nowabiala1 23.07.07, 17:44 Kto weie kiedy dokladnie zaglowce beda przepywaly przez Swinoujscie, chcialabym isc z dzieckiem nad kanal i obejrzec je a nie wiem kiedy beda plynac. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Robert Re: zaglowce IP: *.uznam.net.pl 23.07.07, 20:58 Zlot żaglowców w Szczecinie zakończy tegoroczne regaty The Tall Ships’ Races. Flotylle jachtów będą goszczone od 4 do 7 sierpnia. Bez obawy - wszyscy przebywający na naszej wyspie zobaczą wspaniałą paradę. Będzie głośno. Miłej zabawy! Odpowiedz Link Zgłoś
sokoworowka26 Re: zaglowce 17.08.14, 22:39 Jesli sie Pani nie udala wycieczka z dzieckiem pod wiatrak , to nie ma Pani czego zalowac---SERIO.Pogoda byla beznadziejna a sama parada do niczego i przereklamowana: zaglowce wyplywaly z portu w duzych odleglosciach ( wolno im bo plyna z rozna predkoscia) .Ale po wyplynieciu z portu, dwa ( Morgenstern i Ubena) poplynely w kierunku Ahlbeck,ani przez moment nie rozwijajac zagli, co jest przeciez calym urokiem PARADY. Pozostale zaglowce poplynely w glab morza, takze kazdy sobie i tylko dwa z nich rozwinely czesciowo zagle. Zadnego efektu, zadnego oswietlenia ,zadnego typowego dla parady grupowego kursu.Zrobilam mase smutnych fotek.Kazdy z zaglowcow, jak wyjechal, tak i wrocil sam sobie .Na dodatek, te rejsy byly najdrozsze ( 65 zl od osoby) .Nie zdziwila bym sie , gdyby turysci, ktorzy je wykupili , byli rozczarowani. Ja sama jechalam statkiem Eldorado i Ubena, zwyklym dziennym kursem za 50 zl.Oba zaglowce rozwinely zagle, nawet moglismy w tym uczestniczyc pomagajac zalodze.Mijalismy takze inne statki i cieszyli , ze zaliczamy mala parade. Ale sama parada w sobote, byla moim zdaniem wielkim nieporozumieniem.Organizatorzy powinni sie lepiej przyjrzec tematowi na kolejna lata. Odpowiedz Link Zgłoś
maltry Re: zaglowce 18.08.14, 14:56 Tak sobie myślę, że 7 lat temu (post z 2007 r.) pogoda była lepsza a i żaglowce rozwinęły żagle ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sokoworowka26 Re: zaglowce 25.08.14, 18:17 Ach, faktycznie nie zauwazylam zapytania z 2007,ale mysle, ze bywaja wieksze problemy. Szkoda, w takim razie, ze 2014 parada zaglowcow byla tak slabo przygotowana, ze nic a nic nie wskazywalo na parade tak, jak sobie ja mozna wyobrazic.Ze statki sobie plynely, jak chcialy , dokad chcialy -kazdy po swojemu-bez rozwiniecia zagli, bez zadnych dodatkowych efektow swietlnych.Wygladalo to smutniej, niz normalne przejazdy poza " parada"( uczestniczylam w tych poludniowych dwa razy, wiec moge porownac) . A przeciez za uczestniczenie w paradzie kasowana dodatkowa kase. Odpowiedz Link Zgłoś