Dodaj do ulubionych

Sny związane z eks

15.07.11, 10:59

Przedwczoraj miałam okropny sen z eksem w roli głownej, wczesniej raczej mi się nie śnił, albo nie pamiętam... Sniło mi się, że miał wypadek, że nie żyje, że byłam na jego pogrzebie, bałam się miedzy innymi podejść do trumny, bo nie wierrzyłam, ze to się stało, itp....eh. To był koszmar, bardzo realistyczny sen, obudziałam się we łzach, czułam tak jakby się to stało naprawdę.Chciałam się do niego w tej chwili przytulić, dotknąć....

Dodam, ze eks męża już nie kocham, mam jedynie momenty, ze "łapie " się na wspomnienia miłe z nim zwiazane i łezka się w oku kręci, ale to nie miłość, raczej wyobrażenie o niej i teskonota za kims za kim nigdy nie był.

Czy to normalna reakcja???. Od dwóch dni myślę o nim z przejęciem i wku...rza mnie to , bo tak nie powinno być.

Nie chodzi o to, ze zycze mu śmierci, ale chyba powinien mi być OBOJĘTNY jego los.

Ale to, ze mogłoby go nie być naprawdę napawa mnie przerażeniem.
-------------
"Marionetki!...Wszystko marionetki. Zdaje im się, że robią, co chcą, a robią tylko, co każe im sprężyna, taka ślepa jak one..."Bolesław Prus
Obserwuj wątek
    • puzzle33 Re: Sny związane z eks 15.07.11, 11:21
      ewela1_1 napisała:

> Dodam, ze eks męża już nie kocham,
      Może Twoja podświadomość jest innego zdania?smile

> teskonota za kims za kim nigdy nie był.
      Samotność? Puste miejsce?

> Czy to normalna reakcja???. Od dwóch dni myślę o nim z przejęciem i wku...rza
      > mnie to , bo tak nie powinno być.
      Gdybyśmy czuli, co "powinniśmy", życie byłoby zarazem i proste, i nudnewink

> Nie chodzi o to, ze zycze mu śmierci, ale chyba powinien mi być OBOJĘTNY jego l
      > os.
      >
      > Ale to, ze mogłoby go nie być naprawdę napawa mnie przerażeniem.
      Najbanalniejszy banał: potrzeba czaaasu i praaacy nad sobą. Stempel tylko formalnie rozwiązuje małżeństwo.
      • ewela1_1 Re: Sny związane z eks 15.07.11, 11:33
        puzzle33 napisała:

> ewela1_1 napisała:
        >
        Dodam, ze eks męża już nie kocham,

" Może Twoja podświadomość jest innego zdania?smile"

Być może, w rozumieniu swiadomym byłoby to uzależnienie emocjonalne, nostalgia za kims kto nigdy nie istniał. Eks maz nie jest czlowiekiem, ktorego powinnam dalej kochać.

teskonota za kims za kim nigdy nie był.

" Samotność? Puste miejsce?"

Wielka samotność, pustka i żal.

Ale to, ze mogłoby go nie być naprawdę napawa mnie przerażeniem.
        "Najbanalniejszy banał: potrzeba czaaasu i praaacy nad sobą. Stempel tylko forma
        lnie rozwiązuje małżeństwo."

Nie umiem racjonalnie zinterpretować tego snusmile... No właśnie...rozumowo!
        • puzzle33 Re: Sny związane z eks 15.07.11, 11:47
          ewela1_1 napisała:

> Eks maz nie jest czlowiekiem, ktorego powinnam d
          > alej kochać.
          Odkochać się jest trudnosmile Ale jak każda choroba i kochanie ustępuje z czasem. Pomijam choroby śmiertelne, ponieważ w obecnych czasach nie umiera sie z miłości, lecz pędzi to terapeuty. Domyślam się , że korzystasz z profesjonalnej pomocy.smile

>
          > " Samotność? Puste miejsce?"
          >
          > Wielka samotność, pustka i żal.
          Minie czas żałoby, wejdziesz w inny nurt. Być może niespełnienie wynagorodzi Ci ktoś inny.

