była ale słyszała... "Uwielbiam" takie "opinie" jak ta
          imigrantki czy jak jej tam...
          • Gość: imigrantka Re: potrzebne informacje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.06, 09:28
            opanujcie gruczoły jadowe, napisałam wyraźnie, ze słyszałam opinie, ale
            własnego zdania nie mam, bo nie byłam. Kłopoty ze zrozumieniem tekstu, za
            długie zdania buduję?

• Gość: imigrantka Re: potrzebne informacje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.06, 09:33
          > To ponad 100 km stąd i połączenie fatalne,

jeśli się dysponuje samochodem to po prostu mila wycieczka.

> Najbliżej jest do niemieckich term w Herringsdorfie,

Ale trzeba mieć dokument uprawniający do przekroczenia granicy, dorosły ma
          dowód, ale juz dziecko niekoniecznie.

> fajny park wodny jest też
          > w
          > Gryfinie, niestety za Szczecinem.

Dopiero co krytykowałas Świdwin z powodu odległości ;/

> Skoro nie wiesz to po co takie bzdury wypisujesz?

Wyraźnie piszę, że to tylko zasłyszane opinie i ani ich nie potwierdzam ani
          nie zaprzeczam, bo _nie wiem_, zaburzenia jakieś masz?

• Gość: Alex Re: potrzebne informacje IP: *.meganet.pl 28.07.06, 23:28
            Świdwin, a Gryfino to niebo, a ziemia. Nikt ze Świnoujścia nie jeżdzi do
            Świdwina na basen, za to do Gryfina tak. Nie pisz więc bzdur, bo innych w błąd
            wprowadzasz
            • Gość: imigrantka Re: potrzebne informacje IP: *.uznam.net.pl / *.uznam.net.pl 30.07.06, 14:25
              1. Jeśli chociaz jedna osoba ze Świnoujścia byla na basenie w Świdwinie, to
              Twoja wypowiedź jest kłamstwem. Osobiście na tym basenie byłam, z mężem i córką,
              to juz 3 osoby, kłamczuszku ;-)

2. Ciekawe jak zamierzasz mi zabronić pisania czegokolwiek, co mi się spodoba
              napisać. Włącznie z bzdurami wszelkimi. he he.
              Uroczo się zapluwacie jadem, miłe świnoujścianki. Przyjechałyście skądś czy to
              tutejsza cecha, hm?

• Gość: Artur Re: potrzebne informacje IP: *.swn.vectranet.pl / *.swn.vectranet.pl 31.07.06, 00:10
                imigrantka, opluwanie sie wzajemne, malkontenctwo i tumiwisizm, to niestety
                cechy wielu tu zamieszkujących:( Acha, zapomniałbym jeszcze o zawiści!
                • decitos Re: potrzebne informacje 31.07.06, 01:55
                  Oj, nie przesadzajcie. Tak jest na całym świecie, nie tylko w Świnoujściu ;)
                • jusytka stosunek do przyjezdnych 01.08.06, 09:45
                  Jakie opluwanie? To, że mieszkaniec pragnie zdementować nieprawdziwe informacje
                  podawane przez przyjezdnych to ma być opluwanie? Po co wypowiadać się, jeśli się
                  czegoś nie wie? - jak to zobiła imigrantka?
                  Osoby nie znające miasta czytają, że dobrze wybrać się do Świdwina, a potem będą
                  złe jak się dowiedzą, że nie warto, bo dużo atrakcyjniejszy park wodny jest w
                  Gryfinie (ponadto bliżej, lepszy dojazd)
                  Czytają również, że w naszym miejskim basenie jest brudna i zimna woda, bo ...
                  imigrantka tak słyszała ....
                  Gdyby o mieście imigrantki ktoś wypisywałby takie bzdury wprowadzając innych
                  przyjezdnych w błąd na pewno ona i inni mieszkańcy byliby oburzeni.
                  Dementujemy takie bzdury wyłącznie z życzliwości dla zdezorientowanych
                  przyjezdnych ...
                  A ty imigrantko na przyszłość wypowiadaj się na tematy dobrze ci znane, bo
                  więcej może być szkód z tych twoich rad niż pożytku oraz mniej sympatyczna
                  dyskusja na forum ...
                  • Gość: imigrantka Re: stosunek do przyjezdnych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.06, 14:50
                    >Po co wypowiadać się, jeśli się
                    > czegoś nie wie? - jak to zobiła imigrantka?

Bo mogę. he he.
                    1. W Gryficach nie byłam, zadnych opinii nie slyszałam, wiec nie miałam sie
                    czym podzielić z pytajacą. W Świdwinie byłam, dziecku sie podobało, więc
                    napisałam, zwazywszy, ze autorka wątku wybiera się na wakacje również z
                    dzieckiem.

2. Kilkakrotnie juz pisałam to samo i znudziło mi się. Wyraxnie podkreślilam,
                    ze opinie o basenie są jedynie zasłyszane i decyzja nalezy do autorki wątku.
                    Niniejszym powtórzyłam go ostatni raz. Nie przepadam za dyskusjami z osobami
                    zaślepionymi oraz jadowitymi.

> Czytają również, że w naszym miejskim basenie jest brudna i zimna woda, bo ...
                    > imigrantka tak słyszała ....

Mam nadzieję, że autorka wątku w odróżnieniu od cieknących jadem mieszkanek
                    Świnoujścia nie ma kłopotów ze zrozumieniem tekstu pisanego i bez problemu
                    zrozumie to co napisałam.

> Gdyby o mieście imigrantki ktoś wypisywałby takie bzdury wprowadzając innych
                    > przyjezdnych w błąd na pewno ona i inni mieszkańcy byliby oburzeni.

W moim miescie nie ma nic, o czym mozna by napisac negatywna opinię. He h ehe.

> A ty imigrantko na przyszłość wypowiadaj się na tematy dobrze ci znane, bo
                    > więcej może być szkód z tych twoich rad niż pożytku oraz mniej sympatyczna
                    > dyskusja na forum ...

To rada jest czy polecenie? jesli rada, dziekuję, przemysle, jesli polecenie,
                    to wybacz, ale mozesz sie pocałowac w nos.

• Gość: Emigrant Re: stosunek do przyjezdnych IP: *.swn.vectranet.pl 02.08.06, 16:57
                      I co przemyslalaś?
                      • Gość: kozi bobek Re: stosunek do przyjezdnych IP: *.swn.vectranet.pl / *.swn.vectranet.pl 02.08.06, 20:34
                        Co za burak, właściwie botwina z tej emigrantki!??? Takim to powinni z urzędu
                        zakazywać zbliżać się do internetu! emigrantka swoje mądrości czerpie zapewne z
                        magla, lub podwórkowych kółek różańcowych!
                        • Gość: Tolek Re: stosunek do przyjezdnych IP: *.meganet.pl 02.08.06, 22:43
                          Co się dziwisz? imigrantka to zakompleksiony wsiok Wybrała sie do Świdwina i
                          przeżywa he he
                          • Gość: imigrantka Re: stosunek do przyjezdnych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.06, 10:13
                            Coraz lepiej się przedstawiacie "przed milionami słuchaczy", świnoujścianie.

Ubaw po pachy. Wsiowe pachy, oczywiście ;-)
                            • Gość: Emigrant Re: stosunek do przyjezdnych IP: *.swn.vectranet.pl 03.08.06, 13:56
                              Ale czy przemyślałas???
                              • decitos Re: stosunek do przyjezdnych 03.08.06, 13:58
                                Co się stało? Co się stało?
                              • Gość: Tolek Re: stosunek do przyjezdnych IP: *.meganet.pl 03.08.06, 14:30
                                Onma niestety nie mysli, bo gdyby rozum miała to by przeprosiła za wypisywanie
                                bzdur, a nie nas jeszcze obrażała.
                            • Gość: Tolek Re: stosunek do przyjezdnych IP: *.meganet.pl 03.08.06, 14:29
                              Tak odnosimy się wyłącznie do wsioka takiego jak ty, a nie do innych normalnych
                              przyjezdnych

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka