anja_pl 14.05.05, 19:57 trzeba wypić, by w brzuchu zalęgły się żaby ?? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anja_pl Re: ile herbat 14.05.05, 20:15 mam chyba dwie butelki: jedną 100ml a druga 500ml wystarczy? Odpowiedz Link
anja_pl Re: ile herbat 14.05.05, 20:17 ja leję łyżeczkę do herbaty na szklankę czyli ok 5ml z małej butelczki da to ok.20 herbat, a z tej drugiej 100 jak myślisz będą już żaby? Odpowiedz Link
scriptus Re: ile herbat 14.05.05, 20:32 Do żab w sam raz , a ja jeszcze nie mam, moja żona nie lubi mojej działki Odpowiedz Link
anja_pl Re: ile herbat 14.05.05, 20:38 mój mąż to nie wiem, niby wymyślał jak zautomatyzować podlewanie, części kupił, ale teraz to wszystko leży i czeka, aż znajdę czas i pięniądze , ech... Odpowiedz Link
scriptus Re: ile herbat 14.05.05, 21:02 Moja żona już od lat niechce tam ze mną jeździć Ale synek bardzo lubi Odpowiedz Link
znowu.od.zera Re: ile herbat 14.05.05, 20:37 A jak sie juz zaby zalegna to nalapia sobie motylkow i te motylki w brzuchu ... )) Odpowiedz Link
anja_pl Re: ile herbat 14.05.05, 20:41 wiesz to wspaniały pomysł nie pomyślałam, że w ten sposób można mieć motylki w brzuchu, nie przyszło mi to do głowy a żaby czymś żywić się muszą .... pierwsza herbata obalona ... Odpowiedz Link
jarkoni Re: ile herbat 15.05.05, 06:51 znowu od zera...masz boski nick kimkolwiek jesteś...że też ja takiego nie wymyśliłem... Odpowiedz Link
scriptus Re: ile herbat 14.05.05, 21:08 spokojnie, to jest myślenie ekologiczne, a pomyślałaś, co te zaby w brzuchu będą pić? Odpowiedz Link
anja_pl Re: ile herbat 14.05.05, 21:11 Ty o piciu dla żab, a o tym też nie pomyślałam znowu.od.zera przypomniała mi, że żaby muszą coś jeść i motylko w brzychu będą, ale do picia proponujesz piwo? ja jestem na piwo uczulona Odpowiedz Link
znowu.od.zera Re: ile herbat 14.05.05, 21:22 anja_pl napisała: > ja jestem na piwo uczulona Nie martw sie. Teraz wymyslono piwo bezuczuleniowe Wszystko bedzie ok Odpowiedz Link
anja_pl Re: ile herbat 14.05.05, 21:24 to dobra informacja, dla żab a druga herbata poszła... idę robić następną Odpowiedz Link
scriptus Re: ile herbat 14.05.05, 21:33 My już z synkiem po kolacji, faceci, to jedzą jajecznicę z kiełbasą, mocno podsmazoną, kobiety, to najwyżej taką, jak bita śmietana, ledwo ściętą... herbata od kolacji już poszła, ale mam tu jeszcze kufelek z piwkiem, bezuczuleniowym. Odpowiedz Link
anja_pl Re: ile herbat 14.05.05, 21:45 kobiety to jajeczncę jedzą na bekonie a kiełbasę smażoną z dużą ilością cebuli i majeranku )) Odpowiedz Link
scriptus Re: ile herbat 14.05.05, 21:48 Zależy które kobiety... Moja żona narzeka, że cebula ciężka na wątrobę i takie tam głupoty, Ja lubię z cebulą , z bekonem, z pieprzem, z kiełbasą, często dodaję np żółtego sera... Odpowiedz Link
scriptus Re: ile herbat 14.05.05, 21:55 Próbowałem różnych, najbardziej nam chyba z synkiem pasuje taka na kiełbasie z cebulą Odpowiedz Link
anja_pl Re: ile herbat 14.05.05, 21:59 ja taką też lubię, ale dzieci wola na bekonie, bez cebuli, a cebulę osobno z kiełbasą i koniecznie jak pisałam z majerankiem, a jak chińszczyzna? Odpowiedz Link
scriptus Re: ile herbat 14.05.05, 22:03 Chińszczyzna, dobra była, ryż i te morskie śmieci, jakieś krewetki, ośmiorniczki i inne morskie robale. Dobre było. Do tego sos słodko kwaśny... i surówka z kapusty kwaśnej z marchewką. jedzenie proste, niewymyślne, a jednak dobre. Odpowiedz Link
anja_pl Re: ile herbat 14.05.05, 22:09 a skąd wziąłeś te "robale" ? my uwielbiamy i chińszczyzne i morskie śmieci Odpowiedz Link
scriptus Re: ile herbat 15.05.05, 05:06 Często kupuję składniki mrożone w Auchan. Są i grzybki mun, kiełki , sea food, czyli owoce morza, na które mówimy morskie śmieci, są różne fajne ryby, np tuszki łososia bez skóry i ości, właściwie gotowe, żeby je na masełku obsmażyć, tańsze niż wołowina. Ryby są nawet "świeże", czyli niemrożone. sporo jest słodkowodnych, żywych. Za tymi jednak moja rodzinka nie przepada, ze względu na ości, jak kupię, to sam muszę zjadać... Odpowiedz Link
jarkoni Re: ile herbat 15.05.05, 06:58 Dlaczego w niedzielę nie śpimy od świtu? Chińszczyzna hmmm, ale bez morskich takich tam....Jak po herbatkach wieczornych? Odpowiedz Link
scriptus Re: ile herbat 15.05.05, 11:06 od herbaty trochę boli głowa .... ;DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD No to na dzisiaj proponuję coś ala włoskiego - makaronik z sosem serowym, do tego kawałeczki duszonego kurczaka w warzywach (włoszczyzna, koniecznie trochę czosnku i cebuli), to umieścić na makaronie i jeszcze to wszystko posypać ostrym tartym serem, mam parmezan i jeszcze coś innego, nie pamiętam, co, i do tego jeszcze sałata, dla dziecka soczek, dla dorosłych ... winko. Taki obiadek sobie zjemy dzisiaj. Wszystko mam naszykowane, może to nie jest tak pracochłonne, jak schabowy z kapustą, czy pierogi, ale myślę że pożywne i smaczne Odpowiedz Link
anja_pl już 14.05.05, 22:28 4 wypiłam, żab jeszcze nie ma, ale muszę dzieci uspić, wróce jak się obudze <LOL> Odpowiedz Link
gotyma Re: już 15.05.05, 08:02 cholercia! tyle tu tej herbaty poszlo a ja spalam w najlepsze... ciekawa jestem, co z tymi zabami? sa? a moze to jakies ksiezniczki czy tam ksiazeta? calowaliscie je? ps jednak najbardziej zazdroszcze tych motylkow... chcialabym miec motyle w brzuszku i zeby mnie laskotaly gdy spotka mnie cos milego... albo ktos mily... Odpowiedz Link
bezecnymen Re: już 15.05.05, 09:58 z tym całowaniem to radzę uważać..podobno jest inna wersja tej bajki polegająca na przemianie całującej osoby w żabę DDDDD Odpowiedz Link
latoja Re: już 15.05.05, 10:07 Jak sie wszyscy celem sprawdzenia zaczną całować, to chyba trzeba będzie nazwę forum zmienić ) Forum dla tych, co kum(k)ają ) Odpowiedz Link
gotyma Re: już 15.05.05, 10:34 a ja bym tak pocalowala i pokum(k)ala... nic nie mam do stracenia... DDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link
scriptus Re: już 15.05.05, 11:08 kum kum kum kum ..... chrarararara !!!! ... kum kum kum Odpowiedz Link