> Nie umiem racjonalnie zinterpretować tego snusmile... No właśnie...rozumowo!
          Sny są raczej domeną emocji/uczuć, a nie logiki. Jeśli się nie obrazisz, ja spróbuję, choć psychoanalityk ze mnie żaden. Nie chciałabym też urazić Twoją i tak obolałą duszę.
          • ewela1_1 Re: Sny związane z eks 15.07.11, 12:01
            Chodziłam do psychologa całą drugą ciąże- byłam już sama, mieszkałam u rodziców z mlodszym dzieckiem. Potem po porodzie karmilam synka tylko 2 tygsad i musiałam wziąć leki....Od dwoch lat nie jestem na "prochach" i nie korystam juz z pomocy psychoterapety, czulam sie naprawde uwolniona od wszelkich emocji....juz nawet inni faceci mnie zaczeli interesowac...no ale widocznie nie do konca zamknelam sie na temat mojego rozwodu. Jest mi ciezko, bo mam z eksem dzieci, byc moze dlatego nie umiem calkowicie odciac sie od tego okolorozwodowego bagienka.

Co do interpretacji snu- prosze bardzosmile
            -------------
            "Marionetki!...Wszystko marionetki. Zdaje im się, że robią, co chcą, a robią tylko, co każe im sprężyna, taka ślepa jak one..."Bolesław Prus
            • puzzle33 Re: Sny związane z eks 15.07.11, 12:07
              Starzy górale mawiali, że co z oczu to z myśli. Bardzo trudno usunąć ze swojego świata ojca wspólnych dzieci. Rozumiem Cięsad
              Niemniej daj czasowi czas.
              • ewela1_1 Re: Sny związane z eks 15.07.11, 12:16

No niestetysad

No właśnie czas, choć brzmi banalnie, jest receptą na wszystko.
                -------------
                • puzzle33 Re: Sny związane z eks 15.07.11, 12:31
                  Cierpliwości; wiem, jak o nią trudno. Z czasem, dłuuugim czasem, zaczniesz traktować spotkania z ex jak wizyty listonosza.
    • puzzle33 Re: Sny związane z eks 15.07.11, 11:27
      Jak długo jesteś sama? O ile jesteś samasmile
      • ewela1_1 Re: Sny związane z eks 15.07.11, 11:35

Rozwiodłam się w kwieniu b.r. ale z eksem ponad rok przed rozmowem nie mieszkałam. Spotykałam się z kimś po rozwodzie, ale nie była to znajomosc na tyle dla mnie satysfakcyjnujaca by dalej to ciągnac....Jest dla mnie jak widac za wczesnie....a wydawało mi się juz własnie nie i mam ten etap za sobą...i jeszcze teraz ten sen.
        -------------
        • puzzle33 Re: Sny związane z eks 15.07.11, 11:49
          2 lata jak dla brata...smile
    • altz Re: Sny związane z eks 15.07.11, 12:08
      ewela1_1 napisała:
      > Nie chodzi o to, ze zycze mu śmierci
      Może Twoja podświadomość jest innego zdania? wink
      Dobry misio, to martwy misio. smile

Jeden sen, to nic, jakby się śniło co jakiś czas, to warto coś z tym zrobić.
      A swoją drogą nie warto zaprzeczać, że bywało czasami dobrze, bo i bywało, ale co z tego? Nic.
      • puzzle33 Re: Sny związane z eks 15.07.11, 12:13
        altz napisał:

> Dobry misio, to martwy misio. smile
        >
        > Jeden sen, to nic, jakby się śniło co jakiś czas, to warto coś z tym zrobić.
        Nieee, gdyby sny miały moc sprawczą, już bym nie żyłasmile
        Wchodzisz na grunt psychiatrii? Schizofrenia paranoidalna?;DDD
      • ewela1_1 Re: Sny związane z eks 15.07.11, 12:20

Podobno śmierć oznacza w snach, ze ta osoba, ktora umarła będzie długo żyłabig_grin, natomiast gdy się śni wesele- oznacza to smierć. Teraz przeczytałam i moze cos w tym jest.

Chyba wiec nie powinnam martwic sie, ze ojciec moich dzieci zejdzie lada dzień, młody jest- niech zyje i wiedzie mu sie dobrze.
        -------------
      • ewela1_1 Re: Sny związane z eks 15.07.11, 12:27
        altz napisał:

> ewela1_1 napisała:
        > > Nie chodzi o to, ze zycze mu śmierci
        > Może Twoja podświadomość jest innego zdania? wink
        > Dobry misio, to martwy misio. smile

Altz, Puzzle nie sugerowała, ze moja podswiadomość tego pragniesmile. Coś Ci się potentegowałotongue_out

-------------
        • puzzle33 Re: Sny związane z eks 15.07.11, 12:33
          Nie rozważałam sprawy aż tak konkretniesmile Wydaje mi się, że chciałabyś/nie chciałabyś, aby ex przestał dla Ciebie istnieć. Ze wskazaniem na "nie chciałabyś"smile
    • puzzle33 Re: Sny związane z eks 15.07.11, 13:57
      Jeśli masz cierpliwość, wyszukaj w archiwum wątków związanych ze snami o ex. Bywają pouczającesmile
    • minnie_su Re: Sny związane z eks 15.07.11, 14:23
      moja interpretacja, ewelu smile :

ten sen nie mowi nic o twoim ex. o milosci tez nic. natomiast mowi on o tym, ze jednym z glownych uczuc jakie w tobie sa, jakie ci caly czas towarzysza w twoim codziennym zyciu, mniej lub bardziej uswiadomione, sa:
      - ogromne poczucie straty... czegos co moglo byc a nie bylo... czegos, co los ci zabral, uczucie ze los potraktowal cie niesprawiedliwie i teraz wszystko stracone
      - smutek
      - samotnosc

zgadza sie?

kiedys ci sie uda, w dzien, nie w nocy, zobaczyc ten rozwod jako poczatek czegos nowego, lepszego, dostrzec przyjaciol wokol siebie i rzeczy radosne... i sny bedziesz miala inne.
      • jarkoni Re: Sny związane z eks 15.07.11, 16:16
        Zdarza mi się, że śni mi się Ex, rzadko, ale jednak.
        Zawsze na wspólnych wakacjach z dziećmi. I jest tak.. normalnie, tak jak bywało, po prostu miło spędzone wspólne chwile.
        Nie doczepiam do tego żadnej filozofii. Śniła mi się też kiedyś polonistka z liceum, którą uwielbiałem, i cóż z tego..
        Niezbadane są pokłady podświadomości naszych umysłów
        • zatracony72 Re: Sny związane z eks 15.07.11, 20:47
          Jarkoni, takie sny jednak pewnie bolą zaraz po przebudzeniu, mnie by na pewno bolały.
          No ale na szczęście pamiętam sny bardzo rzadko, a o ex już w szczególności. O śnie z dramatycznym wypadkiem ex już nawet pisałem a ostatnio był sen o powrocie ex.
          Chciała wrócić a ja "wiesz, ale to już nie jest możliwe" Jaki byłem szczęśliwy po przebudzeniu big_grin
      • ewela1_1 Re: Sny związane z eks 18.07.11, 08:01
        Wszystko się zgadza...Dziękujesmile
        -------------
        • errormix Re: Sny związane z eks 18.07.11, 08:29
          Przed rozwodem był taki czas, że śniła mi się codziennie. Przez pół roku. Dzień w dzień. To były najgorsze poranki w moim życiu. Czasami zwyczajnie bałem się położyć spać, bo wiedziałem co będzie rano i jak będę się czuł.

Po rozwodzie, przez jakiś czas, śniła mi się sporadycznie.

Od jakichś sześciu miesięcy nie śni mi się wcale. Być może dlatego, że przestałem o niej myśleć, wspominać, tęsknić.

Od niedawna budząc się mam natomiast wrażenie błogości, kompletnego bezpieczeństwa. Czuję się tak jakby ktoś obok mnie spał. Ktoś kogo bardzo kocham. I kto kocha mnie.

Dlatego doszedłem do wniosku, który sam mnie zaskoczył.

Kiedyś się znowu ożenię.
    • eeela Re: Sny związane z eks 25.07.11, 19:48
      Mnie się parę razy śniło, że znów jestem ze swoim eks, i za każdym razem budziłam się zlana potem ze strachu tongue_out
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka