Dodaj do ulubionych

program TV

02.03.13, 22:57
Czy znacie programy typu "dlaczego ja" "cała prawda" " itp kręcone w formie niby dokumentu? Zazwyczaj chodzi o jakąś historię rodzinną albo koleżeńską. Zobaczyłam to i jestem w lekkim szoku. Sposób w jaki ludzie tam się komunikują to wyzwiska albo krzyki. Przecież część społeczeństwa utrwala sobie ten wzorzec komunikacji jako normalny i przenosi na grunt domowy. Albo też taka jest norma w domach? Czy ludzie tak faktycznie się zachowują?
Obserwuj wątek
    • mola1971 Re: program TV 02.03.13, 23:28
      Ty się z choinki urwałaś? suspicious
      To są programy kręcone dla jaj. Wiem, bo moje Młode w necie czasem oglądają i się zarykują ze śmiechu smile
      Ja TV w ogóle nie oglądam. Telewizor wprawdzie jeszcze do niedawna miałam (jako kominek służył), ale Młodemu się zepsuł monitor, więc se zaanektował telewizor.
      • kobieta306 Re: program TV 03.03.13, 18:30
        trochę może sobie jaja robię ale popatrz sama na wątek malgosi o mężu, którego się robota nie trzyma. Przecież to jest gotowy scenariusz na program wink
      • anbale Re: program TV 03.03.13, 18:47
        To chyba moi sąsiedzi z dołu kręcą takie programy dla jaj, bo krzyki i wyzwiska lecą całodobowo, na dodatek chyba od czasu do czasu rzucają w siebie meblami, sądząc po odgłosach.
        Policja już była parę razy, no ale skoro to dla jaj, to odjechali...
      • zmeczona100 Re: program TV 03.03.13, 19:00
        Nie byłabym pewna, czy to dla jaj.
        Bo grupa docelowa takich hm... "produkcji", jest jednak specyficzna wink Co zresztą przyznali sami producenci przy okazji jakiegoś jubileuszu telewizji.

Skoro scenariusz jest luźny i grają amatorzy, to raczej wzorują się na sobie. Brr...!!

Dawno temu wink za czasów studenckich, mieszkałam "pod" rodzinką, która mogła być pierwowzorem dla scenarzystów- po prostu straszne to było. I nie sądzę, aby to była rodzinka wyjątkowa, rzadka...

Mnie takie seriale nie śmieszą- podobnie, jak Ferdek Kiepski; raczej oceniam to jako próby zalepiania czymkolwiek ramówki. Ni to smieszne, ni inteligentne.
        • mola1971 Re: program TV 03.03.13, 19:21
          Ja nie twierdzę, że przedstawiony w tych programach sposób zachowania jest niespotykany. Chodziło mi o to, by nie traktować tego jako dokumentu, bo z dokumentem te programy nie mają nic wspólnego. Młodzież się z tego zaśmiewa, bo ani to mądre, ani dobrze zagrane, ani prawdziwe.
          Nie porównywałabym również tych gniotów do Kiepskich, bo grającym tam amatorom baaaaaaardzo daleko do Andrzeja Grabowskiego.
          • zmeczona100 Re: program TV 03.03.13, 19:54
            A no nie, jaki tam dokument big_grin
            Bardziej chodziło mi o to, że nijak nie mogę się doszukać celu istnienia takich "produkcji", a widzę raczej negatywne konsekwencje edukacji zwłaszcza młodych na ich podstawie.
            • mola1971 Re: program TV 03.03.13, 20:08
              Zmęczona, ale młodzi się z tego naśmiewają, a nie na tym edukują smile
              A cel istnienia takich produkcji jest taki sam jak cel istnienia takich gazet jak Fakt i Super Expres. Celem są pieniądze po prostu. Póki ktoś to ogląda/czyta, póty będzie to nagrywane/wydawane.
              • zmeczona100 Re: program TV 03.03.13, 20:17
                No wiesz, Twoje młode czy mój to się naśmiewają, ale weź na przykład młode, które żyją w podobnych rodzinach- utrwalają sobie, że to norma. I potem powielają schemacik i zdziwienie, że w rodzinie nie drze się, tylko się rozmawia.

A jeszcze co- to przede wszystkim baby się drą, więc ja, jako ta prawie feministka wink, to protestuję przeciw takiemu obrazowi kobiety wink
                • mola1971 Re: program TV 03.03.13, 20:24
                  Od wychowywania dzieciorów są rodzice. Jeśli dzieciak ma normalny dom, bez wrzasków, to go żaden durny program w TV nie zepsuje. Natomiast jeśli w domu ma patologię, to najmądrzejsze programy edukacyjne w TV na to nie pomogą.
                  Pomijaj już to, że młodzież obecnie to raczej w necie siedzi, a nie przed TV smile
                • lampka_witoszowska Re: program TV 05.03.13, 13:14
                  nie dziwią się, że w rodzinach nikt się nie drze, tylko nie wierzą

ci, co piją, nie wierzą, że inni nei piją
                  ci, co leją dzieci, też nie wierzą, że można inaczej
                  ci, co się drą, tez nie wierzą, że inni mogą się nie drzeć

i świat pozostaje dla każdego w pełnej równowadze, a do tego taki każdy ma miłe poczucie bycia wiemlepiejem
    • koronka2012 Re: program TV 03.03.13, 20:20
      Mając możliwość przypadkowej obserwacji narodu na plaży, w pociągu czy innych okazjach dochodzę do wniosku że tak, jest to niestety norma, i nie ma tu czego utrwalać, bo tak po prostu się ludzie komunikują. Będąc nad polskim morzem łapałam się na myśli po co ci ludzie spędzają ze sobą urlop, skoro tylko na siebie warczą...
      • pati790 Re: program TV 03.03.13, 20:36
        Rok temu, wakacje, polskie morze. Jestem z dziecmi na plazy obok nas rodzina- mama, tata i dwojka dzieci. Zona niechcacy, trzepiąc ręcznik obsypala piaskiem meza. Ten cyt." co robisz k...rwa, bo ci zaraz przypierd...." ....a wygladali "normalnie", na normalna polską rodzinę na wakacjach.
        • katja75live Re: program TV 03.03.13, 21:23
          Dziwne, mnie sie te programy bardzo podobaly.
          Jak dla mnie wlasnie bardzo naturalnie zagrane, duzo lepiej niz polskie seriale ( a w nim aktorzy a la Mucha i Cichopek)
          • zmeczona100 Re: program TV 03.03.13, 21:41
            katja75live napisała:

> Dziwne, mnie sie te programy bardzo podobaly.

O_O
    • inna_nowa_ja Re: program TV 05.03.13, 15:20
      a mój eks własnie takie programy ogląda i co gorsza traktuje je śmiertelnie poważnie, na pierwszym miejscu są "rozmowy w toku", nawiązujące głównie do tematyki niewierności, wówczas ten program jest dla niego wyrocznią.
      Mnie te programy nie śmieszą, oglądałam z doskoku i komedii za grosz w nich nie widzę, darcia, wyzwiska, szarpania - obraz patologii czy normalności? Czy te historie są autentyczne czy ubarwione?
      Zresztą rzadko oglądam TV a jeśli już to jakiś film na który czekam o i wczoraj oglądałam PPDsmile kurdę podoba mi się ta Rodzenek, taka jest zadbana i ma fajowe włosysmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka